Annelik bencillikmi

Annelik ne olursa olsun bencillik olamaz yan yana bile düşünemiyorum. Bencillik ben merkezci olmak, kendini düşünmek, hep ben ben demektir. Peki bir kadın anne olduktan sonra ben diyebilir mi imkanı var mı buna. 9 ay karnında taşıyor kilo alıyor, her yeri şişiyor, vitaminler, testler, iğneler, kontroller doğum acısı asıl sonra başlıyor herşey gazıyla uğraşmak, beslensin diye göğüs uçları yara yara emzirmek, uykusundan feragat etmek, bir gülüşü için türlü oyunlar yapmak bitmeyen bir görev annelik. Ben bebek için yanıp tutuşuyorum tedavi görüyorum. Asla bunu kafasına kakmam seni şu kadar ay taşıdım yok istemediğim bir şey yaptığı zaman sütümü helal etmem demem hakkım da yok çünkü ben istedim ben doğurdum o istemedi ama elbette doğurup sokağa atan da var, döven de var bakmayan da var onlara anne diyemem ama anlaşmazlıklar, fikir uyuşmazlıkları olabilir herşeyden önce kuşak çatışması olacaktır.

Bence bu kadar art niyetli olmayın ? Biraz insanlara saygı duymayı , sevmeyi anlamayı deneyin . Neden Sürekli yargılayıcı , insanları birbirine düşürür nitelikte , nefret söylemi yapıyorsunuz ?
ya sabır ya sabır ya sabır ...
arkadaş bam teline basan penna gibisin...
senin analıkla derdin ne diye soruyoruz bir saattir tenezzül ettiğin yok canın isterse kalesiz şekilde böyle bir türkü tutturayım diyorsun..bu ne sinsilik vallahi başardın tebrikler birazdan iyice çığrımızdan çıkar haftalarca topiğimize giremeyiz..
sistem iyi işliyor hakikaten helal olsun..

Bence bu kadar art niyetli olmayın ? Biraz insanlara saygı duymayı , sevmeyi anlamayı deneyin . Neden Sürekli yargılayıcı , insanları birbirine düşürür nitelikte , nefret söylemi yapıyorsunuz ?
ama bunu asıl yapan üyeleri es geçmişsin.
sana aklı selim çağrı yapan beni de es geçtin:))
şu ana kadar seninle paralel düşündüğünü düşündüğün üyelere yorum yapıyorsun.
bu da dikkat çekiyor.
tercihin bu yöndeyse bizler çekilebiliriz.

Nasıl benim adıma düşünürsünüz ki?
Dedikleriniz fedakarlık değil bir annenin yapması gereken şeylerdir.
Çocuğa iyilik yapılmaz.
Çocuk yetiştirilir. Bakılır büyütülür.
Ve böylece bir aileniz olur..
Bence asıl bencillik uykum bölünmesin, vücudum bozulmasın, sosyal hayatıma devam edeyim, kariyerim de zarar görmesin gibi düşüncelerle çocuk yapmamak.
Benim o insanlara da saygım var.
En azından doğurup ortalığa salıp kötü bireylerin doğmasına sebep olan annelerden daha doğrular. Daha insanlar...

Tamam da tüm bu yazdiklariniz istediğiniz şeyin sonucu.

Bunu istemek ise kendin icin mutlulugun için bir suru neden olabilir ben merkezli bir düşünceden gelir....çocuk istediginiz için istersiniz çünkü.. saydiklarinizi yapana anne denir....bir kadin anne olacaksa tüm bunlari yapmak zorundadir.

Ayrıca, şahsım adına işin felsefesinden bahsediyorum.
Burada bencilliktir diyenlerin de tersini düşünenlerin de bazı yorumlarını beğenmişimdir..
Hepsi iç içe çünkü.
Tabi direkt olarak bencillik düşünenlerin dışında, yani evlilik bitmesin diye çocuk yapmak gibi.
Ki bunu yapan da yaptıktan sonra çocuğunu elbette çok sever, fedakarlıklar yapar. Bir de psikolojik sorunlar varken yanlış oluyor..
Neyse, kimseye hiç bir anneye hakaret anlamında bir şey değil bu bahsedilen, kötüdür demek değil.
Bir çok kişi vardır annesini çok seven annesi ona her türlü fedakarlığı yapmıştır ama sorsan dünyaya gelmek istemezdim diyordur. Hatta çok iyi bir anne olacaktır/olmuştur. (ha her şeyde bir hayır vardır, bir şey için geldik buraya ama sonuçta kendi kararımızca yapılan bir şey bu bir yerde)
Ve ben de sevmiyorum senin için şunu yaptım bunu yaptım doğurdum ettim falan.
Tamam bir şekilde nasıl çocuk olduğunu öğrensin bilsin farkındalığı olsun. Ama başa kakma gibi konuşmak doğru değil.
Tabi ki der çocuk ben mi dedim, istedim diye..
İstiyorsan doğum sürecini sancısını göze almışsındır, doğurduysan zorlukları göze almışsın demektir...
O kadar şey yaptım ettim denirse her fırsatta bu duygu sömürüsüne girer.

Sıra kürtaja gelirse işin içinden çıkılmaz..

Annelik nasil bencillik olabilir anlayamiyorum gercekten. Böyle dusunenler annelerinden memnun olmayanlar. Bi güne bir gün annemin agzindan seni 9 ay tasidim buyuttum lafini duymadim. Annem hep karsiliksiz sevdi. Dunyanin en kötü seyini de yapsak sevdi, bagrina bastı. Cocuklari icin gerekirse hayatindan vazgecebilecek insnalar nasil bencil olabilir anlayamiyorum gercekten..
Dedigim gibi annelerinden memnun değiller bundan dolayı böyle dusunuyorlar galiba..

7,5 milyar insan var dünyada , dünya için o kadar fazlaki ... Hergün gıda diye fruktoz , aspartam , gluten , et diye antibiyotik yiyoruz ! Enerji kavgasından yanımızda kafa kesiliyor ! Yüzlerce sayayımmı ? Bu insanın doğasına doğru orantılı olanmı ? Ayakları yere basmakmı ? Hala daha futursuzca ürüyor , kutsuyor, kutsadıkça ürüyoruz ! Konu sahibinin sıkıntısını anlayamamış ? Böyle bir dünyada sizin sıkıntınız yokmu ? Böyle bir dünyada endişe ve sıkıntısı olmayan varsa ya vicdanı yoktur ya aklı..

Annemden Allah razi olsun bencillik yapıp beni dunyaya getirmis. Sanki herkes dünyaya gelmeyi istemiyormus hayatindan memnun degilmis gibi yazıyorsunuz. Hayat guzel hem de her seye rağmen.

Tekrar beni dünyaya getirip hala da ellerini her zaman uzerimde hissettigim binbir fedakarlik yapip beni okutan A dan Z ye her seyime yetisen anneme babama sonsuz tesekkurler. Allah sizi başımdan eksik etmesin.

. Yaşım ilerledikçe babalara daha fazla saygı duyar oldum ..kadın çocuğu hayat savaşında kendine siper yapıyor malesef
bu karakter meselesi çocuk bir araç başka bir kozu olsa onu kullanacak bı kaç örnek yüzünden annelik gibi cenneten çıkma bi duyguyu kuçumseyemssin ya da küçümsersin bana ne yani sen sana ben bana ( sen derken direk seni değil , ben derken direk beni değil senin ve benim gibi düşünenleri kastediyorum )

konu sahibi de dahil çeşitli nedenlerle anne olmayı düşünmeyenler anne olmasınlar zaten.
ancak anne olmama kararlarını savunayım derken ütopik fikirler ortaya atmasınlar.
aslanlar gibi kararlarının arkasında dursunlar.
illa savunmaya geçmeye gerek yok.
açık ve dürüst bir biçimde bunu savunabilirler.
ama savunmalarını anneleri karalayarak yapmasınlar.bu ucuz yoldur:))
cesur olun arkadaşlar,kendinize de çevrenize de dürüst olun.
çocuk düşünmüyorum diyebilin.
tutunacak bir sebep aramayın.
açıkcası kendini bu şekilde dürstçe ifade edebilen kadınlara da saygım sonsuzdur

Hepimizin amacı bu değilmi zaten,mutlu sağlıklı,bilinçliçocuklar yetiştirmek amacımız..

Sanırım "bencillik" kelimesinin negatif etkisinden çıkıyor bütün sıkıntı. Kendimizi düşündüğümüz için bebek yapıyoruz desek. Yani yaşlılığımız için değil. Ama o hissi tatmak için. Ben bundan eminim. Çünkü burda bile deli gibi çocuk isteyenlerin baya bir kısmı aslında o bebeğe henüz düzgün bir yuva vermeye hazır değil. Eşiyle ilişkisi oturmamış olan emin olmadığı bir çok nokta olan, hala kavgalı olan bir sürü örnek var ama deli gibi çocuk istiyor. Bu bencillik değil mi? Sizin benim gibi çocuğuna mükemmel bir gelecek hazırlamak için anne olanların sayısı nedir ki? Bakın diyorum çocuğuklarının sayısını bilmeyen insanlar var. Ve o mükemmel hissi hissetmek için anne olmak da bir noktada kendini düşünmektir. Çünkü iki dakika düşünmüyor kimse bu dünaya çocuk getirmem nasıl olur, huzursuz evini, huzursuz ülkesini, huzursuz dünyayı düşünmüyor. Düşünüp yapsın gene ama hiç düşünüyor mu acaba yapanlar?
Altını çiziyorum ben annelik hakkında negatif hiç bir şey söylemiyorum. Sadece anne olma amacında bencillik var. Ki insanın aldığı yaptığı pek çok kararda bencillik vardır.

senin adına düşünüyorum evet ve dogru düşündügümü ispat edeyim bir soruyla;

''kendi çocugun mu başkasının çocugu mu?'' buna cevabın ''kendi çocugum'' olacaksa, haklıyım demektir.

vücudum bozulmasın diyen neden bencillik yapmış olsun ki? dogmamış bir bebek, o kadından kendisini dogurmasını istemiş de mi kadın ''vücudum bozulur ı ıhh'' demiş?

annemle babama bir selamda ben çakayım sayfanız vesilesiyle belki okurlar..anacım babacım beni bu günlere getirip evlenmeme kendi ailemi kurmama vesile olduğunuz içün ellerinizden öperim yerim lan sizin bencilliğinizi maşallah muah

Bencillik deyince neden aliniyirsunuz ki...bazen bencil olmak iyi birsey.sanki hakaret edildo abartmayin ya gercekten...

İyide kardeş hani gece yatsak sabah uyanıp hamile kalsak tamamda , insanın en keyfi istediği doğrulsunda gerçekleşen bir olay değilmi bu
değil işte oyle olsaydı ben 3.5 yıldır anne olmak ıstıyorum olabılemedım ama nıye keyfim istiyo ama olamadım hamıle kaldım 6 aylık oldu erken dogdu kaybettım keyifle falan olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…