Anne oluyorm ama stres..

Eşimin beş bin maası var Allaha şükür şimdilk üç bin borc ödüyoruz ama borc bitecek dimi ayrıca üç senelik evliyiz artık zamanı geldi diye düşündük.. Herşeyin dört dörtlük olmasını beklersem (maddi açıdan) sanırım ömür boyu anne olamam

Gayet haklısın. Benim eşim de 8 aylık olmadan çöp bile aldırmam diyordu. 31. Haftada sancım tutup hastanede 2 gün yatınca paşa paşa herşeyi hallettik

Zaten oda yapmam şuan mümkün değil yavaş yavaş alayım artık benim maası biriktirmek istedim ama olmadı. Nyse artık bebege gidecek yabancıya degil :)

Zaten oda yapmam şuan mümkün değil yavaş yavaş alayım artık benim maası biriktirmek istedim ama olmadı. Nyse artık bebege gidecek yabancıya degil :)
En güzel yere gidiyor masraf annesi:) ha deyince para birikmiyor illaki borca girmek gerekiyor. Kazanç ne kadar artarsa gider de o kadar artıyor. Sağlıkla kavuşun inşallah

Yaa geçmiş olsun neden tıttu sancınz

öğretmenlik yapıyorum canım devamlı ayaktaydım. Bir gün önce de evde büyük temizlik yapılmıştı iyice yorulmuştum. Bir de o gün söylemesi ayıp eşimle münasebetimiz olunca sancı başladı... Senin de aklında olsun doktor risk yok dese bile korunmadan birlikte olmayın. Meni rahmin kasılmasına neden olabiliyormuş. Aynı şekilde haftan dolduğu halde bebek gelmediyse de korunmadan ilişki öneriliyor.

Esimin bir is arkadasi cocuguna oda takimi vs almamis, sadece besik almislar, birkac tane de tekstil esyasi. Gayet de yeterli geliyormus. Cocuklarinin akli erdigi bir donemde onun sececegi bir oda takimini almayi daha uygun bulmuslar. Sahsen bana da mantikli geldi. Ben de sanirim sadece besik alacagim, buyuyenden ama. Baska turlu sigamam yoksa. :)

29 haftalık çanta hazırlamak için erken. Eşiniz doğru söylüyor 32. Hafta ideal. Zaten her şey yetişiyor hiç merak etme. Zamana bırak strese girme hiç. Ben 40+2 de doğum yapmıştım 37 de hazırlamıştım çantamı. Çanta en son. Kıyafetler ve hazırlık için 32-33 ten sonra. Hatta özellikle 7. Ay dolsun diye beklenir çoğu ailelerde. Telaşlanma

Valla bebek bu. 7. Aydan sonra herseyi hazir olmali. 34te de dogar 40ta da. O bebegin bilecegi is ama erken dogma riski her zaman goz onunde olmali.

Tavsiyem bol body al. Terliyo kusuyo pisleniyo. 2 body icin makine de acilmiyo. En lazimi o bence. Ayakli alt pijama da al bol bol. Ilk 6 ay bunlari giyiyo. Suslu kiyafete gerek yok.

Ben de 28 haftadayım. En azından bir gecelik takımı ve bebek için hastane çıkışı ile battaniye alın bir köşede dursun. Hem motive olursunuz baktıkça. Çok da sorun etmeyin. Hallederseniz birkaç hafta içinde :) hayırlı hamilelikler :)

39un bittiği gün hazırladım çantayı, 3 gün sonra da doğurdum zaten.
32. hafta annem zorla bebek mağazasına soktu ill kıyafetleri aldık.
Sonra gerisini eşimle yavaş yavaş aldık.
Mobilya falan 35te seçmiş olabiliriz, doğuma az zaman kala geldi.

Sakin olun yani, her şey normal gidiyorsa acele etmeye gerek yok.
Benim kadar da rahat olmayın tabi.

Yalnız 6-9 hiçbir şey almayın ya.
Sadece abartmadan 0-3 alın, sonrasını lazım olunca düşünün.
Yoksa elinizde gereksiz gereksiz şeylerle kalırsınız.

Son düzenleme:
Hiç üzülmeyin çok alışveriş te yapmayın şuan oğlum 4 aylık doğumdan önce aldığım 20 li hastane çıkışından başka hiçbirşeyi kullanamadım:)O kadar çabuk büyüyorlar ki şaşırıyor insan gerçekten.Mesela gittim oda takımı aldım perdesi halısı duvar kağıdı ama gelgelim hiç odasında yatıramadım.1 yaşına kadarda yatıramam çünki gecede 10 defa nefes alıyor mu?Aman kusar mı diye kontrol ediyorum.Birde süslü püslü sepet beşik aldım.İçi çok derin yattığım yerden göremiyorum ondan içine tekrar yatak yaptırdım:)Emzik aldım göğüs pedleri emzirme südyenleri ama ne oldu emzik tutmadı .Beni de emmedi sağmaktan sütümde kesildi.Bir park yatak alsam yetermiş.Odasını da seneye yapar kendimi maddi manevi sıkıntıya sokmamış olurdum.Yani uzun lafın kısası hiç takılmayın bu alışveriş olayına hamileliğin tadını çıkarın uykusuz geceler sizi bekliyor sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza maddiyata da takılmayın çok herşeyin en iyisini alıp sevgisiz bir ortamda büyümesindense kısıtlı maddi imkanlarla sevgi dolu bir yuvada büyümesi çok çok daha iyidir.Bol bol sarılın kucağınızdan indirmeyin o zaman dünyanın en mutlu bebişi olur:))

Stresini anlıyorum canım ama gerçekten yersiz herşey hallolur merak etme, Allah kolay doğum nasip etsin inşallah

1 asgarı ucret yetecekmı hazırlıkları yapmaya ...

Canım ben hazırladım her şeyi ama annem yok erken doğum riskinde hazırlıklı olmak istiyorum. Mütevazi olursan çok fazla da tutmuyo benim belim ağrıdığı için internetten bi siteden hepsini aldım tırnak makasından bezine 20li hastane çıkışı artı 10lu hastane çıkışı vs hepsi 700 lira tuttu bi kaç da çinden sipariş verdim çok çok olsa 800 dür toplam baston bebek arabasını bile aldım çok da güzel. Kendime 3 gecelik bi pijama aldım 140 onlar tuttu (sabahlığım vardı) kilot vs desen taş çatlasa 200. 1000 liraya alışverişi tamamladım yani maaşı veririm diye düşünme. Sonraki ayları da alma bence çok hediye getiren olacak giydirmeye fırsat bulamayacaksın, sonra alırsın.

Askeri değil, asgaridir o
Asgari; En az, en aşağı, en düşük, en alt, minimal, minimum...
Lütfen kızmayın ama çok takılıyorum böyle şeylere.

Saglikla kucaginiza alin insallah.
Parca parca alindiginda insan ne aldigini bilemiyor. Aslinda en guzeli parayi cebe koyup ne var ne yoksa bir kerede almak, sonra da bir kerede yıkayıp kaldirmak.
32 gayet ideal eger erken dogum riskiniz yoksa. Ana sonrası icin cok geciktirmeyin insan strese giriyor.
Benim 1 ay var dogumuma hala cantam hazir degil. Eksiklerimi buyuk olcude bitirdim. Bu ikinci cocugum ilkinde bu kadar almamistim,o zaman da oldu idare ettik ama simdi niyeyse gozum donmus gibi alisveris yaptim. Bana gore gözü donmusluk yani yoksa cocugun hadi gezmeye gidelim desek giyecegi kiyafeti yok.
Hep pijamalar. Olsun,onlar da gerekince alinir

Doğum için 3 gecelik 1 pijama?20 li ve 10 lu hastane cikisi mi? ben mi cok pintiyim ya

2 tane 5 li hastane cikisi aldim 2 tulum 1 kalın battaniye annem bende ince bi ince battaniye aldim. 5 zıbın 3 alt.1 altust 2 emzik 1 biberon cocuk arabasinida aldim puseti ile.kendime 1 tane lohusa pijama aldim hastane icin?3 fazla gelir diye düşünürüm.

Cocuk odası yapmadim bi sifonyer aldim bitanede ahsap park yatak aldim istedigim yukseklige ayarlayabiliyorum.30.haftada yaptim cünku ben yasadigim yerden uzaga gidip alisveris yapiyoruz.

Konusahibide yavas yavas almaya basla hepsini birkerede alma.bugun git hastane cikisini al haftaya pijamani vs. bencede bikac bisey al yeterli olur. cocuk odasi yapma arkadasim cocuk dogmadan yapti oda hic kullanilmadı 2 yasinda ve hala kullanilmiyor bi hevesle yazık ediliyor.

evet henüz erken bi haftadasın 32 ideal bi zaman. güzel bi liste yap kendin için alcaklarını ve bebek için alacaklarını bir kağıda yaz gereksiz masraflardan kaçın.. şu süslü püslü geceliklermiş lohusa takılarıymış falan hem çok pahalı hem de çok gereksiz zaten misafirin yanında onlarla oturamıyorsun, kendi kendine giyince de bi anlamı olmuyor :) yani buradaki listelere bak forumları incele az çok fikir sahibi olursun.. ayrıca senin maaşın da bebeğine gitsin ne olacak ki güzel bi duygu onun için alışveriş yapmak :)

Normal doğumda 1, sezeryanda 2 gece hastanede kalıyomuşsun hastaneme sordum 2 pijama yeterdi ama evde de ev elbisesi ya da gecelik giyorum ayrıca gayet de uygun aldığımı düşünüyorum uzun süre almam kendimi biliyorum. Hastane çıkışlarındaki zıbınlar önemli hastane çıkışında olduğu için ekstraya gerek kalmadı anlattığına göre aynı şeyleri almışız ben takımın içinde almış oldum. Bi beşik aldım kuzuma evim dar zaten kocamla ikişer çekmece kullanıyoduk artık birer çekmece kullanıyoruz dolabımda yer açtım ikinci bebeğim olduğunda ikisine orta halli bi genç odası alırım diyorum başka da eşya almıcam. Zaten portbebe anakucağı vs her şeyini aldım ne gerek var fazlasına. Hiç bi şeyde gözüm kalmadı her bi şeyini aldım kuzumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…