Annelik bencillikmi

Yalnız egonun yüksek olması övünülecek bir durum değildir.
Bir araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..
yok canım ego güzel bişey idi baskın olmasında ınsanın :)

dogurma hakkı ne? öyle bi hakkı kim verdi sana? çocuk mu verdi? ona sormadan dogurmak onu bu hayata gelmeye zorlamaktır, bencilliktir.

bunu diyince bencilligi yine kötü anlamda anlıcaksınız tabi...

Ya mervecikcik bencilliğin güzel manasını yazar mısın? :) "yine kötü anlamda" deyince diğer anlamını merak ettim...

İnşallah arkadaşım, en doğru zamanda yuvanız taze bir kalple daha şenlensin inşallah. İyi insanlar iyi evlatlar yetiştirsin :)

düşüncelerinizle yaptıklarınız birbirini tutmuyor öyleyse

Ben de böyle bir şey söylemek hafif felsefik bir şeyi karşılıklı tartışmak gibi bir sebeple yazdım. Ama çok şahsi algılayan arkadaşlar var. Kimsenin anneliğine laf etmek değil derdim. Öyle düşünenler kusura bakmasın.

Ya mervecikcik bencilliğin güzel manasını yazar mısın? :) "yine kötü anlamda" deyince diğer anlamını merak ettim...

kendi çocugunu diger insanlardan fazla korursun bu iyi bi bencilliktir. çalışırken kendi ailen için çalışırsın, iyi bir bencillik. biri seni öldürecegi zaman ''ben ölecegime o ölsün'' der ve öldürürsün iyi bi bencillik. daha vereyim mi örnek

Neden bencillik olsun canımdan çok sevdiğim için kendimden kısıp ondan kısmadığım için her anı onunla geçirmek onu iyi yetiştirmek istediğim için burnu aktı kustu diye bile doktora koştuğum içinmi bencilim ben doğurup bakmasam bencil olurdum ama ben hayatımı ona adadım çoğu annede böyle yapıyor

Doğum günün kutlu olsun canım hayat herşeye rağmen çok güzel

Kadın tabi çocuk isteyecek hormonlar zamanı gelince istiyor bunda yanlışlık yok ama bu çocuğu doğuran isteyerek ve bilinçli doğuracak istenmeyen çocul olmaması gerek , birey ne kadar eğitimliyse o kadar iyi 8ir çocuk yetiştirecektir

çocuk gelinlerede karşıyım

daha genç kızlığını yaşamadan kadın olmuş bunu istemiyoruz

Bizi cocukken cok dovdu annemiz...ondan boyle olduk...burdaki ulvo anneler statusune erisemedik.aslinda ne güzel hayat yan gel yat yap vir bebek ben kutsalim diye dolan ortada...kârlı bencede..birsey uretmeden yasa ..

Şu mesajınız bile anne olanlara haksızlık,hatta hakaret içeriyor..

Bencillik bir kişilik problemidir... insana da çok zarar verir.. senin bu saydıkların bencillik değildir, bencilliğin tanımıyla ilgili sıkıntı yaşadığını düşünüyorum...

şahsım adına söyleyeyim şahsi algılamadım.
yeterli olgunluk ve hayat görüşüne sahibim.
senin fikirlerini izah edişin de gayet güzel.bildiğim bir üyesin zaten.
ancak konuya yapılan her yorumu okudun mu bilmiyorum.
süper ötesi tespit yapan arkadaşlarımız var.
sapla samanı karıştıranlar var.
konu bu noktaya geldikten sonra dahil olmam zaten ben daha fazla.

Bencillik bir kişilik problemidir... insana da çok zarar verir.. senin bu saydıkların bencillik değildir, bencilliğin tanımıyla ilgili sıkıntı yaşadığını düşünüyorum...

bencillik insanın (tüm canlıların) en baskın içgüdüsüdür. etrafına gereksiz yere zarar vermedigin sürece sorunsusuzdur. gereksiz yere etrafına zarar verirsen bencilligin bir problem haline gelir sadece.

annelik ve bencillik
evet annelik bencillik degildir ama bazi anneler bencildir eger:
hamileyken sigara icmeye devam ediyorsa,
cocugunu maddi amac veya herhangi bir cikar icin doguruyorsa,
ikinci cocugu sadece 1.ye kardes olsun mantigiyla doguruyorsa,
dogurdugu halde anneligin geregini yerine getirmiyorsa,
anneligin normal gorevleri icin buyuttugu cocugunun basina kakiyorsa
o halde anne bencildir.
eger bu dunyaya keske gelmeseydim diyorsaniz bu sadece annenizin bir sucu degildir.
kisi donup kendine de bakmali mutlu olmayi sukretmeyi biliyor muyum diye?
siz kronik mutsuzsaniz anneniz napsin?

Şu mesajınız bile anne olanlara haksızlık,hatta hakaret içeriyor..
Ben anne olanlara hakeret etmedim..anne oldum diye ulvi birsey yaptim sanan tuketici kadinlara dokundurdum biraz...birde oturdugu yerden milletin hayatini yargilayanlara sozum...siz herseyi ustunuze alinmayin bir zahmet..m

Yok orası öyle de onların karşılığında da ağır yazılanlar var. Tartışma zaten bir noktada kopunca seviye her iki taraftada düşüyor. Arada liberaller oluyor böyle bizim gibi toparlansın diye ama cık :)

Bugün benim doğum günüm ... Ve neden bu çirkin dünyada olduğum hususunda bir bilgim yok ! Bu yüzden keyfim yok ! Sorunu anlamayanlar akşam haber açmıyormu ? hergün kan , gözyaşı , haksızlığın olduğu bir dünyada neyi anlamadınız ? 10 milyon işsiz nufusun olduğu ülkede neyi anlamadınız ? Hormon yemekten gerçek fasulye , tavuk , domates bile yiyemediğim tadını kokusunu özlediğim sebzelerin bile olmadığı dünyada neyi anlamadınız ? Güzellik diye bıçak sırtında yaşayan , arkadaşlık diye birbirinin evi arabasını kıskanan dünyada neyi anlamadınız ? Müzik dinlemek için suratımıza bakmayan gençler , yanlızlıktan sanal Mutlulukların olduğu dünyada neyi anlamadınız ? Eskiden evde oturmak zenginlikti şimdi kendini işe atıp oh çeken kadınlar Olduğu ortamda neyi anlamadınız ? Sürekli anneliğin zorluklarını anlatan hikayelerinizden yoruldum , kendi parçanız sonuçta , fedakarlık diye saydıklarınızda kendi etrafınızda dönmek ! Dünyaya bir bakın ? Hormonlu pis gıdalardan , dünyaya alerjık doğan bebekler bile anladı ? Siz neyi anlamadınız ? Böyle bir dünyaya insanı salmakmı bencillik ? Saymamakmı ? Bu tatsızlığın kaynağını arıyorum ? Fikri olan varsa söylesin ,

Ben anne olanlara hakeret etmedim..anne oldum diye ulvi birsey yaptim sanan tuketici kadinlara dokundurdum biraz...birde oturdugu yerden milletin hayatini yargilayanlara sozum...siz herseyi ustunuze alinmayin bir zahmet..m

Ne zamandır anne olmak ulvilik acaba?
Kadın nşye tüketici olsun ki sizce..

Yani iste tüm mesele bu..

Bu karari almanin bencillikle olduğunu yazan herkes cani , kötü evlat , bebekliği ergenliği kotu gecmis insanlar oldu:)

Anlamak bu kadar zor olmamalı..

Sanirim insanlar bencilligi olumsuz aliyorlar bir hakaret gibi... annelik kutsalligina edilmis bir laf gibi algiliyorlar ama oyle degil iste, insan dogasinda var bencillik, en guclu icgudumuz hayatta kalma icgudusu zaten ki bu da en bencilce icgudu, ikincisi de ureme, bu da ikincil bencilligimiz, kacimiz dunya genc nufusu azaliyor 3-5 cocuk yapayim da ekolojik sisteme katkim olsun diye doguruyoruz, hepimiz kendimiz icin doguruyoruz oyle ya da boyle.

simdi bir anne olarak yazayim, 30 uma gelince isi gucu kariyeri birakip cocuk dogurucam buyutucem dedim, mis konusunu icine cekmek, askimin meyvesini görmek, iyi bir insan yetistirmek v.s. yuzlerce bencilce nedenim vardi, sormadim ona 30 una gelmis bir ev sahibi bile olamamis obsesif bir ananin cocugu olarak sagliksiz gidalar, savaslar ve korkunc insanlarla dolu bir dunyaya gelmek ister misin diye. Sorsam istemezdi sanirim, ama ben istedim, onun adina karar verdim onun nasil bir dunyaya gelecegine ve en azindan nasil bir cocukluk yasayacagina, buna hakkim var miydi diye dusunmedim bile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…