konu sahibi de dahil çeşitli nedenlerle anne olmayı düşünmeyenler anne olmasınlar zaten.
ancak anne olmama kararlarını savunayım derken ütopik fikirler ortaya atmasınlar.
aslanlar gibi kararlarının arkasında dursunlar.
illa savunmaya geçmeye gerek yok.
açık ve dürüst bir biçimde bunu savunabilirler.
ama savunmalarını anneleri karalayarak yapmasınlar.bu ucuz yoldur:))
cesur olun arkadaşlar,kendinize de çevrenize de dürüst olun.
çocuk düşünmüyorum diyebilin.
tutunacak bir sebep aramayın.
açıkcası kendini bu şekilde dürstçe ifade edebilen kadınlara da saygım sonsuzdur
Oda kendi yaptigi istedigi birseyin sonucu.onlem alsa hamile kalmazdi.hadi kaldi diyelim ona bakamayacaksa neden dunyaya getirsinO zaman kürtaji da savunmayin gençler. Hadi bencillik yapip gebe kaldiniz diyelim eee cocuga sormadan onu parcalamayi da savunmayin sakın. Kendinizle celismeyin sakinnn...
bak üstteki cevap tam sana göre olmuş bilmeden.7,5 milyar insan var dünyada , dünya için o kadar fazlaki ... Hergün gıda diye fruktoz , aspartam , gluten , et diye antibiyotik yiyoruz ! Enerji kavgasından yanımızda kafa kesiliyor ! Yüzlerce sayayımmı ? Bu insanın doğasına doğru orantılı olanmı ? Ayakları yere basmakmı ? Hala daha futursuzca ürüyor , kutsuyor, kutsadıkça ürüyoruz ! Konu sahibinin sıkıntısını anlayamamış ? Böyle bir dünyada sizin sıkıntınız yokmu ? Böyle bir dünyada endişe ve sıkıntısı olmayan varsa ya vicdanı yoktur ya aklı..
Bencillik deyince neden aliniyirsunuz ki...bazen bencil olmak iyi birsey.sanki hakaret edildo abartmayin ya gercekten...
Annelik nasil bencillik olabilir anlayamiyorum gercekten. Böyle dusunenler annelerinden memnun olmayanlar. Bi güne bir gün annemin agzindan seni 9 ay tasidim buyuttum lafini duymadim. Annem hep karsiliksiz sevdi. Dunyanin en kötü seyini de yapsak sevdi, bagrina bastı. Cocuklari icin gerekirse hayatindan vazgecebilecek insnalar nasil bencil olabilir anlayamiyorum gercekten..
Dedigim gibi annelerinden memnun değiller bundan dolayı böyle dusunuyorlar galiba..
Sanırım "bencillik" kelimesinin negatif etkisinden çıkıyor bütün sıkıntı. Kendimizi düşündüğümüz için bebek yapıyoruz desek. Yani yaşlılığımız için değil. Ama o hissi tatmak için. Ben bundan eminim. Çünkü burda bile deli gibi çocuk isteyenlerin baya bir kısmı aslında o bebeğe henüz düzgün bir yuva vermeye hazır değil. Eşiyle ilişkisi oturmamış olan emin olmadığı bir çok nokta olan, hala kavgalı olan bir sürü örnek var ama deli gibi çocuk istiyor. Bu bencillik değil mi? Sizin benim gibi çocuğuna mükemmel bir gelecek hazırlamak için anne olanların sayısı nedir ki? Bakın diyorum çocuğuklarının sayısını bilmeyen insanlar var. Ve o mükemmel hissi hissetmek için anne olmak da bir noktada kendini düşünmektir. Çünkü iki dakika düşünmüyor kimse bu dünaya çocuk getirmem nasıl olur, huzursuz evini, huzursuz ülkesini, huzursuz dünyayı düşünmüyor. Düşünüp yapsın gene ama hiç düşünüyor mu acaba yapanlar?
Altını çiziyorum ben annelik hakkında negatif hiç bir şey söylemiyorum. Sadece anne olma amacında bencillik var. Ki insanın aldığı yaptığı pek çok kararda bencillik vardır.
senin adına düşünüyorum evet ve dogru düşündügümü ispat edeyim bir soruyla;
''kendi çocugun mu başkasının çocugu mu?'' buna cevabın ''kendi çocugum'' olacaksa, haklıyım demektir.
vücudum bozulmasın diyen neden bencillik yapmış olsun ki? dogmamış bir bebek, o kadından kendisini dogurmasını istemiş de mi kadın ''vücudum bozulur ı ıhh'' demiş?
Sanırım "bencillik" kelimesinin negatif etkisinden çıkıyor bütün sıkıntı. Kendimizi düşündüğümüz için bebek yapıyoruz desek. Yani yaşlılığımız için değil. Ama o hissi tatmak için. Ben bundan eminim. Çünkü burda bile deli gibi çocuk isteyenlerin baya bir kısmı aslında o bebeğe henüz düzgün bir yuva vermeye hazır değil. Eşiyle ilişkisi oturmamış olan emin olmadığı bir çok nokta olan, hala kavgalı olan bir sürü örnek var ama deli gibi çocuk istiyor. Bu bencillik değil mi? Sizin benim gibi çocuğuna mükemmel bir gelecek hazırlamak için anne olanların sayısı nedir ki? Bakın diyorum çocuğuklarının sayısını bilmeyen insanlar var. Ve o mükemmel hissi hissetmek için anne olmak da bir noktada kendini düşünmektir. Çünkü iki dakika düşünmüyor kimse bu dünaya çocuk getirmem nasıl olur, huzursuz evini, huzursuz ülkesini, huzursuz dünyayı düşünmüyor. Düşünüp yapsın gene ama hiç düşünüyor mu acaba yapanlar?
Altını çiziyorum ben annelik hakkında negatif hiç bir şey söylemiyorum. Sadece anne olma amacında bencillik var. Ki insanın aldığı yaptığı pek çok kararda bencillik vardır.
büyüklük bende kalsın da cevap vereyim diyorsun yani. eksik olma.
diger çocuklara ne yaptıgın beni ilgilendirmiyor. bir anne kendi çocugunu başka herkesten daha çok sever. tutup da ''başka çocokları da seviom ben yaaa'' deme.
senin dedigin gibi olsaydı eger, yani annelik denen bencillik olmasaydı, insanlar evlat edinmeye daha hevesli olurlardı. sonuçta 9 ay sıkıntı çekmeyeceksin... ama yoook. insan ille kendi genlerini, kendinden bir şey istiyor. işte bu bencilliktir.
Egom yuksektir evet....bunu biliyorum zaten...bencil oldugum konularda vardir..O zaman sen çok bencilsin. Dünyanın en egoist insanisin.
Bak seni övdum
Evet annelik bencilliktir, turun devami icin, ilerde yalniz kalmamak icin, bebek sevmek koklamak icin, dunyaya sevdigin adamla ortak bisey getirmek icin hatta bazen sirf herkesin cocugu var benim de olsun gibi nedenlerle cocuk getiriyoruz bu korkunc dunyaya. Bencilce seviyoruz, onun icin dunyayi yakarim diyebiliyoruz (daha buyuk bencillik olabilir mi?) Dort dortluk hayatlar sunmaya calissak da beceremiyoruz, dunya zaten korkunc bir yer, kuresel isinma, hava kirliligi, gdo lu gidalar, savaslar, ekonomik krizler, cocuk tecavuzculeri, katiller.. boyle korkunc bir dunyaya masum bir yavru getiriryoruz, niye? sirf biyolojik çanlarimiz çaldi diye, anne olmak opup koklamak istiyoruz, dunyanin en buyuk askini yasamak istiyoruz diye... bundan daha bencilce bir sey olabilir mi?
Not. Anneyim :)
Oda kendi yaptigi istedigi birseyin sonucu.onlem alsa hamile kalmazdi.hadi kaldi diyelim ona bakamayacaksa neden dunyaya getirsin
Ben şahsen annen adına üzüldüm. 9 ay karnın da taşımış + doğurmuş, başka da hiç bir emek harcamadığını iddia ediyorsanız bile... Bu ikisi benim bencil olduğum için cesaret edemediğim şeyler.
Değildir :) kadının doğurma hakki vardır bu hakkı kullanır...
Egom yuksektir evet....bunu biliyorum zaten...bencil oldugum konularda vardir..
Bizi cocukken cok dovdu annemiz...ondan boyle olduk...burdaki ulvo anneler statusune erisemedik.aslinda ne güzel hayat yan gel yat yap vir bebek ben kutsalim diye dolan ortada...kârlı bencede..birsey uretmeden yasa ..Yani iste tüm mesele bu..
Bu karari almanin bencillikle olduğunu yazan herkes cani , kötü evlat , bebekliği ergenliği kotu gecmis insanlar oldu:)
Anlamak bu kadar zor olmamalı..
Ovundugumu nerden cikardin....Yalnız egonun yüksek olması övünülecek bir durum değildir.
Bir araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..
Bunlarin hepsini kendimiz izin yapiyormusuz iste kendi ruhumuzu tatmin etmek icinmis hepsi!!!Siz hangi bencilin gece yarısı ciyaj ciyaj ağladınız için uyanıp sizi emzirdiği gördünüz allah aşkına. Yada ateşlendiğinizde başınızda beklediğni falan. Yada hangi bencil evladının karnı ağrısa hastane hastane gezer. Kendi anneniz bazı duygulara sahip olmayabilir yada sizin beklentiniz doğrultusunda olmamış olabilir bazı şeyler. Ama bu sşze annelik olgusuna böyle bir ithamda bulunma hakkı vermez bence. Bence en özverili şeydir annelik. Daha karnındayken yemeğini kanını vitaminlerini minarellerini seninle paylaşan bşr insan bencil olamaz asla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?