Anne olmayı hak etmiyor muyum

2.tüp bebek tedavisi için regl beklerken hamile olduğumu ögrendim. Olmuyorsa stresten olmuyordur. Tedavilere başlayın. Tedaviler öncesi benim için daha zordu. Ama tedavide çabalıyor hissetmek iyi gelmişti.
Ne güzel, sağlıkla büyütün Eşim tedavi için biraz daha beklemek istedi, ben de çok bekleme taraftarı değilim aslında

Haklısınız. Çok teşekkür ederim

Klasik ergen işte senin çocuk istediğini bildiği için ordan vuruyor

Ciddiye bile alma

Stres yapmayın, Allah'tan en hayırlısını, en güzelini isteyin.. 3 düşük(3.sünde düşük için önlem almıştık) yaşadım.. Çocuk olayını sonsuza dek kapattım. Bir aydınlanma, bir kabulleniş geldi ki şu an çok şükür çok rahatladım ve huzur buldum..

İkinci çocukta hep kararsızdım ve bir türlü olmuyordu aynı yollardan geçtik hiç sıkıntıda yoktu.
Doktor içindeki vesveseler bile olmamasına sebep olur diyordu.
Kolay değil ama akılına bırakmaya çalışın.
Bir kaç farklı doktora görünün. Olmuyorsa tüp bebek deneyeceksiniz buda bir çare

Eşinizle aranız nasıl ? O da sperm testine girdi mi ?
Sigara içiyor musunuz?

Eşinizle aranız nasıl ? O da sperm testine girdi mi ?
Sigara içiyor musunuz?
Evet test verdi, değerleri çok güzel çıktı. Sigara kullanmıyorum. Pcos var ama yumurtlamam ve hormon değerlerimde bir sorun görünmüyor şu an. Doktor pcosun bir sorun teşkil etmediğini söyledi şu an için

Son düzenleme:
Duygusal bağınız nasıl karı koca arasındaki sıcaklık çok önemli.
O da iyiyse stres yapmayın biraz akışa bırakın hayırlısıyla

Hayatta her şeyin sebebini bilemeyiz. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek gerekir. Belki içsel olgunlaşmaniz için böyle bir süreçten geçmeniz gerekiyor bilemeyiz. 2 yıl eminim sizin için çok uzun ve zorlu geçmiştir ama uzun bir zaman değil. Her şey bitmiş gibi düşünmeyin. Elbette ki çocuğunuz olabilir. Tıbbi olarak bir sorun görünmüyormuş öyleyse vakti var demektir canını biz vermiyoruz ki. Stresinizi azaltmaya çalışın rahatlayacağiniz şeylerle ilgilenin. Ve tevekkül edin. Kendi hayatim için söylüyorum ne zaman her şeyi kontrol etmeye çalistiysam her şey benim elimdeymiş gibi kendime yüklendiysem çok zorlandım sanki her şey daha kötüye gitti. Ne zaman tevekkül ettim sakinleştim yaradana güvendim her şey tıkır tıkır yoluna girdi. Bazı şeyler tamamen bizim elimizde değil bunu kabul etmemiz gerekiyor

Çok üzüldüm, hayırlısı neyse öyle olsun sizin için

Haklısınız, kontrolcülük çok var bende. Bunu aşmak lazım

Siz hiç tedavi olmamışsınız. Tedavi olmadan bu kadar karamsarlığa düşmek olmaz. Tedavilerde maddi manevi çok zor, kolay değil ama çabalamak emek vermek gerekiyor bazen.

Psikolojiniz yıpranmış. Neden aramaya çalışırken kendinizi suçluyorsunuz.
Çok yanlış..
Maddi imkanlarınızdan bahsetmemiisiniz bilemiyorum fakat tıppa güvenmelisiniz.
Sebepsiz infertilite denilen durumun içindesiniz belli ki sizde ve eşinizde bir problem gözükmüyorsa.
İyi bir tüp bebek hekimine kontrole gitmenizi öneririm. Ayrıca bu yola girerseniz psikolojik destekte almanız gerekir. Çünkü tedaviyi kabul ettiğiniz takdirde çıktığınız yolda kolay olmayacak.
Rabbim gönlünüze göre versin

Herşeyin bir zamanı var sakin olun önce, birine hesap sormayın zamanını bekleyin. Dış gebelik boş oluyor yani olsaydı doğsaydi diye de düşünmeyin. Allah'a CC bırakın, yer gök dua ile

Bu bir süreç, böyle düşünmeniz çok normal. Kendinize biraz zaman verin.

Keşke hak etmekle/ etmemekle, büyük söylemekle ya da beddua almak hiçbir ilgisinin olmadığını sana ispat edebilsem.

Hiçbiriyle bir ilgisi yok.

Benim hislerime güven, bak ben hislerimde hiç yanılmam. Stres yapmayı birakabildigin an hamile kalacaksın. Şunu bilmelisin ki bunu kafaya taktığın sürece hamilelik zor. Seni teselli etmiyorum şu an, sana gerçekten olani söylüyorum. Senin çocuğun olacak. Lütfen hamile kalinca bana yaz olur mu

Insan bir bütündür, stres sadece kafani ele geçirmez bütün hayatını ele geçirir.

Duygusal olmamaya çalış, keyfine bak. Doktor doktor gezmek, kafada kurup kaldırmak seni strese sokar.

Akışına bırak. Ilerde ne olacağını bilmiyoruz. Neden bilmediğimiz bir şey için üzülüyoruz?

Çocuğunun olmaması ihtimal ama olması da ihtimal. Olmamasi ihtimaline üzülüyorsun da olma ihtimaline neden sevinmiyorsun.

Henüz olmayan şeylere uzülebiliyorsan , Henüz olmayan şeylere de sevinebilirsin bence.

Her şeyde bir hayır vardır. Siz bilmezsiniz anlamazsınız. Ben bunu hem yaşayarak hem görerek anladım inanın. Olmuyorsa vakti değildir hayırlısı budur. Çok şükür bir engel de yoksa sebeb strestir. Ben tam tüp Bebek düşünüp rahatladığım ay hamile kaldım. O ay tüp Bebek yapacaktım ama doktor küçük bir kist var bu ay kalsın dedi o kadar üzüldüm ki o ay yapamadığım için halbuki hiç gerek kalmadı iyi ki yapmamışız. Biz bilmeyiz anlamayız siz de bu düşüncelere girmeyin yine de çok istiyorsanız aşılama veya tüp Bebek deneyin

Eşim henüz tedaviye gerek olmadığını düşünüyor tahlillerde sorun çıkmadığı için. Maddi olarak karşılayabiliriz aslında. O da apayrı zorluğu olan bir süreç haklısınız. Çok sağ olun güzel dilekleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…