Annelik bencillikmi

affolarak soruyorum şu cümlenin üstüne ''neyin kafasını yaşıyorsun sen '' diye sormazlarmı adama? deyip mune nin asabi bakışlarını üzerimde hissedip eyvallah diyorum..
Sen neyin kafasini yasiyorsundan baska cumle kuramiyorsun galiba

Taş atmak ? Nefret ? Tartışma ?gaz , kaçmak Kusmak ? Siz tüm bu cümleleri güzel kalbinizle , iyi niyetinizle yazdınız öylemi !... Bu kadar kısa cümleye kendi kalbinizi sığdırmışsınız .

Taş atmak ? Nefret ? Tartışma ?gaz , kaçmak Kusmak ? Siz tüm bu cümleleri güzel kalbinizle , iyi niyetinizle yazdınız öylemi !... Bu kadar kısa cümleye kendi kalbinizi sığdırmışsınız .
O zaman sorularimiza cevap ver.. parkbyull hakli..

Yoo haklısınız sadece bizim toplumda değil. Bakın ben annelik bencilliktir derken kötüdür bu kötü bir şey diye demiyorum. Ama kimse de çıkıp annelik bebeğin iyiliği için yapılan bir şeydir demesin. Annelik tamamen insanın kendisini düşündüğü, kendi istediği için yaptığı, kendi dürtüleri ile yaptığı bir şeydir. Ha misal anne olmaya hazır hissetmiyordur ama eşi çok istiyor diye yapmıştır. Bu bencillik değildir. Eşi için yapılmıştır ama gene daha ortada olmayan bebek için yapılan bir şey yok.

Bakın tekrar ediyorum şunu dediğimiz an bunu cidden bebek için yapıyoruzdur:

Allah'ım bu dünya muhteşem, ülke harika bir durumda, eğitim sistemi şahane ben bu dünyaya bir çocuk getirmeliyim ki o da bu nimetlerden eksik kalmasın.

Onun dışındaki bütün gerekçeler bana bencilce geliyor ki bunda yanlış bir şey yok ben de bir gün o hissi tatmak için anne olacağım ve de elimden geldiğince onu mükemmel yetiştirmeye çalışacağım.

ANne gelecek hazirlamak zorunda bizler hayvan degiliz hayvanlar icgudusel dogurur belli vakit sonra yanindan ayirir basinin caresine bakmasi icin ama insan gibi insan yavrusu 40ta olsa destek olur gozune hala kucuk gelir ve hayvandanbi farkimiz daha akil degil mi bebegi nezaman dunyaya getirebiliriz hangi sartlarda .. bakabilirmiyiz ... ama isimize gelmiyor dogur gitsin ve sizin dediginiz gibi dogurmak bi meziyet degildir dogurup cop kutusunada atan var ???? Neresi anne peki annelik dunyaya getirdigi yavrusuna en iyi bakan yetistiren deger katan annedir gecelim bu dogum cok zor ayaginin altini opeyim muhabettini kimseye istemedigi haldde zorla dogurcaksin denmiyor anneligi secen hakkini versin hayvan ic guduleriyle yasamayalim

ee peki sayın hoşgörülü yumuşak kalpli konu sahibi en azından 12-bilemediniz 13 kez sorulmuş bir soruya ısrarla yanıt vermemenizi hangi güzel yüreğinize bağlayalım lütfen buyrun..

Hihi haklisin.

Neden haksızlık olsunki evet kendim için istedim , tüm zahmet ve zorluklarına katlanıyorum mutluyum bu kadar ... Ne yaptıysan kendine yaptın ... Bunun aksini idaa etmek gerçek dışı ..

Burada bir çok arkadaş anne olmak için ne savaşlar veriyorlar..
Şunada saygım varki..
Anne olmak istemeyen birininde fikrine saygı duyarım,annelik farklı bir olgudur..
Ama bana göre bencillik değildir,sadece yüreğinde hissetmektir..

H,ç bir zaman evliliğim kurtulsun diye,yada kocamo eve bağlayım diye bir düşüncem olmadı..
Zaten böyle bir sorunum yok..
Tek çocuklu olup annelil vasfı olmayan kadınlarımız var değilmi,diğeryanden 5 çocuğu vardır canını dişine takar kol kanat gerer onlar için..
Evet dünyamız maalesef kötü yaşanması zor bir dönemden geçiyor,ama buda kadını evlatsız nbırakmasın lütfen..

İyide dünyada 7,5 milyar insan var şuan , enerji yetmiyor diye son 100 yıldır ğetrol , hatta yarısı aç , artık yiyecek yetmiyor hormon yiyoruz , antibiyotik ilaç yiyoruz ...sanki dünyada tek kişi kalmış da insanlığın sonu gelmiş gibi , çok komik yazıyorsunuz .

Ho ho ho :)) 18 yaş altı demagojik yorumlara cevap vermiyorum normalde ama seni çok sevdim :))

Diğer çocuklara karşı neler yaptığımı yada yapmadığımı nereden biliyorsun? Tanıdığın iki üç dandik anne için tüm annelere bencil diyemezsin değil mi?

parkbyull parkbyull parkbyull söyle bakalım parkbyull zerrinsaklının kuyruğunda mı dolaşıyorsun yoksa (şaka gibisin gözardı edilen üye)

Mesajınız sayfa içinde kalmış buyradan yazayım size..
Hanımefendi söylemek istediğimi neden tersten anladınız ki?
Neden acımasız olayım.
Çocuğun her istediği anında alınmaz,eğer her dediğine evet derseniz ilerde doyumsuz olur..
Hiç birçaba göstermeden hazıra konmayı öğrenir..
Tatminsiz çocuklar yetişir böylelikle..
Umarım anlatabilmişimdir..

Bakın annelik bencildir kimse bebek yapmasın değil söylemek istediğim. Ben de yapıcam. Çok sevdiğim bu hissi tatmak için yapıcam. Elimden geldiğince güzel yetiştirmeye çalışıcam. Ama cidden toplum ilerlesin, kansere çare bulunsundan öte ben de annelik gibi güzel bir hissi tadayım onu kollarımda tutayım diye yapıcam. Ki işte bencilim birazcık :)

büyüklük bende kalsın da cevap vereyim diyorsun yani. eksik olma.

diger çocuklara ne yaptıgın beni ilgilendirmiyor. bir anne kendi çocugunu başka herkesten daha çok sever. tutup da ''başka çocokları da seviom ben yaaa'' deme.

senin dedigin gibi olsaydı eger, yani annelik denen bencillik olmasaydı, insanlar evlat edinmeye daha hevesli olurlardı. sonuçta 9 ay sıkıntı çekmeyeceksin... ama yoook. insan ille kendi genlerini, kendinden bir şey istiyor. işte bu bencilliktir.

Bence bu kadar art niyetli olmayın ? Biraz insanlara saygı duymayı , sevmeyi anlamayı deneyin . Neden Sürekli yargılayıcı , insanları birbirine düşürür nitelikte , nefret söylemi yapıyorsunuz ?

bebeği doğurduktan sonra yapılan herşey bebeğin iyiliği,selameti için değil midir?
bakıp beslemek,korumak,sevmek,eğitmek.
bütün bunları da hep kendimiz için mi yapıyoruz.?
mesela sen bir evlat sahibi olduğunda onu mükemmel yetiştirmek istiyorum demişssin ne güzel.
peki bunu da mı bencilliğinden yapacaksın?tabi ki hayır diyeceksindir.
bak işte o zaman dünyaya gelen o canlının herşeyinden mesul olduğunu düşünecek,tek derdin önceleri karnı doysun,güzelce uyusun büyüsünken,büyüdükçe çocuğunun geleceği için hayaller kuarcaksın ve eminim tek beklentin onun mutluluğu olacak.
konuda farkındaysan çocuğu kendiniz için yaşlılığınız için yetiştiriyorsunuz diyenler bile çıktı.
buna katılmam mümkün değil.

"Bakın tekrar ediyorum şunu dediğimiz an bunu cidden bebek için yapıyoruzdur:

Allah'ım bu dünya muhteşem, ülke harika bir durumda, eğitim sistemi şahane ben bu dünyaya bir çocuk getirmeliyim ki o da bu nimetlerden eksik kalmasın."
bunu da demek asla mümkün değil ki canım.
hayat bir laboratuar ortamı değil.bütün değişkenler elimizde değil.
hani kimyada vardır ya "normal koşullar altında" diye bir tabir bunu yakalamak mümkün mü gerçek hayatta.
daha iysi olabilir ama her değişkeni ideal şartta elde etmek mümkün mü.
ancak olabildiğince iyisini gözetebilir,ailevi ,maddi durumumuzu tartabilir ondan sonra bakabileceğimiz sayıda çocuk doğurabilirirz bu bizim elimizde.

Hepimizin amacı bu değilmi zaten,mutlu sağlıklı,bilinçliçocuklar yetiştirmek amacımız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…