annelerin yakasini birakmayan bebekler

Ay caniiim sagol bebegimde senin merhametine ihtiyac duyuyordu sagol. Anne degilsiniz sanirim evde yalnizim 15 20 dakika isim oldugunda renklerine bakip oyalanirken isimi yapıyorum sizde evlat sahibi olun goreyim polemik yaratmaya calismayin

Arkadaşımız ya henüz anne olmadı ya da çocuğu melek gibi hiç ağlamaz hiç huysuzlanmaz, yiyip yiyip uyuyan bebeklerden

Kesınlıkle cok dogru bır yorum
Internette bır suru anne var, bebeklerı ıle yaptıklarını paylasan
Cok guzel fıkırler verıyor gercekten
Piapolya
Akademısyen anne
Oyuncu anne
Bagırmayan anne
Montessorı anneleri
Bır suru var
Oradan fıkır alıp bebegınle oynayabılırsın
Mesela ben mutfakta ıs yaparken ponpon ve maşa verıyrm elıne, onları tavaya koyuyor
Daha kucukken fasulye verıyordum onları kaptan kaba aktarıyordu
Bı saat fasulye ıle oynadıgını bılırım :)
Gecen pıapolya camur yaptım
45 dk camurla oynadı
Dene mutlaka bu tarz seylerı:)

Canm al yanina oturc9cgnunin onunla beraber oyun oynamaya basla oyna oyna sonda oyncaklara dalinca onu birak cik odadan bunu bir kac gun dene faydasi oldgnu goreceksin alisacak kenxi kendine oynamaha

Bence dua okumak lazim. Bol bol ihlas felak nas oku. Belki korkuyordur. Bebekken neyse de bir yasini gecmis artik o kadar bagimli olmamasi lazim.

Ah ahh yaşamayan bilemiyor... ben anne olmadan önce şöyle yap geçer abartma sakın ayakta sallama ben asla sallamayacam çok zararlı bik bik bik ötüp durdum ama kendi çocuğumda neler denedim neler suan ayakta sallıyorum kucağa alıştırma dediklerimi görüyorum kendi çocuğumda full kucağımda... yemek yapacaksam en basit yemek bile 1 saatimi alıyor. beraber yapmaya çalışıyorum yürüteçe koyuyorum benim tuvalete gidiyorum tabi o da yanımda bakalım inşallah düzelir dua edelim düzelsin bol sabırlar diliyorum tüm annelere

Sevdiğim bir söz, şuna benzer bir şey söylüyor;

Bir kadının işe gidiyor oluşu, evde kalıyor oluşu veya starbuckstan her gün kendine bir kahve ısmarlıyor oluşu önemsizdir. O kendisi için en iyisini yaptığında çocukları için de en iyisini yapmaktadır.

Sözün özü biraz kendinizle ilgilenmelisiniz diye düşünüyorum.

Aslinda gec kalinmis degil bu durumu duzeltebilirsiniz babasinin yardimiyla evde oldugu zaman esinize birakin bir kac saat cikin aglayabilir ilk zamanlarda ama babasi eglendirip oynatabilir disariya dolasmaya bile bir sure babasi gotursun parka oyun alanlarina etkinliklere katilsin sanirim esiniz ilgisiz bi baba ... bir yasindaki bir cocuk babasiyla durabilir oynayabilir olmasi lazim normali budur eger denemeleriniz ise yaramazsa pedegogdan yardin almaniz gerekebilir.

Aynı dert bendede var benim oğlumda 10 aylık hep pacamdan tutuo bacağima sarilio hiç rahat bırakmıyor hep benimle ol dio bazen TV izletiorum onu bile yanliz izlemio yanımda otur dio

Emziriyorsanız ondanda çok düşkün olabilir.Allah kolaylık versin.Bendede var bir tane peşimden ayrılmaz ben hangi odadaysam orda etrafı kurcalar bende işimi yaparım,kucak huyu yok şükür. Ama bu oğlan çocukları nın geneli böyle anneye çok düşkün.Annenizle oyun kurup zaman geçirmelerine uğraşın bence.Annenize alışırsa rahat edersiniz.

Bol bol dışarı çıkın.. onunla gidemem demeden her yere gidilir çünkü.. kuaföre de gidin parka da uzak yerlere de alışverişe de.. evde insan hep lohusa kalıyor sanki.. kızımla 3.5 yıl evde idik sonra krese başladı.. şimdi 4.5 yaşında.. bensiz oyun oynamayan hep beni isteyen kızım " anne lütfen odama Girme bi süre yalnız kitap okuyacagim" diyor :))) 2 yaşından beri tek başına işlerini halletmesini destekledim buna oyun kurmak da dahil.. zamanla düzene girecek şu an küçük.. sadece teşvik edin gösterin.. o legolarla oynarken anne kitap okusun.. aynı mekan farklı uğraşlar ile başlayın.. temizlik yemek yapmasi lazım demez bebekler.. çık anne biraz kendine zaman ayır da demezler.. ama öğrenirler beklemeyi.. beklerken biseyle ugrasmayi..

Benim oğlum 15 aylık. Yeni yeni ağlamayı bıraktı WC kapısında. 2 tane abisi var ama illa kapıda bekleyecek, kapıya vuracak, bazen de ağlayacak. Hala böyle. Bazen mutfakta iter beni, daha küçükken bacağıma yapışır da ağlardı. Tek şansım babası. Hoplama zıplama arası işimi hallediyorum. Ya da eşim ile çocuklar hallediyor. Bir ara ağlarken morarmasi olurdu hatta baygınlık geçirdi bir kere. Ama ağlaması gereken yerde uzun olmamak şartıyla ağlıyor. WC de karıştırması yer bırakmıyor. Tuvalet fircasini ellemeye bayiliyor. Kulağım onda ağlamasını dinleyerek giriyorum. Ya da kısa süreliğine kucagima alıp yemek malzemelerini tattirip yere bırakıyorum. Ya da mama sandalyesine oturtup yaptığımı izletiyorum. Tek elle yapılacak ne varsa deniyorum. Ama bazen oluyor arada bir hiçbiri çare olmuyor. Salona gidip sariliyorum, öpüyorum, konuşuyorum, sakinleşmesi için emziriyorum. Sakinleşince kucağımdan iniyor el ele mutfağa geri dönüyoruz. Bazen bu da çare olmuyor ayagimda salliyorum. Uyumazsa beraber oturuyoruz. Oynuyoruz. Acikana ekmek peynir opsiyonu var, kahveyle süper gidiyor.. Napayim.. Abileri alıştı kendi yemek ve bulaşıklarını halletmeye. 8 yaşındaki büyük oğlum yumurta bile kırıyor. Elbet geçecek. Benim en büyük derdim az uzanayim diyince kalkana kadar hep memede. Sırf emsin diye ücretsiz izin aldım. Sabır çeke çeke idare ediyoruz..

Arkadaşım olaya psikolojik açıdan bakarsak anneye bu kadar bağlı çocuklarda ilerde bağımlılık sorunu oluyor. Çocuk anneden ilgiyi sevgiyi de almalı kendi kendine vakit geçirebilmek. Şimdi size ilerde kendine bunun zararı.

Mutfak dolaplarımın içi 1 yıldır silinmiyor. Detay işler beklemede. Rafi silsem kapak kalıyor.. Camları silmek 3 gün :) herşey eksik ve yarım yamalak. Gelen de ayiplarsa hiiic umrumda değil. Nasılsa geçecek birgün.

((( 33 yaşındayım insan bunu kendine niye yapar anlayamayacagim.

34 yaşındayım. Her şey geçecek. Annelerimiz bizi kolay büyütmedi.

Canım oyun grubuna yazdır. Haftada iki veya üç kere 2 saatliğine gitsin. Sen de rahat edersin. Oğlum 17 aylık Dr um hep istediğini yaptırmaya çalışacak sakın taviz verme despot ol bu zamanlar dedi. Bazen bi şey istiyor başlıyor ağlamaya hiç oralı olmuyorum bi bakıyorum susuyor belli bir süre sonra ve kendi oyuncaklarına ya da başka bir şeye dalıyor.

Oglum 2 bucuk yasinda ayni durumlar yemin ederim 6 ci ayina kadar kolik snra inek sutu alerjisi 15 aylikken yurufu sirf kucak askina hala mizmiz tvye bakmasdi dedigin gibi yeni yeni cizgi film izleyip oyuncakalra merak sarar oldu yasitlarini sevmior kendin biyuklerle cok guzel oynuor ama toplumda kucagimdan inmes mizmizyla Allah yani alisincaya kadar eskiye oranlar tabiki cok sukur bu halimizede yasadiklarin normal merak etme yay burcumu acaba bukadar bnzerlik yani)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…