Anneannemin vefatı ve düğünümün tarihi:'(

3 ay var arada ve anneannenin vefati ne kadar zor olsada anne baba gibi degil. Dugunu ertelersin Allah korusun bi akraban daha vefat edebilir yine mi erteleyeceksin o zaman?
Ben olsam sanirim ertelemezdim ayni ayda olsaydi ertelerdim. Ama karar sizin

Ben yazacaktım, siz benden önce yazmışsınız.

Öncelikle başınız sağ olsun. Ama arada neredeyse 4 aylık süre var. Bence bu kadar uzun süre yas tutmak uygun değil.
Üstelik o esnada başka bir yakınınız veya nişanlınızın yakını vefat edebilir, ertele ertele nereye kadar.

Sanırım anneniz size tam kesin olarak "yap kızım" demediği için siz kendinizi arada kalmış hissediyorsunuz. Vicdan azabı çekiyorsunuz.
Bence çekmeyin. Anneniz sağlıklı düşünemiyor bence şu an. Anne başka evlat başka. Annesini kaybedenin bir kanadı kırık olacak her zaman. Seneye de erteleseniz, 10 sene de erteleseniz aynı burukluk olacak.

Basiniz sag olsun.
Ocaktan nisana 4 ay var. Hani rahmetlinin 40i cikmadan kosa kosa evlenmiyorsun ki.
Arkadasin kina gunu babannesi vefat etmisti, ertesi gun evlendiler. Zor oldu tabi ki dugun gibi olmadi hep agladilar kiz tarafi olarak ama iptal edemediler.

anlıyorum yazdığın herşeyi tek tek,sağolun yardımcı olmaya çalıştığınız için..

İçimdeki düşüncelerin tercümanı olmuş yazdıklarınız, haklısınız bizlerde öyle düşünüyoruz,erteleyince başka kötü bir acı yaşanacağının garantisi asla olamaz çünkü.
Bugün tekrar konuştuk o düğün olacak kızım sen benim tek evladımsın senin mürüvvetini mutlu olduğunu görmeyi bende anneannende çok isterdi dedi,1 senede 10 senede geçse hep o burukluk olacak o nedenle sizin o günü resimlere baktığınızda dahada kötü hatırlamanıza gönlüm razı olmaz zaten dedi,en azından üstünden biraz daha vakit geçmiş olacağı için Allahım yardımcımız olsun daha başka acılar göstermesin ne diyeyim:'(

sağolun destek olmaya çalıştığınız için..
ne kadar zor bir durum her zaman her şeyin daha kötüsü oluyor gerçekten ne diyeyim çok üzücü olmuştur normal düğün gibi olmamıştır tabi
Allah korusun 40ı çıkmadan olsaydı erteletmek için elimizden geleni yapardık hem kendi hemde nişanlımın ailesi olarak ,ama arkadaşın gibi iptal edememe olayı yaşamak çok daha ağır olurdu Allahım korusun yaşatmasın hiç böyle acılar

Başınız sağolsun..Ne demişler acı ama düğünde bizler için ölümde bizler için..Ölümü kaldırmak hayata bişekilde devam edebilmek her birey için farklıdır..Bana kalırsa ertelemeyin hatta düğününüzüde yapın çünkü anneannenizde öyle isterdi hem evet 3 ay ne kadar kısa gibi olsa da uzunda bir süreç nerden bilebilirsin başka bir yakınınızıda kaybetmeyeceğinizi...Ben nişanıma 1 ay kala eşimin annanesi vefat etti hadi nişan sade bir törendi sonra sonra düğünüme 3 ay kala eniştem vefat etti dedik ertelesekmi çok yeni ama kuzenlerim ertelemeyin kırkı çıktı nasılsa buda özel gün dediler sonra hop düğünüme yine 2 ay kala eşim dedesini kaybetti dediler ertelemeyin..Yani ertelemiş olsaydık 6 ay sonrada teyzemi kaybettim..yine bir ölüm girecekti..demem o ki bence yuvanızı kurun biran önce

sağolun yazdıklarınız için destek olmaya çalıştığınız için..En mutlu olacağım günün böyle bir acı olayla kesişecek olması benim kaderimmiş demekki öyle içim acıyorki.. Dediklerinizde haklısınız vadesi o kadarmış anneannemin ama hani sonuçta annemin annesi ve bir anne kaç yaşına gelirse gelsin acısı delip geçer diye düşündüğüm için içim rahat etmiyor gibi oluyor..Nice genç insanlar ölüp gidiyorlar haklısın Allahım sıralı ölüm versin inşallah ne diyelim ama ölümün iyisi kötüsü gerçekten olmuyor hep acı en acıAllahın izniyle en hayırlı zaman o günse eğer o gün olsun,zaten hep buruk olacak çünkü:'(

3 ay var arada ve anneannenin vefati ne kadar zor olsada anne baba gibi degil. Dugunu ertelersin Allah korusun bi akraban daha vefat edebilir yine mi erteleyeceksin o zaman?
Ben olsam sanirim ertelemezdim ayni ayda olsaydi ertelerdim. Ama karar sizin

anneannem ama elinde büyüdüm canımdı çok ayrıydı,ve sonuçta annemin annesi olduğu için ve annemin üzüntüsü beni iki kat daha fazla üzdüğü için çok hassas yaklaşıyorum.
öyle tabi erteleyince başka acı görmeyeceğimizin senedi yokki o nedenle ertelettirmiyor zaten herkes.
bende aynen aynı ayda olsa kesin ertelerdik ama bu durumda ertelenmeyecek sanırım hani araya 3.5 ay gibi bir süre girdiği için

çok sağolun yazdığınız tüm destek verici içten cümleleriniz için..
haklısınız öyle teselli bulmaya çalışmak biraz daha güç veriyor insana ama işte ölüm acısı bu hepsi ayrı acı her yaşın acısı ayrı gerçekten.. evet bizdede öyle anlatılır.. hayat devam ediyor malesef dediğin gibi haklısın..
amin inşallah çok sağolun..

Babaannemi düğünüme 3 ay kala kaybettik.. babam in hayatta tek annesi vardı.. bebekken o bana bakmisti son yillarinda o benim bebeğim olmuştu.. düğünü ertelemeyi düşünmemle babamın reddetmesi bir oldu.. hersey aynen devam edecek dedi.. basınız sağolsun.. anneniz ve siz ortak karar alın.. kimse daha fazla uzulmesin..

Anneniz doğru söylemiş. Olanla olume çare yok. Erteleseniz ne olacak geri gelmeyecek anneannem. Üstelik belki huzursuz olacak yattigi yerde. Hayirli is ertelenmez. Yapin dugununuzu.

sağolun teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışmanız için,olanla ölüme çare yok malesef.
ne yaparsak yapalım geri gelmeyecek kim gelebildiki vefat eden canlarımızdan..
Belkide canım bende düşünüyorum dili olsa konuşsa asla ertelettirmezdi çok iyi biliyorum..
sağolun..

sağol canım amin inşallah..
yazdıklarını okurken ağladım aynı şeyleri yaşamısız hatta sen daha ağır şekilde çok az gün kala yaşamıssın başınız sağolsun çok can yakıyor okurken bile ve çok iyi anlıyorum hislerinizi,anladım sizin nasıl olduğunu.. aynen haklısınız ertelesemde gelmeyecek malesef. O rüya çok anlamlı olmuş kıyamam içim cız etti resmen hani malum olmuş babaannenize Allahım mekanını cennet eylesin bende inşallah öyle görüp ferahlarım birazda olsa
anneannemde öyle isterdi evet buna öyle eminimki,keşke kaderimizde böyle bir acı olay ,en mutlu günümüze denk gelmemiş olsaydı hep beraber en güzel şekilde yaşansaydı herşey sizin içinde bizim içinde,aynı şeyi yaşayan herkes içinde
ama Allahım böyle yazmış işte

Başınız sağolsun bende aynı şekilde kendi ellerimle yaşadım o anları ve inşallah nurlar içinde yatıyorlardır o canımızdan parça olan bütün canlar,mekanları cennet olsun
haklısınız öyle oluyor hayat devam ediyor bir yerden sonra zaten acılar ilk günki gibi kalaydı kimse dayanamaz yaşayamazdı rabbim sabrını verir inşallah bir yoluna koymuştur..
İptal edilmeyecek erteletilmeyecek öyle gözüküyor başta annem gönlüm razı olmaz sen benim tek evladımsın senin o mutlu gününü iyice kötü hatırlamana razı olamam o yüzden düğünün olur dedi,
içimizde acı olsada bu olacak çünkü ertelensede acımız bitmeyecek hiç dedi,ağlayarak konuştuk,haklısın ondan talebim olmaz zaten sadece destek oluyorum canım ama onun maneviyatı olmadan benim içim rahat etmez o nedenle biraz daha zaman gececek olması bir parçada olsa ilaç olur belki hepimize..

sağolun..
anladım arkadaşınızında çok kötü olmuş,Allah sabırlar versin,anladım nasıl yaptıklarını.
hayat malesef devam ediyor haklısınız ama işte daha 40ı çıkmadan insan tam mantıklı bile düşünemiyor,inşallah Allah yardımcımız olsun en hayırlı zaman eğer o günse normal gününde olsun canım, anneanneminde bildiği tarihte, en azından 3.5 ay geçmiş olacağı için
sağolun..

Canım anneannen kaç yaşındaydı.

75 yaşındaydı canım ama işte ölüm hep acı, haleki annemin annesi olduğunu düşününce, anne 150 yaşında dahi vefat etse insan yıkılır diyorum anne bu sonuçta ve bende elinde büyüdüm onun,ailemin bir ferdiydi o

aynen hiç bir zaman unutulmayacak,ama acımız hafifleyecek yıllar geçtikçe haklısın zaten ilk günki gibi kalsa acılar yaşanmazki
bende annemin belki öyle kafasının dağılacağını düşünmek istiyorum elinde bir uğraş olunca, önce öyle uğraşamam demişti ama nedenini bugün konuşunca anladım, şöyle dedi;
herşeyin aynen olacak sen benim tek kızım tek canımsın o günü sana dahada kötü anı olarak bırakamam asla ama annemin 40ı çıkmadan uğraşamam anlamında demiştim dedi kıyamam bende zaten şu an birşey beklemediğimi kendimizin bile hiçbirşeyle uğraşamadığını dile getirdim paylaştık ağladık konuştuk

sende aynı kaderi paylaşmışsın benimle,başınız sağolsun..
aynı şekilde düşünmüşüz,annelerimizde aynı düşünmüz sırf bizim mutluluğumuz için nasıl uğraşıyorlar Allahım onları başımızdan eksik etmesin.
anladım senin nasıl olduğunu ve annenin verdiği cevaplarıda
aynen yarın neler olacağını dahi bilemiyoruz haklısınız sağolun yardımcı olmaya çalıştığınız için

hepsi için çok üzüldüm başınız sağolsun Allah daha başka acılar göstermesin çok üzüldüm okurken..Annemler ve herkes bende dahil böyle düşünüyor ertelenirse ve sonra ya başka bir durum olursa diye Allah korusun haklısınız yazdığınız her satırda
sağolun demeye çalıştığınız şey için.. düğünde ölümde bizler için aynen öyle hayatın yaşamın kanunu bu Allahın takdiri bu ve evet anneannemde öyle isterdi buna eminim zaten sağol canım destek ve yardım edici cümlelerin için..

aynı kaderi paylaşmışız sizinde başınız sağolsun sağolun..
annemlerde babanız gibi tepki verdiler
aynen haklısınız annem dedem teyzemler herkes su an hemfikirler zaten çünkü 1 sene sonrada olsa biz gülüp eğlenemeyiz bu burukluk hep içimizde olur dediler,o yüzden erteletmeye karşılar, ya daha başka kötü birşey olursa diyede korkuyoruz o yüzden sanırım belirlenen gününde olacak ama hani o üzüntü acı burukluk hepimizin içinde ve yüzünde olacak ..

başınız sağolsun zaman gelince önünde duramıyoruz işte
benim nişanıma az kala eşimin annenesi vefat etti . ki en çok eşimi sever , onun evlenmesini isterdi ... benim annem '' cenaze bizim de cenaze , nişanı iptal edelim deyince kayınvalidem '' o da allahın emri bu da dedi . gününü zamanı görmüş torun torbaya karışmış kendi yatağında huzur içinde göcup gitti , asker , genç bebek değil dedi ... en çok istediği şey oğlumun mutluluğuydu , iptal edilmeyecek dedi .
yorumların hepsini okumadum ama nişanlınızn ailesi bu konuyu anneniz ile konuşşun , anneniz de bekler , bi teklif etsinler anneniz karar verir o zaman .

bu arada benim oğlumun sünneti vardı . kaç ay öncedesinden randevu alındı falan ( oğlumun saglık sorunları var ) . ama amcam vefat etti . bizim sünnet günü ile amcamın 40 arasında 4 gün oluyordu . ilk başta benim niyetim evde mevlüt vermekti öyle düğün dernek de değil . içim rahat etmedi yengemi aradım dedim böyle böyle müsaden olursa olmazsa iptal ederim . kestirip geleceğiz dedim , amcan sizleri çok severdi , içinizden nasıl geliyorsa yapın dedi , hani dedim gönül koyar belki .

kayınpeder , kızım mevlut olmasın dedi , orda kırk hazırlığı olur , hem burda hem kırka toplanmasın millet dedi . gitti lokum aldı camiye gittik hep beraber hocasına duasını okuttu namaz kıldılar bizde namazdan çıkanlara dagıttık lokumları .
içimize de sindi ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…