- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi sevmekvesevilmekgerek
-
Aynen katiliyorum. Kira odemiyorsunuz. Muhtemelen anneniz de babanizla uzun zamandir ayri. Neyin borcu cok borc dediginiz? Kendi evinize cikamiyorsunuz? Bu zaman kadar satin da alamamissiniz? Gercekten ne borcu odediginizi cok merak ettim. Sizler kac yasindasiniz kardesinizle? Anneniz kardesiniz 3. Elele verip calissaniz gul gibi kendi evinizde yasarsiniz. Sanki herkes kendi evinde yasiyor. Kirada olan yok. Yardim ediyorsunuz diye kadini kendi evine sigdirmamaya hakkiniz yok. Yetiskin insanlarsiniz hala kadina yuk olmussunuz. Huzur vermiyorsunuz. Ele iyi size kotu davraniyorsa istenmediginizi dusunebilirsiniz... Neyin sitemidir bu. Nasil davranacagina siz mi karar vereceksiniz. 70 yasindaki kadina kafaniza gore karakter mi biceceksiniz? Siz kendinizi duzeltin. Sanki dort dortluksunuz. Siz tek basina o yasli kadina tahammul edemezken o yillardir ucunuze tahammul ediyor bilmem farkinda misiniz!!!ama evinde oturup kira vermiyorsunuz belki de faturaları bile ödemiyorsunuz dimi?
yok öyle yağma beğenmiyorsanız ayrı eve çıkacaksınız
kardeşinizin ve sizin yaşınızı merak ettim
bide ne demek yaşlı kadını itmek!!!
Yaptığınız çok ayıp gerçekten. Eşimin anneannesi de 70 yaşında. Oğlunun evinde kalıyor. Kadın çok huysuz bi kadın. Bağırır, çağırır, çok inatçıdır, küser vs. Ama bi günden bi güne ne oğlunun ne gelininin ne de 3 torununun bi of dediğini duymadık. Hatta akrabalardan siz nasıl sabrediyorsunuz diye soranlara, annemiz, sabretmeyip de ne yapacağız? Yaşlı kadın. Söylediği her şeyi ciddiye alıp kavga mı edelim. Küselim mi? O konuşur konuşur susar, biz alıştık diyorlar ve gayet de mutlular yani. Hem git kadının evinde kal hem de itekle bağır çağır. Yok öle bi dünya. Annenin ve senin evde temizlik yaptığınızı da yazmışsın. E bi zahmet yani diyorum. Ayrıca, annen niye dolduruşa geliyor? Gelmesin. Kendi Aklı fikri yokmuş gibi koskoca insanların dolduruşa gelmeleri de ayrı bi olay. Diyeceğim o ki; kadın sizin gözünüze çok fena batmış. Bu saatten sonra o kadın değişmez. Beğenmeyen çeker gider. Gidemem diyorsanız da, kusura bakmayın,o size değil, siz ona ayak uydurmak zorundasınız.
Gidin diye ugrasiyordur, gidin, ayrilin kadinin evinden,
Ne zararimiz var diyorsunuz ya, kendinize ait bir yasam alaniniz olur da kendisi gelip sizinle kalirsa anlarsiniz, evinizde birilerinin olmasinin bir oda bir tabaktan ibaret olmadigini.
Sizde çok çekmişsiniz.Aynı şekilde benimde ananem anneme banada aynı ithamda bulundu.Biz hala bunu bile bile susuyoruz.Ama burdaki arkadaşların başına gelmediği için bilmiyolar.benim amcamın kızı da annesiyle ters düşüp babanneme sığınmıştı
babası zaten küçükken ölmüştü
o babannem her Allahın günü "sen de anan gibi o.. olcaksın" diyip dururdu kıza
daha neler neler! kendi konu komşusuna bile kötülerdi onu, beni!
ölmüş oğlunun kızına hergün o... diyen "pamuk yaşlılar" var bu dünyada ya!
oysa kızın annesi sadece başka evlilik yapmıştı! anan gibi o... dediği buydu!
öyle diye diye kaçırdı kızı, kız kaçmak için apar topar saçma sapan biriyle evlendi
30 küsür yaşında da kahrından öldü
yaşlıların şerrini bilmeyen hiç bilmesin
ama hiiiiiiiiiççç ahkam kesmesin bunu bilir bunu derim!!!
eeeyy şimdi toprağın altındasın babanne eyyyyyyyyy! toprağın altı var!
Bizim büyükler de böyle ne ithamlar neler .dayım yıllardır yanında fakir insanalr da değil ama hem oturdukları evi dayım in üstüne verdiler hem yıllardır beraberler. Annem gitmedi işte yanlarına kirada zorda kaldılar sırf onlarla takismamak için gitmedi. Evi dağıtsa bir daha o düzeni zor kurardi .bence ayrılın daha fazla psikolojinizi alt üst etmeyin büyük insanlarsiniz çalışın düzenini zi kurunSizde çok çekmişsiniz.Aynı şekilde benimde ananem anneme banada aynı ithamda bulundu.Biz hala bunu bile bile susuyoruz.Ama burdaki arkadaşların başına gelmediği için bilmiyolar.
Insanlar yaslandikca evleri esyalari cok kiymetlenir ayrica kendi alanlarini isterler ama cokda yalniz kalmayi sevmezler... bu daha da iyiye gitmeyecek daha da kotuye gidecek sizin idare etmeniz gerek alttan almaniz gerekAnneannem
70 yaşında onunla yaşıyoruz.Biraz birikim yapıp kendi evimizi almak istediğimiz için ona katlanıyoruz ama bazı hareketleri yalanları varki beni çıldırtıyor.Annemi sürekli dolduruyor.Bir erkek kardeşim var rahatına acayip düşkündür kimse bana dokunmasın havasında hiç bir yere bizimle gidip gelmez ve ananemde hep annemi onun hareketlerinden dolayı doldurur. annemde hasta ve yorgun kadın hayatı boyunca hep başkaları için yaşamış bizim mutluluğumuzu istiyen bir anne ne evlattan ne kocadan nede ailesinden yüzü güldü bende bunu bildiğim için sürekli destek olmaya çalıştım ama ananemin bazı hareketlerinden dolayı dün bi patlama yaşadık. hiç bir torununa ve evladına bize davrandığı gibi davranmıyor.sürekli bi entrika peşinde bazen diyorum yaşlılığına ver hani derler ya yaşlandıkça çocuklaşırsın diye ananem çocukluğunda daha ilerisinde biri olmaya başladı bize hakaretler ediyor ki annem evde olmadığı zaman, sürekli pi... babasına gönder vs. bir tartışmamızda kardeşime el kaldırdı ve bende o anlık refleksle onu ittim yapma diye o kendini yere atıp bayılmış numarası yaptı sonra annem geldi bize tam kızarken birden ayaklanıp araya girdi annemde gerçek yüzünü gördü ama ne bize laf ettiriyor nede kendi birşey diyo psikolojimizi alt üst etti her pazar evde bir olay çıkartıyor. Diyeceksiniz ki başka eve taşının çok borcumuz olduğu için ayrı eve çıkma lüksümüz yok mecbur katlanıcaz ama onu nasıl görmezden gelirim bilmiyorum.Bazen görmüyorum eve girdiğimde odama girip çıkmıyorum bu sefer ağlıyo beni istemiyorsunuz diye ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum lütfen yardım!
Insanlar yaslandikca evleri esyalari cok kiymetlenir ayrica kendi alanlarini isterler ama cokda yalniz kalmayi sevmezler... bu daha da iyiye gitmeyecek daha da kotuye gidecek sizin idare etmeniz gerek alttan almaniz gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?