Annelik bencillikmi

boş laf... anne olmak istemiyorum demek başka annelik bencilliktir demek başka. burada insanlar dürüst yazıyor ama sen okudugun şeyi anlamıyorsun malesf. ikisi aynı anlama gelmiyor

O zaman kürtaji da savunmayin gençler. Hadi bencillik yapip gebe kaldiniz diyelim eee cocuga sormadan onu parcalamayi da savunmayin sakın. Kendinizle celismeyin sakinnn...
Oda kendi yaptigi istedigi birseyin sonucu.onlem alsa hamile kalmazdi.hadi kaldi diyelim ona bakamayacaksa neden dunyaya getirsin

bak üstteki cevap tam sana göre olmuş bilmeden.

Sırf doğurmakla doğum acısı çekmekle, yavru taşımakla kutsal olunuyor olsaydı bütün canlıların annelerinin ellerini ayaklarını öptüğünü görürdünüz.
Sanki bir bizler bakıyoruz bebeklerimize.
Papağan besliyorum, besleyen insanlarla görüşüyorum. Yavrusunu besleyebilmek için açlıktan ölen anne papağanlar var, kursağındakileri yavrusuna yediriyor ve kendisi aç kalıyor. Doğada da böyle zibilyon tane fedakar canlı örneği var yani.
Annelik başka bir şey, her doğuran anneyim demesin bence.
Annelik duygusunu tatmak, bebek sevmek için annelik isteniyor genelde. Aman kokusunu duyayım, ailem tamamlansın vs. Kendimiz için aslen. Doğamızın gereği bir şekilde diğer canlılar gibi soyu devam ettirmeye odaklıyız sonuçta.
Bunu çok ulvi bir şekilde yapanlar da var elbet ancak her çocuk bakmak annelik değil diye düşünüyorum.

Çocukluk dönemleri zor geçen diyelim biz buna..

Biraz evvel onu söyledim işte,çocuk yapılacaksa kadın kendini hazır hissetmeli doğum için..
Evinde sorun varsa önce onu çözecek,baktı ki düzelme var o zaman karar vermeli..
Çocuk evliliğimi kurtarsın mantığınıda zaten kabul etmiyorum..
İsterse 10 tane olsun,kötü giden bir evliliği çocuk kurtarmaz..

Benim adıma düşünemezsiniz.
Bu iddianız sadece komik.
Sizin doğrularınız size benimkiler bana.
Kendi çocuğumu tercih ederim tabi ki.
Kendi çocuklarım dururken neden başkasının çocuğunu tercih edeyim. Böyle saçmalık duymadım.
Bu sizi haklı çıkarmıyor ayrıca..
Ama ben kendi çocuklarımın yanında başka çocukları da seviyorum.
Söylemek zorunda kaldığım için size çok kızgınım destek olduğum çocuklar da var..
Vücudum bozulmasın diyen kendini düşündüğü için bencil kelimesini kullandım ve onlar da en azından rüst dedim bunu anlayamadınız mı?

işte anlatılan şey bu. yoksa annelik kötüdür, igrençtir, hepiniz bencil pisliklersiniz demiyoruz.

Evet annelik bencilliktir, turun devami icin, ilerde yalniz kalmamak icin, bebek sevmek koklamak icin, dunyaya sevdigin adamla ortak bisey getirmek icin hatta bazen sirf herkesin cocugu var benim de olsun gibi nedenlerle cocuk getiriyoruz bu korkunc dunyaya. Bencilce seviyoruz, onun icin dunyayi yakarim diyebiliyoruz (daha buyuk bencillik olabilir mi?) Dort dortluk hayatlar sunmaya calissak da beceremiyoruz, dunya zaten korkunc bir yer, kuresel isinma, hava kirliligi, gdo lu gidalar, savaslar, ekonomik krizler, cocuk tecavuzculeri, katiller.. boyle korkunc bir dunyaya masum bir yavru getiriryoruz, niye? sirf biyolojik çanlarimiz çaldi diye, anne olmak opup koklamak istiyoruz, dunyanin en buyuk askini yasamak istiyoruz diye... bundan daha bencilce bir sey olabilir mi?

Not. Anneyim :)

Değildir :) kadının doğurma hakki vardır bu hakkı kullanır...

Yani iste tüm mesele bu..

Bu karari almanin bencillikle olduğunu yazan herkes cani , kötü evlat , bebekliği ergenliği kotu gecmis insanlar oldu:)

Anlamak bu kadar zor olmamalı..

aynen..
ben de kendimi düşündüğüm için cesaret edemiyorum bebeğe..
gerçi onu da düşündüğüm için..
ruh hali iyi, hayatla barışık bir annesi olsun diye şu anda adım atamıyorum mesela....
bu şartları sağlayınca olacak inşallah....

Yani iste tüm mesele bu..

Bu karari almanin bencillikle olduğunu yazan herkes cani , kötü evlat , bebekliği ergenliği kotu gecmis insanlar oldu:)

Anlamak bu kadar zor olmamalı..
Bizi cocukken cok dovdu annemiz...ondan boyle olduk...burdaki ulvo anneler statusune erisemedik.aslinda ne güzel hayat yan gel yat yap vir bebek ben kutsalim diye dolan ortada...kârlı bencede..birsey uretmeden yasa ..

bacılar ıster bencillik diyin ister baska bişiy diyin ne derseniz diyin analık kodumuzda var yapcak bişey yok olcazzz :) dıyorum hepinize by by iyi tartısmalar takıpteyım sonucu cok merak ettım şimdiden konu ne zaman kapancak acaba

Bunlarin hepsini kendimiz izin yapiyormusuz iste kendi ruhumuzu tatmin etmek icinmis hepsi!!!

Evet cunku biz anneler gerizekaliyiz ki gece 3 te yatmisken 4 te ciyak ciyak bagiran bebegimiz icin kalkıp kendi ruhumuzu doyurmaya ugrasiyoruz. Hepsi kendimiz icin. Bebek dogduktan sonra bile kendimizi tatmin etmek için yasiyormusuz. Mesela calismayi birakmak ya da ona daha iyi gelecek icin calismak hep annelerin kendi ruhunu doyurma isteğiymis. Ne kadar akillica degil mi ?

Bazilari sadece kendine gulduruyor. Ne diyeyim keske anneleri bencil olmasaydi. Benimki cok sukur bencilmis ki hayattayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…