Anne olmamalı mıydım?

Sorun uykuysa sadece uyku eğitimine başlayın. Bakıcınızda uygulasın. Sizde gece uykularını düzenlersiniz. Bir sürü uyku koçu var yardım ederler.
Sizin kadar zorlanmasamda bende çok zorlandım bu konuda. Gündüz uykuları düzenlenince gece 8-8 buçuk arası uyumaya başladı. Arada uyanıyor tabiki ama daha rahat. Hemen başlayın çünkü 6. ayın ortalarında ayrılık korkusu başlayacak minikte. İyice delireceksiniz. En güzeli alın uyku eğitimi rahatlayın.

Bahsettiğim durum belki konuda çok anlaşılmamış. Bu durum süreklilik arz eden bir durum değil ikimiz içinde. Bebeğimin böyle olduğu anlar haftada ya da on günde 1 ancak olur gaz sancıları geçtiğinden beri.
1 ay kadar mama verdim fakat mama alımında da kilo alım hızı değişmeyince mamayı kontrollü olarak kestik, emzirme danışmanından destek aldım tekrar aktif olarak emzirmeye başladım. Çişli bez takipleri iyi. Doktor kontrolünden yeni çıktık. Çok şükür bir sağlık sorunu yok

Atak dönemlerini takip ediyor musunuz? Atakta olabilir mi?

Kizim 18 aylik. Uyku problemimiz cok buyuktu, ek gidaysa tam bir kaos. Ara ara yukselmelerim oluyordu. Ama bu bebegim yurumeye baslayinca dahada artti. Cunku asiri hareketli bir bebek kontrol edemiyorum. Gecen hafta besbesiginden atladi. Birde inattir denileni asla yapmaz. Psikolojik destek almayi dusunuyorum. Cunku benim icimdeki ofkenin sebebi bebegime ddegil, gucum ona yetiyor ancak. Ama oldurmeyi dusunmek ne demektir, cok acil psikiyatra gidin. Cok uykusuz ve zorlanma yasiyorsaniz isten ayrilin. Bebek uyudukca sizde uyuyun. Havalar guzellestikce disari cikin, temiz hava cok guzel yoruyor bebekleri. Ama birde aglayip hic susmuyorsa, onca saat uyumuyorsa bir sebebi vardir. Aç olmadigindan, gazi olmadigindan emin olun. Uyku egitimi vermeyi deneyin. Yapilacak pek cok sey var

Şimdiden böyleyseniz iki üç yaşlarında nasıl baş edeceksiniz. O yaş aralığı daha sancılı geçiyo çünkü.

Post partum depresyon geçiriyor olabilirsiniz. Neyse ki eşiniz destekçi. Yardım almanızda fayda var. Ben de anne olsam sanırım bu depresyonu yaşarım. Biraz da tahammülsüzüm sizin gibi.

Bu konuda biraz ön yargılıyım. Fakat yeterince araştırmamıştım bakacağım

Zamanında lütfen herkes anne olmasin diye yazdığımda burdaki yorum yazan herkes beni azarlamıştı aha alın size başka bir annecik.
Şimdi siz böyle güzelce azarlayıp annecik diye aşağılayınca kesin düzelmiştir kadın onun adına ben teşekkür edeyim

Bende 5 aylik bebek annesiyim ve sinirden yazdıklarının tamamini okumadim bile kucuck sana muhtac bebegi birakip 3.5 ayda kosa kosa ise gidersen olacagi bu ne oldu acliktan oldunuz mu acikta miydiniz Allah bilir 3 kurus para icin aksama kadar 1000 kisiye tahammul ediyosunuzdur bi avuc cana yaptiklariniza bak Allah korusun o bebegi sizden derhal psikologa gidin anneniz kayinvalideniz varsa yaniniza cagirin sizin elinize kalmasin o masum cocuk

Çalışıyorsunuz neden... ücretsiz izne ayrılım ve destek alın... uzmana danışın lütfen zor zamanlar yaşanışsınız tedavi hamilelik küvez stres yaşamışsınız... duygu kontrolü sağlayamıyorsunuz inanın hemen hemen her bebek bşr düzen oluşana kadar zorluyor ama istediniz bu bebeği ve bebek seçmedi sizi.. kndinize gelin ve destek alın...

Niye herkes bu kadar azarlar tarzda konuşuyo ya?bu kadın gerçek hayatta karşınızda olsa böyle çatır çutur laf yetiştirebilecek misiniz acaba? Maximum ehe öhö kem küm kem küm dersiniz. Bi de niye herkes habire kendi mükemmel anneliğini anlatıyo hiç anlamadım. Kadın zaten mutsuz, evet belli ki öfkeyle ilgili bi sıkıntısı var ama öfkesini engelliyo mu engelliyo. Söylenecek şey çok basit yani bu öfkesiyle ilgili bi yardım alsa düzelecek her şey. Vay efendim nasıl el kadar çocuğu bırakıp işe gidermiş anne olmasaymış allah o çocuğu kurtarsınmış. İyi drama queenlik yaptınız he. Kendinizi övecek yer arıyormuşsunuz bulmuşsunuz. Başka bir insanın kusuru üzerinden kendini övmek ne kadddarrr çirkin hiiç mi hiç bilmiyorsunuz kanımca. Şimdi siz kadına bu kadar laf sayınca sorun çözülecek mi? Allah o çocuğu kurtarsın nası işe başlarsın tüü pis kaka diyince kadın bi anda mükemmel anneye mi dönüştü yoksa derdini tasasını anlattığı bir platformda iyice kederlenip mutsuz mu oldu? Adamı verem edersiniz verem

Bu konuda biraz ön yargılıyım. Fakat yeterince araştırmamıştım bakacağım
Anlıyorum ama uyku eğitimi yatağa atıp ağlatıp uyutmak değil artık. Yatağında yalnız yatanlar var. Ben yapamadım. Ama uyuduğu uyandığı zaman belli. Kızım kucağımda uyuyor uyku saati gelince ama maksimum 15 dakikada sızıyor. 9 aylık günde 2 uyku toplam 4 saat, 9a doğru gece uykusu, sabah 7.30 kalkış. 5. aydan 7. aya kadar uğraştım oturdu. Yoksa bende gecenin üçünde kucağımda bebek ağladığımı, 5 aylık çocuğa evladım manyak mısın uyusana falan dediğimi biliyorum. Bağımlı olsun bana uyurken sorun değil, yeterki uyusun.

Bu soruyu sormak için geç değil mi ?ben kızlarıma sinirlendiğinde hep şöyle düşünürüm ben ona kızıp bağırırsam dışardaki insanlardan nasıl korurum der hemen sakinleşir merhametle bağrıma basarım .zordur küçük bebek büyütmesi hele çalışıyorsanız nefes alacak vaktiniz yoksa gözünüze büyür herşey bi özgürlük duygusunu özler insan kafana göre yaşamayı kitap okumayı film izlemeyi ama nereye kadar bu dediklerim değil mi mesela oğlunuz olmasa rahat bi uyku uyurdunuz ama onun kokusunu alamazdınız yada gözlerine bakamazdınız artık bi yaşama nedeniniz var ne güzel merhamet edin yavrunuza onun ihtiyacı olan tek şey MUTLU BİR ANNE unutmayın herşey geçer temizlik uykusuzluk ama bu günler gelmez sarın sarmalayın izleyin her anını ve inanın bana GEÇECEK UNUTACAK HATTA İKİNCİ BEBEĞE BAKACAK GÖZÜNÜZ inanın bana

Bu arada herkes diye genelledim ama herkes değil tabi ki bu ama malesef çoğunluk yani. Bu kimseler dışında aklı selim bi biçimde empati kurabilerek yorum yazan güzide kadınlarımızın gözlerinden öpüyorum. Empati de kuramayacaksak dağdaki ornitorenkten ne farkımız kalır??
Kendimi samuel coleridge gibi hissettim

Bir yerde de kendi anneliginizi övmeyin be kardesim. Bik bik bik. Tamm ya tamm harikasiniz evleriniz harika kocalariniz harika hele anneliginiz muazzam.

Konu sahibi bu ara bende cok ilgisiz ve bagirıp duran bir anneyim. Kendimi kontrol edemiyorum daha dogrusu kısa sureli kontrol edebiliyorum. Sonra bagirmaya basliyorum. Cok bunaldim. Benim kuzular uslu birde. Kendi hallerinde cogu zaman. Ama ben bittim. Ben tukendim sanki.
Noldugunu bilmiyorum ama iyi degilim. Cok bunaldım. Cocuklara bir oyun kurup oynatamiyorum. Yalniz kalmak yalniz yemek yemek istiyorum. Elime bir kahve alip sakince sabah haberlerini izleyip geri uyumak istiyorum. Yorgunum mutsuzum.

Ben çocuğum 18 yaşına gelene kadar ücretsiz izne ayrıldım ayrıca da çocuğum 16 yaşına gelene kadar emzirdim her gece 18 defa uyandı 1 kere of demedim 72 saat hiç uyumadım ama yine kalktım banyosunu yaptırdım emzirdim 15 yaşına geldi girdim sırtını keseledim yüksek lisans tezini ben yazdım excel kullanmayı öğrendim istatistikleri mistatistikleri hep ben girdim çünqü ben müqemmel anneyim

Canımm. Bence bir an önce bir doktora görün. Ablam da senin gibi olmuştu ikinci çocuğu doğunca. Rüyasında hep büyüğü biyerlerden atlıyomuş o da peşinden koşup kurtarıyomuş. Sonra uyanmış bakmış yatağında yatıyo çocuk mışıl mışıl uyuyo. Çok yoruyo beni boğsam mı diye geçirmiş içinden. O günden sonra bol bol gezmeye çıjtılar. Havaları değişti. Çok şükür geçti. Seninki de geçer inşallah. Bi yardım al bence.

Aboooovvv ben ne okudum oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…