Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

İki hamileliğimde de doğum yaptıktan sonrada cidden salmadım. Annem veya bakıcım da yoktu. Bence bu durumlar psikolojik. Ben yorgunluktan keyif alan bi insanım mesela. Boş boş oturduğumda uykum gelir,mayışırım hiç bişey yapmak istemem. Ama yorulduğumda oh be bi işe yarıyorum diyip daha mutlu oluyorum. Bebek içinde öyle oldu. Uykusuzluk,yorgunluk her zaman keyif verdi. Çünkü geçecek bu günler sonra özlicem bu günleri diye düşündüm. 40 günüm bittiği gibi spora attım kendimi 50 dakika eşime bıraktım 2 çocuğu. Ha ben salmadım kendimi ama salan sonuna kadar haklı. Biraz hayata nasıl baktığımızla alakalı gibi geliyor kimisi o tempoyu o yorgunluğu kaldıramıyor kimisi bi şekilde idare edebiliyor. Küçük olan çocuğum uyumuyor bu arada öyle rahat bi bebek olduğunu düşünmeyin. Benden başkasında durmuyor ve cidden uyumuyor. Yapcak bişey yok ya güdeceksin ya gideceksin demişler ben gütmek için yollar aradım.

Bizde eşim doğumdan sonra daha da istekli oldu. Ben de oldukça aktif bir cinsel hayatımız var.

8 aylık bebeğim bir de yaramaz kedim var, buna rağmen hemen hemen her gün duş alırım. Her gün giyinirim pijama ile takılmam. Her gün makyaj yaparım.

Üstelik bebeğim çok hareketli asla yerinde durmaz. Ayrıca bu şehirde kimsemiz yok tek bakıyorum. Bence gerçekten isteyen yapar.

İlk seneler dediğiniz için alıntıladım. İlk birkaç ay bile gerçek anlamda "salmadım". Tabiki şimdiki kadar bakımlı değildim ama yine duşumu alır, kişisel bakımımı yaparım.

Şimdi bebeğim 8 aylık, her gün giyinir, makyaj yapar, duş alırım. 36 bedenim (kilo kendi kendine gitti ona bir şey yapmadım bak). Ama özen göstermek isteyen gösterir diye düşünüyorum.

Bebeğim aşırı hareketli bir bebek, uyuması yemesi yok ve bakıcım da yok annem de. Hatta arttırıyorum bu şehirde kimsemiz yok yani tek bakıyorum. İmkansız değil

yorumları okuyorum da herkes evde de normal de ful makyaj mı acaba merak ettim :) ben eve gidince direk yüzümü temizlerim. Hamilelik öncesinde asla makyajsız dışarı çıkmazdım ama zor bir hamilelik geçirdim o dönem dedim ki makyajsız da yaşayabiliyormuşum uzun bir süre yapmadım. sonra anladımki sadece makyaj yapmak bakım demek değilki sade doğal haliyle de insan güzel olabiliyor. (makyajsız gibi).Bu sırada saçlarımı boyamadım emzirdiğim 2 yıl ve 9 ay da gebelik süresinde tabiki öz bakımıma dikkat ettim . Kirli bir kıyafetle asla dolaşmam. Süt akmış bir kıyafeti aktığı an değiştim. Duşumu aldım. Ama eskisi gibi olamadım bu dönemde olamaz yani çok zor ya bebeğinle ilgilenmeyeceksin yada bebekle başkası ilgilenecek ev işini başkası yapacak .Evde makyajsız falan hiç eşiniz sizi görmüyor mu acaba , ya da kaşlarınız hiç uzamıyor mu , ya da hiç salya sümük hasta olmuyor musunuz bunlarda hayatımızın bir parçası bu kadar kasmamak lazım gebeliğinizin , doğum sonrası sürecin tadını çıkarın boşverin hayatınızın bir döneminde de el alem için değilde biraz rahatlığınız için salın kendinizi :)

Katılıyorum.
Anormal bir durumda da kötü görünmeyeceksem eşim de beni o halde sevmeyecekse neden evleniyoruz ki ?
Herkes porselen bebek değil.
Kaşımız da uzuyor, ter de kokuyoruz, kadın olarak bıyıklarımız kötü de görünüyor.
Ben demiyorum ki kendimizi salalım ama full makyaj da evde gezmem yani.
Ayrıca eve gidince ilk iş sütyenimi çıkartırım.
Eşim de alıştı bu duruma.
Sal memitoları diyor hemen

Hamilelikte resmen benim tavan yapmıştı. Dogumdan önceki gune kadar iliskimiz devam etti. Sonrasinda da herhangi bir azalma yaşamadık. Önceden baya zayıftım simdi biraz da etlendim. Daha çekici oldu

ay bende hamilelikte salardım birde emzirirken çok aşırı büymüşlerdi artık ağzıma giriyolardı sanki :)

Aaa evet bu da var,
Daha bir kiymet biliyorsun haliyle

Ben evde asla sutyen takmam.
Yıllardır durum bu.
Emzirirken de aynı:)

Kaş bıyık güç bela alırdım.
Corona yüzünden maskeye alıştım bıyıkları hepten saldım.

Bebe uyuyunca ya karnımı doyurma derdine düşüyorum.
Ya çamaşır asmaya, katlamaya..
Is bitmiyor ki..

Ayrıca her daim bakımlı insani kim sevmez.

Bence olay kendini dağıtmış halinde bile sevebilmek...
Dizi cıkmış pijamalarimla, ter kokumla, dağılmış saçlarımla da sevsin ki sevmesinin bir anlamı olsun.

Bende özellikle 5-6 senedir takmıyorum acayip alıştım sutyensiz durmaya
Yani ben çoğu işimi kendim yapabiliyorum.
Kaş bıyık alırım, manikür pedikür maşa falan ama öyle zaman geliyor ki yatıp sadece tavanı izleyesi geliyor insanın.
Hele ki iş, ev işi yemek derdi cidden duşa girmek büyük lüks oluyor.
Kadın bakımsız olunca ben anlayabiliyorum yani
Ama önemli olan eşinin nasıl baktığı.
Ben evliliğimiz ilk başlarında ameliyat oldum ve kafamı yere eğmemen gerekiyordu.
Dolasıyla duşa da tek başıma giremedim.
Annem bir kaç gün baktı sonra gitti.
Ondan sonra duşumu hep eşim aldırdı.
Her halime şahit oldu.
O yüzden benim için kalp kısmı daha önemli.
Güzeli herkes seviyor çünkü.

Kocan pazar gunleri falan senin icin susleniyor mu? Ya da normal halinde yataga girmeden evvel sana cekici gelmek icin her gun is sonrasi yorgunlugunu attirip ustunden yuzunu yikayip losyonlar surunyp mi geliyor yanina?
Fonle, makyajla, bakimla mi kadin oluyorsun anca yaninda? Hani aşk, sevgi.
Hamile kalinca evet 10 kati yorgun oluyorsun hayata bende öyle suan ama ben sunu anlamiyorum.
Hayat arkadasinin yaninda bakimsiz asla durmam demeyi. Yapmayin ya bunun hastaligi var , depresyonu var. Var da var.
Karsidaki adam sığ ondan bildgin icin mi yoksa ozguvensizlikten mi oluyor bu acaba?
Kafada sac kalmayacak her gün hayat boyu fon mu cekilir

sizler bundan keyif almış olabilirsiniz. Fakat bu durumu meziyet haline getirip kadına yük haline getirmeyi de ben doğru bulmuyorum.
Kişisel bakımdan kastınız duşsa, tabii ki her gün duş alıp temiz giysiler giyiyordum. Ama saçımı düzgün şekillendirip makyaj yapacak psikolojide de değildim. Ben ağır geçirdim zaten ilk seneyi. Hiç keyif almadım, hayatım bitmiş gibi geldi, hiç büyümeyecek gibi geldi, zaman akmıyor gibi geldi. Geldi de geldi yani. Herkes aynı şekilde yaşayamıyor.
Oğlum 4 kilo doğmuştu ondan mı bilmem memeye yapışıktı. Tam bir yıl anne yanı beşiğinden dönüp gelip emdi, memem açıl emzirerek uyuduk aylarca. Uykusuz ve halsizdim. Salmam gerekiyordu saldım. Her şeyi mükemmel yapan, doğurur doğurmaz hemen fit haline dönen o kadın ben değilim. Hayatım bu kadar değişmişken benim değişmememi doğal bulmuyorum ben.

Özetle yapamayacağım için salmadım, zorlasam elbet yapardım. Yapmak istemediğim için yapmadım. Bu özgürlüğe de her kadının sahip olduğuna inanıyorum. Ben de bir insanım ve mükemmel olmak, her zaman parlamak zorunda değilim. Bir biblo değilim yani ölçülerini korumak zorunda olan

Siz daha geçen bebekle kafayı sıyırdım diye yazmıyor muydunuz?

Keşke benimkide yattı yatağında bakındı sağa sola türünden olsaydı ama değildi.. 2,5 yaş arayla iki tane var o modelden bende. En büyüğü 5 yaşında düşün işte.. Beni rahatlatan etkenlerimin olması büyük avantaj aslında ama evde yardımcının olmadığı günlerdede bebeğim pusette ağlaya zırlaya ben duşta çıngırakla onu eğlendirerek duşumuda aldım,bebeğim kucağımda makyajımıda yaptım. Gece yatak kıyafetiyle gündüz kıyafetim çocukluğumdan beri farklıydı o yüzden evde pijamayla gezenleri anlayabilmem çok zor. Bebek isterse 24 saat ağlasın pijamayı çıkarmak daha düzgün bişeyler giymek kaç dk sürebilir ki ?

Valla hiç kusmuklu tişörtüm olmadı hiç kaka kokmadım full makyaj dolaşmadım ama pijama giymeyide sevmem genelde tayt kazak veya bluz takılırım saçlarımı hergün tararım örerim veya düzgün topuz yaparım salaş bırakmam. Cilt bakımımı haftada iki gün yaparım. Bu aralar gece kremide sürmeye başladım normalde sevmiyordum ama :) doğumdan sonra bazıları gerçekten çok aşırı salıyor erkekler bazı istisnalar dışında hep libidolu oluyor ama genelde kadınlar isteksiz oluyor yorulduğu için.

çok şanslısın öyleyse...

Bebeğim ağlarken kusardı
Morarırdı onu o halde bırakıp duşa hiç girmedim .
Bebek sadece pijama değişirken ağlamıyor ki
Heran ağlıyor
Pijamanı değişsen ne oluyor
Üstün başın
salya kusmuk mama çiş vs Üstün en fazla yarım saat temiz kalıyor
Emziren anne isen terliyorsun
Ben hayatımda hiç ter kokmadım ama emzirirken duştan çıkınca bile kokuyorsun anında
Ben bebeklerinizin o kadar da zor olduğunu düşünmüyorum
Ben yanımda eşim ya da annem yoksa akşama kadar aç kalıyordum
Uyuyunca ye derseniz uyuyunca ben de yamuldugum için yemek falan umurumda olmıyordu çünkü uyuması için kucakta ev geziyorduk bazen 15 dakika bazen bir buçuk saat

Başak burcu musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…