Anneliğime laf etti

Ne var bunda? Adam başka yemek isteyemez mi yani? Aşırı tepki vermiş, üzerine bir de çocuğu koz olarak kullanmışsınız. Hata üzerine hata yani. Biraz daha sakin olmayı deneyin. Eşinize güzellikle, nazla çok uğraştığınızı, bir dahakine de onun istediği yemeği yapabileceğinizi belirtmek varken adamı ne diye kışkırtıyorsunuz ki? Ha ama ne olur, doğru düzgün söylememiştir, nankörlük falan etmiştir o zaman istediğinizi söyleyin ama gene de bebeğinizi koz olarak kullanmayın. Ben eşime ben de yemiyorum ben de çocuğumuz da aç kalsın desem, aşırı ters teper ki oldukça sakin, sabırlı ve sesini yükseltmeyen vb bir adamdır. Ayrıca sigara kısmına diğer arkadaşlar gibi ben de takıldım, bütün o risklere rağmen doktorunuz nasıl günde 2-3 taneye izin verdi? Bağımlı falan mısınız?

Burada anlatılan dert sigara değil.
Kimsenin yargılama hakkı yok, kaldı ki konu sahibi bunu nasıl bırakırım vs diye bir şey sormamış.
Evet, benim doktorum da en asgari düzeyde müsade ediyor.
Yoksunluk sendromuna girip bu süreci cehennem gibi yaşamamdansa, elimden geleni yapmamı ve günde maksimum 2 tane ince ve en hafif sigaralardan içebileceğimi söylüyor.
Herkes anında şu zıkkımı keşke bırakabilse ama bırakamadı ya da içti diye de eşinin ettiği lafları hakediyor değil!

Teşekkür ederim söylemek istediklerimi aktarmışsınız zaten ben her gün sigara içen biri değilim doktorum nasıl olsa izin verdi rahatlığı Yok bu şekilde kendimi çok kötü hissedince içmek istedim

ama bırakamadığı için veya yoksunluk sebebiyle içmemiş ki,
kocasına kızmış,
ve şu mesajı vermek istemiş,
sen beni üzersen ben de bebeğe zarar veririm.
ben böyle anladım.

Yazıma ek yazmıştım sanırım sizde farketmediniz ben nasıl olsa doktorum izin veriyor içeyim ne olacak diye düşünmüyorum sigara hamilelikten önce günde 1 paket içerdim öğrendiğim gibi bıraktım 4 ayda toplam yarım paket içmemişimdir benim bebeğim benim emanetim bişey olsa ben sorumluyum bu kötülüğü yapmam

kocasına kızmış,
ben böyle anladım.
Yok, yanlış anlamışsınız.
Çok sinirlendiği için, kendini sakinleştirmek adına içmiş.
Hiçbir can taşıyan kadın 'dur çocuğum şu zıkkımdan alsın da kocam görsün gününü' demez, diyemez.
Bu durum stresi yönetemediği zaman gerçekleşmiş.

kocasına kızmış,
ben böyle anladım.
Hayır şu mesajı vermek istedim zararlı olan herşeyden daha çok yaşatılan huzursuzluk sinir stres kötü etkiliyor bu sigara bile bu kadar zarar veremez çünkü tüm gün takıyorum aklıma geldikçe ağlıyorum eskiden böyle değildim hamilelikte daha duygusal oldum

Kesinlikle çok doğru ne zaman çok üzülsem veya sinirlensem aklıma sigara geliyor yoksa düşünmüyorum bile babasının bana yaptığından bebeğimin suçu yokki onu cezalandırayım

filmdelisi konu sahibinin şu mesajından ben öyle anladım, elbette yazım dili nedeniyle yanlış anlamış olabilirim.
dediğin gibi ise herkesin başına gelebilir bir durum, umarım kolayca aşarlar problemlerini.

Bencil ve şımarık buldum sizi. Bu geçen diyalogda bağırmanızı gerektirecek bişey göremedim, niye bağırıyorsunuz? "Yemeyeceğim çocuk aç kalsın" demenizde duygu sömürüsünün alası oluyor. Sırf dikkat çekmek için, eşinizin damarına basmak için yaptığınız hareketler ve buna bebeği alet ediyorsunuz yemeyerek, sigara içerek. Kimi, neyi cezalandırdığınızı sanıyorsunuz bilmiyorum ama dikkat çekmek için, alttan alınmak için çocugu kullanmayın. Bir siz doğurmuyorsunuz, bukadar kaprisin alemi yok bence

Çok üzülürsem veya sinirlenirsem aklıma sigara geliyor ben de yanlış aktarmış olabilirim kendimi hala kötü hissettiğim için yazıda toparlayamamış olabilirim

Bu diyalogda bağırmamı gerektirecek bişey yok bu diyalog bardağı taşıran son damla çünkü çoğu zaman böyle buna benzer söylemler oluyor yeter noktamdı

ah ah daha doğmadan anne-baba arasında kalmış yavrucak.

hamile karısı istediği yemeği yapmadı diye atarlanan ve yemek yemeyen bir baba

kocasına sinirlendiği için yemeğini yemeyen üstüne bir de sigara içen bir anne

ee burada olan kime oldu?

yazık o yavruya,saçmalamayın bence.

Ben istediği yemeği yapmadığım için değil zaten hiç beğenmiyorsun kendin yap dediğim için

Senden anne olmaz dedi sonra üzüldüm ve ağladım ki hamileliğim bugüne kadar problemli geçti ben bebeğim için çok şeye katlanmışken bu yüzden genel olarak tüm anneliğimi hiç etti

Bu laf cidden ağır, hele ortak bir sevinci paylaşmayı beklediğiniz birinin ağzından çıkıyor olması daha ayrı incitir.
Güzel bir özür duyana kadar tavrınızı koymanızı, ama bu tavırlı haliniz süresince kendinize ve bebeğinize eziyet etmemenizi tavsiye ederim. Yani eşiniz yemeğini ister yesin ister yemesin, siz kendi karnınızı doyurup kendi işinize bakmaya devam edin.

Bu diyalogda bağırmamı gerektirecek bişey yok bu diyalog bardağı taşıran son damla çünkü çoğu zaman böyle buna benzer söylemler oluyor yeter noktamdı

Doğrudur. Tek konudan öyle görünüyor belki çok doldunuz patladınız böyle bilemem ama ne olursa olsun çocuğu kullanmayın. Ben normalde evin içinde sigara içen bir insandım daha keyifli oluyor çünkü film izlerken, nette takılırken kahvemle fılan içerdim ama kedim olduğundan beri yani 2 senedir evde içmiyorum, kimseye içirtmiyorum kedinin yanında etkilenmesin diye, kendimde çıkıp ayakustu içip hallediyorum. Siz karnınızda taşıyorsunuz çocuğunuzu birde...

Özür duysam da ki özür diledi sinirle söyledim dedi o lafın etkisinden çıkamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…