- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.571
- 598
ama bırakamadığı için veya yoksunluk sebebiyle içmemiş ki,
kocasına kızmış,
ve şu mesajı vermek istemiş,
sen beni üzersen ben de bebeğe zarar veririm.
ben böyle anladım.
Ben olsam içerim.ben olsam içemem doktor dese bile
Bağımlılıkların psikolojik ayakları da vardır River bilirsin. Bilmem hiç sigara kullandın mı, en inatçı bağımlılıklardan biri de tütün bağımlılığıdır. Bu basit bir nikotin bağımlılığından öte, pek çok kişi için stres kontrolünü de sağladığı için, duyguların depreştiği anlarda (Bilhassa öfkeli anlarda-kontrol gücü azaldığında) rahatlamak adına yakılır.
Hamileliğinde doktorunun kendisine "Günde 4e kadar en hafif sigarayı içebilirsin" dediği biri olarak, inat ettim sigarayı bıraktım. Ancak beni strese sokacak hiçbir ortamda-hiçbir kişi ile olmadım. Eşim çok destek oldu. Bu desteği göremeyen ve hatta anneliği eleştirilerek daha da sinir edilen-üzüntülere itilen bir bağımlı, ne yapabilir River?
Bağımlılıkların psikolojik ayakları da vardır River bilirsin. Bilmem hiç sigara kullandın mı, en inatçı bağımlılıklardan biri de tütün bağımlılığıdır. Bu basit bir nikotin bağımlılığından öte, pek çok kişi için stres kontrolünü de sağladığı için, duyguların depreştiği anlarda (Bilhassa öfkeli anlarda-kontrol gücü azaldığında) rahatlamak adına yakılır.
Hamileliğinde doktorunun kendisine "Günde 4e kadar en hafif sigarayı içebilirsin" dediği biri olarak, inat ettim sigarayı bıraktım. Ancak beni strese sokacak hiçbir ortamda-hiçbir kişi ile olmadım. Eşim çok destek oldu. Bu desteği göremeyen ve hatta anneliği eleştirilerek daha da sinir edilen-üzüntülere itilen bir bağımlı, ne yapabilir River?
Anlayışınız için teşekkür ederimben konu sahibinin ilk sayfada yazdığı bir iki mesajını farklı değerlendirmişim, kendisi daha sonradan açıkladı.
ben açıkçası yoksunluk sebebiyle değil de bilinçli olarak kocasına ders olsun diye yaptığını düşünerek yazdım bu mesajımı.
elbette bağımlılık çok zordur, hak veriyorum.
Aslında hepsı gızlıyor ıctıgınıTanıdığım tüm hamile arkadaşlara günde 5 taneye kadar içebilirsin demiş doktorlar.
Anlayışınız için teşekkür ederim
Benim eşimde bana çok destek oldu hatta kendi annesi hamileliğimde beni hep üzdüğü için annesiyle görüşmemizi kesti kendisi bende görüşmüyorum tıpkı anlattığınız gibi stres durumları dışında sigara aklıma gelmiyor zaten
Özür diledi sinirle söyledim dedi ben herseyde kendi anneliğimi sorgulayacağım şimdi üstelik kız kardeşi senden anne olmaz ölsün çocuğun demişti 1-2 ay önce herkes haklı mıydı diyorumO halde oturun şöyle karşılıklı güzelce bi konuşun. "Benim elimi bir an bile bırakma ki, ben gidip sigarada teselli aramayayım. Bunu bana da, yavrumuza da yapma. Dilediğin yemek olsun, yine yaparım. Çünkü seni seviyorum, seni mutlu görmek istiyorum. Ama sen de beni incitme, yorgunluğumu gör, emeğimi takdir et bazen çünkü ben de sevildiğimi hissetmek istiyorum" vb. konuşun. Anneliğinize söylediği lafın ne kadar kırıcı olduğunu açıklayın, empati yaptırın.
Kötü gününüzdesinizdir belki, öyle denk gelmiştir, belki konuşunca anlar özrünü de diler.
Geçer bu günler de.
Şimdi bir sigara daha içesim geldiDoğru demiş kusura bakma, şu yemeği yapsaydın demiş başka zaman yaparım diyip susmalıydın bi kere de beğen diye üretmenin anlamı ne, hele ki kocaya kızıp aç kalmak üstüne sigara içmek, pes
Yok, yanlış anlamışsınız.
Çok sinirlendiği için, kendini sakinleştirmek adına içmiş.
Hiçbir can taşıyan kadın 'dur çocuğum şu zıkkımdan alsın da kocam görsün gününü' demez, diyemez.
Bu durum stresi yönetemediği zaman gerçekleşmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?