- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
3 ay var arada ve anneannenin vefati ne kadar zor olsada anne baba gibi degil. Dugunu ertelersin Allah korusun bi akraban daha vefat edebilir yine mi erteleyeceksin o zaman?
Ben olsam sanirim ertelemezdim ayni ayda olsaydi ertelerdim. Ama karar sizin
İyi de düğününüze 3 ay var. Acı hiçbir zaman bitmez ama 3 ayda insan yine toparlanır. Düğününüz olduğu zaman 4 ay olacak vefat. Kimse size demez ki şuna bak 4 ay önce anneannesi öldü, nasıl da oynuyor! Hiç duymadım böyle birşey. Genç ve acılı bir ölüm olsa hadi derim haklısınız. Ama yaşını yaşamış ve vefat etmiş, Allah rahmet eylesin. Üstünden 3 ay da geçmiş. İyi kötü düğününüz yapılır, yapılabilir yani. Erteleyecek bir durum göremiyorum ben.
Ben yazacaktım, siz benden önce yazmışsınız.
Öncelikle başınız sağ olsun. Ama arada neredeyse 4 aylık süre var. Bence bu kadar uzun süre yas tutmak uygun değil.
Üstelik o esnada başka bir yakınınız veya nişanlınızın yakını vefat edebilir, ertele ertele nereye kadar.
Sanırım anneniz size tam kesin olarak "yap kızım" demediği için siz kendinizi arada kalmış hissediyorsunuz. Vicdan azabı çekiyorsunuz.
Bence çekmeyin. Anneniz sağlıklı düşünemiyor bence şu an. Anne başka evlat başka. Annesini kaybedenin bir kanadı kırık olacak her zaman. Seneye de erteleseniz, 10 sene de erteleseniz aynı burukluk olacak.
Basiniz sag olsun.
Ocaktan nisana 4 ay var. Hani rahmetlinin 40i cikmadan kosa kosa evlenmiyorsun ki.
Arkadasin kina gunu babannesi vefat etmisti, ertesi gun evlendiler. Zor oldu tabi ki dugun gibi olmadi hep agladilar kiz tarafi olarak ama iptal edemediler.
Bence de iptal etmeyin hem düğününüze 3 ay varmış.Tabiki anneannenizin ölümü sizi derinden üzmüştür ancak 75 yaşına gelmiş bir insan bak torununu bile görmüş.Yani ölenle ölünmez ayrıca düğününde oyna mutlu ol o gün senin en mutlu olduğun gün yas tutmanın alemi yok.Nice genç insanlar ölüp gidiyorlar sonuçta belli yaşa gelmiş bir insan vadesi bu kadarmış.İptal ettirirsen senin adına sıkıntı çıkar nişanı ne kadar uzatırsan o kadar stres olursun.Mantıklı düşün
3 ay var arada ve anneannenin vefati ne kadar zor olsada anne baba gibi degil. Dugunu ertelersin Allah korusun bi akraban daha vefat edebilir yine mi erteleyeceksin o zaman?
Ben olsam sanirim ertelemezdim ayni ayda olsaydi ertelerdim. Ama karar sizin
Başınız sağolsun, Allah sabırlar versin.
Ben erteleme taraftarı değilim açıkcası.
Anneanne elbet değerli ama bir anne-baba gibi değil. Allah sıralı ölüm versin denir ya, yaşı da geçkin, genç ölümü kadar iç yakıcı değil belki de..
Benim de anneannem var 85 yaşında, isterimki daha uzun yıllar yaşasın, kıyamam. Ama elbet öyle olmayabilir. Yaşlıydı diye teselli bulmalıyız, torun çocuklarını bile gördü diye mutlu olmalıyız.
Daha 3 ay var.
Biri ölünce 40 mum yanarmış insanın içinde. 40ı çıkınca bütün mumlar söner birisi de ebediyen yanarmış. Öyle anlatırlar.
Acınız ister istemez hafifleyecek,hayat devam ediyor malesef.
Düğün formatı değiştirilebilir. Ama ertelemeye gerek yok diye düşünüyorum.
Allah kalanlara ömür versin, mekanı cennet olsun anneannenizin.
İyi geceler arkadaşlar,annemin yanısıra ellerinde büyüdüğüm bir diğer insan olan anneannemi kaybettim.
Ocak ayının başında vefat etti kalp krizinden.
Yıkıldık.
Her anında yanındaydık elimizden gelen herşeyi yaptık ama olmadı malesef.
Yani çok kötü günler geçirdiğimiz bir dönemdeyiz herkes perişan..
Ve nisanın 22sinde düğünüm olacaktı düğün salonuda dahil olmak üzere nerdeyse herşey hazırdı,iki ayrı şehirde düğünüm olacaktı. Benim memleketimde 22sinde,nişanlımın memleketinde ise 29unda olacaktı..
Anneannemde öyle istiyordu ki telli duvaklı evimizden çıkmamı,sonra ilerde onu ona hiç zorluk olmasın diye uçakla en rahat şekilde evimize getirecektik buna oda öyle seviniyorduki,ne hayallerimiz vardı nişanlımla beraber ailemiz konusunda,buda onlardan biriydi..
Ama kader hayat istediğimiz gibi olmadı ve şimdi ne yapacağımı bilmeyecek konumdayım nişanlımın desteğiyle toparlanmaya çalışıyorum ve o aldığım güç kuvvet ile annemlere destek olmaya çalışıyorum,içim öyle acıyorki neden diyesim geliyor susuyorum Allaha isyan etmiş olmamak için demekki rabbim böyle yazmış diyorum daha başka acı göstermesi inşallah diyorum..
Annemle uygun bir anda konuştuk dertleştik ne düğün iptal olsun diyor nede ne düşüneceğim konusunda yardımcı oluyor,
mart ayında evimiz tutulup yerleştirilecekti ama annem haklı olarak hiçbirşey düşünecek halim yok annemi kaybettim ben diyor,
bende ''istersen iptal edelim anne benimde içim acıyor kolum kanadım kırıldı bende acı çekiyorum zaten eğlenemeyiz ki asla'' diyorum, ''hayır gelin atıda durmaz ölenin atıda durmaz ama ben şuan hiç birşey düşünemiyorum üstünden 1-2senede geçse hep buruk olur zaten herşey'' diyor..
Çok uzun oldu ama ne yapacağımı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum biryandan ağlayıp diğer yandan belki sizden bir umut ışığı olacak fikirlerinizi bekliyorum, lütfen bana bir yol gösterirmisiniz?
Anneniz doğru söylemiş. Olanla olume çare yok. Erteleseniz ne olacak geri gelmeyecek anneannem. Üstelik belki huzursuz olacak yattigi yerde. Hayirli is ertelenmez. Yapin dugununuzu.
Başınız sağolsun öncelikle. Kınama 6 düğünüme 8 gün kala babannemi kaybettim bende. Beni de babannem büyütmüş diyebilirim,yıkılmıştım resmen. Cenazeyi defnettik eve gelince oturduk konuştuk,dedem ertelemeyelim o da çok görmek istiyordu ayrıca ben vefat etseydim de ertelemezdi babannen dedi. Babama sordum erteleme taraftarı değildi. Neticede kınamda düğünümde yapıldı. Gelinliğimle evden çıkıp,dedemin evine gittim,o gelinlikle dolaştım evin içinde sonra orada soyunup yola çıktım. Düğünüm şehirdışındaydı.
Sonrasında çok düşündüm aksi bir duygu bulamadım içimde,düğünümü ertelesemde gelmeyecekti babannem.
Belki psikolojiktir ama düğünümden 4 gün sonra rüyamda gördüm. İyi misin diye sordum çok iyiyim kızım,seni görmeye geldim dedi. Yaşadığım şehire izmire gelmişti Sarıldık,uzun zaman geçti şimdi hatırlamıyorum ayrıntısını ama çok ferahlamıştım.
Bencede yapın düğününüzü,sizin düğününüze birkaç ay varmış. Düğün şeklinizi bile değiştirmeyin içinizde kalmasın hiçbirşey.sanırım ananenizde böyle isterdi. Mekanı cennet olsun inşallah
bende anneannemı yenı kaybettım ıkı aylık yogun bakım macerasından sonra kendı ellerımle yıkadım pakladım kefenledım ve sımdı nur ıcınde yatıyor mezarında o vefat ettıkten sonra yılbasını kutladık, eglencemızı de yaptık yanı hayat kaldıgı yerden devam ettı içimizde hep bir özlem var hep bir burukluk var ama o da bizim mutlu olmamızı isterdi o nedenle siz düğününüzü iptal etmeyin, herşey planlandığı şekilde olsun sadece bu süreçte annenizden bir yardım talebiniz olmasın çünkü onun acısı daha büyük ...
Oncelikle basınız sağolsun
Arkadaşımın babası düğününe 1 ay bile yoktu vefat ettiğinde,,hicbirseyi iptal etmediler hersey hayat gibi kaldığı yerden devam etti..
Herşey onun bildiği tarihte ve olmasını istediği şekilde olabilir bence
Canım anneannen kaç yaşındaydı.
Bence ertelemeyin 2 ay var , hiçbir zaman unutmayacaksınız anneannenizi ama acınız hafifleyecek. Hem anneniz de düğün hazırlığı, evinizi yerleştirme işiyle fln uğraşırken oyalanır aslında kafası dağılır. Şimdi uğraşamam diyo ama o işler başlayınca içine girecek mecburen ister istemez
Düğünümden 3 gün önce dedemi kaybettim.Bende annem ne derse onu yaparım diye düşündüm,ama kesinlikle iptal ettirme taraftarı olmadı. Düğünüm zaten çalgılı olmayacaktı, kınanın formatını değiştirdim sadece. Annem soranlara hep ikisinin de düğünü oldu,her ikisi de sevdiğine kavuştu cevabını verdi.
Siz şimdi düğünü erteleseniz bile başınıza neler geleceğini bilmiyorsunuz,Allah korusun daha yakınınızın başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok. İnsan ilk zaman alışamam sanıyor ama max.40 gün sonra herkes normal yaşantısına dönüyor.Gülmeye,eğlenmeye başlıyor.Bunları da söz önünde bulundurun derim
Başınız sağolsun..Ne demişler acı ama düğünde bizler için ölümde bizler için..Ölümü kaldırmak hayata bişekilde devam edebilmek her birey için farklıdır..Bana kalırsa ertelemeyin hatta düğününüzüde yapın çünkü anneannenizde öyle isterdi hem evet 3 ay ne kadar kısa gibi olsa da uzunda bir süreç nerden bilebilirsin başka bir yakınınızıda kaybetmeyeceğinizi...Ben nişanıma 1 ay kala eşimin annanesi vefat etti hadi nişan sade bir törendi sonra sonra düğünüme 3 ay kala eniştem vefat etti dedik ertelesekmi çok yeni ama kuzenlerim ertelemeyin kırkı çıktı nasılsa buda özel gün dediler sonra hop düğünüme yine 2 ay kala eşim dedesini kaybetti dediler ertelemeyin..Yani ertelemiş olsaydık 6 ay sonrada teyzemi kaybettim..yine bir ölüm girecekti..demem o ki bence yuvanızı kurun biran önce
Babaannemi düğünüme 3 ay kala kaybettik.. babam in hayatta tek annesi vardı.. bebekken o bana bakmisti son yillarinda o benim bebeğim olmuştu.. düğünü ertelemeyi düşünmemle babamın reddetmesi bir oldu.. hersey aynen devam edecek dedi.. basınız sağolsun.. anneniz ve siz ortak karar alın.. kimse daha fazla uzulmesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?