Anne olmamalı mıydım?

8 sene bebek istemişsiniz ve olmuş.
Üstüne titremeniz lazımdı.
3 buçuk aylıkken bırakıp çalışmaya başlamanız zaten abes kusura bakmayın.

Dün burada benzer bir konu vardı. Kızına vurmuş bir anne konusu.
Yerden yere vuruldu burda.
Bana kalırsa sizin durumunuz daha vahim.
Bu kadar tahammülsüz olmanız normal değil.
Destek almazsanız kendinize veya bebeğe zarar verecek gibisiniz.

Merhaba, sırf size cevap yazmak için üye oldum. kk ne yazık ki dertleşme yeri değil, insanların kendisini daha suçlu hissetme yeri olmuş. Eşiniz haklı, siz annesiniz, ona asla zarar vermesiniz. Yalnız bebeğin neden ağladığını bulmanız gerekiyor. Bu aralar alerji durumu o kadar yaygın ki bebeğinizin bir sıkıntısı olabilir. Düzenli bebeğinizi takip eden bir doktorunuz var mı?

Bu sıralamayı evlatlarımızla yapmayalım isterseniz.
Siz sanıyor musunuz ki allahım bir çocuk doğurayım ve ona bağıran bir anne olayım diye dua ettiğimi. Ya da tüp bebek sonucunu beklerken allahım lütfen öldürmeyi aklıma getireceğim bir çocuk doğurmamı nasip et diye.

hayır asla konunuzdan dolayı onyargılı degılım
38 yasında bılınclı bır ınsan lohusa depresyonundayken tedavı olmak yerıne sinirini cocuktan cıkarıyor olmasına yargılıyım
sizi sinirlendırmek cok kolay bu kadar kolay olmamalı sınırınız neden bukadar bozuk dıyorum
esınızle mı sorun var baska seylerden mı sadece lohusa depresyonu degıl sızın kı patlak vermıs son damla olmus lohusalıgınız baya siniriniz bozuk cunku
bu gunlerın tadını cıkarmak varken boyle gecmez kı yazık sıze de bebege de hepınıze yanı gercekten uzuldum

bence daha sakın olun ve hemen destek alın derım ben bazen bazı sorunları tek basımıza nasıl cozebılecegımızı goremeyebılırız bır destek baska bır goz baska bır akıl yardımcı olabılır

sızın ıcın dıyorum ben

onu ne kadar çok istediğiniz dönemleri düşünün ve miniğe bağırmayın. Boşuna cennet annelerin ayağı altındadır denilmiyor. Ama her anne için geçerli değil bu annelik sabır ve fedakarlık ister. Bence layık olmaya çalışın ama dünyaya gelmesine sebep olarak ona bunu yapmaya hakkınız yok, alabiyorsanız psikolojik destek alın düşünsenize Allah korusun bi boşanma evresine geldiğinizde eşiniz tüm bunları kullanabilir. Yine anlayışlı imiş eşiniz. Eğer kendi sözlerinize ve Allah'a verdiğiniz sözlere değer veriyorsanız söz verin bir daha bebeği sarsmayacağınıza ve bebek sarsıntı geçirdiğinde bebeğin beynine neler oluyor bi araştırın. Özelden verebileceğim bi adreste çok açık videosu var bunun.

Bakın sız cocugu suçluyorsunuz ama sızsınız anormal olan, normal davranmayan.
Yanı burada kac kısının cocugu kose yastığı gıbı kı ,bebeklıgı kolay gecenın cocuklugu zor gecıyor daha bunun ergenlıgı var.
Benım ılk cocugum tup bebek, dıgerıde normal yolla oldu aralarında 7 yas var. Ikısınıde cok severım ama ıkısınıde kendı hıkayesıyle severım , ılk çocuğumun yerı ayrı, ıkıncıde ap ay ayrı. Ilk oğlum benıde o bekleme surecınde terbıye ettı.
Sızın bu normal olmayan dusuncelerınız belkıde 8 sene beklerken aldığınız yaralar, tedavı olurken hıc destek almadınız mı ? Kı normalde de ofke kontrolunuz yokmuş, Ve kotu bır haberım var bız hala uykumuzu alamıyoruz ,

İnsanlar çok nankör oluyor sen yıllarca uğraş bi şekilde nasip olsun daha sonra olanlara bak.
Bence oturun bu güzel şükredin önce sonra kendinize çeki düzen verin tahammül edemiyorum deyip bırakmayın psikolojik yardım alın gerekiyorsa!
Minnacık günahsız herşeyden habersiz bi sigaranız,uykunuz kadar değersiz mi? Ücretsiz izine ayrılsaydınız madem.

Oğlumuzu doğumdan beri takip eden iyi bir doktorumuz var. Alerji testleri temiz çıktı. Konunun hassasiyetinden bir nokta gözden kaçmış olabilir. Bebeğim sürekli ağlayan bir bebek asla değil. Bunanlattıklarım günlük rutinimiz de değil. Haftada 10 günde yaşadığımız bir kriz sadece.
Çok kibarsınız gerçekten. Dediğiniz gibi burası. Yeterki bir kar tanesi verin insanlara kartopu yapmak için sıradalar.
Ben konu ne kadar hassas olursa olsun insanları yaralayacak yorum yapmamaya çalışırım mesela.

Ne kadar kırıcı ve yıkıcı bi yorum.
Kadın halinin farkında içine dert olmuş derdini anlatıyor övünmüyor ki yaptığıyla.
Herkes sizin gibi mikemmel! anne olmak zorunda değil.

Ağzınıza sağlık. Ben yorum yapsam yavuz hırsız olacaktım.

Bebekler ve çocuklar benim de hassas noktamdır. Nerede yanlış bir muameleye uğradığını düşündüğüm bebek olsa sessiz kalmamaya çalışırım.
Ama burada önce iletişim kurmaya çalışan o bebeğin annesine yardım edilmeli. Çünkü ömür boyu onu kollayıp sahip çıkacak kişi o bebeğin annesi.

Keşke herkes önce yardım etmeyi seçse. Kırmak dağıtmak çok kolay. Ki zaten karşıdaki bir enkaz gibi.
Yardım isteyene "sen keşke anne olmasaydın" demek neyi düzeltir? O bebeğe ne faydası var?

Size psikolojik terapi dışında şifa olacak formülü yazayım. En kötü anlarınızda dahi o bebeği bağrınıza basın. Mümkünse çıplak teninize basın.
Gözlerinin içine bakın. Onunla dertleşin.
Siz sakinleştikçe bebeğinize de yansıyacak..

son zamanlarda ınsanlar neden bu kadar tahammulsuz cok dıkkatımı cekıyor...

kımsenın esyasına zarar vermedıgımız surece aılelerımız bıze bagırmazdı bıle eskıden anne olmak kadın olmak daha da zordu, kuyudan su cekılmıyor haftada bır elektrık su gelmıyor camasırlar elde yıkanmıyor kazanlarda kaynatılmıyor utusuz bulasık makınasız bır hayat yok
gıdıp avcılık yapıp hayvanın tuylerını yolup bı yandan sırtımızda bebekle magarada yemek pısırmıyoruz

o zamanlar dayak yemeden buyumusum ne camasır makınası ne bulasık makınası ne televızyon vardı dogdugumda antebın cehennem sıcagında elektrık su kesıntılerıyle buyuduk amerıkan bezlerını kaynatarak sodalayarak altım baglanırdı boyle cocuk bezı ıslak mendıl mı vardı
boyle gelısmıs saglık hızmetı yokdu 86 dogumluyum dusunun
ben dayak yemedım yanı agladıgım ıcın yaramazlık yaptıgım ıcın

nıye bukadar sinirlerımız bozuk neden cocuklarımıza hırcın davranıyoruz neden kadınlar bukadar mutsuz

son gunlerde sureklı cocuklara kotu davranma konuları var

cok uzuluyorum ben

Şu an 3 aylık bebeğim var. Hem çalışıyorum hemde 2. Üniversitem okuyorum. 5 yaşında oğlum var ve bulunduğum şehirde yanlızım. Bende lohusa depresyonu yaşıyorum ve tabi ki mükemmel değilim ama asla öldürmeyi düşünmek aklımdan geçmedi. Kızım bana yapışık yaşıyor baba ilgilenmek istiyor ama o benden başkasında asla durmuyor. Deli gibi yorgunum gözlerim kanlı geziyorum ama öldürmek asla. Zaten psikolojik yardım için araştırmaya başlamışsınız. Bu sorununuzu çözecektir.
Grip oldum 3 gün eşim ilgilendi sütü bile sağıp verdik. Kızım delirdi resmen nasıl özlemiş beni. Tüm huysuzluğu beni özlemesinden. Sizin bebeğinizde büyük ihtimalle sizi özlüyor. Bazı bebekler diğerlerinden daha fazla duygusal açlık hissedebilirler. Bol bol sevin istiyorsa kucakta kalsın. Kanguru aldım ben tavsiye ederim.
Bir daha sinirlendiğinizde tek iletişim şekli bu olduğu için yapıyor öyle düşünün. Başka türlü iletişim bilmiyor zaman geçtikçe düzelecek. Bir de bu aylarda damağı kalışınıyor olabilir. Bir diş kalıyıcı alın.
Kulağı da ağrıyor olabilir. Bunlara dikkat edin sorununuz çözümsüz değil geçecek bu dönem.

Herkesin yapısı ve kaldırabilecekleri farklıdır, demek ki size ağır gelmiş bebek bakımı gayet normal bir şey bu. Asıl sorun bunu kabul edemiyor oluşunuz bence. Daha fazla inatlaşmayın kendinizle ve bebek bakımı için destek alın bu kadar basit. İmkan yoktur, destek yoktur el mecbur bunu anlarım da sizin öyle bir durumunuz da yokmuş. Bu şekilde bebeğinizi benimsemeniz ve karşılıklı o güzel etkileşimi yakalamanız zorlaşıyor.

Ben kendimi suçluyorum. Oğlumu neden suçlayım. Bizim sorunumuz benim uykusuz kalmam değil. Onun uykusuz kalıp kendini kaybetmesi. 5.5 aylık bebek 12 saat uykusuz kalır mı? Ben emziriyorum. Emzirdikçe yenilenip dinleniyorum. Emzirme araları yetiyor %100 olmasa da.

Konu sahibi kesinlikle katılıyorum deneyin. Sarılıp öpün onu. İkinizde sakinleşeceksiniz.

Gerekli yorumlar yapılmış zaten. İlave olarak şu capsi usulca bırakayım şuraya.
Benim ilk bebeğim ancak kuzenlerimden bildiğim kadarıyla durum kesinlikle böyle :)

Acilen destek alın. Buraya yazana kadar bir uzmana koşmanız lazımdı hatta. Bende bir anneyim 10 aylık bir kızım var. Uyumayan durmayan bir bebek ama ona bir gün bile sert yapmak bağırmak gelmedi aklıma. Bu çok üzücü. Hele öldürmeyi düşünmek. Ben evdeki sineği bile öldürmeyi düşünemiyorum siz bir bebekten bahsediyorsunuz çok üzücü. Çok şey yazardım ama susmak istiyorum bebeğinize çok üzüldüm. Ayrıca bir yerde bebeğiniz için bebek dşye hitap ediyorsunuz buda hoş değil

Bebeklerımız aslında uyumayı bılerek doguyor ama bzıler yanı bır cogumuz onların doğasını bız bozuyoruz. Bebegınız 12 saat uyuyamıyor , sızde uyutamıyorsunuz demek kı gunduz bebegınıze bakan kışı onu sağlıklı uyutmuyor. Kac saat arayla uyuyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…