Anne olmamalı mıydım?

Az önce eşimle konuştum. Ben gitmek istiyorum dedim. Tamam ben de gelirim dedi randevu aldık. Düzelmesi lazım zaten. Burada kışkırtıcı yırumlar olmasına rağmen bu bile iyi gelmişken bir destekle çok şeyi olumlarım umarım

Zaman zaman hepimizde oluyor bu sinir stres sonrası pişmanlık.. Ama aşırıya kaçmamak kaydıyla her evde olabilir tartışma kendine yüklenme keşke biri olsa yardım edecek zaman zaman bebegi alacak seni ferahlatacak ozmn sana da iyi gelirdi.. Destek almak muhakkak ikinize hatta üçünüze de iyi gelecektir

İşte diyorum ya empati empati empati. Empati kuramıyorlar o yetenekleri yok. Konu kendini övmeye gelince ama wuhuu allahuekber. Kendilerinden geçiyorlar
Bebek dediğime takılanlar olmuş yardırıyor. Bebeğim desem o çocuğa bebeğim deme hakkın yok diyecekler falan falan.
Elbette herkes destek olsun beni ayakta alkışlasın istemiyorum fakat sınırlarını bilsin insanlar.
Terbiye sınırı... yok fakat. Şu klavye delikanlılığı tabiri var ya tam bu hanım efendiler için uygun.

Ya valla hasetlikleri klavyelerine yansımış

Canım çoğumuz anneyiz yahut anne adayıyız ..
Lohusa depresyonunun dibine kadar yaşayanlarımız yahut kıyısından dönenlerimiz olmuştur illa ki...
Arkadaş dip doktasına ulaşmış ne yazık ki...
Çoğu yorumu okudum üzüldüm açıkcası...
Herkes arkadan konuşmaya, bilmedikleri konular üzerinden yorum yapmaya bayılıyor sanırım...
Bu annemiz evladını sevmediği için mi çalışmak zorunda acaba... . Ülkemizin durumundan kimsenin haberi yok sanırım... Bu bezler mamalar kıyafetler aldı başını gitti ne yapsın bu anne...
Her anne gibi en iyisini benimde evladım kullansın derdinde...
Çalışmasa evde bebekle kaldığı zaman içerisinde Allah korusun zarar bile verebilirdi...
Herkesin hayatı instagramdaki gibi mükemmel burada da sanırım...
Arka yüzünde neler dönüyor bir Allah bilir =)

Bence yorumları okumayın canı sıkılan, derdi olan size patlamış...
Umarım destekle daha hızlı atlatırsınız...
Elimden gelen tek şey dua etmek...
Bebeğinizle eşinizle bir ömür boyu mutlu yaşamanız dileğiyle...

Bu arada eşinizin değerini bilin =) burada bu gözler neler neler okudu bir bilseniz =) maşaallah diyelim

Yuhh ya bu nasıl bi yorumdur.. Eğitim seviyenizi merak ettim

Konu sahibini de medeni cesaretinden dolayı tebrik etmek lazım.. O topa tutanlarda kimbilir neler yaşıyor ama kimse yogurdum ekşi demez.. Kimse mükemmel değil. Önemli olan hataların farkına varıp düzelmeye calısmak. Daha iyi olmak için adım atmak

Uykusuzluktan, yorgunluktan bayılma noktasina geldiğim zamanlarda, gaz sancısıyla sabah beslere kadar omuzumda gezdirip dizlerimin tutmayip tam isyan edecegim zamanlarda bir an için Allahin kucağımdaki o emaneti benden aldığını hayal ederim. Ne büyük ne geçmez bir acı değil mi?
İki yıl önce tanıdığım biri çok hareketli ve yaramaz iki yaşındaki oğluna bu bize Allahin bir cezası dedi sinir anında. Çocuk on gün sonra iki defa ust uste ateşli havale geçirdi ölümden döndü. Bu olay beni çok etkilemiştir. Elinizdeki nin kıymetini bilin ve acilen destek alın derim.

Lohusalık sendromu bu kadar uzun sürer mi acaba. Aklıma ilk o geldi. Bilen anneler yazsın belki de ağır şekilde lohusalık sendromu geçiriyorsunuzdur. (lohusalık sıtması da diyolar galiba). Bana kayınvalidem bahsetmişti ben dogum yaptıgımda. Ona olmuş 2. Doğumunda. Emzirmek bile istememiş. Ağır bir şey diye biliyorum. Buraya yazdıgınıza göre sizde bir gariplik oldugunun farkındasınız. Profesyonel bir destek almanız şart. İçten içe kızıyorum ama size de üzüldüm aynı zamanda. Kimse böyle şeyler yaşamak yaşatmak istemez neticede. Umarım kısa zamanda toparlanırsınız. Ama tıbbi destek şart.

Madem kötüsün o ağlarken sen de onunla ağla. Sarsmak, öldürme hissi ve zarar vermeyi istemek ciddi psikolojik tedavi gerektirir.

Lohusa depresyonunda olabilirsiniz.sizi hemen bir teşhisle etiketlemek ve endişelendirmek istemem.ama randevuyu da almışsınız sanırım,lütfen gidin ve güzelce destek alma sürecine devam edin,bırakmayın.
Amerikada beş çocuklu bir anne, ha bu arada bizdeki klasik tanımıyla ilk 40 günde filan da değil yani kaçıncı çocuktan beri bu depresyondaymış kadın.doktoru aileyi uyarmış ama önemsememişler.kadın beş çocuğunu da küvette boğup öldürmüş.olaydan sonra hem kadın hem de doktorun uyarısını dinlemediği için eşi tutuklanmış.kadının ankayacağınız üzere psikolojisi iyi değil,çocuklarına iyilik ettiğini kurtardığını sanıyor.
Bu korkunç şey size olacak demiyorum lütfen yanlış anlamayın.ama bir tarafta destek alıp bunu aşmak var diğer tarafta Allah korusun bunlar var.hiçbir anormallik olmasa bile güzel güzel anne-çocuk ilişkinizi yaşamak varken neden bu hali çekesiniz?
Lütfen lütfen yargılayıcı tiplere takılmayın,bu uydurma bir depresyon değil,bu naz kapris şımarıklık değil.gayet yaygın bir şey.ve çözümü var.siz “kötü bir annesin” diyenleri dinleyip bu derde hapsetmeyin kendinizi

Evet çok mutluyum. Çocuğumu hırpalamıyorum yanlış okumuşsunuz balkondan atıyorum eşim koşup tutuyor allahtan.
Mesela çok mu mükemmelsiniz?
Mükemmel değilim öyle bir iddiam da yok, ama en azından çocuklarıma iyi bir anne olmaya çalışıyorum. Normalde eleştirmeyecektim sabret geçer vs diyecektim ama bazen çocuğu öldürmek istiyorum cümlenizden sonra birden irite oldum , ılımlı yaklaşamıyorum kusura bakmayın.

Garip bir tavsiye olarak gelebilir, belki kulak tıkacı kullansanız sesi daha az duyacağınız için daha rahat olabilirsiniz,her ağladığında onu taksanız daha az sinir olursunuz bence. (Birkaç çeşit tıkaç alırsanız hangisi daha iyi sesi kesiyorsa onu deneyerek bulursunuz ) Tabi bu kalıcı bir çözüm değil, anlık olarak işe yarayacak o an daha az gerilmenize sebep olacak bir yol.

çalışan bir kadın olduğunuzu yazmışsınız.kimseye sormadan eve yardımcı alabilirsiniz. sizi inanın çok iyi anlıyorum. öfkeniz bedeniniz çok zorlandığı için ortaya çıkıyor. bence kötü bir anne değilsiniz. 19 20 li yaşlarda küçücük annelerin bile öfke reaksiyonuna şahit olabiliyoruz. insanız sonuçta. kendinize yüklenmeyin. birçok kadın da böyle düşünebiliyor. fiiliyata geçirmedikten sonra çocuğunuzla ilgili olumsuz düşünceleriniz sizi korkutmasın. ama lütfen bir yardımcı edinin. bedeniniz rahat edince o denli sinirli tavırlarınız olmayacaktır.

Asıl biz size öfke doluyuz. El kadar bebenin ne suçu var. Bir de tüp bebekle sahip olmuşsunuz ona. Öldürmeyi düşünüyorum ne demek. Allah'tan korkun
Oldururseniz ebediyen cehennemde kalacaksiniz. Bunu göze alıyor musunuz katil !!! Bu kadar şeytanın içinize girmesine müsaade etmeyin . Besmele çekin. Ve de bakin tutun !!!

Çocuğun ne suçu vardı ki sizin gibi annesi var!!!

Bu tarz seviyesizlikleri gözardı edin lütfen... Bir adet şuan üst mesajda da bulunuyor.

Sizi takdir ettim. Sorunun farkında olup kendinizle yüzleşebilmiş ve çözüm için çabalayıp içinizi dökmüşsünüz. Umarım alacağınız psikolojik destek bir an önce yardımcı olur.

Canım benim zaten durumun yanlış olduğunun farkındasın. Eşinle bunu paylaşman çok yerinde olmus durumu bilmesi en azından sana desteğini artirir. Çokta anlayışlı yaklaşmış. Nefes egzersizleri yapabilirsin gün içinde ve ofkelendiginde. Ve herkesin söylediği gibi destek almalısın. Eminim bi çok kadın böyle bi dönemden geçiyordur. Yeni annesin bu bi geçiş dönemi yeni sorumluluklar. Yeni görevler. Küçücük bi bebeğin annesi olmak , hiç kolay bişey değil. Kendini suçlaman gereken bişey yok. Yanlış giden şeylerinde farkındasın. Umarım en yakın zamanda cozersiniz durumu.

Konunuz aklıma çok takıldı. Bir şey daha paylaşmak isterim, belki denersiniz, belki faydası olur.

Ben Oğlumun sıkıntılı anlarında yatıştırmak için bir yöntem bulmuştum ve inanılmaz işe yarıyordu.
Kucağıma alıp, sarılıp büyükçe bir aynanın önüne geçiyordum Onunla ve başlıyordum aynaya bakarak, orada Onun gözleri ile buluşarak ve öncelikle dikkatini çekecek heyecanlı/neşeli bir tonlamave sözler ardından ise tatlı ve sakin bir ses tonu ile konuşuyordum. Dakika'ya varmaz rahatlamaya başlardı eğer o anda başka bir rahatsızlığı yok ise..

Benim oglumda erken dogdu 26+1 haftalik. Cok yiprandim lohusaligim yollarda hastanelerde gecti ve agir atlattim, hala o donemden kalma cabuk sinirlenmelerim, cabuk panik olma, korku var ama cocuklarima karsi degil.
Bebeginiz durduk yere kuveze almadilar, ne kadar erken dogdu bebeginiz bilmiyorum ama aglama anlarinda akliniza getirin, yaninizda kalmak icin hayata tutunmak icin nasil savastigini neler cektigini goz onune getirin ve o agladiginda sizin aklinizdakileeri dusuncelerinizi bi gozden gecirin!!
Ve en onemlisi destek prof. Yardim almaniz sart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…