- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
Yazınızı okuduğumda sanki aynı şeyleri ben yazmışım da göndermeden önce bir kez kontrol ediyorum gibi hissettim inanin ki. Benim kızım da 14 aylık ve baştan sonra kolic olması vs. bütün davranışları aynı sizin anlattığıniz gibi. Bana yardım eden hiç kimse yok iki aileden de uzaktayız tek fark bu. Benim de zaman zaman psikolojim bozuluyor ama şükrediyorum sizin gibi bebeği olmayanları düşünüyorum onlar nasıl uzuluyordur diyorum. Hiç kızmıyorum bebeğime onun hiç bir şeyden haberi yok ki. Bilse yapar mi?
Şunu da eklemek isterim ki bebegim zaten yeterince zor bir bebek iken uyku problemimizde var. Kucakta omuzda uykuya dalmak istiyor. 11 kilo ve uykuya dalmak için bazen 30 45 dk ayakta bebek kucagimda oluyor. Bazen düşürmemek için kendimi zor tutuyorum. Kollarim feci şekilde ağrıyor. Ve uykusu hafif küçücük ses de uyanıyor. Geceleri her uyandiginda sürekli emmek istiyordu zaten ama 5 6 gündür hiç durmadan emmek istiyor. Göğsümü çektiğimde uyanıyor. Görüşlerimi ısırdı yara oldular canım yana yana emzirmeye çalışıyorum.
Bazen bu durum hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Bunları yazarken neredeyse dokunsalar aglayacağım. Çünkü bütün bu sıkıntıların yanında atanmayi çok istiyorum bebeğimin geleceği için. Gece o uyudugunda dersin başına geçiyorum. Biliyorum zor ama yapmam da gerekiyor. Çıkmaz da hissediyorum kendimi.
Off cok uzuldum durumunuza muhakkak bi caresi vardir cevremde cok gordum boyle cocuk aglayan annesinden ayrilmayan hatta zamanla anne cocugun bu durumuna o kadar alisiyorki fatketmeden kendiside cocuga bagimli hale gelebiliyor bi cocuk psikiyatristine gitseniz ben isin icinden cikamadigim her durumda kizimi goturdum cokta faydasini gordum gerci maasallah herkes pedagog burda
Sizin yazdiginizi okumamistim dönüp tekrar okudum bence harika fikirler ben cocuk gelisimi okumadim ama cocuk yetistirmeyle ilgili cok kitap okudum sizin yazdiklariniz kitapta yaznlarla ayni bende bu sekilde buyuttum kizimi ama yinede yanlis bisey soylememek adina bi psikiyatriste goturun dedim ben bilgisi olmayan ama kendini en bilgili gorenlerden bahsediyorum mesela size gelip aaaa cocugu aglatma yazik sogukkanli olunurmu bagrina bas diyenlerden:)Burada da pedagoglar ya da psikologlar vardır sanırım.ben öğretmenim, gelişim psikolojisi gördüm. Ona istinaden yazdım görüşlerimi. Öğretmenlerin hepsi gelişim psikolojisi alıyor. Az çok bu konularda fikirleri vardır. Burda da oldukça fazla öğretmen var sanırım. Yardımlaşma forumu sonuçta. Deneyimli annelerin de yardımı dokunur tabii. Ben kendi adıma mesajınızı görünce açıklama gereği duydum:)
Benim küçük kızım da bensiz bir dk geçirmezdi .biraz babaannesine bırakıp dışarı çıktığımda da bütün mahalleyi ayağa kaldırırdı. Ne kadar uzakta olursam olayım o ağlama sesini duyunca eve isinlanmam an meselesi oluyordu :) birgün cinnet geçirecek kıvama geldim (asla kizima yönelik birşey değil ,kendi dusunemediklerimle alakalı) ağlıyorsa hemen koşup almadım mesela ..gözlemledim, sebep aradım :sımariklik mi sikinti mi diye ..buna göre kucağıma alıp yada ağladığı yerde sadece dokunarak iletişim kurdum .oyunlar oynadık ,birlikte bulaşıkları yerleştirdik, çamaşır katladik, etrafı topladık, evi süpürdük ,etkinlikler yaptık ..birlikte hayata karistik (öncesinde izole bir hayatimiz vardi)bu sırada huysuzluklari biraz azaldı . Ağlama krizleri de öyle ..eğitim setlerini öneririm ve bebisle kaliteli vakit geçirmeni .mental gelişimini de desteklemiş olursun .o şeylere o kadar para veremem dersen de internette bir sürü video var ,otur kendin yap .küçük etkinliklerin onu ne kadar mutlu ettiğini göreceksin .bir de maddi durumun uygunsa eve oyun ablası almanı öneririm .kolaylıklar diliyorum ..arkadaslar merhaba oglum 35 haftalik dogdu kolikti ve gida alerjisi vardi bu hayatta ihtiyaci olan tek kisi oldugumu dusundum isten ayrildim sabahlara kadar uyumadan 6 ayi bitirdik ama kucaga oyle alismisti ki 10 aylik olup emekleyene kadar kucagimdan inmedi biraktigim an morarana kadar aglardi ha sabir emekleyince duzelir dedim bu arada ne yemek ne is yapamadim haftada 2 gun annem gelip haftalik yemeklerimizi temizligimizi yapip giderdi Allah bin kere razi olsun bu kadar rahat olusuma bakmayin o donem tum sosyal hayatimin bittigi icin evden disari cikamadigim icin saclarimi bile tarayamadigim icin aldigim ve stresten veremedigim kilolarim icin herseyden onemlisi bebegimin alerjik sorunlari icin depresyon noktasina gelmistim.bebegim 10 aylik olup emeklemeye basladiginda nereye gitsem pacamdan tutup beni al diye agliyordu anladim ki rahat bir nefes almam icin okula fila gitmesi gerekiyordu babasi aksam geldiginde bile yakami birakmiyordu tek arkadasi tek oyuncagi benim bu durum beni gitgide asabilestirdi birakin etrafi toplamayi kendi ozel bakimimi yapamaz oldum banyoya girwmiyorum afedersiniz ama wc ye dahi beraber gidiyoruz yemek yemem icin uyumasi lazim ama parke gicirtisina bile uyaniyorsabrettim yurusun duzelir dediler suan oglum 14 aylik 12 aylikken yurudu sukur fakat dunya oyuncagi onune ser oynamiyor tv izle izlemiyor devamli miz miz miz pacamda benle oyna is yapma diyor cookk bunaldim coookkk etrafimdaki bebekleri gorunce nerede hata yapiorum diyorum arkadaslarim iste yapiyor yemekte sinemaya bile gidiyor ben hala yeni dogurmus gibiyim. bagirma asi olur aglatma gunah e ben ne olacagim ne olur benim durumumda olan arkadaslar siz ne yaptiniz duzelir mi tavsiyeniz var mi cok yoruldum cok bunaldim sukurler olsun Allah cc onu bana verdi ama ben kayboldum sanki eski benden eser yok duzelir mi
Yazınızı okuduğumda sanki aynı şeyleri ben yazmışım da göndermeden önce bir kez kontrol ediyorum gibi hissettim inanin ki. Benim kızım da 14 aylık ve baştan sonra kolic olması vs. bütün davranışları aynı sizin anlattığıniz gibi. Bana yardım eden hiç kimse yok iki aileden de uzaktayız tek fark bu. Benim de zaman zaman psikolojim bozuluyor ama şükrediyorum sizin gibi bebeği olmayanları düşünüyorum onlar nasıl uzuluyordur diyorum. Hiç kızmıyorum bebeğime onun hiç bir şeyden haberi yok ki. Bilse yapar mi?
Şunu da eklemek isterim ki bebegim zaten yeterince zor bir bebek iken uyku problemimizde var. Kucakta omuzda uykuya dalmak istiyor. 11 kilo ve uykuya dalmak için bazen 30 45 dk ayakta bebek kucagimda oluyor. Bazen düşürmemek için kendimi zor tutuyorum. Kollarim feci şekilde ağrıyor. Ve uykusu hafif küçücük ses de uyanıyor. Geceleri her uyandiginda sürekli emmek istiyordu zaten ama 5 6 gündür hiç durmadan emmek istiyor. Göğsümü çektiğimde uyanıyor. Görüşlerimi ısırdı yara oldular canım yana yana emzirmeye çalışıyorum.
Bazen bu durum hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Bunları yazarken neredeyse dokunsalar aglayacağım. Çünkü bütün bu sıkıntıların yanında atanmayi çok istiyorum bebeğimin geleceği için. Gece o uyudugunda dersin başına geçiyorum. Biliyorum zor ama yapmam da gerekiyor. Çıkmaz da hissediyorum kendimi.
Amin inşallah. Teşekkür ederim. Rabbim size de yardım etsin inşallah sizi çok iyi anlıyorum.merhaba benim oglumda tam 11 kg aynen devamli emmek istiyor ve kucagimda sallayarak tum evi turluyoruz ancak oyle uyuyor yardimcinizin olmamasina cok uzuldum gercekten zor Allah yar ve yardimciniz olsun insallah atanir emeklerinizin karsiligini alirsiniz
Teşekkür ediyorum canım benim. Allah razı olsun.Kıyamam sana, haline üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum.
Yorgun, bıkkın ve de çaresiz tüm annelere sevgiler :)
haklisiniz yapmam gereken en saglikli sey uzman yardimi tesekkur ederimOff cok uzuldum durumunuza muhakkak bi caresi vardir cevremde cok gordum boyle cocuk aglayan annesinden ayrilmayan hatta zamanla anne cocugun bu durumuna o kadar alisiyorki fatketmeden kendiside cocuga bagimli hale gelebiliyor bi cocuk psikiyatristine gitseniz ben isin icinden cikamadigim her durumda kizimi goturdum cokta faydasini gordum gerci maasallah herkes pedagog burda
tabiiki tavsiyelerinizi goruslerinizi almak icin actim konuyu fakat sanki ben bebegime iskence ediyormusum gibi sevgi sefkat yoksunu buyutuyormusum gibi algilanmasina konunun carpitilmasina acikca uzuldum yanlis anlamayin sizin icin soylemiyorum bir anne olarak bebegimi uzmeden bunalmis yipranmis biri olarak cozum care aramaya calisirken bu tarz elestiriler insani maalesef uzuyorBurada da pedagoglar ya da psikologlar vardır sanırım.ben öğretmenim, gelişim psikolojisi gördüm. Ona istinaden yazdım görüşlerimi. Öğretmenlerin hepsi gelişim psikolojisi alıyor. Az çok bu konularda fikirleri vardır. Burda da oldukça fazla öğretmen var sanırım. Yardımlaşma forumu sonuçta. Deneyimli annelerin de yardımı dokunur tabii. Ben kendi adıma mesajınızı görünce açıklama gereği duydum:)
Ama ben eleştirmedim.tabiiki tavsiyelerinizi goruslerinizi almak icin actim konuyu fakat sanki ben bebegime iskence ediyormusum gibi sevgi sefkat yoksunu buyutuyormusum gibi algilanmasina konunun carpitilmasina acikca uzuldum yanlis anlamayin sizin icin soylemiyorum bir anne olarak bebegimi uzmeden bunalmis yipranmis biri olarak cozum care aramaya calisirken bu tarz elestiriler insani maalesef uzuyor
hayir hayir siz elestirmediniz farkindayim tavsiyeleriniz cok guzel arkadas burada pedagog cok dedi sizde aciklama yapinca yanlis anlamamaniz icin yazdimAma ben eleştirmedim.Nerede eleştirmişim? Karıştırdınız mı acaba?
benim cocugum kolikti yatagina birakabilme sansim yoktu aksam 16 itibari ile sanci baslar sabah 04. aglama krizinden yorgun duserdi yapilmasi gereken buyduKucağa alışmak diye birşey var gördüğümüz gibi hatayı başında yapmışsınız maalesef
Canim benimkide oyle birak disariyi evde bile anne diye pesimde wc bile beraber giriyoruz yada kapinin onunde oturup agliyo yapacak birsey yok sabretmeye calisacagiz buyuyene kadar benmkide 2 yasinda herkes bir sene daha boyle olur diyorlaresim yardimci olmaya calisiyor fakat oynayacaksak ucumuz yoksa kabul etmiyor tv de izliyor ama bensiz izlemiyor yani 2 dak bulasiklari yerlestirene kadar oyalansin istiyorum ama izin vermiyor yanindan ayrilinca sanirsiniz ki olduresiye dovuyor biri oyle agliyor anneme bir iki defa biraktim bir hava alip geleyim dedim gelene kadar aglamis annem diyor ki kizim nefesi kesilecek sandim korktum diyor sanirim bir pedagogdan yardim almam gerekecek
Tüm kontrolleri yapildiysa ve sağlık sorunu yoksa biraz aglatmaniz gerekiyor. Agladiginda dayanamıyordu buz anladigim kadariyla ve her isteğini yerine getiriyorsunuz ancak bebekler yetişkinleri manipüle etme konusunda çok yeteneklidir. Bizim aklimiza gelmeyecek şekillerde bizi kullanabilir, duygu sömürüsü yapabilirler. Bunu kotu olduklarından değil, dogalari gereği yaparlar. Yani teabihte hata olmaz ama biraz tas kalpli davranmaniz gerekiyor. Her istegini ağlayarak yaptiramayacagini öğrenmesinin en iyi yolu agladigi halde bir şey elde edememesi.arkadaslar merhaba oglum 35 haftalik dogdu kolikti ve gida alerjisi vardi bu hayatta ihtiyaci olan tek kisi oldugumu dusundum isten ayrildim sabahlara kadar uyumadan 6 ayi bitirdik ama kucaga oyle alismisti ki 10 aylik olup emekleyene kadar kucagimdan inmedi biraktigim an morarana kadar aglardi ha sabir emekleyince duzelir dedim bu arada ne yemek ne is yapamadim haftada 2 gun annem gelip haftalik yemeklerimizi temizligimizi yapip giderdi Allah bin kere razi olsun bu kadar rahat olusuma bakmayin o donem tum sosyal hayatimin bittigi icin evden disari cikamadigim icin saclarimi bile tarayamadigim icin aldigim ve stresten veremedigim kilolarim icin herseyden onemlisi bebegimin alerjik sorunlari icin depresyon noktasina gelmistim.bebegim 10 aylik olup emeklemeye basladiginda nereye gitsem pacamdan tutup beni al diye agliyordu anladim ki rahat bir nefes almam icin okula fila gitmesi gerekiyordu babasi aksam geldiginde bile yakami birakmiyordu tek arkadasi tek oyuncagi benim bu durum beni gitgide asabilestirdi birakin etrafi toplamayi kendi ozel bakimimi yapamaz oldum banyoya girwmiyorum afedersiniz ama wc ye dahi beraber gidiyoruz yemek yemem icin uyumasi lazim ama parke gicirtisina bile uyaniyorsabrettim yurusun duzelir dediler suan oglum 14 aylik 12 aylikken yurudu sukur fakat dunya oyuncagi onune ser oynamiyor tv izle izlemiyor devamli miz miz miz pacamda benle oyna is yapma diyor cookk bunaldim coookkk etrafimdaki bebekleri gorunce nerede hata yapiorum diyorum arkadaslarim iste yapiyor yemekte sinemaya bile gidiyor ben hala yeni dogurmus gibiyim. bagirma asi olur aglatma gunah e ben ne olacagim ne olur benim durumumda olan arkadaslar siz ne yaptiniz duzelir mi tavsiyeniz var mi cok yoruldum cok bunaldim sukurler olsun Allah cc onu bana verdi ama ben kayboldum sanki eski benden eser yok duzelir mi
cayimin sekeri inanin beni cok rahatlatti mesajiniz cok tesekkur ederim ben ev isi yemek vs vazgectim bunlardan inanin oglum herseyden daha onemli surekli kucagimda sariliyoruz oyunlar oynuyoruz ama iste biryerde sabir noktasi kiriliveriyor ellinizde olmadan tencere tava elbise ne varsa dokuyorum ortaya annecigim sen bunlarla oyna dislerimi fircalayip gelecegim diyorum arkami donmemle aglamaya basliyor banyo hep mermer dusecek birsey olacak diye korkuyorum erteliyorum isimi esim geliyor tv izlemiyor hadi bakalim oyun zamani annede bana yemek hazirlasin diyor ama yok mutfaga gelip pacaamdan tutup iceri gel diye agliyor:) elbette gececek bu gunler benim korkum ona kizmak ve sonradan pisman olmak cunku cok ince bi cizgi o yeter artik dediginiz an
Benimkide öyle napıcaz bilmiyorum, benimki babasıyla duruyor babası yoksa evde tuvalete gidemiyorum yürütece koyuyorum tuvalet Kapısında ağlıyor halbuki Görüyor beni, sanırım bazı şeyleri Ağlayarak öğrenecek kıyamıyorumda buğün ilk defa tucalette Kapısında ağlarken ciddiye almadım sadece burdayım annecim dedim sonra sustu böyle deniycem birde.cayimin sekeri inanin beni cok rahatlatti mesajiniz cok tesekkur ederim ben ev isi yemek vs vazgectim bunlardan inanin oglum herseyden daha onemli surekli kucagimda sariliyoruz oyunlar oynuyoruz ama iste biryerde sabir noktasi kiriliveriyor ellinizde olmadan tencere tava elbise ne varsa dokuyorum ortaya annecigim sen bunlarla oyna dislerimi fircalayip gelecegim diyorum arkami donmemle aglamaya basliyor banyo hep mermer dusecek birsey olacak diye korkuyorum erteliyorum isimi esim geliyor tv izlemiyor hadi bakalim oyun zamani annede bana yemek hazirlasin diyor ama yok mutfaga gelip pacaamdan tutup iceri gel diye agliyor:) elbette gececek bu gunler benim korkum ona kizmak ve sonradan pisman olmak cunku cok ince bi cizgi o yeter artik dediginiz an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?