hıc bırsey olmaz rahat olunçok kötü durumdayım inanır mısındünya kokuyor dedikleri buymuş. buzdolabını temizlememe rağmen kokuyor asla kapak açamıyorum. bir eve misafirliğe gideceksem arayıp evi havalandırın diyorum
mesela dün yarım poğaça 2 kase yoğurt ve akşam yarım kase çorba içebildim ki ben ayıp olacak ama hayvan gibi yemek yer kilo alamazdım şuan dediğiniz gibi su bile ağzımda büyüyor.
korkuyorum da çocuk beslenemiyor ya bir şey olursa diyeceviz yemem gerekiyor ama neredeeee
hıc bırsey olmaz rahat olun
hamılelıgımde 14 kılo verdım cunku 7 ay hergun kustum en buyuk beslenmem serumdu oyle dıyeyım zaten 8 bucuk aylıktı dogum yaptım
kızım 3 bucuk kılo 52 cm dogdu suan 4 yasında 20 kg 110 cm hem beden hem zıhın gelısımı ust sevıyede
bende cok korkuyordum cocugum gelısmez hatta hasta olur dıye ama doktorum merak etme sendekı depolardan beslenıyor cocuga bırsey olmaz sadece sen halsız dusersın dedı. reklam bıle ızleyemıyordum bırı yanımda yemek ısmı bıle soylese kusuyordum o derece...
bır ılac vermıstı bayılacak kadar kusmadıgın surece alma cok nadır al dıye ayaga kalkamayacak hale gelırdım kusmaktan o zaman onu alırdım hıc o reflu ıcın verdıklerı ılac surup asla etkı etmedı en ıyı gelen sey leblebı ve maden suyu oldu tek yıyebıldıklerım onlardı zaten
Aynen bir tek çocuğun çocuğuna bakmak konusunda katılmıyorum size torun bakmak zorunda değiliz isteyen bakar şahsen ben bakmam oğlumun eşine de daha evlenmeden bana güvenip çocuk yapmayın da derim ama diğer söylediklerinize harfiyen katılıyorum onu iyi bir insan iyi bir eş olarak yetiştirmeyi başarabileceğine inanan insanların çocuk yapması gerekirgercekten annelık yapana zor
soyle soyleyeyım...
kımı anneler var cocuk allaha emanet... resmen kendı kendıne buyuyor, bır yemek verıyor bırde yıkama alt temızleme tamam ,onun dısında cocuga bırsey ekmek, eklemek, yetıstırmek ,bılınclendırmek, kultur asılamak, saygı, sevgı ,duzen benımsetmek, dısıplın saglamak, sagdugu, merhamet asılamak bır yana dursun evde bebek mı var evcıl hayvan mı bellı olmuyor
kımı annelerde var cocukları buyuyup anne baba destegıyle buyuk adam, ıyı ınsan ,ıyı es ,parmakla gosterılen bırey oluyor
sız anne olmayı nınnı soyleyerek emzırerek tatlıs tatlıs uyutmak sanmayın ...o bebek cok zor sartlarda buyuyor... tum sinir sıstemınız zorlanıyor, cocuk formuna gelınce bam telınıze basıyor, ozellıkle tum sabrınızı zorluyor... ergenlıkte yetıskınlıkte...
o cocuk okuyor buyuyor ıse gırıyor ,evlenıp coluk cocuga karısıyor bırde cocuklarının cocuklarını buyutuyorsun ...yanı annelık bır omur boyu mesaısı sıgortası maası olmadan hem zıhnen hem bedenen ölumune yoruldugunuz ve calıstıgınız bır mevzu :)
ha bu korkutucu gelmesın
verdıgınız emege ektıgınıze bakınca gurur duymak o sevgıyı yasamak yetıstırdıgınız cocugun sevılen ınsan basarılı bırey ıyı bır es ve ebeveyn olması onu gormek o haz tum dunyaya bedel baska bır hedıyeye gerek yok dunyanın en buyuk odulu
bu arada ben dogurmakla ana olunmaz dıyenlerdenım ne doguranlar gorduk tuvalete doguran cope atan sevgılısıyle yakaladı dıye parcalayıp olduren oyle analarda var...
cocugu ıyı yetıstırmek ıcın once bızım ıyı yetısmemız yetıstırebılecek kapasıteye gelmemız gerek
onun dısında da hanı cocuk bekleyenler bunun ıcın tedavı goren arkadaslarım ıcın allahım ısteyen ve ıyı anne baba olacak kısılere gonlunden gecenın en ıyısını nasıp etsın ve hayırlısını dılesın
Evet o kadar basitki 2. bebeği yapmak için hala kirk kere düşünüyorum aynı basitligi yaşamak için:))ben şurada anneleri bekleyeyim çünkü bana da basit gibi geliyor
ben bakmak zorundayız demedım zaten :)Aynen bir tek çocuğun çocuğuna bakmak konusunda katılmıyorum size torun bakmak zorunda değiliz isteyen bakar şahsen ben bakmam oğlumun eşine de daha evlenmeden bana güvenip çocuk yapmayın da derim ama diğer söylediklerinize harfiyen katılıyorum onu iyi bir insan iyi bir eş olarak yetiştirmeyi başarabileceğine inanan insanların çocuk yapması gerekir
gazli ve sendromlu 2 yaş sendromlusu daha iyi olmazmiArkadaslar, bu hanimefendiye gazli bir bebek lütfen, acil
banada o kadar angarya bir is geliyorki 2.cocugu dusunemiyorum bileEvet o kadar basitki 2. bebeği yapmak için hala kirk kere düşünüyorum aynı basitligi yaşamak için:))
gecen bir oyun oynamaya basladik mesanem patlayacak cocuk beni birakmiyor niye atesim varmis yatmam lazim miş ben onu atesi varken yatiriyormusumSırf tuvalete gidecek vakit bulamıyorum dedikleri için kendi içimde travma yaşadım.
32 yaş çocuk yok.
Bu olacak bebeğinizin durumu ile alakali kimi bebek gazlı olur ve gece asla uyumaz kimi bebek meme düşkünü olur meme ağzından çıkınca uyanır ağlar kimi bebek sakın olur uyur ki bu bebekler bence hiç çok nadir kimi bebek ayakta sallaninca uyumaz ve öyle bebeği uyutmak güçtür yani o uyuyunca uyuma gibi luksunuz olmuyor çamaşırları çok çıkar akşama yemek ütü gündüz uyuma ortadan kalkıyor ayaklanma dönemi olur her yer de olur kırar döker saçar bunlara sendrom da eklenir dönem dönem sebepsiz çığlıklar tuvalete gidemeyeck banyo yapmaniz en fazla 10 dk inecek yere kendini atmalar yemek yememe bide kabızlık vardı dimi bazen eşinden destek görmek istersin eğer goremeyince uyuz olursun yani buna bir sürü şey eklerdim ama sizi de soğutmak istemem ama o evlat güldüğün de yumos elleriyle size dokundugunda herşeyi o an unutuyorsunuz gibi bişey vaktin varken gez eğlen sabah a kadar mışıl mışıl uyu benim şuan tek isteğim o mesela bebeğim 11 aylık olucak neredeyse gece uykumuz yok gece en az 10 kere kalkar dogdugundan beri böyle 3 tane evladım var üzerine biri 5 diğeri 2 yaşına daha girmedi bide onlara yetiniyorumÇok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Gerçekten çok masumca anlamaya calısıyorum
Ben de bebek için uğraşıyorum 8-9 aydır.
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.
Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.
Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.
Tabiri cok yerinde olmayacak ama bekara boşanmak gibi kolay mı geliyor uzaktan?
Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.
Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.
Niyetim kimseyi incitmek değil.
Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim
Evet o kadar basitki 2. bebeği yapmak için hala kirk kere düşünüyorum aynı basitligi yaşamak için:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?