- 30 Mayıs 2015
- 14.300
- 13.968
- 298
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
sen de dogurcan deme boyle seyler
ilk 3 ay her istediginde alip sarilman lazim , aranizdaki bag ve bebegin guven duygusu icin cok onemli
bebekler sadece aciktigi icin emmez , guven duygusu icin emerler , korktuklarinda emerler , annesini hissetmek icin emer , herhangi bir yeri agriyorsa acisi dinsin diye emer
emmek sadece karnini doyurmak icin degil , ilk 3 ay bol bil sarilin bebelerinize
goreceksin cok huzurlu bir beben olur
kucaga alisma donemi 3 aydan sonra baslar
Yok tatlim kucuk bebek daha bu dunyaya alismasi lazim.. kucaga simdi alismaz daha :) tam tersi anne sicakligina kokusuna ihtiyaci var :) ne zmn cocuk kucaga alismis diyoruz:) 2 yasinda hala anne kucagindan inmiyorsa :)
Cnm daha neler duycan neler.. ilk cocukta herkese herseye inaniosun bilmiyosun ya...sonrakilerde daha cok guveniyosun kendine cunku tecrubelisin.. ama buna ragmen her cocuk farkli ve ayri bir tecrube tabii :)Tamam çok teşekkür ederim :) bilmiyorum ki bende,genelde öyle diyorlar.. ama doğru söylüyorsunuz onun güvende hissetmeye ihtiyacı olucak
rica ederimTamam çok teşekkür ederim bilgileriniz için,bende tecrübesizim
Öyle yaparım o zaman bol bol kucakta tutarım,canıma minnet
Yani belkide bi sıkıntısı vardır. Emmeyle unutuyordur. Çok uzun sürerse bi doktra danışmanızı tavsiye ederim. Doymama gibi bişeyde bi ihtimal. Ee gaz olması da öyle. Kolay gelsin canım Rabbim en kısa zamanda sıkıntılarınız geçirip sağlıkla kolayca büyümelerini nasip etsinOncelikle selam
Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Ilk bebegim tecrubesizim napmam lazim
rica ederim
konu sahibine yaptigim tavsiyeyi sana da yapiyim
lutfen bol bol oku
devir degisti , dogan cocuklar bile daha farkli artik
hicbir sey bizim zamanimizdaki gibi degil
yani etraftaki buyuklere pek kulak asmamak gerekiyor
ya iyi bir doktor bulup tum destegi ondan alacaksin yada bol bol okuyup doguma kadar kendini gelistireceksin
ben ilk cocugumda dogurana kadar okudum , kitaplar , netten makaleler , anne bebek forumlari vs..
baska turlu mumkun degil
bu zamanda bilincli anneler cok artti ve onlarin cocuklari hayata 1-0 onde basliyor
o yuzden okuyup ogrenmek cok onemli
bebege de bol bol saril onun en cok ihtiyaci olan sey sensin
Cnm daha neler duycan neler.. ilk cocukta herkese herseye inaniosun bilmiyosun ya...sonrakilerde daha cok guveniyosun kendine cunku tecrubelisin.. ama buna ragmen her cocuk farkli ve ayri bir tecrube tabii :)
ya bizleri oyle buyutmusler cunku onlar da oyle ogrenmisEvet her duyduğum şeyi dikkate alıyorum :)
Annem demişti bana da,emzirip yerine koyarsan rahat geçer alışmaz kucağa diye,bende dikkate alıyorum napiym :))))
cocuk doktorunu arastirip bul biran once , internetteki tavsiyeleri ve yorumlari oku , dogar dogmaz ihtiyacin olacakTamam ben bol bol kitap alıp bebekle ilgili okurum doğana kadar :) doktorum iyi ama henüz birşey sormadım bebek doğduktan sonra ile ilgili.. aklıma da gelmedi açıkçası. Tekrar teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alırım,çok bilinçli bir anne olduğunuz besbelli
ya bizleri oyle buyutmusler cunku onlar da oyle ogrenmis
son 50 senede cocuk psikolojisi uzerine yapilan binlerce deney var
inanilir gibi degil sonuclari , su anda yasadigimiz pek cok sorunun kaynagi hayatimizdaki ilk 3 sene yapilan hatalara dayaniyor
mesela cok enteresan bir bilgi
sizofrenlerin cok cok buyuk kismi anne karninda istenmeyen cocuklar
hamile kalip ogrendiginde mutlu olmayan , dogurmak istemeyen kadinlarin cocuklari yuzdesini hatirlamiyorum ama 80 gibi birseydi sanirim sizofren oluyor
sosyopat ve psikopatlari incelediklerinde de hep cocukluklarinda anneleriyle ilgili yasadiklari sorunlara dayaniyor
yani anne olmak dogurdum emzirdim uyuttum altini actim mevzusu degil
bizim cok cok dikkatli olmamiz.lazim sonucta insan yetistiriyoruz
cocuklar bizim olabilir ama buyudukleri zaman bu toplumun bir parcasi olacaklar
dogduklari ilk gunden itibaren basliyor sorumlulugumuz
Ya bende isterim hep bebegimin bas ucunda duruyim ama wc ye gidemiyorum su icemiyorum yemek yiyemiyorum.uykuya dalmasini bekliyorum bunlari yapabilmem icin ayaklarim uyusuyo beklemekten
oyy o kadar cok var ki jameyacimBunlar çok önemli bilgiler gerçekten.. hiç bilmiyordum. Nasıl etkileniyorlar anne karnında
kıyamam.
Okuduğunuz bir forum varsa bana da tavsiye eder misiniz rica etsem? Yada kitaplarınızı,hangi yazar yada hangi kitapları okudunuz..
Allah anali babali ve sağlıklı büyütsün inşallah. Bir anne değilim ama dün bi program vardı televizyonda gözüm takildi . Ordaki kadin ilk zamanlar bebeğimi hep kucağımda emziriyodum cok zorlaniyodum bunun bi kaç pozisyonu var dedi futbol topu gibi , yatarak gibi bi kac örnek verdi seb de araştırıp deneyebilirsin. İnşallah uygun bi şekilde geçirirsin bu süreci.Oncelikle selam
Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Eskiler gelinleri bebekle ilgilenmesin iş yapsın diye kucağa alma alışır demişler.Yoksa alakası yok :)Tamam çok teşekkür ederim bilgileriniz için,bende tecrübesizim
Öyle yaparım o zaman bol bol kucakta tutarım,canıma minnet
bak bu da mantikli bir cikarim olmusEskiler gelinleri bebekle ilgilenmesin iş yapsın diye kucağa alma alışır demişler.Yoksa alakası yok :)
oyy o kadar cok var ki jameyacim
ben ufaklik uyuduktan sonra bi kitapliga dalip bakiyim sana ozelden atarim isimlerini
forum da ilk oglumda okuyodum 9 sene once ama bi soyle goz atar yazarim sana ozelden
bu gece yazamazsan yarin gunduz mutlaka yazarim , malum uyku sorunumuz var duzelmedi hala , tepemden inmiyo sipa
Eskiler gelinleri bebekle ilgilenmesin iş yapsın diye kucağa alma alışır demişler.Yoksa alakası yok :)
Oncelikle selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?