- 7 Ağustos 2016
- 1.234
- 896
- 123
- 28
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Oncelikle selam
Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Ilk bebegim tecrubesizim napmam lazim
Ya bende isterim hep bebegimin bas ucunda duruyim ama wc ye gidemiyorum su icemiyorum yemek yiyemiyorum.uykuya dalmasini bekliyorum bunlari yapabilmem icin ayaklarim uyusuyo beklemekten
Bunlar çok önemli bilgiler gerçekten.. hiç bilmiyordum. Nasıl etkileniyorlar anne karnında
kıyamam.
Okuduğunuz bir forum varsa bana da tavsiye eder misiniz rica etsem? Yada kitaplarınızı,hangi yazar yada hangi kitapları okudunuz..
Oncelikle selam
Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Oncelikle selam
her soylediginize katiliyorum ama kundak konusunda yorum yapmak istedimTüm yorumlara bakamdım ama naçizane fikir vereyim.
Yenidoğan kakası zaten ishal gibidir ve gazıyla yapar. Yani ishal olmamıştır muhtemelen. Ama takip edin tabi.
Kakasını yapmakta güçlük çeker. Gazını da elbette. Mutlaka masaj yapın karnına. Gaz masajı diye yazın bir sürü sitede çıkar.
Ayaklarını çok sıcak tutun. Pamuklu çorabın üstüne yünlü çorap da giydirin.
Tavsiyem kundak yapın muhakkak.
Size ihtiyacı olan her an yanında olun. O daha anne karnındaki güvenli ortamından çıkalı sadece 8 gün olmuş. Sizin kalp atışınıza hakim, nefesinizin hızına hakim. Tek bildiği sizsiniz. Elbette kucağınızı isteyecek.
Yenidoğan sürecini atlatınca ( 28 gün ) biraz daha rahatlarsınız.
Kucağınızda uyumak istiyorsa bırakın uyusun. 40 ı çıktıktan sonra Uyutmayın ama.
Asla bebek arabası, puset vb şeylerde Uyutmaya alıştırmayın. Yatağından başka yerde uyutmayın.
Kısacası bebeğinizin güvenini kazanacağınız yere kadar berabersiniz :)
Stres yapmayın hergün herşey değişiyor. Benim oğlum 17 aylık ve şimdiye kadar sabit hiçbir özelliği olmadı :)
aynen benim okuduklarimdan biri de buyduCanim mahallenin en mutlu bebegi diye bi kitap var ben cok faydasini gordum tavsiye ederm
Benimkide ole der.. ama almasan cocugun aglamaktan gobegi siser :) yerine gore zaten sen anlqyacaksin bi sure sonra neden agladigini.. en azindan her yolu deneyeceksin ve taniyacaksin bebegini..Evet her duyduğum şeyi dikkate alıyorum :)
Annem demişti bana da,emzirip yerine koyarsan rahat geçer alışmaz kucağa diye,bende dikkate alıyorum napiym :))))
Canim mahallenin en mutlu bebegi diye bi kitap var ben cok faydasini gordum tavsiye ederm
Off ya ben sizi yirim yirr harika zamanlar gecicek sabir :*Oncelikle selam
Oncelikle selam
Cok tesekur edrim ama bnmki emzik almiyor atiyo agzindan :) tek care sabretmek yalcak bisi yok dedigim.gibi wc su yemek ihtiyacimi karsilayamiyorim agliyo die oyuzden dert yandim :)Uyku arkadasi var bebeginiz icin ozel olarak bakin arastirin. Onu sarmalayacak bir uyku arkadasi ve emzik isinizi gorur bence:) suan anne kokusuna emmeye o kadar cokk muhtaclarki hic bunalma hop diye geciyo zaman keyfini sur oh kucaginda misler gibi. Tabiki cok zordur orasi tartisilmaz bendee yaklasik 7 ay once kolik bir bebekle bas ediyordum.. ama geciyo anlamiyosun bile bebek halini ozluyosun :) dedigim gibi yenidogan emzigi alin once emzige alistirin. Sonra uyku arkadasina sarin yan bir sekilde yatirin. Yada yumusak yastik arasina yan sekilde skistirin. Kendini guvende hissedip uyur. Ben 2 cocugumada emzik verdim bir sorun yasamadim eger tereddutunuz varsa emzik konusunda doktora danisin. Allah kolaylik versin ve hayirli ugurlu olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?