anneler arası ayrım

normalde ailelere yardım yapılamıyor da, bu tarz maaş dışında fazladan gelen gelir ile gönül alınıyor olarak görüyorum ben.

ama işte o bana garip geliyor

sonuçta eve gelen yağı kullansın yağ parasına da annesine başka bir şey alsın

o değilde bizim burada çok var

aynı konu sahibinin olayından

kv ile aynı binada oturuluyor

gelinler çalışıyor

kv akşama kadar iftarı hazırlıyor vs

erkekler diyor ki annem hazırlıyor sofrayı zaten evde yemiyoruz koliyi anneme verelim

kız diyor ki benimkini de benim anneme verelim ben hep verirdim şimdi olmaz

ve kavga burada başlıyor

erkek annene arada gideriz giderken tatlı götürürüz, o kolide bizde kalsın hafta sonu yeriz bayramda vs de yemek yaparsın

yok senin annen yok benim annem

konu sahibinin ki biraz daha farklı

koli de değil alışveriş çeki

gidin bir araba alışveriş yapın ikisine de kendinize de ayarlayın bir şeyler

herkes annesinin alıştığı damak zevkine uygun ürünü alıp götürsün

ama bizim oralarda buna "hamam suyuyla dost kazanmak" derler

kendileri fedakarlık yapmayıp başkasının hediyesi ile anne gönlü almaya çalışmak

sonuçta patron olursam koli çek vs vermeyeceğimmmmm

bayram harçlığı versem mi acaba?

D damdan yapma ya, ver bence bayramda bir şeyler :)
ama bu kadar yüksek olmasın sonra kavga çıkıyor.
daha mütevazi bir çek iş görür :)

bence konu sahibi daha önceki konularına istinaden(ki birinde maddi kaygılarından söz etmişti) kendine ayırmalı diyorum.
kv si de eğer iftar hazırlayacaksa ona biraz alışveriş yapmak gerekir. kendi annesine de güzel bir hediye alsın sadece.

Bence pembesunun eşinde bi sorun yok kv fenalarda
Pembesunun anneside fena olabilir di ama aradaki dengeyi eşler sağlamalı. Malesef eşi babam yok diye annesinin her yaptıgına göz yumdu kadın da bundan cesaret aldı bir kere araya o mesafeyi koyabilseydi konu açıyor olmazdı

o kararı yıllar önce

bu şekilde yıkılan bir kaç yuva görünce almıştım

cidden bu ve benzer o kadar olay var ki

yıllar geçse de unutamıyor insanlar, onu sonra bir şekilde ön plana çıkarıyorlar

ben fazla aile düşmanıyım galiba; muhtaç olmayan ana babaya öyle bir şeyler almam

bayramda bir kutu çikolata alırdım eskiden zorla kv ye

oğullarına da derdim gelin aldırmıyor derler vs diye

baktım adamın umurunda değil, öyle bir kültürleri yok

bir de kv onlara aldığımız çikolatayı aldı bir başka yakınlarına götürdü

sonuçta onlara başka çikolata alacak maddi durum bizde de kv de de vardı

artık bayramda da götürmüyorum

kendi anneme de gidince malum şehir dışı uzun kalınıyor markette isek bir iki bir şey alabilirim ama onlar biz markete gidince eksiği bile söylemezler her şeyi gider alırlar

muhtaçsa her ay yardım yapılır değillerse de koliler afiyetle yenilir çekler de harcanır o ayki maaşlar da zulaya atılır

ben farklı düşünüyorum ya damdan,

sanki muhtaç olmasalar da evladın parası daha tatlı gelir gibi geliyor.

ha ben de vermiyorum da veren de uzaktan hoş görünüyor ne bileyim :)))

ama biz uzakta olduğumuzdan hep yatılı misafir olarak gidiyoruz iki tarafa da, o zaman yük olmamak adına alışveriş yaparım. bazen de gittiğim farklı yerlerin yöresel yiyeceklerinden falan koli yaptırırım ailelere özel. bu kadarcık :)

belki de öyledir

ben arada eşime derim annene para ver diye

onun geliri yok ev hanımı, ama eşim pek vermiyor, ne yapacak parayı abuk subuk şeyler alacak bize der

ama benim annem babam emekli

evleri arabaları bankada paraları var

onlar da 50-100 çıkarıp veremem gibi geliyor

ben biraz değişik büyüdüm galiba

evde para bir yerde durur herkes alır oradan harcardı

yani şimdi de ben onlara nasıl para vereyim gibi geliyor

hediye vs eskiden alırdım bir iki

değişik yiyecek vs alırım bak öyle

ama yani hiç ramazan kolim olmadı ama anneme de kv ye de veremezdim gibi geliyor

bana işyerinden verdiler ben yemedim sen ye demek

Bu senede bir değişiklik yapıp kendinize kalsın çekler böylelikle kimse haksızlığa uğramış olmaz

Aynen aynen ben de vermem paketimi.
Ben her iki büyüklere giderken de tatlı, hediye, çiçek günün anlam ve önemine binaen bişiyler götürüyorum.
Ama yiyecek/giyecek çeki, paketi versem zaten kabul etmezler ki bizimkiler. Zaten onların da alması bana göre büyük saçmalık...

Olmuş bitmiş bikere bence üzmeyin. Sizin derdinizi anladım ben ama annesi anlamaz başka türlü düşünür. Hem beraber yaşıyormuşsunuz zaten yanlış anlamadıysam. Ya da en azından mutfak için olanını beraber yaşadığınız için kvye diğerlerini de kendi annenize verebilirsiniz belki. Yerinizde olsam 20-50 ne varsa köşeye atardım ufak ufakta olsa anneme verirdim hiç bu hediye çeki olaylarına da karışmazdım.boş yere eşinizle de geriliyorsunuz çünkü. Benimde buna benzer sıkıntılarım vardı ama artık takmıyorum. Su akıp yatağını buluyor bişekil yürüyor işte değmiyor

Kayınbaban ve baban hayattalar mı?

hayatta değil kayınpeder.
babamla annem de boşandı.

şimdi arkadaşlar evet kv iftarı hazırlıyor çünkü ben çalışıyorum eve gittikten sonra da çok vaktim olmuyor.
biz zaten ona market yapıyoruz bu çekler olsa da yapıyoruz olmasa da yapıyoruz benim sinirlendiğim şey yaptığı bencillik oldu.

dün de eve gittikten sonra söyledim kendisine de eşime de kıyafet çeki de yemek çekide bu sene annemin. biz senin market alışverişini yaparız zaten dedim.
geçen sene vermiştiniz ya yine verirsiniz diye düşündüm anneni düşünmedim yoksa tabiki ona da verin yazık kadına dedi.
bende yazık olduğu için değil o da anne olduğu için veriyorum, sen nasıl oğlunun parasını yeyince gururlanıyorsun o da aynı şeyleri yaaşsın diye veriyorum dedim tamam kızım kızma düşünemdim falan dedi konuyu kapattık.

eşime de kv gidince bi güzel çemkirdim az ağzını aç hayır anne pembenin annesine vercez diyebilmek çok zor ya falan dedim.

haklısın ama işte hayırlı evlat bilmem ne dedi bende yok sana bu sene diyemedim para yada çek ne farkeder boşver dedi uzatmadım bende daha...

öyle işte

zaten kendine market alışverişini yapıyoruz hep ama çeki anneme verebilirdik hediye gibi.. istemesi o yüzden gereksizdi.

canım annelerimizin de ihtiyacı var ikisi de yalnız yaşıyorlar.bebek için kenara para koymaya başladık zaten hem bayramda sevinsinler dualarını alalım diye hemde haybeye geliyor nasılsa diye annelere vermek istiyoruz bu tarz şeyleri.

he kv açgözlülük yapmasa daha çok vercem belki ama neyseki beni durduruyor :)

bizim bayram harclıklarımızda var para olduğu için kimseye verme taraftarı değiliz

zaten marketi biz yaparız poşet veririz diye düşünmüştük ama sanırım direkt çekleri vercez bu gidişle... aman versen bi dert vermesen bi dert yani.
insan bi güzellik yapatyım diyor ağzı burnundan gel,iyor.

işte bu yüzden veriyorum ikisine de çünkü ikiside sağda solda en ufacık bişey alsak ballana ballana anlatıyorlar.
şimdi hakkını yiyemem kv de gelinim bana şunu aldı bu ay böyle yaptı der hep.
bayaga bi gururlarnıyorlar hoşlarına gidiyor benimde hoşuma gidiyor almak böyle hediye vermek vs ama bu olay da biraz işgüzarlık sezdim :)

beraber yaşamıyoruz aynı apartmandayız sadece her akşam olmasada yemeği onda yiyoruz genelde. ayın 1-2 haftası zaten evde durmuyor annesine falan gidiyor.
ama yinede onda yediğimiz için ona normaldede hep alırız.
bu seferki anneme gidecek onda hiç yemesekte öyle istiyorum. kv ye de yaparız yine bişeyler :)

kv biliyor demek ki geleceğini çeklerin istemiş direk.
yemeklerinizi o yaptığına göre makul aslında ona vermeniz.a
senin kendi annenlerin maddi durumu nasıl.ihtiyaçları var mı.
çok muhtaçlarsa öncelik onlara verebilrdiniz tabi.
ama bi yandan da kv zaten size hazırlıyormuş aldıklarınızla iftar yemeklerini.
sen de ailene daha makul bir hediye yap.illa 700 tl olması şart mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…