- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
Benim kızım da bana düşkün değildir, kimseye de bir düşkünlüğü yok aslında bu onun bağımlı bir kişilik geliştirmediğini gösteriyor ve gelişimi için çok iyi. Ama çocuğum bensiz hiçbir yapmaz, ben olmadan gitmez gelmez diye övünen anneleri görünce -ki etrafımda pek çok başta görümce- sinir oluyorum. Bir de babası bakıyor da ondan diyorlar iyice sinir oluyorum. Oh be içimde kalmış rahatladım.oncelikle bebeginizi saglikla buyutmenizi dilerim.benim iki oglum var.ikiside hiç bir donemde bana cok düşkün olmadilar.hatta bazen zoruma giderdi bu cocuklar niye benim pesime aglamaz diye.normal olan oymus halbuki.ben herzaman onlara cok sevdigimi soyledim.dogdugu andan itibaren.her firsatta optum kokladim oynadim.isim oldugunda önüne oyuncak koyup mutfaga gittigimde mesela, ona mutfaktan ses verdim.ogluum ben burdayim diye.yada yanima götürüp onune tencere tava pilastik zararsiz kaplar tahta kasik felan koydum, cocuklar cok seviyor oyle seylerle oynamayi.beni aramasina firsat kalmadan nerde oldugumu hatirlatiyordum surekli.birakti gitti korkusu yasiyor cocuklar,oyuzden daha cok ayrilmak istemiyor.aksamda baba gelince en az 1 saat ayirir.onunla vakit gecirirdi.iki olunca ikisiyle ayni sekilde.bu sekilde ilgi gordugu sevildigi tek insan ben degildim onlar icin.baba gelince beni hic aramazlardi.umarim bir faydasi olur yazdiklarimin.esiniz daha cok zaman ayirsin bebeginize.sizde bunaldiginiz zamanlar bunaldiginizi fazla belli etmemeye calisun.istedigi ilgiyi sevgiyi verin.yeterli derecede aldigini düşündüğü zamn azalacaktir diye düşünüyorum.kolay gelsin:)
cayimin sekeri inanin beni cok rahatlatti mesajiniz cok tesekkur ederim ben ev isi yemek vs vazgectim bunlardan inanin oglum herseyden daha onemli surekli kucagimda sariliyoruz oyunlar oynuyoruz ama iste biryerde sabir noktasi kiriliveriyor ellinizde olmadan tencere tava elbise ne varsa dokuyorum ortaya annecigim sen bunlarla oyna dislerimi fircalayip gelecegim diyorum arkami donmemle aglamaya basliyor banyo hep mermer dusecek birsey olacak diye korkuyorum erteliyorum isimi esim geliyor tv izlemiyor hadi bakalim oyun zamani annede bana yemek hazirlasin diyor ama yok mutfaga gelip pacaamdan tutup iceri gel diye agliyor:) elbette gececek bu gunler benim korkum ona kizmak ve sonradan pisman olmak cunku cok ince bi cizgi o yeter artik dediginiz an
Benim kızımda 9 aylık bu ara herseye aglamaya başlamıştı bende n zmn istediklerini yaptırmak için başlıyorlar acaba diye merak ediyordum ama bi bilgi bulamamistkm çok sağolun gerçekten önlem alma zamanım gelmiş çoktan.Bebekler 6 aydan itibaren gözyaşlarını silah olarak kullanmaya basliyormus. Cocuk agliyor, siz kucağa aliyorsunuz. Kısır bir döngü içerisindesiniz maalesef. Aglasa bile almamaya calisin.
Kesinlikle öyle.. sadece anneyle olan bazı çocuklar böyle oluyor. Benimkide öyleydi,hala daha kısmen öyle :) sıkça geniş aileyle görüşün alışsın onlara. Benimki artık anneanne ve babaanne yanında yanıma bile uğramıyor yalnızken yapışıyor bana. Hem onlar torun hasreti gidersin hem siz rahatlatın. Herkesin eğitim tarzı farklı ama yinede söylemeden geçemiycem,sizden kopması için televizyona yönlendirmeyin.cok tesekkur ederim bu bile edinilmis bir tecrubenin bana yansittigi cozumlerden biri demek ki sosyal cevresini genis tutmam gèekecek
Yanlış anlamayın kimse kimseyi kınamıyor. Kar zarar ilişkisine bakılınca bırakın işler kalsın çocuğunuz sofranın toplanmasından daha önemli. Kimse çocuğuna kötülük yapmak istemez. Çocuğa yazık olur anlamında yapılmış bir yorum.Uzun sure degil canim emin ol kahvalti sofrasini toplamak lavaboya gitmek bi sac taramak ust giyinmek gibi seyler yoksa evladimi bende onemsiyorum. Birisi yazik mazik diye cikisinca sinirlendim
tesekkur ederim sakinligimi korumaya calisiyorum fakat fazlasiyla yipraniyorumBenim küçük de öyleydi. Üstelik okullu bir tane daha çocuk, evimin işini ve yemeğini yapan ve yakinimda oturan bir anne, bir akraba da yoktu. Durumumu görüp de kaçan dost bildiğim insanlar da ayrıldı bir bir. Aslında iyi oldu iyi ve kötü gün dostu ayrıldı.
Bazı bebekler biraz daha uysal olur bazısı da böyle. Ama hiçbir zaman şikayet etmedim. Yakami bırakmıyor da demedim. Herşey olduğu kadar oldu. Sakinligimi korudum hep. E zor tabi kolay değil. Ama geçmeyecek de değil. Şimdi sabrimin meyvesini yiyorum. O sakinligimin ve sukunetimin sonucunu güzel aldım. Ben buna inanıyorum. Annenin fıtratı ve olaylara gösterdiği tavrı çok etkiliyor bebekleri. Gören inanamiyor simdi. Nasıl böyle düzeldi diye. Bebekliği sakin olup da 2&3 yaşında annesine kök sokturenler de var. Düzelecek az daha sabır...
Allah size de kolaylik versin insallah gcecek sabir evet dunyanin en guzel duygusu ama en zor isiymis bebek buyutmek:)Hiç kolay değildir tahmin edebiliyorum,benim kızımda 12 aylık daha yürümüyor ama son zamanlarda bana aşırı düşkünleşti. Tıpkı sizin gibi yapışık yaşıyoruz,lavaboya gittiğimde çığlık çığlığa kapısında ağlıyor,mutfağa gitsem babasında bile durmuyor.
Bu aylarda genellikle yaşanan bir durummuş,kaybetme korkusu yaşıyormuş bebekler. Kolaylıklar diliyorum size,sabır annelerin en büyük anahtarı. Konunuzu takipteyim
Benim kızımda 9 aylık bu ara herseye aglamaya başlamıştı bende n zmn istediklerini yaptırmak için başlıyorlar acaba diye merak ediyordum ama bi bilgi bulamamistkm çok sağolun gerçekten önlem alma zamanım gelmiş çoktan.
merhaba benim oglumda tam 11 kg aynen devamli emmek istiyor ve kucagimda sallayarak tum evi turluyoruz ancak oyle uyuyor yardimcinizin olmamasina cok uzuldum gercekten zor Allah yar ve yardimciniz olsun insallah atanir emeklerinizin karsiligini alirsinizYazınızı okuduğumda sanki aynı şeyleri ben yazmışım da göndermeden önce bir kez kontrol ediyorum gibi hissettim inanin ki. Benim kızım da 14 aylık ve baştan sonra kolic olması vs. bütün davranışları aynı sizin anlattığıniz gibi. Bana yardım eden hiç kimse yok iki aileden de uzaktayız tek fark bu. Benim de zaman zaman psikolojim bozuluyor ama şükrediyorum sizin gibi bebeği olmayanları düşünüyorum onlar nasıl uzuluyordur diyorum. Hiç kızmıyorum bebeğime onun hiç bir şeyden haberi yok ki. Bilse yapar mi?
Şunu da eklemek isterim ki bebegim zaten yeterince zor bir bebek iken uyku problemimizde var. Kucakta omuzda uykuya dalmak istiyor. 11 kilo ve uykuya dalmak için bazen 30 45 dk ayakta bebek kucagimda oluyor. Bazen düşürmemek için kendimi zor tutuyorum. Kollarim feci şekilde ağrıyor. Ve uykusu hafif küçücük ses de uyanıyor. Geceleri her uyandiginda sürekli emmek istiyordu zaten ama 5 6 gündür hiç durmadan emmek istiyor. Göğsümü çektiğimde uyanıyor. Görüşlerimi ısırdı yara oldular canım yana yana emzirmeye çalışıyorum.
Bazen bu durum hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Bunları yazarken neredeyse dokunsalar aglayacağım. Çünkü bütün bu sıkıntıların yanında atanmayi çok istiyorum bebeğimin geleceği için. Gece o uyudugunda dersin başına geçiyorum. Biliyorum zor ama yapmam da gerekiyor. Çıkmaz da hissediyorum kendimi.
ilginiz ve tavsiyeleriniz icin Samimiyetle tesekkur ederimbenim oğlumda 16 aylık ve dönem dönem bana çok düşkün oluyor. ben bunu geçirdiği büyüme gelişme evrelerine bağlıyorum.
sizinde bahsettiginiz gibi iyice asabileşmiştim en sonunda gizli deprrsyon belirtileri ortaya çıkınca kendime dur dedim. tezcanli bir yapiya sahibim, istiyorum ki işlerim vakitlice bitsin ama bazen olmuyor işte ve cocuk bunu hissediyor.
ciddi söylüyorum babasi evdeyken bile makineye camasir atmak istedim zaman oglum birden etrafimda dönmeye basliyor. onunla beraber oturup oynayinca yine ise yaramiyor.
bu sefer once aklimdaki o gitme dusuncesini atiyorum bir kac dk zaman taniyorum...sonra "oglum makineye camasir atip gelecem burda oyna vs" diye telkinde bulunup yanindan kalkiyorum.
bunun baglanma ile ilgili bir sorun oldugunu dusunuyorum kisacasi. daha kucuk anlamaz demeyin, hep konusun onunla.bide disari cikarin temiz hava iyi gelecektir oda iyice yorulur, sıkıca giydirin birseycik olmaz:) eve gelincede mis gibi uyur oh sizde islerinizi halledersiniz.
bu arada, aksam kendinize 1 saat ev isleri icin ayirin cocuk babasiyla oynarken ev isinizi yapin bi yandan da yemek koyun ertesi gün icin pişsin(corba olsa bile yeter hic yoktan iyi)
gündüzleri oglunuz uyuyuncada kendinizle ilgilenin
Kucağa alışmak diye birşey olduğunu düşünmüyorum. Çocuk kucak istiyorsa size ihtiyacı var demek ki. Kucağınıza alıyor olmanız ya da 7/24 yapışık olmanız da onunla ilgileniyor olduğunuz anlamına gelmiyor.
İhtiyacı olan ilgiyi sevgiyi şefkati bulamıyor demek ki...
Benim oğlum da çok zor bi çocuk, avukatım ama hamilelikte işi bıraktım ve oğlum da 2,5 yaşında olduğu halde işe dönemiyorum. Kreşe alışamadı vs...
Ama yakamı bırakmıyor diye bi cümle de kurmadım hiç. İlginç geldi yaklaşımınız...
Suan bende oyleyim biktim herseyden 21 aylik oglum wc ye gidemiyorum.annemi cagiridm gene tepemde asabilestim iyicene! Sacim basim hep daginik bir toparlayamadm.arkadaslar merhaba oglum 35 haftalik dogdu kolikti ve gida alerjisi vardi bu hayatta ihtiyaci olan tek kisi oldugumu dusundum isten ayrildim sabahlara kadar uyumadan 6 ayi bitirdik ama kucaga oyle alismisti ki 10 aylik olup emekleyene kadar kucagimdan inmedi biraktigim an morarana kadar aglardi ha sabir emekleyince duzelir dedim bu arada ne yemek ne is yapamadim haftada 2 gun annem gelip haftalik yemeklerimizi temizligimizi yapip giderdi Allah bin kere razi olsun bu kadar rahat olusuma bakmayin o donem tum sosyal hayatimin bittigi icin evden disari cikamadigim icin saclarimi bile tarayamadigim icin aldigim ve stresten veremedigim kilolarim icin herseyden onemlisi bebegimin alerjik sorunlari icin depresyon noktasina gelmistim.bebegim 10 aylik olup emeklemeye basladiginda nereye gitsem pacamdan tutup beni al diye agliyordu anladim ki rahat bir nefes almam icin okula fila gitmesi gerekiyordu babasi aksam geldiginde bile yakami birakmiyordu tek arkadasi tek oyuncagi benim bu durum beni gitgide asabilestirdi birakin etrafi toplamayi kendi ozel bakimimi yapamaz oldum banyoya girwmiyorum afedersiniz ama wc ye dahi beraber gidiyoruz yemek yemem icin uyumasi lazim ama parke gicirtisina bile uyaniyorsabrettim yurusun duzelir dediler suan oglum 14 aylik 12 aylikken yurudu sukur fakat dunya oyuncagi onune ser oynamiyor tv izle izlemiyor devamli miz miz miz pacamda benle oyna is yapma diyor cookk bunaldim coookkk etrafimdaki bebekleri gorunce nerede hata yapiorum diyorum arkadaslarim iste yapiyor yemekte sinemaya bile gidiyor ben hala yeni dogurmus gibiyim. bagirma asi olur aglatma gunah e ben ne olacagim ne olur benim durumumda olan arkadaslar siz ne yaptiniz duzelir mi tavsiyeniz var mi cok yoruldum cok bunaldim sukurler olsun Allah cc onu bana verdi ama ben kayboldum sanki eski benden eser yok duzelir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?