annelerin yakasini birakmayan bebekler

Oncekikle kolaylik diliyorum,
Zamani gelmis ,artik bebeginizi sosyallestitin,yarim gun krese ya da oyun salonuna yazdirin,
Ilk zaman sizde katilin oyunlara ,zamanda geri pkana cekip kendinizi arkadaslariyla olmasina alistirin ,
Bu durum cocugun yasi buyudukce devam ederse ,asosyal ,uyumsuz olmasina sebeb verir ,size de yazik ustelik ,
3 yasina kadar toparlayamazsaniZ bir pedagogtan destek almanizi oneririm,

Benim kızım da bana düşkün değildir, kimseye de bir düşkünlüğü yok aslında bu onun bağımlı bir kişilik geliştirmediğini gösteriyor ve gelişimi için çok iyi. Ama çocuğum bensiz hiçbir yapmaz, ben olmadan gitmez gelmez diye övünen anneleri görünce -ki etrafımda pek çok başta görümce- sinir oluyorum. Bir de babası bakıyor da ondan diyorlar iyice sinir oluyorum. Oh be içimde kalmış rahatladım.

Yalnız oynayan çocuk cok az canım.Benim kızımda oyuncaklarıyla oynarken illa yanında biri olacak.Şimdiden sonra yürüyor,koşuyor derken daha da zor baş ediliyor.Her çocuğun huyu suyu farklı.

Ama oyna ben bunu yapayım dediğinizde tabii oynamaz

Otnarsan seni yalnız bırakacağım demek oluyor bu

Verin eline bir diş fırçası birlikte fırçalayın İşte

Bebekler 6 aydan itibaren gözyaşlarını silah olarak kullanmaya basliyormus. Cocuk agliyor, siz kucağa aliyorsunuz. Kısır bir döngü içerisindesiniz maalesef. Aglasa bile almamaya calisin.
Benim kızımda 9 aylık bu ara herseye aglamaya başlamıştı bende n zmn istediklerini yaptırmak için başlıyorlar acaba diye merak ediyordum ama bi bilgi bulamamistkm çok sağolun gerçekten önlem alma zamanım gelmiş çoktan.

cok tesekkur ederim bu bile edinilmis bir tecrubenin bana yansittigi cozumlerden biri demek ki sosyal cevresini genis tutmam gèekecek
Kesinlikle öyle.. sadece anneyle olan bazı çocuklar böyle oluyor. Benimkide öyleydi,hala daha kısmen öyle :) sıkça geniş aileyle görüşün alışsın onlara. Benimki artık anneanne ve babaanne yanında yanıma bile uğramıyor yalnızken yapışıyor bana. Hem onlar torun hasreti gidersin hem siz rahatlatın. Herkesin eğitim tarzı farklı ama yinede söylemeden geçemiycem,sizden kopması için televizyona yönlendirmeyin.

Bebeğiniz ile birlikte çıkın gezin. Beraber yemek yemeğe gidin. AVM'de etkinlikler oluyor kendi yanıtlarını görebilir onlarla oynayabilir. Bir de cekke oyunu gibi kaybol bul oyunlqri oynayın. Mesela siz kaybolun eşinize ve Bebeğiniz sizi bulmaya çalışsın sizi bulduğunda tekrar huzurlu ve mutlu olacaktır.

Uzun sure degil canim emin ol kahvalti sofrasini toplamak lavaboya gitmek bi sac taramak ust giyinmek gibi seyler yoksa evladimi bende onemsiyorum. Birisi yazik mazik diye cikisinca sinirlendim
Yanlış anlamayın kimse kimseyi kınamıyor. Kar zarar ilişkisine bakılınca bırakın işler kalsın çocuğunuz sofranın toplanmasından daha önemli. Kimse çocuğuna kötülük yapmak istemez. Çocuğa yazık olur anlamında yapılmış bir yorum.

tesekkur ederim sakinligimi korumaya calisiyorum fakat fazlasiyla yipraniyorum
Allah size de kolaylik versin insallah gcecek sabir evet dunyanin en guzel duygusu ama en zor isiymis bebek buyutmek:)

Kızım 28 aylık sizin bebeğiniz kadar olmasa da bana oldukça düşkündü. Bir kaç aydır daha rahatım. Dört ay önce işebbaşlayacaktım bir kreş denememiz oldu ama baktım alışacak gibi değil. Yaza tekrar deneyeceğim. Bu arada sık sık anneme kardeşime bırakıp markete gittim. Çok faydası oldu. Artık gitsem de geri döneceğimi biliyor.

Benim oğlumda öyleydi..bir dakika gözünün önünden ayrılsam panik olur ağlamaya başlardı.
Ben çareyi ilk önce kısa aralıklarla sonra zamanı biraz daha uzatarak yalnız bırakmakta buldum.
Babası,teyzesi artık kim olursa bırakıp çıktım aynı ortamdan.Ağlama krizleri bir süre sonra geçmişti. Biraz katı olmak zorundasınız. Bu herşeyden evvel bebeğinizin iyiliği için.

Kuzenimde boyleydi. Morarana kadar agliyordu. Doktora gittik, arastirdik. Bunuda bir profesör soyledi bize. Küçücük bebek nelerin farkina varabiliyor, çok sasirdik.

Yazınızı okuduğumda sanki aynı şeyleri ben yazmışım da göndermeden önce bir kez kontrol ediyorum gibi hissettim inanin ki. Benim kızım da 14 aylık ve baştan sonra kolic olması vs. bütün davranışları aynı sizin anlattığıniz gibi. Bana yardım eden hiç kimse yok iki aileden de uzaktayız tek fark bu. Benim de zaman zaman psikolojim bozuluyor ama şükrediyorum sizin gibi bebeği olmayanları düşünüyorum onlar nasıl uzuluyordur diyorum. Hiç kızmıyorum bebeğime onun hiç bir şeyden haberi yok ki. Bilse yapar mi?
Şunu da eklemek isterim ki bebegim zaten yeterince zor bir bebek iken uyku problemimizde var. Kucakta omuzda uykuya dalmak istiyor. 11 kilo ve uykuya dalmak için bazen 30 45 dk ayakta bebek kucagimda oluyor. Bazen düşürmemek için kendimi zor tutuyorum. Kollarim feci şekilde ağrıyor. Ve uykusu hafif küçücük ses de uyanıyor. Geceleri her uyandiginda sürekli emmek istiyordu zaten ama 5 6 gündür hiç durmadan emmek istiyor. Göğsümü çektiğimde uyanıyor. Görüşlerimi ısırdı yara oldular canım yana yana emzirmeye çalışıyorum.

Bazen bu durum hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Bunları yazarken neredeyse dokunsalar aglayacağım. Çünkü bütün bu sıkıntıların yanında atanmayi çok istiyorum bebeğimin geleceği için. Gece o uyudugunda dersin başına geçiyorum. Biliyorum zor ama yapmam da gerekiyor. Çıkmaz da hissediyorum kendimi.

Son düzenleme:
benim oğlumda 16 aylık ve dönem dönem bana çok düşkün oluyor. ben bunu geçirdiği büyüme gelişme evrelerine bağlıyorum.
sizinde bahsettiginiz gibi iyice asabileşmiştim en sonunda gizli deprrsyon belirtileri ortaya çıkınca kendime dur dedim. tezcanli bir yapiya sahibim, istiyorum ki işlerim vakitlice bitsin ama bazen olmuyor işte ve cocuk bunu hissediyor.
ciddi söylüyorum babasi evdeyken bile makineye camasir atmak istedim zaman oglum birden etrafimda dönmeye basliyor. onunla beraber oturup oynayinca yine ise yaramiyor.
bu sefer once aklimdaki o gitme dusuncesini atiyorum bir kac dk zaman taniyorum...sonra "oglum makineye camasir atip gelecem burda oyna vs" diye telkinde bulunup yanindan kalkiyorum.
bunun baglanma ile ilgili bir sorun oldugunu dusunuyorum kisacasi. daha kucuk anlamaz demeyin, hep konusun onunla.bide disari cikarin temiz hava iyi gelecektir oda iyice yorulur, sıkıca giydirin birseycik olmaz:) eve gelincede mis gibi uyur oh sizde islerinizi halledersiniz.

bu arada, aksam kendinize 1 saat ev isleri icin ayirin cocuk babasiyla oynarken ev isinizi yapin bi yandan da yemek koyun ertesi gün icin pişsin(corba olsa bile yeter hic yoktan iyi)
gündüzleri oglunuz uyuyuncada kendinizle ilgilenin

merhaba benim oglumda tam 11 kg aynen devamli emmek istiyor ve kucagimda sallayarak tum evi turluyoruz ancak oyle uyuyor yardimcinizin olmamasina cok uzuldum gercekten zor Allah yar ve yardimciniz olsun insallah atanir emeklerinizin karsiligini alirsiniz

ilginiz ve tavsiyeleriniz icin Samimiyetle tesekkur ederim

Ben de katılıyorum yorumunuz. Artık konu sahibi 14 aydır çok bunaldıgı için duygu ve hislerini çocuğa yansitiyordur. Dolayısıyla çocuk da kaygıyla yapışkan oluyordur. Onun yanındayken sakin ve huzurlu olmanız lazim.

Suan bende oyleyim biktim herseyden 21 aylik oglum wc ye gidemiyorum.annemi cagiridm gene tepemde asabilestim iyicene! Sacim basim hep daginik bir toparlayamadm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…