Anneanne oyunları...

Yaşliyla yaşamak zor bilirim babaannemden dolayi az cekmedik rahmetli cok aksiydi. Ama sabredin o yaşli bir yerden sonra huysuzlasiyorlar soylediklerini kulak ardi edin saygi gostermeye devam edin. İtip kakmak dogru degil . bir gün hayatini kaybettiginde yine en cok uzulen siz olursunuz kabullenip guzel yanlarini gormeye calisin

Bir pskiyatriden yardım almayı deneyin yaşlılar genelde huysuz olabiliyorlar daha sinirli aksi bazen iyi duyguları düşünceleri çabuk değişiyor bebek gibi görün şimdi bebek sizi tırmalasa yada ısırsa onu ittirir kızar mısınız.Aen haklısın diyin sinirliyken üzerine gitmeyin.

Aynen katiliyorum. Kira odemiyorsunuz. Muhtemelen anneniz de babanizla uzun zamandir ayri. Neyin borcu cok borc dediginiz? Kendi evinize cikamiyorsunuz? Bu zaman kadar satin da alamamissiniz? Gercekten ne borcu odediginizi cok merak ettim. Sizler kac yasindasiniz kardesinizle? Anneniz kardesiniz 3. Elele verip calissaniz gul gibi kendi evinizde yasarsiniz. Sanki herkes kendi evinde yasiyor. Kirada olan yok. Yardim ediyorsunuz diye kadini kendi evine sigdirmamaya hakkiniz yok. Yetiskin insanlarsiniz hala kadina yuk olmussunuz. Huzur vermiyorsunuz. Ele iyi size kotu davraniyorsa istenmediginizi dusunebilirsiniz... Neyin sitemidir bu. Nasil davranacagina siz mi karar vereceksiniz. 70 yasindaki kadina kafaniza gore karakter mi biceceksiniz? Siz kendinizi duzeltin. Sanki dort dortluksunuz. Siz tek basina o yasli kadina tahammul edemezken o yillardir ucunuze tahammul ediyor bilmem farkinda misiniz!!!

Dusunce yapınız cok ayip o sizin anneanneniz. Ben 20 yasindayim dogdugumdan beri annanemle yasiyorum o buyuttu beni ve yasli bende ona bakiyorum yaslaninca dogru huysuzlasiyolar cok cocuksulasiyolar ama yaşı bu bizde gelecegiz o yaşa kadın kac yasinda bu yaslarda huzurlu bi sekilde olup kafasini dinlemesi gerekirken size kardesinize annenize bakiyo evini acmis bi zahmet kadınıda germeyin entrika pesinde vs demissin al karsina konus elini öp sarıl ona

Allah aşkına hepiniz ne biçim yorumlar yazmışsınız. Ne biçim aşağılama bu.
Konu sahibi bende annemle kardeşimle dedem lere sığındım. Yeri geldi hakaret işittim p*ç lafını duydum senin gibi. Şu hayatta insanlara çeşitli fırsatlar geçer.Hayatta şanslı olmanın en güzel kuralı budur aslında. Yardıma muhtaç birine yardım etmek. Benim dedem senin anneannen bu şansa nail olmuş insanlar ancak gel gör ki kullanamamışlar. Yorumları okudum çok sinirlendim. Neymiş çıkın gidinmiş neymiş yerleşmeseymişsiniz evet keşke öyle bir şansınız olsaydı. Keşke böyle bir ortamınız olsaydı. Eğer anneanneniz sizi istemiyorsa borcunuzu en kisa surede bitirip ayrılın evden. Ayrıca anneannenize hiç bir saygısızlıkta bulunmayın. Ne olursa olsun o kadın size evini açmış. Kalacak bir yer bulmuş. Böyle düşünün sakin kalın saygısızlık etmeyin

Anneannen sizi o evde istemiyor fakat zamanı gelip ayrılmaya kalktığınızda salya sümük ağlayacak karşınızda ve tavır koyacak, bak buraya yazıyorum. Bu arada kötü biri değil, sadece bize kötü davranıyor demişsin ama maalesef çok iyi niyetlisin canım. Anneannen bencil ve kötü bir kadın, size evini açmış olması bunu değiştirmiyor.

Ne yazık ki şu an evden ayrılabilme şansınız yokmuş ama ne yapın edin, süreyi kısaltın ve kurtulun oradan. Benim 87 yaşında hayatını kaybeden anneannemin huyundan dolayı anlayabiliyorum yaşadıklarını, ben bu filmi daha önce gördüm.Umarım bu durum sizde kalıcı travma yaratmaz.

^^^katılıyorum
ayrıca ananen size ev açmış falan değil, o evin 3/4ü ona ait değil zaten
tabii ki kalacaksınız

ah bu tiplere öyle evlatlar denk gelmiyor ki, evi satıp ona düşen pay kadarlık eve koysunlar
aaahhh ah!

millet yaşamamış benzer şeyi, kıza ağzına geleni saymışlar doğru dürüst okumadan
sonra kızcağız artık "Allah kınayanın başına versin" diyince de "niyi biddua idiyısınnn" demişler

ben de tekrarlıyorum, Allah kınayanın başına versin hem de on katını
benim babannem de dedem ölünce bizde yaşadı ilk sene, ortalık toz duman oldu
sonra kendi tutturdu evime gitcem diye de ayrıldı ama biz her haftasonunu onla geçirdik
bir kere çıkıp da gezdirmedi babam karısını, bir pikniğe bile gitmediler
garip anam kaynanasının evinden başka gün yüzü görmedi doğru dürüst

ama millet kınıyodu babamı aa niye anneni yanına almadın bilmemne
yahu kendi kızı gelip yüzüne bakmıyordu, benim babam her hafta yanındaydı
bizi kınayan akrabalar bile telefonla açıp sormazdı babannemin hatrını ama kınamak bedava!

beraber yaşarken de demediğini yapmadığını koymadı bu kadın,
kendi annesi bile şerrinden korkardı
ne biliyolar ki konuşuyolar? konuşsunlar
Allah kınayana bin beterini versin

benim amcamın kızı da annesiyle ters düşüp babanneme sığınmıştı
babası zaten küçükken ölmüştü
o babannem her Allahın günü "sen de anan gibi o.. olcaksın" diyip dururdu kıza
daha neler neler! kendi konu komşusuna bile kötülerdi onu, beni!
ölmüş oğlunun kızına hergün o... diyen "pamuk yaşlılar" var bu dünyada ya!
oysa kızın annesi sadece başka evlilik yapmıştı! anan gibi o... dediği buydu!
öyle diye diye kaçırdı kızı, kız kaçmak için apar topar saçma sapan biriyle evlendi
30 küsür yaşında da kahrından öldü

yaşlıların şerrini bilmeyen hiç bilmesin
ama hiiiiiiiiiççç ahkam kesmesin bunu bilir bunu derim!!!

eeeyy şimdi toprağın altındasın babanne eyyyyyyyyy! toprağın altı var!

en sinir olduğum konudur...
millet bilmeden konuşur çünkü
hem de durmadan konuşur

şimdide anneme "ay kaynanın seneyi devriye mevlüdünü yapmıcakmısın, çok günah ((" diyen komşusu var bi tane
kadının boğazını sıksam umrumda değil
bu kadın 50 yaşında "ay keşke benim de kaynanam olsaydı ((" diye dolanan bi salak
annemin neler çektiğini bildiği halde maksat damara basmak işte laf olsun diye konuşuyolar
mevlüt yapmamanın günah olduğunu da bi taraflarından uyduruyolar

halam yani babannemin kızı kendi şehrinde yapmadı ilk mevlüdü çevrem yok diye, ilk sene annem yaptı
bu arada bütün akrabalar da halamın şehrinde, onlar da gelemezmiş
ama halam oğluna kızına salonlu düğün yaptı bikaç ay önce kendisi, o zaman çevresi vardı
ikinci sene de annem mevlüd yapcakmış oooldu

Sakin Bakın Bu konuyu siz bana saldırı n yargısız suçlamaya girmeyin bizde bakmak katlanmak zorundayız.Ben diyorumki istem dışı oldu o anda bilerek isteyerek itmedimki öyle güçlü bir şekilde yere düşecek kadarda itmedim kendisi bile bile annemiz bize kızsın onun gözünde kötü olalım diye kendini yere serdi.Sizin ananeniz gibi bağırmakla çağırmakla kalsa iyi hep bir entrika peşinde Biz iki temizlik yapmakla gocunmuyoruz kendi evimiz olsa kendi evimizdede temizlik yaparız ama burda anlamadığınız biz kadının elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyoruz diğer torunlarına ve çocuklarına iyi davranırken bize neden böyle davranıyor ben nasıl sabırlı olabilirim diye sordum ama siz o sivri diliniz algılamayan beyninizle tekrar tekrar okuyun. Bir kaç gün eşinizin ananesine siz bakın bakalım nasıl sabır göstericeksiniz görelim

Gidin diye ugrasiyordur, gidin, ayrilin kadinin evinden,
Ne zararimiz var diyorsunuz ya, kendinize ait bir yasam alaniniz olur da kendisi gelip sizinle kalirsa anlarsiniz, evinizde birilerinin olmasinin bir oda bir tabaktan ibaret olmadigini.

Canım biz hep ananemin yanında oturmadık Kendi evimizdeykende gelir kalırdı ama böyle davranmazdık şimdi mecburiyetten yanınındayız annemin ve benim kredi borcum olmasa tabiki çıkarız eve Bide şöyle düşünün aşağı katta dayım oturuyor yıllarca biz hep kiradaydık annem ve babam ayrı ben daha lisedeyken ayrıldılar şimdi 23 yaşındayım annem kadın haliyle bize baktı büyüttü üniversitemize kadar okuttu ama alt kattaki dayım hala o evde oturuyor ona neden öyle davranmıyor soruyorum size 8 çocuk var ortada hangisinin o evde oturması gerek ananemde bizde mecbur birbirimize katlanmak zorundayız.Ama nasıl onun hareketlerini görmezden gelir sakin kalabilirim ben bunun yolunu arıyorum.

Sizde çok çekmişsiniz.Aynı şekilde benimde ananem anneme banada aynı ithamda bulundu.Biz hala bunu bile bile susuyoruz.Ama burdaki arkadaşların başına gelmediği için bilmiyolar.

Hem fiziksel engeli hem de başka rahatsızlığı olan annem kardeslerimin okulu da vardı ve annesine sığınmadi kirada oturuyor. Kız kardeşim okulundan feragat edip calismaya başladı. Erkek kardeşim daha küçük okul mecburi haftasonları çalıştı şimdi yaz boyu çalışacak. Bilmem anlatabildim mi .70 yaşındaki kadın ister entrikaci olsun ister yalancı şu yaştan sonra değiştiremezsinuz. Ya bu Deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gudeceksiniz. .

Sizde çok çekmişsiniz.Aynı şekilde benimde ananem anneme banada aynı ithamda bulundu.Biz hala bunu bile bile susuyoruz.Ama burdaki arkadaşların başına gelmediği için bilmiyolar.
Bizim büyükler de böyle ne ithamlar neler .dayım yıllardır yanında fakir insanalr da değil ama hem oturdukları evi dayım in üstüne verdiler hem yıllardır beraberler. Annem gitmedi işte yanlarına kirada zorda kaldılar sırf onlarla takismamak için gitmedi. Evi dağıtsa bir daha o düzeni zor kurardi .bence ayrılın daha fazla psikolojinizi alt üst etmeyin büyük insanlarsiniz çalışın düzenini zi kurun

Insanlar yaslandikca evleri esyalari cok kiymetlenir ayrica kendi alanlarini isterler ama cokda yalniz kalmayi sevmezler... bu daha da iyiye gitmeyecek daha da kotuye gidecek sizin idare etmeniz gerek alttan almaniz gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…