İki hamileliğimde de doğum yaptıktan sonrada cidden salmadım. Annem veya bakıcım da yoktu. Bence bu durumlar psikolojik. Ben yorgunluktan keyif alan bi insanım mesela. Boş boş oturduğumda uykum gelir,mayışırım hiç bişey yapmak istemem. Ama yorulduğumda oh be bi işe yarıyorum diyip daha mutlu oluyorum. Bebek içinde öyle oldu. Uykusuzluk,yorgunluk her zaman keyif verdi. Çünkü geçecek bu günler sonra özlicem bu günleri diye düşündüm. 40 günüm bittiği gibi spora attım kendimi 50 dakika eşime bıraktım 2 çocuğu. Ha ben salmadım kendimi ama salan sonuna kadar haklı. Biraz hayata nasıl baktığımızla alakalı gibi geliyor kimisi o tempoyu o yorgunluğu kaldıramıyor kimisi bi şekilde idare edebiliyor. Küçük olan çocuğum uyumuyor bu arada öyle rahat bi bebek olduğunu düşünmeyin. Benden başkasında durmuyor ve cidden uyumuyor. Yapcak bişey yok ya güdeceksin ya gideceksin demişler ben gütmek için yollar aradım.İlk seneler değişmedim, salmadım diyenlerin yatılı bakıcısı yada annesi vardır. Aksi mümkün değil. Lohusalıkta gebelikte almadığım kiloyu aldım. Stres yüklü, gergin, uykusuz bir insandım ve akşam bebeyi uyutup çikolata yemezsem mutsuzum gibi gelirdi. Süreç bitti kendime bakmaya başladım.
Ha şu da var, erkekler de yaş aldıkça göbek fln salıyor ama onların üstünde karın beğenmez, gözü kayar baskısı yapmıyor toplum.
Kadının üstündeki bu yük çok sinir bozucu.
Erkek evlenince göbeklenirse karısı bakmış derler kadın göbeklenince salmış, kocası arzulamaz, gözü kayar. Yok ya diyorum sadece ben bu ikililiğe
İlk seneler dediğiniz için alıntıladım. İlk birkaç ay bile gerçek anlamda "salmadım". Tabiki şimdiki kadar bakımlı değildim ama yine duşumu alır, kişisel bakımımı yaparım.İlk seneler değişmedim, salmadım diyenlerin yatılı bakıcısı yada annesi vardır. Aksi mümkün değil. Lohusalıkta gebelikte almadığım kiloyu aldım. Stres yüklü, gergin, uykusuz bir insandım ve akşam bebeyi uyutup çikolata yemezsem mutsuzum gibi gelirdi. Süreç bitti kendime bakmaya başladım.
Ha şu da var, erkekler de yaş aldıkça göbek fln salıyor ama onların üstünde karın beğenmez, gözü kayar baskısı yapmıyor toplum.
Kadının üstündeki bu yük çok sinir bozucu.
Erkek evlenince göbeklenirse karısı bakmış derler kadın göbeklenince salmış, kocası arzulamaz, gözü kayar. Yok ya diyorum sadece ben bu ikililiğe
yorumları okuyorum da herkes evde de normal de ful makyaj mı acaba merak ettim :) ben eve gidince direk yüzümü temizlerim. Hamilelik öncesinde asla makyajsız dışarı çıkmazdım ama zor bir hamilelik geçirdim o dönem dedim ki makyajsız da yaşayabiliyormuşum uzun bir süre yapmadım. sonra anladımki sadece makyaj yapmak bakım demek değilki sade doğal haliyle de insan güzel olabiliyor. (makyajsız gibi).Bu sırada saçlarımı boyamadım emzirdiğim 2 yıl ve 9 ay da gebelik süresinde tabiki öz bakımıma dikkat ettim . Kirli bir kıyafetle asla dolaşmam. Süt akmış bir kıyafeti aktığı an değiştim. Duşumu aldım. Ama eskisi gibi olamadım bu dönemde olamaz yani çok zor ya bebeğinle ilgilenmeyeceksin yada bebekle başkası ilgilenecek ev işini başkası yapacak .Evde makyajsız falan hiç eşiniz sizi görmüyor mu acaba , ya da kaşlarınız hiç uzamıyor mu , ya da hiç salya sümük hasta olmuyor musunuz bunlarda hayatımızın bir parçası bu kadar kasmamak lazım gebeliğinizin , doğum sonrası sürecin tadını çıkarın boşverin hayatınızın bir döneminde de el alem için değilde biraz rahatlığınız için salın kendinizi :)
ay bende hamilelikte salardım birde emzirirken çok aşırı büymüşlerdi artık ağzıma giriyolardı sanki :)Katılıyorum.
Anormal bir durumda da kötü görünmeyeceksem eşim de beni o halde sevmeyecekse neden evleniyoruz ki ?
Herkes porselen bebek değil.
Kaşımız da uzuyor, ter de kokuyoruz, kadın olarak bıyıklarımız kötü de görünüyor.
Ben demiyorum ki kendimizi salalım ama full makyaj da evde gezmem yani.
Ayrıca eve gidince ilk iş sütyenimi çıkartırım.
Eşim de alıştı bu duruma.
Sal memitoları diyor hemen
ay bende hamilelikte salardım birde emzirirken çok aşırı büymüşlerdi artık ağzıma giriyolardı sanki :)
Ben çocuktan öncede full bakım hatun değildim.
Her zaman salaş, rahat, keyfine düşkün bir yönüm vardı.
O sebepten bu hallerime alışık.
Değişen şey daha fazla yorgunum daha uykusuzum. Ama bu sadece anne için boyle değil. Babalığın hakkını veren babanın da hayatı bu yönde değişiyor.
Cinsellik konusunda ise eşim daha istekli bence.
Sanırım eskisi gibi her an özgür olmadığımız için kıymete bindi
Katılıyorum.
Anormal bir durumda da kötü görünmeyeceksem eşim de beni o halde sevmeyecekse neden evleniyoruz ki ?
Herkes porselen bebek değil.
Kaşımız da uzuyor, ter de kokuyoruz, kadın olarak bıyıklarımız kötü de görünüyor.
Ben demiyorum ki kendimizi salalım ama full makyaj da evde gezmem yani.
Ayrıca eve gidince ilk iş sütyenimi çıkartırım.
Eşim de alıştı bu duruma.
Sal memitoları diyor hemen
Ben evde asla sutyen takmam.
Yıllardır durum bu.
Emzirirken de aynı:)
Kaş bıyık güç bela alırdım.
Corona yüzünden maskeye alıştım bıyıkları hepten saldım.
Bebe uyuyunca ya karnımı doyurma derdine düşüyorum.
Ya çamaşır asmaya, katlamaya..
Is bitmiyor ki..
Ayrıca her daim bakımlı insani kim sevmez.
Bence olay kendini dağıtmış halinde bile sevebilmek...
Dizi cıkmış pijamalarimla, ter kokumla, dağılmış saçlarımla da sevsin ki sevmesinin bir anlamı olsun.
Kocan pazar gunleri falan senin icin susleniyor mu? Ya da normal halinde yataga girmeden evvel sana cekici gelmek icin her gun is sonrasi yorgunlugunu attirip ustunden yuzunu yikayip losyonlar surunyp mi geliyor yanina?İlerleyen zamanlarda sanırım bebişle bağ kurunca eş 2.plana atılıyo olabilir ama daha ilk günlerde insanın aklını kurcalıyo böyle sorular.yani daha 1 haftadır biliyoruz hamile olduğumu ve eşim hiç yeltenmedi zarar verebilceğini mi düşünüyo artık bilmiyorum ama bu durumun bana kendimi kötü hissettirmesinden korkuyorum.her zaman bakımlı görmüştür beni bi kere saçım fönsüz maşasız durmadım yanında, 3 yıl oldu ilk günden beri yataktan kalktığım gibi çeki düzen verdim hep kendime.ve bunları yapamamktan çekiciliğimi kaybetmekten korkuyorum
İki hamileliğimde de doğum yaptıktan sonrada cidden salmadım. Annem veya bakıcım da yoktu. Bence bu durumlar psikolojik. Ben yorgunluktan keyif alan bi insanım mesela. Boş boş oturduğumda uykum gelir,mayışırım hiç bişey yapmak istemem. Ama yorulduğumda oh be bi işe yarıyorum diyip daha mutlu oluyorum. Bebek içinde öyle oldu. Uykusuzluk,yorgunluk her zaman keyif verdi. Çünkü geçecek bu günler sonra özlicem bu günleri diye düşündüm. 40 günüm bittiği gibi spora attım kendimi 50 dakika eşime bıraktım 2 çocuğu. Ha ben salmadım kendimi ama salan sonuna kadar haklı. Biraz hayata nasıl baktığımızla alakalı gibi geliyor kimisi o tempoyu o yorgunluğu kaldıramıyor kimisi bi şekilde idare edebiliyor. Küçük olan çocuğum uyumuyor bu arada öyle rahat bi bebek olduğunu düşünmeyin. Benden başkasında durmuyor ve cidden uyumuyor. Yapcak bişey yok ya güdeceksin ya gideceksin demişler ben gütmek için yollar aradım.
İlk seneler dediğiniz için alıntıladım. İlk birkaç ay bile gerçek anlamda "salmadım". Tabiki şimdiki kadar bakımlı değildim ama yine duşumu alır, kişisel bakımımı yaparım.
Şimdi bebeğim 8 aylık, her gün giyinir, makyaj yapar, duş alırım. 36 bedenim (kilo kendi kendine gitti ona bir şey yapmadım bak). Ama özen göstermek isteyen gösterir diye düşünüyorum.
Bebeğim aşırı hareketli bir bebek, uyuması yemesi yok ve bakıcım da yok annem de. Hatta arttırıyorum bu şehirde kimsemiz yok yani tek bakıyorum. İmkansız değil
Özetle yapamayacağım için salmadım, zorlasam elbet yapardım. Yapmak istemediğim için yapmadım. Bu özgürlüğe de her kadının sahip olduğuna inanıyorum. Ben de bir insanım ve mükemmel olmak, her zaman parlamak zorunda değilim. Bir biblo değilim yani ölçülerini korumak zorunda olanİlk seneler dediğiniz için alıntıladım. İlk birkaç ay bile gerçek anlamda "salmadım". Tabiki şimdiki kadar bakımlı değildim ama yine duşumu alır, kişisel bakımımı yaparım.
Şimdi bebeğim 8 aylık, her gün giyinir, makyaj yapar, duş alırım. 36 bedenim (kilo kendi kendine gitti ona bir şey yapmadım bak). Ama özen göstermek isteyen gösterir diye düşünüyorum.
Bebeğim aşırı hareketli bir bebek, uyuması yemesi yok ve bakıcım da yok annem de. Hatta arttırıyorum bu şehirde kimsemiz yok yani tek bakıyorum. İmkansız değil
Siz daha geçen bebekle kafayı sıyırdım diye yazmıyor muydunuz?İlk seneler dediğiniz için alıntıladım. İlk birkaç ay bile gerçek anlamda "salmadım". Tabiki şimdiki kadar bakımlı değildim ama yine duşumu alır, kişisel bakımımı yaparım.
Keşke benimkide yattı yatağında bakındı sağa sola türünden olsaydı ama değildi.. 2,5 yaş arayla iki tane var o modelden bende. En büyüğü 5 yaşında düşün işte.. Beni rahatlatan etkenlerimin olması büyük avantaj aslında ama evde yardımcının olmadığı günlerdede bebeğim pusette ağlaya zırlaya ben duşta çıngırakla onu eğlendirerek duşumuda aldım,bebeğim kucağımda makyajımıda yaptım. Gece yatak kıyafetiyle gündüz kıyafetim çocukluğumdan beri farklıydı o yüzden evde pijamayla gezenleri anlayabilmem çok zor. Bebek isterse 24 saat ağlasın pijamayı çıkarmak daha düzgün bişeyler giymek kaç dk sürebilir ki ?Benim bebeğim 15 ay ağladı
Dile kolay tam 15 ay
Ve ben evet evde böyle gezdim
Başka seçeceğim olmadı çünkü tuvaleye girerken bile bebeğim kucağımda giriyordum .
Şimdi 18 aylık daha yeni yeni kucaktan inmeye kendi kendine oyalanmaya ya da ara sıra ağlamaya başladı
çok şanslısın öyleyse...Valla o kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişiyor.kızım 9 yaşında hala evde pijama, topuzla dolaşırım. Hamilelik öncesine göre epey kilo aldım ve eşim için hala çok çekiciyim. Saldım mı hemde nasıl saldım. Annem bile yeter kendine bak artık diyor ama eşim hala sürekli çok güzel olduğumu, beni çok çekici bulduğunu söyler ve hissettirir. bu sorunun tek doğru cevabı yok bana göre.
Bebeğim ağlarken kusardıKeşke benimkide yattı yatağında bakındı sağa sola türünden olsaydı ama değildi.. 2,5 yaş arayla iki tane var o modelden bende. En büyüğü 5 yaşında düşün işte.. Beni rahatlatan etkenlerimin olması büyük avantaj aslında ama evde yardımcının olmadığı günlerdede bebeğim pusette ağlaya zırlaya ben duşta çıngırakla onu eğlendirerek duşumuda aldım,bebeğim kucağımda makyajımıda yaptım. Gece yatak kıyafetiyle gündüz kıyafetim çocukluğumdan beri farklıydı o yüzden evde pijamayla gezenleri anlayabilmem çok zor. Bebek isterse 24 saat ağlasın pijamayı çıkarmak daha düzgün bişeyler giymek kaç dk sürebilir ki ?
Başak burcu musunuzEvet benim görünüşle ilgili takıntılarım var.estetiğe düşkünüm, mükemmeliyetçi de bi yapım var.doğru olmadığını biliyorum çok da yorucu zaten.belki bu hamilelikle bazı şeylerim değişir ama depresyona girmekten korkuyorum.
Benim hastayken de ağladığımda da kalkıp yüzüme bişeyler sürüp saçlarımı maşaladığım, uyuya da kalsam yatağa geçerken uykumu bölüp 15 dk süren cilt bakımı ağız bakımı vs. yapmadığım bi gün sanırım yoktur. yani bunu salt eşim beni beğensin diye yapmıyorum kendim için de yapıyorum çünkü o evde yokken gündüzleri de çoğu kez yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?