Anne olmamalı mıydım?

Ah o ağlama anında kendisini çok hırpalamasa. Memeye alıp uyutmamın mümkün olmadığı, yatırdığım anda çığlık kıyamet bağırıp poposunu kaldırdıp elini ayağını çırptığı anlar bu anlar. Zaten dişleri kaşınıyor salyalı. Fakat damağını kaşımak da sakinleştirmiyor o esnada.

Çocucugunuzu suçluyorsunuz dedıgım kısım

Yazarak yaptığının yanlış olması farkına varması gerekir birinin onu sarsması gerekir
Zaten öfke kontrolu olmayan biriymiş çocuğa tahammül durumunu hemen psikolog olarak lohusa depresyonun bağlanayın

Son düzenleyen: Moderatör:
kalır
uykusuz kalır ya yattıgı yer rahat degıldır ya gazı vardır ya ortamı havasızdır ya annesı babası cok gergındır
bebegın uykuya dalabılmesı ıcın o ortam ona uygun degıldır
2 saatde bır yarım saat emse o ona haylı haylı yeter
emdıkten sonra 10 dk kucakta gazını cıkarıp yatırdıkdan sonra uyuyadabılır uyumayadabılır
ama sureklı bır mızmızlanma halındeyse bellıkı bır rahatsızlıgı var alerjık olabılır gaz olabılır bırsey var bellı huzurlu bebek huzursuz durmaz cunku

uyarıcı seylerı kapatın bılgısayar televızyon
odasını hergun mutlaka havalandırın
her emmeden sonra mutlaka gazı cıksın arada mastikleyın bacaklarını karnına dogru ıttırerek falan masajlar yapın
hergun yıkayın korkmayın yıkandıgı ıcın usuyup hasta olmaz yıkandıkca gelısır alısır sever sudan cıktı o zaten alısık
sımdı kucagınızda oldugu ıcın keyfını cıkarın buyuyunce ıstesenızde kucagınıza gelmeyecek
sımdı en guzel zamanları buyudukce derdı zorlugu buyuyor buyudukce daha rahat etmıyorsunuz 3 yasında kızım var tecrubelı degılım ama 3 senede ogrendıklerım benım bunlar

4 aylıktı odasını ayırdım bebefon aldım farkettım kı bızımle yattıgında uykusu bolunuyormus
kolık ve reflu bır bebegım vardı 1 sene uyku ne bılmedım 1 saatlık uyku ıle yasadım 3 gun hıc uyumadıgımı yemek yemedıgımı hatta tuvalete gıremedıgımı bılırdım dusunun sulalenın en kucugu benım hayatımda ılk kez kucagıma bebek almısım kolık reflu bır bebek ve tek basımayım ne annem ne kayınvalıdem kımse yok sezeryan oldum ve sag tarafım komple alındı sezeryan esnasında 38 cm kıst yanı ekstra bır amelıyat seklıyle dogum yapmısım...

cok zor her dogum her anne ıcın cocuk buyutmek zor kımsenın kı kımseden daha kolay degıl herkesın kı zor

aglamayan bebek vardı da bız mı dogurmadık :)

sız sadece sabırlı olun cocuk buyuyunce sıze ne yapacak soyleyeyım
bıle bıle ozellıkle sabrınızın sınırında hoplayacak bam telınıze basacak bıle bıle yapacak :) bazen okadar sinirim bozuluyor kı gulme krızıne gırıyorum bazen aglıyorum gulerken gozumden yas gelıyor guluyorum okadar sınırım bozuluyor
ama napabılırım elımden bırsey gelmez kı gelısımı ıcın bu yaramazlıkları bıle yapması gerekıyor cunku

bunu dusunun

sızde bebek oldunuz . aılemıze ne yasattıysak en az aynısı bızım basımızda olacak :) bızde annelerımız gıbı cocugumuza ılerde anlarsın dıyecegız

Tanıdıgımın yegenı dogdugundan berı sebepsız algılamaları vardı, bebek meger ıdrar yolu enfeksıyonuymus
Bır baktırın ıstersenız

K.validem bakıyor oğluma. Gündüz 3 sefer 1 er saatlik uykusu var. Sadece erken uyanmaya başlamadı. Doktoru ayı ile uyumlu olduğunu söyledi bu durumun. Fakat 12 saat uyutamamak hergüne mahsus değil elbette. Bu dün yaşadığımız krizdi.

Eger bebek zamanında uyutulmadıysa , bır sure sonra kayısı koparıyor. Kucugude aynı buyugude aynı hatta bana cogu zaman annem bebegın uykusu yok gormuyormusun derdı-hala da söyler. Halbukı uykusuzluktan sapıtmış ve aşırı hareket edıyor oluyor. Yatırsan yatmıyor kucakta emme pozisyonuna dahı gelemiyoruz. Napıyorum pekı , bebegı tamamen dık pozısyonda tutup, bıraz hızlı yuruyorum - bazen saydığım oldu korıdoru 40 tur attığımda oldu, sonra hıc konuşmadan hıc bozmadan emzırmeye almak lazım.
Zaten böyle yapa yapa cocugun kendı kendıne uyuyabılme kabılıyetını kaybettık , emınım cogumuzda yaptık bunu.
Ayrıca dus aldırmak, ıkınızın tamamen çıplak durumdayken karanlık odada emzırmeye calısmakta başarılı olabılır. Ama dedıgım gıbı gunduz ona bakan kışı onu sağlıklı uyutmuyor bence- sadece dun olduysa dun uyutmamış demek kı

Benim ki de yatağa yatırınca sanırsın ki Soprano :) öyle bağırır. O zaman anlıyorum ki 3 saat yürüyeceğim en az. Kolum yorulunca kanguruya geçiyoruz. Annelik zor kimse yargılayamaz ama dışarıdan destek ile daha kolay atlatılabilir bu dönem . Önce psikolojik destek sonra aileden fizyolojik destek alın. Siz onları anneanne babaanne yaptınız biraz katkıları da olsun di mi ama :)

Hangı saatler aralığında mesela, ben o aylarını cok ıyı hatırlıyorum henüz 14 aylık benımkıde.
2.25 dk arayla uyumaları gerekiyor , 1 saatlık uyku bıraz kısa yanı derın uykunun 15. dakıkası uyanmış . Gerı uyutmaya calısmak lazım , sabah , oglen ve aksam ustu en gec 5 e kadar uyudu uyudu uyumadı uyutmayıp 6 da gece uykusuna yatırmak lazım. Son uyanmasının 2-2.15 arası olduğunu dusursek

bizler bile birşeyleri istemediğimizde tepkilerimiz ortaya koyuyoruz işte o minik bebekte aynı şekilde rahatsızlığını dile getiriyor ağlayarak,farklı yollar deneyin müzik dinletin mesela ılık duş aldırın masaj yapın kitap okuyun sesinizi duysun kalp atışınızı hissetsin belki çok sıcak belki üşüyor belki gazı var belki doymadı kendi anneliğinizi sorgulamadan onun ne istediği anlamaya çalışın lütfen...mesela yeğenim bebekken rock müzik ile uyurdu sadece annesinin bir kıyafeti yanında olmadan uyumazdı,bir arkadaşımın kızının ışık ile ilgili sorunu vardı karanlıkta uyurdu gibi gibi örnekler...yıllardır anne olmak için herşeyi yapmışsınız ne olur o yavrunun nasıl bir değeri olduğunu anlayıp ona sıkıca sarılın...dört haftalık düşük yaptım ve sizler gibi yıllardır uğraşıyorum,miyomlar kistler..kendinizi bizlerin yerine koyun ve sadece onu anlamaya çalışın...ilaçlara sığınıp ruh gibi olmak ona ve size yardım getirmez,belki bir psikolog ile görüşmeler yapıp rahatlayabilirsiniz...dua edin bol bol yada meditasyon mesela? sizide onuda rahatlatır...

Malesef bebeginiz sizden yani annesinden hic memnun degil siz ne kadar sakinseniz o o kadar sakin olur ona kizacaginiza kendinize kizin ve bunlar gelecege yatirimdir ilerde bu cocuk bana saygi duymuyor nerdeyse dovecek derseniz belki de dovecek bugunleri hatirlarsiniz esiniz de bir garip sizi tedavi icin destekleyecegine senin canin o birsey olmaz deyip gecistiriyor durumun ciddiyetinin farkinda degil ne canlar kendi can parçasina zarar verdi..aslinda siz basta bu soruyu sorsaydiniz anne olmayin derdim hani hamilelik plani yapilirken folik asit verirler keske zorunlu olsa da annenin sakinligini sabrini ofke kontrolunu olcup ona gore annelige onay verseler kardesim siz nerdeydiniz simdiye kadar niye bir tedavi gormediniz uzucu konustum biliyorum ama ben de cok uzuldum ben bile sizden korktum Allahim kendi cocugunuzu sizin ofkenizden korusun diye dua etsem kirarmiyim sizi..hani cocuklar dunyaya gelirken Allahim ben dunyada ne yapacagim kim koruyacak beni diye sorarmis bir melek olacak yaninda hep o melegin ismi Anne..sen bir meleksin unutma yavrunu kotuluklerden kotulerden koruyan.sen iyi bir anne ol emi..tum kalbimle dilegim bu.

Bebeğiniz için çok üzüldüm. Oğlum 8 aylık çok güleryüzlü doktor bu kadar güleryüzlü ve sevecen olmasını bizim yaklaşımımıza bağlıyor. Çünkü ben de onu çok hasretle bekledim. Gece uyandirdiginda önce uzun uzun opup seviyorum çok şükür bu saatte uyanmamin en güzel sebebi diyorum.... O bir hediye Allahin emaneti siz ona ne verirseniz o size onu verecek. Böyle nefret yüklemeye devam ederseniz ilerde bağıran kızgın bir çocuk olduğunda suçu kendinizde ararsınız....

bebegi sarsmayi akliniza bile getirmeyin. sarsilmis bebek sendromunu arastirin.
tahammul edemediginizde guvenli bir yerde birakip odanin disina cikin. kendi kendine aglamasi olum tehlikesinden iyidir.

Kesinlikle hemen destek alın hiç ama hiç normal değilsiniz elbette bizde sinir anı kriz anı yaşıyoruz ama öldürmek kelimesini nasıl düşünüp kullanabiliyorsunuz akıl alır gibi değil eşine yanıma yat yoksa gece bişey yaparım diyecek kadar öfke kontrolun yoksa şimdiye kadar destek almaman hata zaten!

Ne kadar stres yaparsanız o kadar uyutamazsiniz kendinizde diyorsunuz anlamıyor tabi.

O küçücük savunmasız bir yavru unutmayin o istemedi dünyaya gelmeyi siz olsun diye tedavi gördünüz. Şimdi neden böyle davraniyorsunuz. Evet zor oluyor ama onun düzenini kurmasi bu dünyaya alışması sizce çok mu kolay.

4 aylık kızım var gece 3 te yattım sabah 8de uyandim gece uyuması o kadar zor oluyor ki sıkıntısı vardır uyku düzeni zamanla oturacak çalıştığınız için iş stresi ve ev üstüne birde Cocuk zor oluyordur.. psikolojiniz tamamen bozulmuş en kısa zamanda Bir yardım alsanız iyi olacak.

Herkes burda kendi anneliğinden dem vurmuş evet sağlıklı olan bu ama büyük ihtimalle siz lohusa depresyonundasınız. Sağlıksız düşünmeniz bu yüzden. Gerçekten kötü biri olsanız vicdan azabı çekmez ve burada paylaşma gereği görmezdiniz. Lohusa deprasyonu çok başka bi şey çok yazı okudum bununla ilgili. Ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşım çok oldu.
Anneniz ya da kayınvaldenizden de destek isteyin.

Ne desem bilemedim.. Keşke işe başlamasaydınız. Sabah işe gidecek olmakta strese sokuyordur sizi. Ama çok üzüldüm bebeğiniz adına. Size kızacak yada sizi ayıplayacak değilim elbette ama acilen yardım almalısınız. O yavru size muhtaç. Siz onun hayatta en güvendiği insansınız. Onun için bir sıgınaksınız. Bagırdıgınızda yada sarsmak istediğinizde aklınıza çektiğiniz vicdan azabını getirin. Annelik tamamen sabır işi. Geceleri deliksiz uyumayı aklınızdan silin. Evet zamanla daha düzenli olacak ama uzun bi süre her gece uyanacaksınız. Ayrıca stresli oldugumuzda bebekler anında hissediyor ve uyuyacagı varsa da uyumuyor. Rahat olmak lazım. Bi süre işten izin almanız iyi gelebilir. En azından sabah erken uyanma kaygınız olmaz. Gündüzde bebek uyudukça uyursunuz veya yardıma birileri gelir, siz uyursunuz. Hepimiz öyle yada böyle atlattık o günleri. Fakat sizinki çok aşırı.. Ne yaparsanız yapın yardım almayı ihmal etmeyin.

Sarsılmış bebek sendromunu biliyorum. Bu nedenle ayakta bile mümkün olduğunda az sallıyoruz oğlumu. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…