Anne olmamalı mıydım?

Zamanında lütfen herkes anne olmasin diye yazdığımda burdaki yorum yazan herkes beni azarlamıştı aha alın size başka bir annecik.
Kadın çaresiz, yardım istiyor önce eşinden sonra bizden. Elimi tut yardım et bana demiş. Kadının çaresizliğini o kadar çok hissetimki üzüldüm açıkcası. Kadın çocuğunu dövüp dövüp sokağa bırakmamişki. Siz o tür anneler ile karıstırmışsınız konu sahibini. Ben burada ruhsal bir hastalık geçiren çaresiz yardım isteyen bir hasta insan görüyorum. Neler yaşadı yasıyor Allah ve kendisi biliyor. Yapmayın böyle insanlar böyle böyle intihara sürükleniyor. Dibe çökmeden yardım etmeliyiz bu insana. Yavrusu var kurtulmalı bu halinden.

Oluyor çok şükür. Olmuyor değil fakat k.validem zaten bütün gün oğlumla. Annem önce dedemin hastalığı sonra vefatı nedeniyle çok bizimle olamadı bu sıra. Babannemiz de ilk zamanlar ben eve girdiğim anda evine geçiyordu aç mıyım üstümü mü değiştireceğim... bu bende biraz yük oluyoruz duygusu yarattı. Evet öyle değil elbette ama. Şimdi babannemiz annemden daha çok yardımcı ve destek olunca bir de akşam mı yorayım diye düşünüyordum ama hatalıymışım.

2 yaşında bi kızım var tam 40 günlüktü sabah 7ye kadar uyumadı eşim de yurtdisindydi kızıma bağırdım ne istiyorsun uyu artık diye hala vicdan azabı duyuyorum hala utanıyorum kızımdan. Içimde coook büyük bir yaradır. Şimdi ikinci bebegim 2 aylık çok daha sabirliyim zamanla geçiyor ama derin yaralar bırakmadan destek alın lutfen. Onlar bize muhtaç bize emanet

Bak arkadasım bende gayet net ve iyi bir şekilde anlıyorum . Ama arkadaşin yapması gerekenler belliyken yapmaması düşündürüyor,annesi ve kvden yardım almak ve psikoloğa gitmek varken niye hala duruyor? Neyin inadı illa herseyle ben baş edicem diye? Evet herkes kendi ayaklari üstünde durmak ister böyle zamanlarda ama olmuyorsa niye hem kendine hemde el kadar yavruya hayati zindan ediyor?

Bütün anneler sizin yaşadıklarınızı yaşıyor hatta daha fazlasını. Allah aşkına mutsuzsanız çocuk yapmayın yani ne diyelim çok normal geçecek bunlar mı diyelim. El kadar çocuğa bu kadar eziyet etmenin mantığı var mı ,bakamıyorsanız anneanneye yada babaanneye bırakın ,bakıcı falan tutun yazık günah çocuğa.

Son düzenleme:
destek alın demiş herkes,
tamam da, psikoloğun, psikiyatristin sihirli değneği yok.
en azından normale dönene kadar birilerini yardıma çağırın.
dayanamadığınız şey uykusuzluk ise, bebekle birlikte bunun olabileceğini biliyor olmalıydınız. biraz kabullenin durumu rahat edersiniz.
eğer ağlaması ise, bu da aynı şekilde... bebektir ağlar.
bebeğinizden beklenti içinde olmak yerine, biraz durumu kabullenin.
12 saat uyanık kalan bebek olur. dünya üzerindeki en zor bebek sizin değil
ve hiç biri kundaktaki haliyle kalmıyor, laftan anladığı zamanlarda gelecek, merak etmeyin

7 aylık oğlum var ve gece sayısız defa uyanıyor tek başıma bakıyorum yardım edecek kimse yok ve hiç alıp sarsma yalnız bırakıp ağlatma gibi bişey olmadı her ağladığında kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum bence normal değil sizin düşünceleriniz psikolojik bir destek alın Allah korusun cinnet falan geçirirsiniz

Gece uykusuna
5 kuruşu varmış onu da gülmeye vermiş deyimini bilirsiniz değil mi benim oğlum da öyle. Allahım ne kadar güzel diye kucağımda ağlamışlığım çok. Yani bebeğimi sürekli itip kakıp horlamıyorum elbette.

bakin herkes size acilen yardim alin demis kendince birseyler anlatmaya çalışmış ama sizde bir tepki yok o bebegi siz isteyerek yaptiniz ne demek öldürmeyi düşündüm yooo lohusa bunalimi vs vs olur ama bu kadar uzun boylu degil olmamali daha cok kucuk bebek ya 2 yas sendromunda napacaksın peki duvardan duvara carparsin o zaman cunku inat donemi yapma dedigin ne varsa yapicak o zaman ki planin ne acilen iyi bir psikiyatrist bulup terapi ilac ile iylesmelisin yoksa gidişat kötü

Bu yorumu görünce istemsiz ağlamaya başladım. Tutamadım kendimi. Gerçekten anlıyorsunuz değil mi? O kadar yalnız hissediyorum ki. Geçen hafta eşime söyledim ben kendim başaramayacağım gücüm yok beni nereye götüreceksen elimden tut dedim geçecek dedi. Erken doğum yaptım, doğum öncesi 1 hafta hastanede yattım gözümden yaş geldikçe sus ağlama dediler. Oğlum 23 gün kuvezde kaldı, üzülme dediler gözümden yaş geldiğini gördükçe kim varsa çevremde yaşını sil dediler. 3 ay ben oğlumla gak meme guk meme yaşadım. Kucağa alıştırma dediler kucağımdan indirmedim. Herkes ne kadar seviyorsa ben de o kadar seviyorum en az oğlumu. Yarın ne yaşayacağınızı siz biliyor musunuz? Ben de bilmiyordum. Bilsem bunları yaşayacağımı bunu ne o küçük yavruya ne kendime yapar mıydım? Bırak biraz ağlasın dediklerinde yanındaysam nedwn ağlatayım dediğim çocuğum o benim. Suçluluk pskolojisiyle burda beni yerden yere vuran yorumlara bile selahiyetle cvp vermeye çalıştım ama siz bambaşka geldiniz. Ben kötü biri değilim gerçekten. Teşekkür ederim çok iyisiniz.

Dusunceleriniz abartili ama genel olarak bebegin uyku problemleri uzerine sorunlariniz. Bebege uyku egitimi verin cok bi para degil bi uzmandan satin alin sabirla uygulayin ondan sonra gece uyanmalarida azalir uyutmak icin cok fazla cabada sarf etmezsiniz boylece daha rahat ve kolay olur hersey.

bakin size kötüsünüz diyen yok sadece herkes acilen destek alin diyor ki cok haklilar sizde birikmis hersey neden herkes sürekli aglama dedi birde onu anlamadim icinize ata ata taşmış şimdi burda hep yaziyorum oglum 2.5 yasinda gecen sene nadir gorulen bir hastalik nedeniyle 10 gun hastanede yattik 6 ay gidip geldim surekli ama emziriyordum doktorumuz üzülmek yok sütün gider deyince gözümden yaş akmadi benim tabi o surecler gecti bitti ama ben oyle bir hale gelmistim ki yazin annem ve esim fark etti sinirlenince gozum karariyordu cocuklarima agzima geleni soyluyor sonra da hatirlamiyordum sonuç korkup aglayan iki kuzu tatilden döndüm acilen yardim almaya basladim cok şükür ki cok iyi geldi terapi muthis sekilde duzelmeye basladim eski halime döndüm diyebilirim istanbuldaysaniz doktor onerebirilirim de

Küçük yaşta anne oldum şimdi 38 yaşındayım ve 19 yaşında kızım var çok küçüktüm kızım sabahlara kadar uyumayan çok zor bir bebekti ama şimdi bak o kadar aklı başında o kadar zeki bir kızım var ki canyoldaşım ve benim bazen yol gösterenim o günler gelip geçiyor ve büyüdüğü zaman yerini çok başka güzel duygular alıyor bilinçlisiniz ne güzel yardım alın daha güzel geçsin bu dönem ve büyüdükleri zaman bu anıları ona anlatacaksın ve sizinle birlikte o da vayy be diyecek herşey güzel olacak endişe etme o çok akıllı bir çocuktur eminim malesef öyle bebişler uyumayı sevmiyor anneye zor geliyor emin ol onunla hep gurur duyacaksın büyüyünce çok şanslısın ne güzel sağlıklı bir kuzun var kendini suçlu hissetmemek için gerçekten yardım alın hepsi bir anı olarak kalacak merak etme

3.5 aylıkken ıse basladınız, 23 gun kuvezde kaldı sadece 2.5ay mı baktınız evde. Pekı yanınızda bırılerı varmıydı bu surecte

Canim herkes yazmış zaten ama daha gecen hafta aynisina tanik oldum. Arkadaşım 9 aylik bebeğini ölü doğurdu bundan 2 sene önce. Sonra ikinciye hamile kaldi ve bebeği 3 ay erken doğdu. Yavru 750 gram olarak savaştı. Gecen hafta arkadaşımin yanındaydım ve sizin yazdiklarinizin tipatip aynisi o bana anlatdi. Kiz dolmuş dolmuş ve sonunda patladi. Lütfen yardim alin. Bu utanilacak bir durum değil. Gecirdiklerin ağır şeyler, hormonlar, erken doğum,haftalarca hastane, emzirme vs.
Bebeğin erken doğduğu için ne o adapte olabilmiş ne sen. Bu tibbi acidan aşırı normal bir durum. Senin hormonlarin şuanda zaten karmakarışık bebeginde sindirimsistemi daha tam gelişmemiştir.
Yardim al ve bundan asla cekinme. Sen kötü bir anne degilsin...sadece yeni duruma adapte olamıyorsun

3.5 aylıkken ıse basladınız, 23 gun kuvezde kaldı sadece 2.5ay mı baktınız evde. Pekı yanınızda bırılerı varmıydı bu surecte
Ailem çok yakınımda. Genelde kendim baktım. Aile üyeleri genelde sevmek istediklerinde dahil oldular sürece.

Onu sarsarsanız öldürebileceğinizi biliyorsunuz değil mi? İnanmıyorsanız internette “shaken baby syndrome” veya “sarsılmış bebek sendromu” diye aratın. Aşırı sarsmadan bile olabiliyormuş, severken bile sarsmamanız gerekiyor.

Böyle bir derdiniz var ve buraya mı yazıyorsunuz. Psikoloğa niye gitmediniz? Siz ayrı cahil davranıyorsunuz, eşiniz ayrı cahil davranıyor. Psikoloğa gidin. Buraya yazmayı bırakıp psikolog araştırmanız gerekiyor. Ailenize, çevrenize sorun veya internetten araştırın.

Mutsuzluğumu nereden çıkarttınız.

Evet babaanneye hediyeler alıp arada öpüp şımartın sevinsin. Saolsun o kadar yardımcı oluyor. Belki sizi düşündüğünden gidiyordur. Yaşlıların enerjisi çabuk bitiyor ondan da olabilir. Bu dönem size yardımcı olsalar iyi olur tabi. Aile olmak bunu gerektirir.
Biz eşimle toruna nasıl bakarız şimdiden hayalini kuruyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…