- 18 Ağustos 2013
- 2.574
- 1.745
- 333
- Konu Sahibi sevmekvesevilmekgerek
-
Çalışın eliniz ayağınız tutmuyor muÇok doğru
ev sahibi anneannen?
bu ne artistlik?
sanki sizin evinizde yapıyormuş gibi tavırlar, konuşmalar.
hadi o yaşlı, ondan yanlış davranıyor.
70 yaşındaki kadın 20 yaşındakini dövemez, gücü yetmez.
kardeşimi korudum bahanesiyle kadından hırsını almaya çalışmışsın.
Çalışın eliniz ayağınız tutmuyor mu
Başlık yanlış olmuş torunun oyunları: )
küçüktür cahildir yaşlıdır .... yaşına verelim herşeyi bir kalıba sığdırmak mecburiyetindeyiz. Malesef Yaşlıdır yaşına veriyorum.Çoğu yaşlı aşağı yukarı huysuzluk yapar bence yaşına verin.
Önce biraz sakin . Peki vermeyin madem böyle kendinizi yiyin.küçüktür cahildir yaşlıdır .... yaşına verelim herşeyi bir kalıba sığdırmak mecburiyetindeyiz. Malesef Yaşlıdır yaşına veriyorum.
Evet çok doğru benim ananem de de yanlış anlamalar mevcut evet güzel bi dille açıklıyorum ama o bi karar aldıysa bi kinlendiyse onu düzeltmek imkansız oluyor.Yasliligindan o huysuzlugu. O annene yapmadigimiz seyleri yapti gibi anlatiyor dedigin seyler var ya o da yasliliktan. Ananem kuzum bi telefonla ortaligi karistirir Yanlis anlamalari sayesinde. Itmeniz hic olmamis kardesin 21 yasindaki delikanli hic bisi olmazdi ona vurmasiyla. Sakalasin sen yanlis anlamissin biz oyle demedik oyle yapmadik uzulme diye duzeltin anlayis gosterin biz de oyle olacagiz yaslaninca.
Teşekkür ederim benim durumumda olan herkeze allah yardımcı olsun sabır versin inşBütün sayfaları okudum.insan yükü ağır olur derler çok doğru...kimse kusura bakmasın ama o iş öyle kolay değil.70 yaş yarın ölecek yaşı değil.. .ki kimin ne zaman neyle karşılaşacağı bilinmez...
Bir arkadaşım var ciddi ihtiyacı olduğu için anneannesine bakıyor ama psikolojisi çöktü laf söz yaptığını begenmeme
Konu sahibi allah yardimcin olsun
Ben olsam ucuz iyi kötü bir eve çıkardım.
Evet herkez yaşlıları o televizyonda izledikleri iyi kalpli güzel insanlar diye düşünüyor ama kimse içini bilmiyor.Bizim evde 3 kuşak yaşıyor ve bu durum çatışmamıza sebep oluyor ister istemez farklı düşüncelere sahip bireyleriz.Hele birde sizin dediğiniz gibi kuzenlerim ananemin evine geldiğinde onlara farklı bize farklı davranması canımı çok yakıyo emin olun annem olmasaydı asla katlanmazdım uzakta farklı bir şehirde olur gene arar sorardım ama yanında olmazdım tüm elimi kolumu bağlayan annem...anneannesi ve büyükanneannesiyle büyümüş biri olarak ben seni çok iyi anlıyorum. burda seni eleştiren, yaşlı kadını dövüyor işkence ediyor muamelesi yapıp üstüne gelenler her anneanne babaanne yi beyaz saçlı pamuk tonton tip sanıyorlar herhalde. kuşak çatışmasının, bir arada yaşamanın getirdiği zorlukları her açıdan düşünmek lazım. ev ev
üstüne olmaz. şu anda tek yapabileceğiniz ayrı eve çıkmak. annen kendisini o evde yaşamaya mecbur hissettiği sürece daha çok çekeceksiniz. her ne kadar ev anneannemin ve çocuklarının desen de anneannen hayatta olduğu sürece o ev onun. o da her fırsatta bunu dile getirecek, sizi ben besliyorum ben olmasam aç açık kalırsınız muamelesi yapacak size.
9 yaşından 26 yaşına kadar anneannemin evinde yaşadım, anneannemi de çok sever sayarım. üzerimde maddi manevi emeği çok büyüktür. ama yıllar önce ben üniversite sınavlarına hazırlanırken ettiği bir laf o kadar gücüme gitmişti ki, ne yapsam da aklımdan atamıyorum. sınava az bir zaman kala çok yoğun çalıştığım bir dönemde o zaman küçük olan ikiz kuzenlerimi dayımlar bize bırakıp gezmeye gidecekleri zaman gürültü olacağı için söylenmiştim. anneannem de bana " sen kim oluyorsun, onlar dedelerinin anneannelerinin evine geliyorlar. senin bu evde kalmaya ne kadar hakkın varsa onların da var."demişti. Ki düşün ben o evde büyümüşüm, evim diyebileceğim tek yer orasıydı. Bu laf dışında fiziksel veya manevi herhangi başka büyük yaralayıcı olayımız yoktur ama bu bile ne kadar üzücü benim için yıllar sonra bile. Siz her gün yeni kırıcı şeyler yaşamaya devam edeceksiniz. Anneni ikna et, taşının o evden. Kimse daha fazla yıpranmasın. Gene gider gelir bakarsınız ona vicdanınız da kafanız da rahat olur.
Bazıları dedenizden kalan evin anneannenizin olacağını söylüyor ama gerçek öyle degil. Dedenizin çocuklarının da mirastan pay alma hakkı var.
Bkz.
Sağ kalan eş miras bırakan kişinin alt soyu ile birlikte mirasçı ise (yani miras bırakan kişinin çocukları ve torunları) sağ kalan eşin mirastan alacağı pay mirasın ¼ ü kadar olmaktadır. Kalan ¾ diğer mirasçılar arasında paylaşılmaktadır.
S sevmekvesevilmekgerek
İşte buda senin sınavın, hayat devam ederken belli sınavlara tabii tutuluruz, önemli olan bu sınavdan geçebilmek
Orası onun evi ne olursa olsun...
Herkes borç içinde yaşıyor ama kendi evinde
Normalde sizin yaşlı olduğu için annanenize koşulsuz şartsız bakmanız gerekiyor zaten
70 yaşında aklımız yerimizde olursa şükür halimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?