- 15 Ocak 2014
- 5.992
- 5.203
- 398
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Ben az kazanıyor olsam çocuk yapmazdım.Sadece annelik hormonlarım devrede diye iyi imkanlar sunamayacağım bi çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor çünkü.Bi de farkındaysanız konu sahibinin eşi de bu sorumluluğun çok farkında değil gibi.Ben cesaret edemezdim insanların da cesaret etmemesi gerektigini düşünüyorum ama tabiki bunun karar mercii ben değilim.
Zaten oda yapmam şuan mümkün değilBir anda yüklenmek ağır gelebilir ama kredi kartları var Allahtan:) evet masraf yapıyorsun ama aldığın birçok şeyi(kıyafet dışında) en az 2 yıl boyunca kullanacaksın zaten. Geriye kalan bez masrafı olacak.
doğduğunda yanında yatacak zaten en az 1 yıl bu yüzden oda yapmak zorunda değilsin ki kıyafetleri minicik zaten kendi dolabında yer ayırabilirsin.
Ayrıca her bütçeye uygun çok güzel ürünler var internette bir araştırmanı tavsiye ederim.
Gayet haklısın. Benim eşim de 8 aylık olmadan çöp bile aldırmam diyordu. 31. Haftada sancım tutup hastanede 2 gün yatınca paşa paşa herşeyi hallettik
En güzel yere gidiyor masraf annesi:) ha deyince para birikmiyor illaki borca girmek gerekiyor. Kazanç ne kadar artarsa gider de o kadar artıyor. Sağlıkla kavuşun inşallahZaten oda yapmam şuan mümkün değilyavaş yavaş alayım artık benim maası biriktirmek istedim ama olmadı. Nyse artık bebege gidecek yabancıya degil :)
Yaa geçmiş olsun neden tıttu sancınz
29 haftalık çanta hazırlamak için erken. Eşiniz doğru söylüyor 32. Hafta ideal. Zaten her şey yetişiyor hiç merak etme. Zamana bırak strese girme hiç. Ben 40+2 de doğum yapmıştım 37 de hazırlamıştım çantamı. Çanta en son. Kıyafetler ve hazırlık için 32-33 ten sonra. Hatta özellikle 7. Ay dolsun diye beklenir çoğu ailelerde. TelaşlanmaKızlar bebegimin doğumuna az kaldı inşallah 29 haftalık olduk bile.. Ama bebegin dha birşeyi yok eşim e ne zaman alalım diyorum 32 de alırız diyor onun maası ancak evi geçindro bende askeri ücretle ona yardım ediyorum vs 32 haftam da tam ben maası alıyorum benim tüm maaşımı harcıcz zaten umrunda degil.. Ben iyice stres oldum hastane çantam bile hazır degil sizce abartıyormuyum yoksa gerçekten geç mi kaldım kızlar..
Ben de 28 haftadayım. En azından bir gecelik takımı ve bebek için hastane çıkışı ile battaniye alın bir köşede dursun. Hem motive olursunuz baktıkça. Çok da sorun etmeyin. Hallederseniz birkaç hafta içinde :) hayırlı hamilelikler :)Kızlar bebegimin doğumuna az kaldı inşallah 29 haftalık olduk bile.. Ama bebegin dha birşeyi yok eşim e ne zaman alalım diyorum 32 de alırız diyor onun maası ancak evi geçindro bende askeri ücretle ona yardım ediyorum vs 32 haftam da tam ben maası alıyorum benim tüm maaşımı harcıcz zaten umrunda degil.. Ben iyice stres oldum hastane çantam bile hazır degil sizce abartıyormuyum yoksa gerçekten geç mi kaldım kızlar..
Doğum için 3 gecelik 1 pijama?20 li ve 10 lu hastane cikisi mi? ben mi cok pintiyim yaCanım ben hazırladım her şeyi ama annem yok erken doğum riskinde hazırlıklı olmak istiyorum. Mütevazi olursan çok fazla da tutmuyo benim belim ağrıdığı için internetten bi siteden hepsini aldım tırnak makasından bezine 20li hastane çıkışı artı 10lu hastane çıkışı vs hepsi 700 lira tuttu bi kaç da çinden sipariş verdim çok çok olsa 800 dür toplam baston bebek arabasını bile aldım çok da güzel. Kendime 3 gecelik bi pijama aldım 140 onlar tuttu (sabahlığım vardı) kilot vs desen taş çatlasa 200. 1000 liraya alışverişi tamamladım yani maaşı veririm diye düşünme. Sonraki ayları da alma bence çok hediye getiren olacak giydirmeye fırsat bulamayacaksın, sonra alırsın.
Normal doğumda 1, sezeryanda 2 gece hastanede kalıyomuşsun hastaneme sordum 2 pijama yeterdi ama evde de ev elbisesi ya da gecelik giyorum ayrıca gayet de uygun aldığımı düşünüyorum uzun süre almam kendimi biliyorum. Hastane çıkışlarındaki zıbınlar önemli hastane çıkışında olduğu için ekstraya gerek kalmadı anlattığına göre aynı şeyleri almışız ben takımın içinde almış oldum. Bi beşik aldım kuzuma evim dar zaten kocamla ikişer çekmece kullanıyoduk artık birer çekmece kullanıyoruz dolabımda yer açtım ikinci bebeğim olduğunda ikisine orta halli bi genç odası alırım diyorum başka da eşya almıcam. Zaten portbebe anakucağı vs her şeyini aldım ne gerek var fazlasına. Hiç bi şeyde gözüm kalmadı her bi şeyini aldım kuzumun.Doğum için 3 gecelik 1 pijama?20 li ve 10 lu hastane cikisi mi? ben mi cok pintiyim ya
2 tane 5 li hastane cikisi aldim 2 tulum 1 kalın battaniye annem bende ince bi ince battaniye aldim. 5 zıbın 3 alt.1 altust 2 emzik 1 biberon cocuk arabasinida aldim puseti ile.kendime 1 tane lohusa pijama aldim hastane icin?3 fazla gelir diye düşünürüm.
Cocuk odası yapmadim bi sifonyer aldim bitanede ahsap park yatak aldim istedigim yukseklige ayarlayabiliyorum.30.haftada yaptim cünku ben yasadigim yerden uzaga gidip alisveris yapiyoruz.
Konusahibide yavas yavas almaya basla hepsini birkerede alma.bugun git hastane cikisini al haftaya pijamani vs. bencede bikac bisey al yeterli olur. cocuk odasi yapma arkadasim cocuk dogmadan yapti oda hic kullanilmadı 2 yasinda ve hala kullanilmiyor bi hevesle yazık ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?