Anne oluyorm ama stres..

Önemli olan sağlık. Anne ve bebek sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. Ben asla toplu alışveriş yapamam mesela. Parça parça alırım.. deneyip görmem lazım özellikle bebekler için bazı markalar daha iyi oluyor bazıları sünüp gidiyor. Bence abartmadan alıp devamını gerektikçe almak mantıklı. Ben daha bir badi bile alamadan hastanelik olmuştum mesela 29. haftamda hastaneye giriş yaptım o gün giydiğim kıyafetlerle ve 4 gün sonra doğdu.. Kuvözde zaten kıyafet fln giymiyordu. 2 aya yakın kaldı ben ilk bir ay hiç bir şey almadım tabi o ortamda sonra sonra almaya başladım birer ikişer. Oda takımı da yaptım çok memnunum 3 aylık olmadan odasında yatmaya başladı.

Hangi site yazarmsnz acaba.. Özellikle gecelik ler özelden yazılıyor sanırım burda reklam oluyor

ben 38. haftaya girdim hala cantam hazir degil
oglumu 41. haftada dogurmak nasip oldu,beklesem daha bekleyebilirdim de hic sancim kasilmam olmadi,bizim ailede genetik bu..oyuzden panik degilim.
sadece bebek kiyafetlerini yikayip utuleyip kaldirdim o kadar.
herseyi 6-9 aylik alirsaniz dogdugunda ne giyecek bu bebek?
el kadar oluyorlar,cabuk buyuselerde 0-3 aylik kiyafetleri tepe tepe giyiyorlar genelde,oglumun kiyafetleri eskimisti bile o kadar yikandi giyildi.
hizli buyuselerde her cocugun dinamigi farkli,hastane cikisi dedikler 56 cnme kadar olan kiyafetler gereksiz belki ama 62 cnme kadar olan kiyafetler gayet giydiriliyor,zaten bebek 50 cnm ancak doguyor.
6-9 ayliklar nerdeyse 74 cnm cok buyuk.

Daha den erken onları alıp evde saklaması var bi de toz olacak falan filan. 35 36 hafta da Alabilirsin. Sonra yavaş yavaş yıkar ütüler dolabına ya da bi hurca koyarsın fazla takıntı Haline getirme bence

İlk doğumda ogluma mobilya yatak almistim guya acilacakti da kullanilacakti ama o günlere cikamadan kirildi gitti iyi marka olmasına rağmen. Simdi ikinciye hamileyim,bir park yatak birkaç yenidoğan kiyafeti,bez, biberon ,emzik yeter.

sizmi abartıyosunuz eşinizmi her ay 100 liralık bişey alsanız dünyayı alırdınız acele edin
ipin ucu kaçarsa tutmak zor olur
bi plan yapın bütçenizi belirleyin ona göre ihtiyaçları alın
yoksa geçim stresinden anneliğini yaşayamazsın
ben eşime zor bela kavgayla aldırmıştım artık bir kaç bişey ilk önce beşik tabi
sonra çocuk bir doğduki bir dünya eksik çıktı yine
o zaman anladı eşim hak verdi bana iyiki aldırmışsın iyiki kavga etmişsin dedi :)

Kendinizi germeyin
Hiç bir doğan açıkta kalmaz alınır korkmayın
32 iyi bir zaman hazırlanmak için üstelik
Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin

6-9 aylık almayı düşünüyorum bi çok şeyi
6-9 aylik mi. Asiri buyuk gelir cocuga o donem kiyafeti. Ustelik simdi alacaginiz sey kislik olur. Cocuk 6 aya geldiginde yazin o kiyafeti istese de giyemez.
Ic zibin buyuk alabilirsiniz ama dis kiyafet icin mantiksiz gibi. Yinede siz bilirsiniz.

Ben hastane çıkışı bile almadim
Icinde kullanilmayacak bir suru parca oluyor, gereksiz masraf diye düşündüm.
Normal, herhangi bir ozelligi olmayan yenidogan takimlarindan aldim birkac tane. Eldiveni sapkayi ayri ayri aldim.

ben de çok az aldım. yettide. param var ama yazık günah. az alın. bebeğinize göre alırsın sonra. belki çok tombiş olcak hemen büyüyecek, belki biraz minyon olacak. belki hiç kusması olmayacak. benim kızım hiç kusmadı öyle çok kıyafet kirletmedik. hele mobilya hiç alma. o buyuk kalas gibi mobilyalar arasında bebek nasıl gezecek oynayacak? montessori tarzı odaları araştırın .2 yaşına gelince ona göre yapacagım odasını.
hele süslü boncuklu kıyafetleri hiç almayın belki bir tane resim için. çok kullanışsız.
kendim için bir pijama bir gecelik, evden terlik, iç çamaşır falan. yazık günah paraya

çantanızı hazırlamak için geç kalmamışsınız. 32-33 ancak. eşyalar da alınır. çok sorun etmeyin, para elinizde oldu mu 2 günde halledersiniz. 32 de çok ağırlaşmış ta olmazsınız. strese girmeyin boş yere.
NOT: 3-6 aylık alın daha çok, 6-9 çok büyük gelir.

merhaba arkadaşlar bende 34 +5tryim ufak bi hazırlık yaptım ama benim sıkıntım daha başka gereksiz yere en ufak şeylere bile takılıyorum ağlıyorum mutsuz oluyorum bunalımda gibiyim yardım edin

Keşke hamile olabilsem de kocamda şimdi değil 32. Haftada alırız dese.........

9 aylık almayın. 0-3 ve 3-6 ay alın. bol bol mama önlüğü.ve ağız mendili al, kıyafetleri çabuk kirlenmez böylece. Yazın çok kıyafete gerek yok. Yıkayıp asinca çabuk kuruyor. Penye battaniye, çıtçıtlı atlet, tulum, eldiven, penye yelek yeter. Ben 3. çocuğumda da atletleri daha uzun süre kullandım. 6-9 ay atlet hala oluyor. Sünüyor sanırım. Tulum kucağa alınca kolaylık oluyor. Belirsiz açılmıyor. Çok iri bir bebek olmazsa. 3-6 ay kıyafetleri. 8. aya kadar giydirebilirsin. 9. ayda mevsim değişir o zaman alırsınız. Hastane çıkışları gereksiz pahalı olabiliyor. Tek tek alırsan beden olarak daha büyük oluyor. 0-3 ay hastane çıkışından daha büyük.

bebek odası alınacaksa yada mobilya beşik vs erken almak lazım bizim odAmız kurulalı ayı geçti hala kokusu var. ama onun dışında madem maddi sıkıntınız çok yok nasıl dayandınız yolda vs görüpte almamaya en azından kıyafet. eski konu gerçi geel konusuyorum. ben her esya aldıkça daha çok bağlandım bebeğime cinsiyeti 11.haftada belli oldu belki ondandır ama yok şu ayı bekle bişey olur vs diyenlere inat durumum oldukça aldım şuan herşeyimiz nerdeyse hazır bayadır

Bende öyle yaptım sizede tavsiye ederim. Ama beşik büyüyenden değilde ara katı olan bebek büyüyünce indirilebilenlerden almanızı öneririm. Ben ahşap beşik değil oyun parkı almıştım maddi yetersizlikler değil araştırmalarım sonucunda mantıklıbulmuştum sizede anlatayım.
Bebeğe oda yapsanız bile inanın yeni doğmuş bebeği odada bırakıp başka yere yatmaya gidemiyorsun. Kamera olsa bile aklınız onda kalıyor. Kendiniz içinde odaya bir kanepe almanız gerekir sanırım.
Büyüyen betikleri görüntü ve kullanışlılık açısından süper ama bebek hep aynı kalmıyor. Bebeğim 6buçuk aylıktı beşikten tutunup dizlerinin üzerinde duruyordu. Eğer büyüyen beşik olsaydı ya düşerdi yada kullanamazdım şuan
Ahşap beşiklerin ara katı olanlar var bebek büyüyünce tabana indiriyorsun illaki ahşap diyorsan alınabilir tabi ama oyun parkında aynı işi görüyor ve + olarak bebeğin büyüyünce güvenle içine bırakıyorsun tutunup kalkmayı tutunarak yürümeyi öğreniyor. Düşse bile yumuşak yatağa düşüyor kumaşa çarpıyor risk yok denecek kadar az yani.

Oyun parkları yani park yataklar katlanabiliyor da. Yolculuk yapar da gerekirse otele bile götürülebilir. Ara katı olan her marka işinizi görür. Ha ben Chicco kullanıyorum ama 5. bebek yatıyor, 3 ev gezdi yeni yıprandı. Abim hediye almasaydı kendim daha uygununu alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…