- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
ya sabır ya sabır ya sabır ...Bence bu kadar art niyetli olmayın ? Biraz insanlara saygı duymayı , sevmeyi anlamayı deneyin . Neden Sürekli yargılayıcı , insanları birbirine düşürür nitelikte , nefret söylemi yapıyorsunuz ?
ama bunu asıl yapan üyeleri es geçmişsin.Bence bu kadar art niyetli olmayın ? Biraz insanlara saygı duymayı , sevmeyi anlamayı deneyin . Neden Sürekli yargılayıcı , insanları birbirine düşürür nitelikte , nefret söylemi yapıyorsunuz ?
O zaman kürtaji da savunmayin gençler. Hadi bencillik yapip gebe kaldiniz diyelim eee cocuga sormadan onu parcalamayi da savunmayin sakın. Kendinizle celismeyin sakinnn...
sen kabul et ya da etme, fark etmez.
çocuk dünyaya gelmek ister mi istemez mi bu konuda fikri alınmaz, alınamaz da... sadece anne ister ve anne karar verir. onun canı ne isterse odur. onun için önemli olan ''çocuk sahibi olma'' durumuna erişmektir. içgüdüsünü doyurmaktır.
ben buna kötü demiyorum. bencilliktir ama kötüdür demem. hayatın devamını saglayan bir bencillik bu.
hiç öyle ''ama 9 ay karnımda taşıdım, yemedim yedirdim, içmedim içirdim'' diye yazmayın. bunlar senin içgüdülerini doyurma şeklin sadece.
aslında ''çocuk dogurmak istemiyorum'' ya da ''çocuk dogurmak istiyorum ama hiç ilgilenmek istemiyorum ne hali varsa görsün, kendi kendine büyüsün'' düşüncesinde olsanız o zaman yine bir nevi fedakar diyebilirdim size. ama zaten asıl yapmak istedigin hem çocuk dogurmak hem de onun iyiligi için her şeyi yapmak.. yani zaten istedigin şey bu. o yüzden bu fedakarlık degildir. bencilliktir.
etmek zorundayız ebrucum neden karşı çıkıyorsun ki.
Annelik ne olursa olsun bencillik olamaz yan yana bile düşünemiyorum. Bencillik ben merkezci olmak, kendini düşünmek, hep ben ben demektir. Peki bir kadın anne olduktan sonra ben diyebilir mi imkanı var mı buna. 9 ay karnında taşıyor kilo alıyor, her yeri şişiyor, vitaminler, testler, iğneler, kontroller doğum acısı asıl sonra başlıyor herşey gazıyla uğraşmak, beslensin diye göğüs uçları yara yara emzirmek, uykusundan feragat etmek, bir gülüşü için türlü oyunlar yapmak bitmeyen bir görev annelik. Ben bebek için yanıp tutuşuyorum tedavi görüyorum. Asla bunu kafasına kakmam seni şu kadar ay taşıdım yok istemediğim bir şey yaptığı zaman sütümü helal etmem demem hakkım da yok çünkü ben istedim ben doğurdum o istemedi ama elbette doğurup sokağa atan da var, döven de var bakmayan da var onlara anne diyemem ama anlaşmazlıklar, fikir uyuşmazlıkları olabilir herşeyden önce kuşak çatışması olacaktır.
Son iki gündür aklıma geliverdi nedense bu, çok söylemişimdir neden doğdum ki diye ama bencillik gibi düşünmek durduk yere aklıma geldi.. Acaba hiç doğurmasam daha mı iyi olur dedim bir anlığına..
Böyle düşünmeme rağmen anne olmak isterim... Hayat böyle işliyor işte.
Kendi şartlarına bakarak doğurup doğurmamak kişiye göre değişir, direkt olarak bencillik devreye girebilir ve bu düşünce hoş olmaz, bunun dışında dürtüye cevap vermekle kimse suçlu olmuyor elbette, bu hayatın akışı oluyor.
Aslında dürtüye cevap vermek de biraz bencilce oluyor ama suçlu yok burada, o dürtüyle o çocuğa fedakarlıklar yapmak isteyen bir çocuğa sahip olup anne olmak isteyen kişinin kendisi, bu isteklerin hepsi o dürtünün içinde, o dürtüyle sonuçta yine o mutlu oluyor. Ama bu normal bir durum işte kötü değil, çocuğu olan bir insanın fedakarlıkları elbette bencilce olan şeyler değil...
Sıra kürtaja gelirse işin içinden çıkılmaz..
7,5 milyar insan var dünyada , dünya için o kadar fazlaki ... Hergün gıda diye fruktoz , aspartam , gluten , et diye antibiyotik yiyoruz ! Enerji kavgasından yanımızda kafa kesiliyor ! Yüzlerce sayayımmı ? Bu insanın doğasına doğru orantılı olanmı ? Ayakları yere basmakmı ? Hala daha futursuzca ürüyor , kutsuyor, kutsadıkça ürüyoruz ! Konu sahibinin sıkıntısını anlayamamış ? Böyle bir dünyada sizin sıkıntınız yokmu ? Böyle bir dünyada endişe ve sıkıntısı olmayan varsa ya vicdanı yoktur ya aklı..konuda kendi fikirlerini evrensel kaideler olarak gören arkadaşlarımız var.
anneliği yermeyi vazife edinmişler.
madem beğenmiyorsunuz diğer anneleri,bu isze ders olsun ibret olsun,sizler düzgün evlatlar yetiştirin değil mi.
ayakları yere basmayan ütopik fikirleri savunuyorlar.
her anne bir değildir kısa ve net.
ayrıca doğururken bana mı sordular lafı da çook çocukca,hayatın genel akışına ve doğanın kanuna aykırı.
felsefe yaptıklarını sanıyorlar ne yazık ki.
konu sahibi ise ısrarla sorunu nedir yazmıyor açıkcası ben de bunu yadırgıyorum
bu karakter meselesi çocuk bir araç başka bir kozu olsa onu kullanacak bı kaç örnek yüzünden annelik gibi cenneten çıkma bi duyguyu kuçumseyemssin ya da küçümsersin bana ne yani sen sana ben bana ( sen derken direk seni değil , ben derken direk beni değil senin ve benim gibi düşünenleri kastediyorum ). Yaşım ilerledikçe babalara daha fazla saygı duyar oldum ..kadın çocuğu hayat savaşında kendine siper yapıyor malesef
bebeği doğurduktan sonra yapılan herşey bebeğin iyiliği,selameti için değil midir?
bakıp beslemek,korumak,sevmek,eğitmek.
bütün bunları da hep kendimiz için mi yapıyoruz.?
mesela sen bir evlat sahibi olduğunda onu mükemmel yetiştirmek istiyorum demişssin ne güzel.
peki bunu da mı bencilliğinden yapacaksın?tabi ki hayır diyeceksindir.
bak işte o zaman dünyaya gelen o canlının herşeyinden mesul olduğunu düşünecek,tek derdin önceleri karnı doysun,güzelce uyusun büyüsünken,büyüdükçe çocuğunun geleceği için hayaller kuarcaksın ve eminim tek beklentin onun mutluluğu olacak.
konuda farkındaysan çocuğu kendiniz için yaşlılığınız için yetiştiriyorsunuz diyenler bile çıktı.
buna katılmam mümkün değil.
"Bakın tekrar ediyorum şunu dediğimiz an bunu cidden bebek için yapıyoruzdur:
Allah'ım bu dünya muhteşem, ülke harika bir durumda, eğitim sistemi şahane ben bu dünyaya bir çocuk getirmeliyim ki o da bu nimetlerden eksik kalmasın."
bunu da demek asla mümkün değil ki canım.
hayat bir laboratuar ortamı değil.bütün değişkenler elimizde değil.
hani kimyada vardır ya "normal koşullar altında" diye bir tabir bunu yakalamak mümkün mü gerçek hayatta.
daha iysi olabilir ama her değişkeni ideal şartta elde etmek mümkün mü.
ancak olabildiğince iyisini gözetebilir,ailevi ,maddi durumumuzu tartabilir ondan sonra bakabileceğimiz sayıda çocuk doğurabilirirz bu bizim elimizde.
Hepimizin amacı bu değilmi zaten,mutlu sağlıklı,bilinçliçocuklar yetiştirmek amacımız..
Nasıl benim adıma düşünürsünüz ki?
Dedikleriniz fedakarlık değil bir annenin yapması gereken şeylerdir.
Çocuğa iyilik yapılmaz.
Çocuk yetiştirilir. Bakılır büyütülür.
Ve böylece bir aileniz olur..
Bence asıl bencillik uykum bölünmesin, vücudum bozulmasın, sosyal hayatıma devam edeyim, kariyerim de zarar görmesin gibi düşüncelerle çocuk yapmamak.
Benim o insanlara da saygım var.
En azından doğurup ortalığa salıp kötü bireylerin doğmasına sebep olan annelerden daha doğrular. Daha insanlar...
değil işte oyle olsaydı ben 3.5 yıldır anne olmak ıstıyorum olabılemedım ama nıye keyfim istiyo ama olamadım hamıle kaldım 6 aylık oldu erken dogdu kaybettım keyifle falan olmuyorİyide kardeş hani gece yatsak sabah uyanıp hamile kalsak tamamda , insanın en keyfi istediği doğrulsunda gerçekleşen bir olay değilmi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?