• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak

a
Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur😩
benim de on ayının içinde bir kızım var, tüm genellemelerin yanlış olduğunu öğrendim bu süreçte, detay vermek pek sağlıklı gelmiyor şimdi😁 büyüklerimizin dediği gibi gerçekten 'gün gün değişiyor'...

4 yaşında bir oğlum var, emzirmeyi bitirip, bezi bırakınca tam olarak çocuk oluyorlar. bu da bizde 2.5 yaş civarıydı. tabii bu sizin nasıl yetiştirdiğinizle de alakalı . her şeyiyle siz ilgilenir, çocuğu geç bağımsızlaştırırsanız fiziksel yorgunluğunuz o kadar uzun sürer. ilk 3 sene uğraşırsanız, emek verirseniz 3 seneden sonra rahatlarsınız. Şu an oğlumun bana hiçbir zorluğu kalmadı açıkçası.
Oh iyimiş. Darısı başıma

Penguhan Penguhan iki kızım var. İkisinde de en zorlandığım dönem 2-4 yaş arası oldu. Özellikle 3 yaş beni çok yordu. Hep söylerim hayatımın geri kalanında bir daha 3 yaş insanıyla kesinlikle muhatap olmak istemiyorum 🙈

Nacizane tavsiyem uyku rutini ve düzen olacak. Ben 7.aydan sonra bunlarin meyvesini yemeye basladim. Cocugun uyanis saatine gore yemek ve aktivite saatini ayarlayip uyumasa bile hergun ayni saatte(saatlerce sürse bile) uyutmayi denerseniz faydasini görürsünüz.

Mesela 9.30 uyanış, 10.00 kahvaltı, 14.00 oglen uykusu, gece uykusu oncesi duş, beslenme, eger dinliyorsa kitap okuma gibi.
İnanınn denedim.....

Penguhan Penguhan iki kızım var. İkisinde de en zorlandığım dönem 2-4 yaş arası oldu. Özellikle 3 yaş beni çok yordu. Hep söylerim hayatımın geri kalanında bir daha 3 yaş insanıyla kesinlikle muhatap olmak istemiyorum 🙈
2 yaş sendromu uzamış olabilir. 3 yaşa da iyi diyenler oluyor çünkü. Gerçi göreceli işte. Anneye ve bebeğe göre değişiyor anlaşılan

oğlum 6 yaşında bazı şeylerde yorulduğum(çevreyle uğraşmak, özellikle eşle zor) için sadece akşam yedirdiğimi söyledim laf yemiştim. çok inat bir çocuk... 1 hafta ağlasa kendi yer eminim, ki okulda yiyor misal...

neyse bazen öyle şeyler yapıyor ki oo büyüdü artık diyorum... sonra olmayacak birşey yapıyor... "çocuk musun sen?" diyorum... sonra kafama dank ediyor. çocuk çünkü :KK53:..

her yaşın ayrı bir zorluğu var. anneme babama sorsan halen dert yanabilirler. torunları (kardeşiminkiler) (oğlum sadece okul tatillerinde onlarla) başlarına sardık da :-)

İnanınn denedim.....
Bebek hamakları var Trendyol'da.
Geçen epey araştırdım. Uyku sorunu olan veya kolik olan birçok bebekte işe yaramış. Uykuya dalma süreleri kısalmış, uyku süreleri uzamış vs. Memnun çok kişi vardı.
Eski insanlar tavana kanca takıp, salıncak kurarmış ya. O gibi sallanma hissi veriyor herhalde. Araştırmanızı öneririm.

2 yaş sendromu uzamış olabilir. 3 yaşa da iyi diyenler oluyor çünkü. Gerçi göreceli işte. Anneye ve bebeğe göre değişiyor anlaşılan
2 yaş sendromunu 2’de başlayıp 4 yaşta biten bir eğri gibi düşünün. 2,5-3 yaş civarı bu eğrinin pik noktası oluyor.
4’ten sonra gece uyanmaları da bittiği için hayat epey kolaylaştırıyor.

30 yaşında belki🤣
2 yaşında kim rahat ediyormuş? Bence çocukluk döneminin en berbat yaşı 18 ay- 3 yaş arası🤣
Kızım 4 oğlum 7 yaşında. Şu an daha iyiyiz tabi ki ama bu sefer de kavgaları yıldırıyor.
Benim için en rahat dönem ilk 6 aydı🙈 Her dönem farklı bir davranışla geliyor. Sonra ergenlik falan derken.. Yani pek de rahat olabileceğimiz bir zaman olduğunu sanmıyorum. Okula başlıyorlar o ayrı bir stres. Biz hayatımızı buna adapte olacak şekilde düzenledik. Yapacaklarımızdan geri kalmıyoruz.
Gerçekten zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Keşke anın tadını çıkarabilsek.

Kızım 1 yaşı geçtiğinde rahatlamaya başladım, 2 yaş sendromu bile ilk bir yıl kadar etkilemedi beni şuan 3,5 yaşında çok kolaylaştı her şey. İkinci çocuğum 9 aylık ve kızımın ilk bir yılı hiçbir şeymiş 😀😀

Ilk 3 ay adet gibi kanamalarim oldu ve hematomum vardi keseden buyuk. Yatak rejimi verildi. Rahim agzi yetmezligim yuzunden daha once erken dogum oykum var. 3 ay sonra da duwuk erken dogum riskim oldu. Bu hamilelikte serklaj yapildi. Ve yine yatak rejimi verildi. Eşim akşam geliyor. Sabahin 7de çikiyor. Yani cok yorgun oluyor bana yardim etmesi zor ev işlerinde. Kayinvalidem evet uzakta kaliyor o yuzden gelince aylarla kaliyor bana gore. Annemler cok yakinda. Annem çalişan bir kadin. O yuzden kayinvalidem daha çok bakiyor bana. Aslinda yardim için gelseler de bazen çok bunaliyorum. Annem oldugunda yemegimi yapar 3 gunluk kucuk tencerelere koyar ben kendim isitirim. Babam gelip eşim gelene kadar benle kalir. Ama işte kayinpederim direniyor kayinvaliden kalicak hiç yalniz kalmiycaksin diye. Beni dusunerek soyluyorlar ama bedenime hizmet olurken ruhsal olarak çokuyorum( daha 1.5 ay once depresyon atlattim
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Gebelik bir kadın için kolay bir süreç değil.

Çok iyi anlıyorum.

Allahım hayırlısıyla tam zamanında yavrunuza kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Benim bebegimde 7 aylık. Büyüsün rahat edelim diye düşünürken, gözümüzün önünde büyüyüp gidiyolar ve biz anı yaşayamıyoruz diye düşünüyorum. Bugünlerimiz geri gelmicek yorgunluktan değerini bilemiyoruz.

Sorunun cevabını ben hiç bilmiyorum.

Yaşayıp göreceğiz.

Hem kendimizin ve eşlerimizin sağlığımıza hem de evlatlarımızın sıhhatlerine şükredip yaşamaya çalışacağız. Ben her sabah uyandığımda ve her gece uyumadan önce bunları düşünüyorum.

Allahım hiç kimseye muhtaç etmesin inşallah bence en önemlisi bu…

30 yaşında belki🤣
2 yaşında kim rahat ediyormuş? Bence çocukluk döneminin en berbat yaşı 18 ay- 3 yaş arası🤣
Kızım 4 oğlum 7 yaşında. Şu an daha iyiyiz tabi ki ama bu sefer de kavgaları yıldırıyor.
Benim için en rahat dönem ilk 6 aydı🙈 Her dönem farklı bir davranışla geliyor. Sonra ergenlik falan derken.. Yani pek de rahat olabileceğimiz bir zaman olduğunu sanmıyorum. Okula başlıyorlar o ayrı bir stres. Biz hayatımızı buna adapte olacak şekilde düzenledik. Yapacaklarımızdan geri kalmıyoruz.
Gerçekten zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Keşke anın tadını çıkarabilsek.
18 ay 3 yaş arası niye. Yaramazlık mı zirve tavan yaptı?

Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur😩

İlk cocugunuz mu ? Kaç yaşındasınız. Bence iyi tarafından bakın. Bu günleri özlersiniz sonra

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Gebelik bir kadın için kolay bir süreç değil.

Çok iyi anlıyorum.

Allahım hayırlısıyla tam zamanında yavrunuza kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Çok tesekkur ederim canim. Amin. Allah razi olsun 🤲

Bu günleri doyasıya yaşayın, bebeğiniz büyüyünce özlersiniz, dün 3 yaşında oğlumun 1 yaş pıtı pıtı yürüdüğü videoları izledim de ne çabuk büyüdün yavrum diyorum :110:

Back
X