Benim kızımda sizin bebeğinize benzer.. eğer çalışmaya başlamasaydım yapışık yaşardık. Çalışmaya başlamamla anneanne ve babanneyle görüşme sıklığı arttı. Bi nebze benden ayrıldı. Rahatça bırakabiliyorum mesela.esim yardimci olmaya calisiyor fakat oynayacaksak ucumuz yoksa kabul etmiyor tv de izliyor ama bensiz izlemiyor yani 2 dak bulasiklari yerlestirene kadar oyalansin istiyorum ama izin vermiyor yanindan ayrilinca sanirsiniz ki olduresiye dovuyor biri oyle agliyor anneme bir iki defa biraktim bir hava alip geleyim dedim gelene kadar aglamis annem diyor ki kizim nefesi kesilecek sandim korktum diyor sanirim bir pedagogdan yardim almam gerekecek
tesekkur ederim tavsiyeniz icin ama inanin bunuda denedim tencere tava ne varsa veriyorum benHer işi onunla yap
Yani bulaşık toplarken yanında olsun
Ona da ver iki kaşık vursun bir şeye
Çamaşırı birlikte katla mesela
Ya da beyazlar buraya bu kırmızı o Zaman şuraya diye hem iş yap hem çocuğu eğit
Yani attıkları kuru kucak çağı bitti birlikte oyun oynayıp işi de o araya oyun gibi sokuşturacaksın
evet cok haklisiniz iste tamda bahsettiginiz seyden korkuyorum.guzel tavsiyeniz icin tesekkurlersizin durumunuzda olsam bir an önce iş hayatına geri dönerdim.
yaşadığınız bu stres bir süre sonra çocuğa davranışlarınıza da yansıyacaktır (istemeseniz de)
kendinizi o noktaya getirmeyin, sabrınız ve tahammülünüz tükenmeden bakıcı/kreş ne düşünüyorsanız ayarlayıp işe ya da bir kursa falan başlayın.
çocuğunuzun her şeyden önce mutlu ve sağlıklı bir anneye ihtiyacı var ve siz bunları kaybetmek üzere gibi görünüyorsunuz.
cok tesekkur ederim bu bile edinilmis bir tecrubenin bana yansittigi cozumlerden biri demek ki sosyal cevresini genis tutmam gèekecekBenim kızımda sizin bebeğinize benzer.. eğer çalışmaya başlamasaydım yapışık yaşardık. Çalışmaya başlamamla anneanne ve babanneyle görüşme sıklığı arttı. Bi nebze benden ayrıldı. Rahatça bırakabiliyorum mesela.
Sizde yavaş yavaş bunu yapmaya başlayın. Yarım saat,1 saat bıraka bıraka alıştırın.. çok zor biliyorum ama sabredin kızmayın yavruya.
İşten gelince yapışık yaşıyoruz,haftasonu yine öylr. Bazen bunalıyorum ama olsun..
Uzun sure degil canim emin ol kahvalti sofrasini toplamak lavaboya gitmek bi sac taramak ust giyinmek gibi seyler yoksa evladimi bende onemsiyorum. Birisi yazik mazik diye cikisinca sinirlendimPolemik olsun diye değil ama gerçekten işleriniz kalsın, bebeğiniz çok küçük.
Dönence de uzun süre sağlıklı değil.
Ay caniiim sagol bebegimde senin merhametine ihtiyac duyuyordu sagol. Anne degilsiniz sanirim evde yalnizim 15 20 dakika isim oldugunda renklerine bakip oyalanirken isimi yapıyorum sizde evlat sahibi olun goreyim polemik yaratmaya calismayin
Uzun sure degil canim emin ol kahvalti sofrasini toplamak lavaboya gitmek bi sac taramak ust giyinmek gibi seyler yoksa evladimi bende onemsiyorum. Birisi yazik mazik diye cikisinca sinirlendim
cayimin sekeri inanin beni cok rahatlatti mesajiniz cok tesekkur ederim ben ev isi yemek vs vazgectim bunlardan inanin oglum herseyden daha onemli surekli kucagimda sariliyoruz oyunlar oynuyoruz ama iste biryerde sabir noktasi kiriliveriyor ellinizde olmadan tencere tava elbise ne varsa dokuyorum ortaya annecigim sen bunlarla oyna dislerimi fircalayip gelecegim diyorum arkami donmemle aglamaya basliyor banyo hep mermer dusecek birsey olacak diye korkuyorum erteliyorum isimi esim geliyor tv izlemiyor hadi bakalim oyun zamani annede bana yemek hazirlasin diyor ama yok mutfaga gelip pacaamdan tutup iceri gel diye agliyor:) elbette gececek bu gunler benim korkum ona kizmak ve sonradan pisman olmak cunku cok ince bi cizgi o yeter artik dediginiz anoncelikle bebeginizi saglikla buyutmenizi dilerim.benim iki oglum var.ikiside hiç bir donemde bana cok düşkün olmadilar.hatta bazen zoruma giderdi bu cocuklar niye benim pesime aglamaz diye.normal olan oymus halbuki.ben herzaman onlara cok sevdigimi soyledim.dogdugu andan itibaren.her firsatta optum kokladim oynadim.isim oldugunda önüne oyuncak koyup mutfaga gittigimde mesela, ona mutfaktan ses verdim.ogluum ben burdayim diye.yada yanima götürüp onune tencere tava pilastik zararsiz kaplar tahta kasik felan koydum, cocuklar cok seviyor oyle seylerle oynamayi.beni aramasina firsat kalmadan nerde oldugumu hatirlatiyordum surekli.birakti gitti korkusu yasiyor cocuklar,oyuzden daha cok ayrilmak istemiyor.aksamda baba gelince en az 1 saat ayirir.onunla vakit gecirirdi.iki olunca ikisiyle ayni sekilde.bu sekilde ilgi gordugu sevildigi tek insan ben degildim onlar icin.baba gelince beni hic aramazlardi.umarim bir faydasi olur yazdiklarimin.esiniz daha cok zaman ayirsin bebeginize.sizde bunaldiginiz zamanlar bunaldiginizi fazla belli etmemeye calisun.istedigi ilgiyi sevgiyi verin.yeterli derecede aldigini düşündüğü zamn azalacaktir diye düşünüyorum.kolay gelsin:)
Oylemi bilmiyordum. Boyle denildigini zaman anlayabiliriz direk elestirerek yazik mazik deyince dellendim sadece. Teşekkürler dikkat ederim bundan sonraEvlat sahibiyim, bebeğinizi tv nin başında yalnız bırakmayın, otizm gibi yaygınsal gelişim bozukluk hastalıklarından haberiniz var mı bilmiyorum. 0-2 yaş arası çocukların tv izlemesi otizmi tetikleyebilir. Hele reklamlar çocuklar için çok tehlikeli.
ihtiyaci olan sevgi ve sefkati verebilmek icin istifa ettim zaten ve bu yuzden bu kadar yiprandim sizin konuya yaklasiminiz cok daha fazla ilginc geldi bana elestirmeniz icin degilde tavsiyede bulunabilmeniz icin actim konuyu yakamdan dusmuyor derken mecaz bir anlatim soz konusudur sizin tabirinizle cok zor bir cocuk..
pohpohlanacak bir durum soz konusu degil elestirilerinizi dikkate almak isterdim sayet konuyu gercekten anlamis olsaydiniz ilginize tesekkurlerOnun için istifa ettiğinizi anladım zaten, ne kadar yıprandığınızı da tahmin edebiliyorum. Ama eleştirime tepki göstermek yerine dikkate alırsanız belki bebeğinize de size de iyi gelir...
Boş boş pohpohlayıp "ayyy canım Allah yardımcın olsun" desem daha çok hoşunuza giderdi ama işinize yaramazdı emin olun.
Uzun sure degil canim emin ol kahvalti sofrasini toplamak lavaboya gitmek bi sac taramak ust giyinmek gibi seyler yoksa evladimi bende onemsiyorum. Birisi yazik mazik diye cikisinca sinirlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?