normalde ailelere yardım yapılamıyor da, bu tarz maaş dışında fazladan gelen gelir ile gönül alınıyor olarak görüyorum ben.
Bence pembesunun eşinde bi sorun yok kv fenalardaEşin değişmedikçe sen daha çok konu açarsın pembesu kusura bakma ne çektin be kv den
Pembesunun anneside fena olabilir di ama aradaki dengeyi eşler sağlamalı. Malesef eşi babam yok diye annesinin her yaptıgına göz yumdu kadın da bundan cesaret aldı bir kere araya o mesafeyi koyabilseydi konu açıyor olmazdıBence pembesunun eşinde bi sorun yok kv fenalarda
D damdan yapma ya, ver bence bayramda bir şeyler :)
ama bu kadar yüksek olmasın sonra kavga çıkıyor.
daha mütevazi bir çek iş görür :)
bence konu sahibi daha önceki konularına istinaden(ki birinde maddi kaygılarından söz etmişti) kendine ayırmalı diyorum.
kv si de eğer iftar hazırlayacaksa ona biraz alışveriş yapmak gerekir. kendi annesine de güzel bir hediye alsın sadece.
o kararı yıllar önce
bu şekilde yıkılan bir kaç yuva görünce almıştım
cidden bu ve benzer o kadar olay var ki
yıllar geçse de unutamıyor insanlar, onu sonra bir şekilde ön plana çıkarıyorlar
ben fazla aile düşmanıyım galiba; muhtaç olmayan ana babaya öyle bir şeyler almam
bayramda bir kutu çikolata alırdım eskiden zorla kv ye
oğullarına da derdim gelin aldırmıyor derler vs diye
baktım adamın umurunda değil, öyle bir kültürleri yok
bir de kv onlara aldığımız çikolatayı aldı bir başka yakınlarına götürdü
sonuçta onlara başka çikolata alacak maddi durum bizde de kv de de vardı
artık bayramda da götürmüyorum
kendi anneme de gidince malum şehir dışı uzun kalınıyor markette isek bir iki bir şey alabilirim ama onlar biz markete gidince eksiği bile söylemezler her şeyi gider alırlar
muhtaçsa her ay yardım yapılır değillerse de koliler afiyetle yenilir çekler de harcanır o ayki maaşlar da zulaya atılır
ben farklı düşünüyorum ya damdan,
sanki muhtaç olmasalar da evladın parası daha tatlı gelir gibi geliyor.
ha ben de vermiyorum da veren de uzaktan hoş görünüyor ne bileyim :)))
ama biz uzakta olduğumuzdan hep yatılı misafir olarak gidiyoruz iki tarafa da, o zaman yük olmamak adına alışveriş yaparım. bazen de gittiğim farklı yerlerin yöresel yiyeceklerinden falan koli yaptırırım ailelere özel. bu kadarcık :)
Kayınbaban ve baban hayattalar mı?
Size yemek hazırlayan birine yine size yemek hazırlyacak market fişini vereceksiniz
Diğerine kendine giyim alış veriş yapananı diğerine.
Bence düşünceniz yanlış. Zaten market alışveriş için olanı siz her türlü kendinize alın. Ya her sene giyimi paylaştırın. yada her 2 sinede aynı çeki hediye edin (iş yerinden bi arkadaştan aynı çeki satın alın)
konu sahibi siz çocuk planlıyordunuz hani, bence bu kadar geleni çar-çur etmemelisiniz.
belirttiğiniz miktar az para değil, annelere gönül almalık hediye fikri çok hoş ama tamamını dağıtmak zorunda hissetmeyin kendinizi.
sizin de biraz birikim yapmanız iyi olacaktır.
ama işte o bana garip geliyor
sonuçta eve gelen yağı kullansın yağ parasına da annesine başka bir şey alsın
o değilde bizim burada çok var
aynı konu sahibinin olayından
kv ile aynı binada oturuluyor
gelinler çalışıyor
kv akşama kadar iftarı hazırlıyor vs
erkekler diyor ki annem hazırlıyor sofrayı zaten evde yemiyoruz koliyi anneme verelim
kız diyor ki benimkini de benim anneme verelim ben hep verirdim şimdi olmaz
ve kavga burada başlıyor
erkek annene arada gideriz giderken tatlı götürürüz, o kolide bizde kalsın hafta sonu yeriz bayramda vs de yemek yaparsın
yok senin annen yok benim annem
konu sahibinin ki biraz daha farklı
koli de değil alışveriş çeki
gidin bir araba alışveriş yapın ikisine de kendinize de ayarlayın bir şeyler
herkes annesinin alıştığı damak zevkine uygun ürünü alıp götürsün
ama bizim oralarda buna "hamam suyuyla dost kazanmak" derler
kendileri fedakarlık yapmayıp başkasının hediyesi ile anne gönlü almaya çalışmak
sonuçta patron olursam koli çek vs vermeyeceğimmmmm
bayram harçlığı versem mi acaba?
ben farklı düşünüyorum ya damdan,
sanki muhtaç olmasalar da evladın parası daha tatlı gelir gibi geliyor.
ha ben de vermiyorum da veren de uzaktan hoş görünüyor ne bileyim :)))
ama biz uzakta olduğumuzdan hep yatılı misafir olarak gidiyoruz iki tarafa da, o zaman yük olmamak adına alışveriş yaparım. bazen de gittiğim farklı yerlerin yöresel yiyeceklerinden falan koli yaptırırım ailelere özel. bu kadarcık :)
Olmuş bitmiş bikere bence üzmeyin. Sizin derdinizi anladım ben ama annesi anlamaz başka türlü düşünür. Hem beraber yaşıyormuşsunuz zaten yanlış anlamadıysam. Ya da en azından mutfak için olanını beraber yaşadığınız için kvye diğerlerini de kendi annenize verebilirsiniz belki. Yerinizde olsam 20-50 ne varsa köşeye atardım ufak ufakta olsa anneme verirdim hiç bu hediye çeki olaylarına da karışmazdım.boş yere eşinizle de geriliyorsunuz çünkü. Benimde buna benzer sıkıntılarım vardı ama artık takmıyorum. Su akıp yatağını buluyor bişekil yürüyor işte değmiyor
kv biliyor demek ki geleceğini çeklerin istemiş direk.eşime ile bana her sene iş yeri ramazanda yardım yapıyor. benim ki daha az ama onunki bayagı bi iyi düzeyde.
bu sene de verilecek yardımları yazmışlar işte bi firmadan 250 liralık kıyafet marketten de 400 liralık alışveriş çeki.
geçen sene hem benim çekimi hemde eşiminkileri annesine vermiştik onunla yaşıyoruz nasılsa diye. sonuçta o yemek yapıyor hemde üstüne başına bişey alır vs diye..
az önce kv aradı oğlumun bana harika bi hediyesi varmış dedi bendee aaa ne almış falan dedim bu seneki çekleri bana veriyormuş yine dedi. bende sinirlendim bi anne sen misin bu sene de benimkine verilecek hepsi bizimki unutmuş öyle konuşmuştuk dedim.
kv de çok bozuldu. eşimi aradım biliyorum seninki diye konuştuk ama oğluşum yine annesine çek mi verecekmiş allah herkese senin gibi hayırlı evlat versin deyince bişey diyemedim seninkine de para veririz dedi ama bi anda pat diye 700 lira çıkarıp veremeyeceğimi kendide biliyor laf olsun diye işte.
öyle sinirlendim ki. her zaman bu böyle oluyor benim annem yok sanki biz her türlü yardımı hep kv ye yapıyoruz. tamam Allah var bana çok yardımı oluyor ama böylede yüzsüzlük olmaz ki iyilik yapacaksam da yapasım kaçıyor.
ben zaten marketlerden birini ( bana gelen yardımı ) yine kv ye verecektim iftar sofrasını o hazırlayacak diye ama şimdi acayip uyuz oldum onu da vermeyi düşünmüyorum. haksız mıyım ya anne bu sene pembesunun annesine vercez ama sana da market yaparız diyemez miydi ben mi fesatlık yapıyorum sinirlerim tepeme çıktı durduk yere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?