Anneannemin vefatı ve düğünümün tarihi:'(

seninde başın sağolsun arkadaşım,çok zor bir durum..senin nasıl olduğunu anladım,bende bakamam gibi geliyor video resim falan
en azından benim tarafımda öyle olur,eşimin tarafında ise normal istedikleri doğrultusunda düğün olur ama zaten biz oynamayız buruk geçer,eşimde oynamaz zaten öyle işte hayırlısıyla doğru zamanda olur inşallah,çünkü dediğin gibi anneannem on yirmi senede geçse yanımızda olamayacak aynı babamın olamayacağı gibi..

saool canim seninde basin saolsun ..

ben hiç demem kimseye bu olayi dugunu fln demekki iyi bisey yapmamisim ama elimde olan bisey deildi
senin elinde galiba sonbahara fln bak istersen

5yıl önce annemi kaybettım dusunumde babamla derınden hıssettık yoklugunu ustunden kac yıl gecsede farketmıyor

saool canim seninde basin saolsun ..

ben hiç demem kimseye bu olayi dugunu fln demekki iyi bisey yapmamisim ama elimde olan bisey deildi
senin elinde galiba sonbahara fln bak istersen

sağolasın canım..
benimde annemler teyzemler falan ertelettirmeyi ağızlarına bile almıyorlar benim için uğraşıyorlar ama benimde içim çok acıyor fakat yinede iptal falan edilmez diyorlar yani düğün şeklinde olmasın sadece nikah olsun diye bir seçenek sunmamıza rağmen bunu dediler hep
bende ikna etmeye çalışacağım yoksa benimde elimde değil bazı şeyler,bütün herşey hazır olduğu için ama yinede uğraşıyorum canım hayırlısıyla acımız daha hafiflediği zamanda olsun diye

5yıl önce annemi kaybettım dusunumde babamla derınden hıssettık yoklugunu ustunden kac yıl gecsede farketmıyor

başın sağolsun canım Allahım sabır versin ölümün iyisi kötüsü olmaz ama anne acısını yerine koyup tahmin edebiliyorum çok ama çok acıdır,anneannemde annemi öyle yıktı işte, bizde farksız değiliz ama ne diyeyim Allahım başka acılar göstermesin sevdiklerimizi bize bağışlasın, hissetmişsinizdir tabi hissetmez olunurmu kolun kanadın kırılmışken hissedilmez mi hiç yokluğu..

Basiniz sagolsun ,40 i ciktiktan sonra normal bir dugun yapabilirsiniz ,
Kuzenimin babasi yani enistem vefat etti,6 ay sonra dugun yapildi ,
Ki keza anneanneniz bu kisi,
Yaslilarin vefatlari daha ilimli ve olgun karsilaniyor

Basiniz sagolsun ,40 i ciktiktan sonra normal bir dugun yapabilirsiniz ,
Kuzenimin babasi yani enistem vefat etti,6 ay sonra dugun yapildi ,
Ki keza anneanneniz bu kisi,
Yaslilarin vefatlari daha ilimli ve olgun karsilaniyor

öncelikle sağolun..
Allah rahmet eylesin sizinde başınız sağolsun anladım..
Anlıyorum anne baba apayrı birşey canım ama hani anneannemde sonuçta annemin annesi ve benim içinde öyle değerliydiki o yüzden çok hassas yaklaşıyorum,
dost akraba falan sizin dediğiniz gibi diyorlar,40ı çoktan çıkmış olup üzerinden 3.5ay geçmiş olacağı için..
evet yaşlıların vefatı dediğiniz gibi karşılanıyor çoğu tanıdık tarafındanda,haklısın,
ama üzülüyorum kıyamıyorum işte sonuçta oda bir anne olduğu için hani misal 150 yaşına dahi gelse acısı çok büyük olur diye düşünüyorum,anneannem 75 yaşındaydı ama hani daha uzun seneler yaşayabilirdi keşke öyle olsaydı diye düşünüp kötü oluyorum annemde aynı şekilde öyle oluyor fakat isyan ediyor gibi olmamak için söylemiyoruz tabi öyle şeyler acıylada olsa
Biraz daha zaman geçsinde inşallah bir karar verilir Allahın izniyle

İyi de düğününüze 3 ay var. Acı hiçbir zaman bitmez ama 3 ayda insan yine toparlanır. Düğününüz olduğu zaman 4 ay olacak vefat. Kimse size demez ki şuna bak 4 ay önce anneannesi öldü, nasıl da oynuyor! Hiç duymadım böyle birşey. Genç ve acılı bir ölüm olsa hadi derim haklısınız. Ama yaşını yaşamış ve vefat etmiş, Allah rahmet eylesin. Üstünden 3 ay da geçmiş. İyi kötü düğününüz yapılır, yapılabilir yani. Erteleyecek bir durum göremiyorum ben.

Bence de iptal etmeyin hem düğününüze 3 ay varmış.Tabiki anneannenizin ölümü sizi derinden üzmüştür ancak 75 yaşına gelmiş bir insan bak torununu bile görmüş.Yani ölenle ölünmez ayrıca düğününde oyna mutlu ol o gün senin en mutlu olduğun gün yas tutmanın alemi yok.Nice genç insanlar ölüp gidiyorlar sonuçta belli yaşa gelmiş bir insan vadesi bu kadarmış.İptal ettirirsen senin adına sıkıntı çıkar nişanı ne kadar uzatırsan o kadar stres olursun.Mantıklı düşün

3 ay var arada ve anneannenin vefati ne kadar zor olsada anne baba gibi degil. Dugunu ertelersin Allah korusun bi akraban daha vefat edebilir yine mi erteleyeceksin o zaman?
Ben olsam sanirim ertelemezdim ayni ayda olsaydi ertelerdim. Ama karar sizin

Başınız sağolsun, Allah sabırlar versin.

Ben erteleme taraftarı değilim açıkcası.
Anneanne elbet değerli ama bir anne-baba gibi değil. Allah sıralı ölüm versin denir ya, yaşı da geçkin, genç ölümü kadar iç yakıcı değil belki de..
Benim de anneannem var 85 yaşında, isterimki daha uzun yıllar yaşasın, kıyamam. Ama elbet öyle olmayabilir. Yaşlıydı diye teselli bulmalıyız, torun çocuklarını bile gördü diye mutlu olmalıyız.

Daha 3 ay var.
Biri ölünce 40 mum yanarmış insanın içinde. 40ı çıkınca bütün mumlar söner birisi de ebediyen yanarmış. Öyle anlatırlar.
Acınız ister istemez hafifleyecek,hayat devam ediyor malesef.

Düğün formatı değiştirilebilir. Ama ertelemeye gerek yok diye düşünüyorum.
Allah kalanlara ömür versin, mekanı cennet olsun anneannenizin.

Anneniz doğru söylemiş. Olanla olume çare yok. Erteleseniz ne olacak geri gelmeyecek anneannem. Üstelik belki huzursuz olacak yattigi yerde. Hayirli is ertelenmez. Yapin dugununuzu.

Başınız sağolsun öncelikle. Kınama 6 düğünüme 8 gün kala babannemi kaybettim bende. Beni de babannem büyütmüş diyebilirim,yıkılmıştım resmen. Cenazeyi defnettik eve gelince oturduk konuştuk,dedem ertelemeyelim o da çok görmek istiyordu ayrıca ben vefat etseydim de ertelemezdi babannen dedi. Babama sordum erteleme taraftarı değildi. Neticede kınamda düğünümde yapıldı. Gelinliğimle evden çıkıp,dedemin evine gittim,o gelinlikle dolaştım evin içinde sonra orada soyunup yola çıktım. Düğünüm şehirdışındaydı.
Sonrasında çok düşündüm aksi bir duygu bulamadım içimde,düğünümü ertelesemde gelmeyecekti babannem.
Belki psikolojiktir ama düğünümden 4 gün sonra rüyamda gördüm. İyi misin diye sordum çok iyiyim kızım,seni görmeye geldim dedi. Yaşadığım şehire izmire gelmişti Sarıldık,uzun zaman geçti şimdi hatırlamıyorum ayrıntısını ama çok ferahlamıştım.
Bencede yapın düğününüzü,sizin düğününüze birkaç ay varmış. Düğün şeklinizi bile değiştirmeyin içinizde kalmasın hiçbirşey.sanırım ananenizde böyle isterdi. Mekanı cennet olsun inşallah

Son düzenleme:
bende anneannemı yenı kaybettım ıkı aylık yogun bakım macerasından sonra kendı ellerımle yıkadım pakladım kefenledım ve sımdı nur ıcınde yatıyor mezarında o vefat ettıkten sonra yılbasını kutladık, eglencemızı de yaptık yanı hayat kaldıgı yerden devam ettı içimizde hep bir özlem var hep bir burukluk var ama o da bizim mutlu olmamızı isterdi o nedenle siz düğününüzü iptal etmeyin, herşey planlandığı şekilde olsun sadece bu süreçte annenizden bir yardım talebiniz olmasın çünkü onun acısı daha büyük ...

Oncelikle basınız sağolsun
Arkadaşımın babası düğününe 1 ay bile yoktu vefat ettiğinde,,hicbirseyi iptal etmediler hersey hayat gibi kaldığı yerden devam etti..
Herşey onun bildiği tarihte ve olmasını istediği şekilde olabilir bence

Bence ertelemeyin 2 ay var , hiçbir zaman unutmayacaksınız anneannenizi ama acınız hafifleyecek. Hem anneniz de düğün hazırlığı, evinizi yerleştirme işiyle fln uğraşırken oyalanır aslında kafası dağılır. Şimdi uğraşamam diyo ama o işler başlayınca içine girecek mecburen ister istemez

Düğünümden 3 gün önce dedemi kaybettim.Bende annem ne derse onu yaparım diye düşündüm,ama kesinlikle iptal ettirme taraftarı olmadı. Düğünüm zaten çalgılı olmayacaktı, kınanın formatını değiştirdim sadece. Annem soranlara hep ikisinin de düğünü oldu,her ikisi de sevdiğine kavuştu cevabını verdi.

Siz şimdi düğünü erteleseniz bile başınıza neler geleceğini bilmiyorsunuz,Allah korusun daha yakınınızın başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok. İnsan ilk zaman alışamam sanıyor ama max.40 gün sonra herkes normal yaşantısına dönüyor.Gülmeye,eğlenmeye başlıyor.Bunları da söz önünde bulundurun derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…