• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak

Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur😩
4 yaşta hissettim ben o yorgunluğun azaldığını

Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur😩
:D valla seni hiç korkutmak istemem ama ilk altı ay çok rahat gerisi hüsran koşturma hep :D bebecikler ilk 6 ay emzir uyut şeklinde iken sonra ek gıdası ayaklanıp etrafı dağıtması koşturması her şeye offff ayrı bir maraton :) 23 martta 2 yaşına girecek benimki valla bende ne zaman rahata erecem diyorum ama şimdi önümde tuvalet eğitimi var :D bir bir yaş ayrı bir zorluk leveli :D

Bebek hamakları var Trendyol'da.
Geçen epey araştırdım. Uyku sorunu olan veya kolik olan birçok bebekte işe yaramış. Uykuya dalma süreleri kısalmış, uyku süreleri uzamış vs. Memnun çok kişi vardı.
Eski insanlar tavana kanca takıp, salıncak kurarmış ya. O gibi sallanma hissi veriyor herhalde. Araştırmanızı öneririm.
Hamağımızda var, ayağa kalkıp zıplatmayı tercih ettiği için kaldırdım 😄

İlk doğduğunda 3 aylık olsun rahat ederim 6 aylık olsun otursun bir yaşına gelsin elinden tutayım derken zaman geçmiş tam anlamı ile tadını çıkaramadan büyümüş bebek.Bunları hiç düşünmeden her ayın ayrı tadını çıkarın bebeğinizin.Sonra pişma olursunuz.

Çalışmıyorsanız okula başladığında ciddi vakit ayırırsınız kendinize.
Gittikçe bazı şeyler kolaylaşacak, bazı şeyler zorlaşacak ama o ilk yıllardaki ağlamalar falan bitince daha iyi oluyor ya.
Bi 4 yaş eder bu da.

Fiziksel ve ruhsal yorgunluğun geçtiğini bittiğini ben düşünmüyorum. Sadece her evrede bı tık daha rahatlıyorum diye insanlar kendini motive ediyor sadece. Ayrıca böyle düşünmek içinde eş kişisinin rolü çok büyük. Çocuk konusunda bakımı olsun yedirmesi yıkaması hastalanınca bakması normal zamanda ilgilenmesi okul döneminde derslerle ilgilenmesi falan diye uzar gider. Eş ile bakım ilgi paylasilinca her evrede zaten rahat edebilirsin. 3 çocuğum 7yas/4yas/10aylik .. mesela bugün 7 yaş kızım okuldaydi 3 yaş ve 10 aylık çocuğumu eşime bırakıp dışarıya çıktım. 3 saat kadar snra eve geldim. Oda 10 aylık olan emiyor daha başka şeyler yese bile belli bı saatten sonra beni arar diye ama biraz daha durabilirmisimdi uyuyormustu geldiğimde 😂

Her dönemin ayrı bı zorluğu oluyor en önemlisi sağlıkla büyümesi zor tabiki zamanla alışmaya çalışın geçmiyor ben böyle böyle aştım

Biri 4 biri 5 yaşında iki çocuğum var sanırım en zorlu dönem 0-3 yaş donemi anneye en bağımlı oldukları dönem..şuan anaokulana gidiyorlar wc ye alıştılar kendileri yemek yemeye alıştılar montunu ayakkabısını kendi giyiyorlar vs yani biraz olsun yük kalkıyor anne üstünden..ama okulla beraber yeni sorumluluklar başlıyor yani hiç bir zaman çocuksuz dönemindeki rahatlığına kavusamayacaksin isterse 40 yaşına gelsinler herzaman elin onların üzerinde olacak..iyiki doğurmuşum diyeceksin gözünden sakinacaksin

4.5 yaşında ve ben daha öyle bi rahatlama yaşayamadım. Aksine istekleri artıyor. Bakımı + oyun talebi + memnun olmama + hastalıkları

4.5 yaşında ve ben daha öyle bi rahatlama yaşayamadım. Aksine istekleri artıyor. Bakımı + oyun talebi + memnun olmama + hastalıkları
Ama en azından gün içindeki yorgunlukları gece deliksiz uyuyup dinlenerek atabiliyorsunuzdur. Bebeklik döneminde o da zor. Gündüz ayrı yorulmaca gece ayrı

Rahat edip ne yapacaksınız çocuk olduktan sonra konfor diye bişey kalmıyor soğuk çay soğuk yemek uykusuzluk sırt bel boyun ağrıları uzar gider konforlu günleri beklemeyin bu sizi daha da yıpratır çocuk sorumluluk demek bir ömür o yüzden şu yaşa gelsin rahat ederimleri kenara bırakın keyfini çıkarın bize bakarken parlayan göz görmek herşeye bedel. Normalde aşırı rahatına düşkün kendisiyle ilgilenmeyi seven biriyim açlığa uykusuzluğa tahammülüm yok yani öyleydim önceden ama 5 aylık bebeğime o kadar sabırlıyım ki hiç aman büyüsün de rahat ediyim kafasında değilim gece ağlar sık uyanır vs her seferinde alırım bağrıma basarım öperim koklarım yerine yatırırım bir gün kocaman olacak ve evden çıkıp kendini hayatını kuracak işte o zaman sıcak yemek çay ve kesintisiz uyuyabilcem ama tadı olmayacak 😢

Öyle bir dünya yok bebekli dunyaya alismaya ćalışın. Hele hele bekarlık gunlerine dönmek imkansız ötesi

Rahat edip ne yapacaksınız çocuk olduktan sonra konfor diye bişey kalmıyor soğuk çay soğuk yemek uykusuzluk sırt bel boyun ağrıları uzar gider konforlu günleri beklemeyin bu sizi daha da yıpratır çocuk sorumluluk demek bir ömür o yüzden şu yaşa gelsin rahat ederimleri kenara bırakın keyfini çıkarın bize bakarken parlayan göz görmek herşeye bedel. Normalde aşırı rahatına düşkün kendisiyle ilgilenmeyi seven biriyim açlığa uykusuzluğa tahammülüm yok yani öyleydim önceden ama 5 aylık bebeğime o kadar sabırlıyım ki hiç aman büyüsün de rahat ediyim kafasında değilim gece ağlar sık uyanır vs her seferinde alırım bağrıma basarım öperim koklarım yerine yatırırım bir gün kocaman olacak ve evden çıkıp kendini hayatını kuracak işte o zaman sıcak yemek çay ve kesintisiz uyuyabilcem ama tadı olmayacak 😢
Ben de eskiden öyleydim sizin gibi rahatıma düşkündüm.Ama sizin kadar çabuk adapte olamadım bebekli hayata. Sanırım biraz lohusa sendromunun uzantılarını yaşıyorum. Bir de yurtdışında olmanın sıkıntıları falan..

Ben de eskiden öyleydim sizin gibi rahatıma düşkündüm.Ama sizin kadar çabuk adapte olamadım bebekli hayata. Sanırım biraz lohusa sendromunun uzantılarını yaşıyorum. Bir de yurtdışında olmanın sıkıntıları falan..
Benim bebeğim vefat etti ilk çocuğumdu genç yaşımda maddi manevi çok yıprandım 9 ay baktım emek verdim Allah aldı imtihandır o yüzden bu ketumluğum şimdi herşeye şükredip her anın tadını çıkarıyorum rabbimin bu gününe şükürler olsun maddi manevi yeni doğmuş gibiyim.. herkes bana bu çocuğu kucağına alıştırma diyor ama umrumda değil o benim yavrum tsbiki kucağmda büyüyecek

Benim bebeğim vefat etti ilk çocuğumdu genç yaşımda maddi manevi çok yıprandım 9 ay baktım emek verdim Allah aldı imtihandır o yüzden bu ketumluğum şimdi herşeye şükredip her anın tadını çıkarıyorum rabbimin bu gününe şükürler olsun maddi manevi yeni doğmuş gibiyim.. herkes bana bu çocuğu kucağına alıştırma diyor ama umrumda değil o benim yavrum tsbiki kucağmda büyüyecek
Başınız sağolsun. Allah kimseyi imtihan etmesin böyle şeylerle çok zordur tabi😔

Back
X