Anneler hep böyle mi yoksa...

• Konu Sahibi Konu Sahibi aZHa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aZHa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
149
0
0
Diğer
hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum daha öncede bazı problemlerimi buraya yazmıştım şimdi bir tane daha
Sözlüyüm... sözlüm benim yaşadığım şehirde üni okuyordu ve özel ders bahanesiyle tanıştık daha sonra o üniversiteyi bitirdi şu an o şehirde çalışıyor bende il dışında üni kazandım ve orda okuyorum haliyle ben yokken de sık sık aileme ziyarete gidiyor ve benimle olan sorunlarını iyi niyetinden dolayı hep anneme anlatıyor annemde her şeyi biliyor(ve ben bu duruma sinir oluyorum)

neyse asıl konuya döneyim sözlüm iş yerinden izin almış ailesinin yanına gidecek bende bunu öğrenince okuduğum şehirden sözlümün yiğenleri için hediye bir şeyler aldım ve sözlüme yolladım sözlümde hediyeler eline geçince annemle konuşmuş işte ufaklıklar için bir şeyler almış ve yollamış falan demiş onlar konuştuktan sonra annem beni aradı nasılsın hoş beş derken konuyu hediyelere getirdi sen her gidişinde yok yiğeni yok ablası yok annesi diyorsun bir sürü hediye yolluyorsun o her zaman gelirken eli boş geliyor hiç mi onun annesinin ablasının aklına gelmiyor şunu da gelinimize yollayalım demek sende yollama artık dedi bende o hediyeleri annesi babası ablası beni sevsin taktir etsin diye yollamıyorum anne sırf kendisi mutlu olsun yüzü gülsün diye yolluyorum dedim sonra bununla mutlu olmasın canım sen onu düşünüyorsun o da seni mutlu etsin annesi hatırlayıp yollamasa bile kendi alıp şunuda annem yolladı desin dedi bende kızdım zaten suç onda neden her şeyi sana anlatıyor ki ben anlatmıyorum o anlatıyor sana o yüzden sen her şeyi bilmesen böyle olmaz dedim annem de kızdı telefonu kapattı
moralim sıfır oldu yaa neden her şeyi anneme söyleme gereği duyuyor anlamıyorum kaç kez dedim o annemiz ne olacak diyor işin bu taraflarını hiç düşünemiyor o kadar iyi niyetliki ona kızamıyoruum daa

İyi niyetten bile olsa ikinizin arasında yasanan seyleri anlatmamalı.
Sorunu sizde oda biliyor zaten.

İyi niyetten bile olsa ikinizin arasında yasanan seyleri anlatmamalı.
Sorunu sizde oda biliyor zaten.
evet anlatmamalı ama anlatıyor yaaa millet gider kendi annesine falan anlatır o benim anneme anlatıyor sinir oluyorum annem her şeyi biliyor ve beni yönlendirmeye çalışıyor

anneler böyledir ya ayrıntılara çok takılırlar.. ama takıldıkları da önemli ayrıntılardır ne yalan söyleyeyim :) annen de sırf seni düşünmüş. sen onları el üstünde tutuyorsun, senin de el üstünde tutulmak hakkındır demiş. sözlün belki akıl edememiş düşünememiş olabilir hediye almayı, erkek sonuçta sen ben gibi ince düşünemeyebiliyor.. ama annenin dediği gibi sözlünün ailesinde elbette bir hanım vardır ve en azından senin gönderdiğin hediyelere nezaket icabı karşılık vermesi gerekirdi..
annen doğru bir noktaya değinmiş yani

sözlünün aranızdaki her şeyi annene anlatması doğru bir davranış değil..
ancak konuya gelirsek ben annenin haksız olduğunu düşünmüyorum.
bence de nezaketen de olsa bir karşılık vermeleri gerekir..
ayrıca ne yazık ki toplumumuzda senin gösterdiğin incelik,yaptığın jestler malesef kızın"yaranmaya yada yamanmaya" çalışması olarak nitelendiriliyor erkek tarafınca..
bu nedenle annenin tavsiyelerine uyarsan mutsuz olmazsın diyorum..
ve sana nacizane bir tavsiyem olacak..madem evlilik yoluna girmişsin.annenden gizlemek yerine paylaşmalısın bir takım yaşananları.emin ol anneler,babalar her şeyi önceden görüyorlar.ve de hiç yanılmıyorlar..annenin tavsiyelerine kulak ver derim..

Son düzenleme:

ben anneme anlatmam gerekn şeyleri anlatıyorum ama her şeyden haberinin olmasına gerek yokki en ufak bir kırgınlık olsa aramızda onu bile biliyor hemen arıyor beni niye öyle yaptın niye böyle dedin... bir sürü şey söylüyor.

evet ailesi biraz değişik bizim evimize tanışmak için ilk geldiklerinde bile elleri boş geldiler bizim adetlerimiz de bırak gelin adayının evine giderken elin boş gitmeyi normal sıradan bir ziyaret sırasında bile eli boş gidilmez ama onlarda böyle görmüşler demek ki bana bi zararları yok kötü sözleri yok hediyeleri olmasa da olur diyorum ama annem takılmış vaziyette

ben de hiç öenmsemezdim ama önemsemek gerekiyomuş böyle şeyleri.. çünkü hediye vs. şeylere muhtaç değiliz ama seni ne kadar önemseyip, değer verdiklerini gösteriyo.

sana değer vermeyen insanlara sende değer verme sözlünü çok mutlu etmek istiyorsan ailesine değilde kendine al hediyeyi annen haklı bence insan önemsenmek ister

evet anlatmamalı ama anlatıyor yaaa millet gider kendi annesine falan anlatır o benim anneme anlatıyor sinir oluyorum annem her şeyi biliyor ve beni yönlendirmeye çalışıyor

Konussanız güzelce.
Sadece sizin anneniz degil kayınvalideniz veya bir baskasının da herseyi bilmesine gerek yok!
Sonra müdahale etme geregi duyarlar. Eminim iyi niyettendir peki evlendiginiz de ne olacak? Evin icinde yasanan orda kalmalıdır. Yoksa canınız cok sıkılır.

Peki genelde anneniz size mi yükleniyor?
Yani en ufak tartısmalarınızdan bile haberi oluyor ve sizi arayıp huzursuz ediyor!
Sözlünüzün hic mi cıkan tartısmalarda payı olmuyor?

Peki genelde anneniz size mi yükleniyor?
Yani en ufak tartısmalarınızdan bile haberi oluyor ve sizi arayıp huzursuz ediyor!
Sözlünüzün hic mi cıkan tartısmalarda payı olmuyor?

Annem onun tarafında oluyor genelde ikisi birlikte üstüme geliyorlar ama ilk defa hediye konusunda kızdı annem

benim eski sözlüm de hemen herseyi kendi annesinin suratina yapistirirdi. iyy hic tahammül edemem. yok elimimi tutmus yok ne yapmis sanki herseyin hesabini vermek zorunda! hic cekilmezz

benim eski sözlüm de hemen herseyi kendi annesinin suratina yapistirirdi. iyy hic tahammül edemem. yok elimimi tutmus yok ne yapmis sanki herseyin hesabini vermek zorunda! hic cekilmezz
olmasa iyi ama çekilmez derece değil benimki

çok ilginç bi karakter nışanlın .. ilk defa bi erkeğin problemleri 3. şahıslara taşıdığına şahit oluyorum..
insan insan hakettiğini yaşar sanırım..

çok ilginç bi karakter nışanlın .. ilk defa bi erkeğin problemleri 3. şahıslara taşıdığına şahit oluyorum..
insan insan hakettiğini yaşar sanırım..

evet sizde hakettiğinizi yaşıyorsunuz yaaa oradan herhalde bu tecrübeniz

konu acılalı baya zaman olmus:26:
yorum yapmak gerekırse cok can sıkıcı bı durum herseyı anlatması.
cocuk degıl kı uyarasın susturasın susmayı bılmelı degıl mı?
sonucta özel hayatınız bu sızın.

Ne Tuhaf İnsanlar Var Ya..
Çocuk Gibi..
Heşey Anlatılır mı Kayınvalideye..
Özel Denen Bir Şey Var Yahu..

konunun başlığıyla alakalı olarak erkek anneleri böyle diyebilirim.Ama kız anneleri yapıcıdır herzaman.anneniz her ne kadar haklı da olsa size bir şey dememeliydi.erkek arkadaşınızla tartışmanıza sebep olabilir.burada nasıl kaynanalara kızıyoruz oğullarını dolduruyorlar diye.benim ailem her zaman ben haklı da olsam yapıcı olmaya çalışırlardı.sinirlenip yanlış bir şeyler yapmayayım diye.iyiki de öyle davranmışlar....

Konu başlığınızdan annenizin bir hatası var diye düşünmüştüm.
sorun nişanlınızda bence.
Gerekli gereksiz herşeyi annenize anlatmakla
Ve size gelirken eli boş gelmekle.
Siz o mutlu olsun diye birşeyler yapmaya çabalıyorsunuz. O çabalamıyor.
Bunlar küçük detaylar belki ama önemliler.
Evlendiğiniz zaman da aynı şekilde devam edecek.
Şimdi sizi rahatsız etmeyen bu durum o zaman incitecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…