annelerin yakasini birakmayan bebekler

Kıyamam sana, haline üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum.

Yorgun, bıkkın ve de çaresiz tüm annelere sevgiler :)

Ağlarsa asabi olur uyarılarını dikkate alma. Zaten oldukça asabi ve senin, o ağladığında savunmasız kaldığını keşfetmiş basıyor yaygarayı. Ufak ufak yalnız bırakacaksın. Babası varken odada, sen çıkacaksın. 10 dk yok ol. 10 dk ağlıyorsa bırak ağlasın. Babası başında dursun ve o da soğukkanlı olsun. Ağlayıp, yaygara çıkarmalarına pabuç bırakmayın. Zamanla 10 dk yı 12,13,14,15 dk, yarım saate çıkar ama yanında biri olsun yalnız kalmasın. Odaya döndüğünde de 'ahh benim evladım çok ağlamış tamam canım' falan diyerek yangına körükle gitme. Sakin ve soğukkanlı ol, saçlarını okşa. Tepkilerin abartılı olmasın. Sana bağımlı ise, o bağımlılıktan onu kurtarmak gerek. Çocuklar sadece ihtiyaçlarına odaklı yaşadıkları için ebeveynlerindeki açıkları çabuk yakalarlar. Ve bunu kendi menfaatleri için kullanırlar henüz otokontrolleri yoktur bunu siz aşılayacaksınız. Normal böyle şeyler telaşlanmayın. Kedileri, köpekleri düşünün... yavruları ne kadar mızıklasa da anneleri onları bir gün hayata bırakırlar.

Off cok uzuldum durumunuza muhakkak bi caresi vardir cevremde cok gordum boyle cocuk aglayan annesinden ayrilmayan hatta zamanla anne cocugun bu durumuna o kadar alisiyorki fatketmeden kendiside cocuga bagimli hale gelebiliyor bi cocuk psikiyatristine gitseniz ben isin icinden cikamadigim her durumda kizimi goturdum cokta faydasini gordum gerci maasallah herkes pedagog burda

Burada da pedagoglar ya da psikologlar vardır sanırım.ben öğretmenim, gelişim psikolojisi gördüm. Ona istinaden yazdım görüşlerimi. Öğretmenlerin hepsi gelişim psikolojisi alıyor. Az çok bu konularda fikirleri vardır. Burda da oldukça fazla öğretmen var sanırım. Yardımlaşma forumu sonuçta. Deneyimli annelerin de yardımı dokunur tabii. Ben kendi adıma mesajınızı görünce açıklama gereği duydum:)

Sizin yazdiginizi okumamistim dönüp tekrar okudum bence harika fikirler ben cocuk gelisimi okumadim ama cocuk yetistirmeyle ilgili cok kitap okudum sizin yazdiklariniz kitapta yaznlarla ayni bende bu sekilde buyuttum kizimi ama yinede yanlis bisey soylememek adina bi psikiyatriste goturun dedim ben bilgisi olmayan ama kendini en bilgili gorenlerden bahsediyorum mesela size gelip aaaa cocugu aglatma yazik sogukkanli olunurmu bagrina bas diyenlerden:)

Benim küçük kızım da bensiz bir dk geçirmezdi .biraz babaannesine bırakıp dışarı çıktığımda da bütün mahalleyi ayağa kaldırırdı. Ne kadar uzakta olursam olayım o ağlama sesini duyunca eve isinlanmam an meselesi oluyordu :) birgün cinnet geçirecek kıvama geldim (asla kizima yönelik birşey değil ,kendi dusunemediklerimle alakalı) ağlıyorsa hemen koşup almadım mesela ..gözlemledim, sebep aradım :sımariklik mi sikinti mi diye ..buna göre kucağıma alıp yada ağladığı yerde sadece dokunarak iletişim kurdum .oyunlar oynadık ,birlikte bulaşıkları yerleştirdik, çamaşır katladik, etrafı topladık, evi süpürdük ,etkinlikler yaptık ..birlikte hayata karistik (öncesinde izole bir hayatimiz vardi)bu sırada huysuzluklari biraz azaldı . Ağlama krizleri de öyle ..eğitim setlerini öneririm ve bebisle kaliteli vakit geçirmeni .mental gelişimini de desteklemiş olursun .o şeylere o kadar para veremem dersen de internette bir sürü video var ,otur kendin yap .küçük etkinliklerin onu ne kadar mutlu ettiğini göreceksin .bir de maddi durumun uygunsa eve oyun ablası almanı öneririm .kolaylıklar diliyorum ..

merhaba, kızım da aynısı maalesef. 9 aylık ve hep kucakta gezerek uyumak istiyor. otomatik sallanan beşikte bile uyanmayı başarıyor ve ağlıyor, yine kucağa gelmek istiyor. geceyi zaten hiç söylemiyorum, artık saymayı bıraktım kaç kere kalktığımı. ne zaman düzelir acaba, bir yolu var mı?

Amin inşallah. Teşekkür ederim. Rabbim size de yardım etsin inşallah sizi çok iyi anlıyorum.

Kıyamam sana, haline üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum.

Yorgun, bıkkın ve de çaresiz tüm annelere sevgiler :)
Teşekkür ediyorum canım benim. Allah razı olsun.

haklisiniz yapmam gereken en saglikli sey uzman yardimi tesekkur ederim

tabiiki tavsiyelerinizi goruslerinizi almak icin actim konuyu fakat sanki ben bebegime iskence ediyormusum gibi sevgi sefkat yoksunu buyutuyormusum gibi algilanmasina konunun carpitilmasina acikca uzuldum yanlis anlamayin sizin icin soylemiyorum bir anne olarak bebegimi uzmeden bunalmis yipranmis biri olarak cozum care aramaya calisirken bu tarz elestiriler insani maalesef uzuyor

Bencede en iyisi uzman yardimi.
Benim ablaminda aynisi. Yegenim hatta iki kati
Defalarca dedim gotur diye ama dinlemedi.
Simdi 4 yasinda hala ayni,
Kolay gelsin

Ama ben eleştirmedim. Nerede eleştirmişim? Karıştırdınız mı acaba?

Ama ben eleştirmedim. Nerede eleştirmişim? Karıştırdınız mı acaba?
hayir hayir siz elestirmediniz farkindayim tavsiyeleriniz cok guzel arkadas burada pedagog cok dedi sizde aciklama yapinca yanlis anlamamaniz icin yazdim

Canim allah yardimcin olsun oncelikle. Anne olmayan hockimse yasadigin zorlugu bilemez fakat cocugunda bi sknti var gibime geldi insajin en azindan kendine biraz vakit ayirmasi sart ama bence senin yapman gereken once bi pedagog la gorusmen ve gunde bikac saat annene birakman bunu bu sekilde bikac kez yap ama tabi padogog dan yardm aldktan sonra bir bebegin anneye bu kadar bagli olmasi hic iyi degil allah yardimcin olsn

Kucağa alışmak diye birşey var gördüğümüz gibi hatayı başında yapmışsınız maalesef
benim cocugum kolikti yatagina birakabilme sansim yoktu aksam 16 itibari ile sanci baslar sabah 04. aglama krizinden yorgun duserdi yapilmasi gereken buydu

Canim benimkide oyle birak disariyi evde bile anne diye pesimde wc bile beraber giriyoruz yada kapinin onunde oturup agliyo yapacak birsey yok sabretmeye calisacagiz buyuyene kadar benmkide 2 yasinda herkes bir sene daha boyle olur diyorlar

Neden işlerinizi yaparken ona da görevler vermiyorsunuz? Benim kızım da 15aylık o da gölge gibi peşimde ama ben bu durumu fırsata çevirdim bulaşık makinesini boşaltırken o tabakları veriyor ben yerleştiriyorum, kirli sepetini yanına koyuyorum makinaya dolduruyor 3-5 kere doldur boşalt yapıyor oyalanıyor. O çamaşırları veriyor ben asıyorum ve daha bir sürü şey. Hem oyun hem iş yapmış oluyoruz..

Tüm kontrolleri yapildiysa ve sağlık sorunu yoksa biraz aglatmaniz gerekiyor. Agladiginda dayanamıyordu buz anladigim kadariyla ve her isteğini yerine getiriyorsunuz ancak bebekler yetişkinleri manipüle etme konusunda çok yeteneklidir. Bizim aklimiza gelmeyecek şekillerde bizi kullanabilir, duygu sömürüsü yapabilirler. Bunu kotu olduklarından değil, dogalari gereği yaparlar. Yani teabihte hata olmaz ama biraz tas kalpli davranmaniz gerekiyor. Her istegini ağlayarak yaptiramayacagini öğrenmesinin en iyi yolu agladigi halde bir şey elde edememesi.

Benimkide öyle napıcaz bilmiyorum, benimki babasıyla duruyor babası yoksa evde tuvalete gidemiyorum yürütece koyuyorum tuvalet Kapısında ağlıyor halbuki Görüyor beni, sanırım bazı şeyleri Ağlayarak öğrenecek kıyamıyorumda buğün ilk defa tucalette Kapısında ağlarken ciddiye almadım sadece burdayım annecim dedim sonra sustu böyle deniycem birde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…