anneler arası ayrım

kv biliyor demek ki geleceğini çeklerin istemiş direk.
yemeklerinizi o yaptığına göre makul aslında ona vermeniz.a
senin kendi annenlerin maddi durumu nasıl.ihtiyaçları var mı.
çok muhtaçlarsa öncelik onlara verebilrdiniz tabi.
ama bi yandan da kv zaten size hazırlıyormuş aldıklarınızla iftar yemeklerini.
sen de ailene daha makul bir hediye yap.illa 700 tl olması şart mı

canım evet o hazırlıyor da biz ramazan olsa da olmasada ona hep alışveriş yapıyoruz zaten.
bunları bi güzlelik olsun diye veriyoruz. bu sene anneme gitcek zaten kv ye de alışveriş yaparız yine.

eşime ile bana her sene iş yeri ramazanda yardım yapıyor. benim ki daha az ama onunki bayagı bi iyi düzeyde.

bu sene de verilecek yardımları yazmışlar işte bi firmadan 250 liralık kıyafet marketten de 400 liralık alışveriş çeki.

geçen sene hem benim çekimi hemde eşiminkileri annesine vermiştik onunla yaşıyoruz nasılsa diye. sonuçta o yemek yapıyor hemde üstüne başına bişey alır vs diye..
az önce kv aradı oğlumun bana harika bi hediyesi varmış dedi bendee aaa ne almış falan dedim bu seneki çekleri bana veriyormuş yine dedi. bende sinirlendim bi anne sen misin bu sene de benimkine verilecek hepsi bizimki unutmuş öyle konuşmuştuk dedim.

kv de çok bozuldu. eşimi aradım biliyorum seninki diye konuştuk ama oğluşum yine annesine çek mi verecekmiş allah herkese senin gibi hayırlı evlat versin deyince bişey diyemedim seninkine de para veririz dedi ama bi anda pat diye 700 lira çıkarıp veremeyeceğimi kendide biliyor laf olsun diye işte.
öyle sinirlendim ki. her zaman bu böyle oluyor benim annem yok sanki biz her türlü yardımı hep kv ye yapıyoruz. tamam Allah var bana çok yardımı oluyor ama böylede yüzsüzlük olmaz ki iyilik yapacaksam da yapasım kaçıyor.

ben zaten marketlerden birini ( bana gelen yardımı ) yine kv ye verecektim iftar sofrasını o hazırlayacak diye ama şimdi acayip uyuz oldum onu da vermeyi düşünmüyorum. haksız mıyım ya anne bu sene pembesunun annesine vercez ama sana da market yaparız diyemez miydi ben mi fesatlık yapıyorum sinirlerim tepeme çıktı durduk yere.
Sen şu markette annesinin şeylerini ödedi diye konu açan arkadaş değil misin? Arkadaş senin kayınvalidenle zorun ne.
Eşinle konuşmana rağmen böyle bir şey yapması yanlış ama kayınvalidene Nasıl. Böyle bir şey söyleyebiliyorsun ? Çok ayıp bak yine

beraber yaşamıyoruz aynı apartmandayız sadece her akşam olmasada yemeği onda yiyoruz genelde. ayın 1-2 haftası zaten evde durmuyor annesine falan gidiyor.
ama yinede onda yediğimiz için ona normaldede hep alırız.
bu seferki anneme gidecek onda hiç yemesekte öyle istiyorum. kv ye de yaparız yine bişeyler :)
Evet onda yemenize rağmen geçen eşin ödedi sen ayakkabı alamadın diye laf etmiştin
Allah korusun senin gibi gelinden :))

Hakli bazi yorumlar.

Cocuklar iyi niyetle ailelere veriyorlar. Sonra yuva yikilmaya kadar gidiyor.

Ama boyle birseye basladik isede bir ona bir buna. Haksizliga gelemem. Esim benim.ailemi aramadiginda bende onun annesini bile aramam.
Bana ara hic aramiyorsun dediginde. Sen en son nezaman annemi aradinn derim.yok ogle yama.. onunki anne ise benimkiside anne.
Hatta sen benle izmire gelmesen bende senle artik istanbula gelmem bile dedim ki yaparım .
Belki huzursuzluk iyi birsey değil ama susup kabullendikce iyice kizin ailesini dsiskanife etme cabasi iyice yok saymalar. Ben surekli erkek evinin ailesinin burnun dibinde olmak zorunda degilim benimde bir ailem var ki gicik oluyorum ya.. evlenen cocuklar ne kiz ne erkek evinin yakinsa olmamali. Kendi hayatini kurmali cok gicik bir durum.

Yani yuh,kadın o çeklerle zaten size yemek hazırlayacak ve bunun lafını mı ediyorsunuz?
Üstelik yemeğinizi yapmak zorunda da değil.Minnettar olmanız gerekirken daha bir çekin lafını yapıyorsunuz.
Ben sizin kaynvalidenizin yerinde olsam ne çekinizi alırım,nede yemeğinizi yaparım.Nasılsa yaranamıyor.

Siz k.valideniz ile aynı evde yaşıyorsanız çeki k.valideye nasil vermiş oluyorsunuz ki? Kendinize almış oluyorsunuz.

Yaa siz kasada annesine 100 tl lik alışveriş yaptı diye bozulan insan değil misiniz yani. Hatta kaynananız ödemek istemiş izin vermemişti eşiniz. Şimdi de bu konu yani. Onunla yaşıyormuşsunuz ona verebilir. Ayrıca sizin o şekilde cevap vermeniz hiç yakışık almamış. Bir anne sen misin demek ne demek yaa çok ayıp bir kere. Sizin bu kaynanayla alıp veremediğiniz nefretiniz ne yaa sürekli bir konu ve hep konu maddiyat. Hem sizin ailenizin ihtiyacı yoktur belki belki öyle bir yardıma alınırlar. Kaynananıza eşiniz ne yapsa en ufak bir şey bile zaten sizin gözünüze batıyor.

Aynı evde yaşıyorsanız zaten yardımı beraber kullanacaksınız onlardan sizde yiyeceksiniz öyle değil mi?

Birde yemek yapmak o kodar kolaymi? İnsanin kac saati gidiyor.yemek yaparken cikan bulasiklarda cabasi

Yaa siz kasada annesine 100 tl lik alışveriş yaptı diye bozulan insan değil misiniz yani. Hatta kaynananız ödemek istemiş izin vermemişti eşiniz. Şimdi de bu konu yani. Onunla yaşıyormuşsunuz ona verebilir. Ayrıca sizin o şekilde cevap vermeniz hiç yakışık almamış. Bir anne sen misin demek ne demek yaa çok ayıp bir kere. Sizin bu kaynanayla alıp veremediğiniz nefretiniz ne yaa sürekli bir konu ve hep konu maddiyat. Hem sizin ailenizin ihtiyacı yoktur belki belki öyle bir yardıma alınırlar. Kaynananıza eşiniz ne yapsa en ufak bir şey bile zaten sizin gözünüze batıyor.

Aynı evde yaşıyorsanız zaten yardımı beraber kullanacaksınız onlardan sizde yiyeceksiniz öyle değil mi?
Aynı evde değil,aynı apartmanda yaşıyorlarmış.
Konu sahibi çalıştığı için akşam genelde kayınvalide de yemek yiyorlarmış

O değil de dikkat ediyorum da pembesu pembesu genel olarak kayınvaliden ile böyle kırıcı mı konuşursun?
Ben olsam senin tavrından rahatsız olurdum,açık söyleyeyim...

aa hatırlamadın mı sen. pembesunun kayınvalidesi çok fena yüzsüz. izinsiz anahtarla evine giriyordu ya. girme istemiyorum diyor yine giriyor. gelme diyor bütün ailesini toplayıp geliyor. müsait değiliz diyor kapıyı ittirip giriyor.
o yüzden bu kadın içerlenmez yani

Senin kayınvaliden kaşınmadıkça sen bir şey yapmıyorsun okuyorum konularını. O yüzden seni haklı buldum.

aynı evde yaşamıyoruz onunla yemek yemeğide ben istemiyorum kendisi ısrarla yemek yapıyor iş çıkışı balkonlarda oğlum sana şunu yaptım bunu yaptım vs diye çağırıyor bazen ben çıkmıyorum eşim çıkıyor yapma deyince de anlamıyor..
daha önceki konularımı okusanız anlardınız.
evet eşim yine hesapta olmayan bi harcama yapmıştı çünkü o zamanda..

O değil de dikkat ediyorum da pembesu pembesu genel olarak kayınvaliden ile böyle kırıcı mı konuşursun?
Ben olsam senin tavrından rahatsız olurdum,açık söyleyeyim...

evet böyle konuşuyorum daha önce defalarca güzellikle annecim annem giib konuştum en son hatırlarsan evimde dolaşıp duruyordu.. ben evlendiğimden beri iyi konuşup kızı gibi davrandım ona fazla taviz verince de gerçekten tepeme çıktı şimdide ne yazıkki sinirlendiğimde pat diye söylüyorum kırılır kırılmaz hiç umursamıyorum.. evet yanlış farkındayım daha güzel ifade edebilirdim ama kendisine ne yazıkki tahamülüm kalmadı artık sanki elimi versem yine kolumu kapacakmış gibi hissediyorum çogu zaman.

Kayınvalideye üslubunu yanlış bulanlar olmuş ama bunun sorumlusu da kayınvalide.
Kadın bin kere evime girme dediğinde sırıtıp dayanamadım diyen, laftan sözden, güzellikle söylenenden anlamayan bir kadına da kimse şirin ve kibar konuşamaz bence. Öyle kayınvalideye taş olsa çatlar.
O mesafeyi bu hale getiren kayınvalidenin ta kendisi zaten.
Yine pembesu iyi dayanıyor. Sanmıyorum ben bu kadar yüzsüz, işine gelmeyeni safa yatıp anlamayan bir kayınvalideye buradan herhangi bir kadının hala çok minnoş davranabileceğini.
Ben olsam ilk evime girme dediğimde evime girip çamaşırımı yıkadığını fark ettiğim an carlamıştım vallahi, hiç üslup falan düşünemezdim o sinirle.
Kadın normal değil, taş olsa çatlar.
Birikmişlerinden dolayı böyle gelini yani.
Hatayı kendinde arayacak.

Aynı evde değil,aynı apartmanda yaşıyorlarmış.
Konu sahibi çalıştığı için akşam genelde kayınvalide de yemek yiyorlarmış
aa hatırlamadın mı sen. pembesunun kayınvalidesi çok fena yüzsüz. izinsiz anahtarla evine giriyordu ya. girme istemiyorum diyor yine giriyor. gelme diyor bütün ailesini toplayıp geliyor. müsait değiliz diyor kapıyı ittirip giriyor.
o yüzden bu kadın içerlenmez yani
Senin kayınvaliden kaşınmadıkça sen bir şey yapmıyorsun okuyorum konularını. O yüzden seni haklı buldum.

yok yok kızlar ben ona kötü davranmıyorum. gerçekten sağda solda anlatır durur beni sadece ona anladıgı dilden konuşuyorum artık çünkü ya anne onu ben anneme verecektim deseydim farklı tavır takınacaktı.

yani ben çözdüm onu açık ve sert bi şekilde eğer derdimi söylemezsem anlamıyor.
he ana yüreği benide gerçekten seviyor ve kırılmıyor ama başka türlüde anlamıyor.
ben ona alışverişte yapıyorum akşam yemegede çıkıyorum arada bi temizlik yaparken evime de çağırıyorum ( eve artık kendi giremiyor ya temizlik yaparken çağırda bi cam sileyim bari diyor :KK53: )
garip bi kadın sadece.. bende artık tahamülsüzüm eskisi gibi sabırlı davranamıyorum o yüzden bu çıkışım yoksa onunda üstüne başına bişeyler alıp alışverişini yaparım zaten çek olmasa bile yaparım.

Pardon ama Türkiye'de yaşamadığım için bilmiyorum bu yardım çekleri herkese mi veriliyor yoksa sadece ihtiyaç sahiplerine mi?

Doğrudur...
Ben zaten o kadar canım cicimli de olamam kırıcı da olamam.

kıyafet çeki ile kendime verilen mutfak çekini anneme ,eşimin mutfak çekini de kv ye verirdim.ben olsam...

[B .!.:
"Mayflower75, post: 46636682, member: 734300"]Pardon ama Türkiye'de yaşamadığım için bilmiyorum bu yardım çekleri herkese mi veriliyor yoksa sadece ihtiyaç sahiplerine mi?

eşimde bende kurumsal firmalarda çalışıyoruz ofis personeline de veriliyor ama genelde mavi yakaya daha fazla yardım yapılıyor. ama bayramlarda vs tüm fabrikaya veriliyor en azından bizim iş yerleri öyle.[/B]

Back
X