- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.146
- 498
yok canım ego güzel bişey idi baskın olmasında ınsanın :)Yalnız egonun yüksek olması övünülecek bir durum değildir.
Bir araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..
dogurma hakkı ne? öyle bi hakkı kim verdi sana? çocuk mu verdi? ona sormadan dogurmak onu bu hayata gelmeye zorlamaktır, bencilliktir.
bunu diyince bencilligi yine kötü anlamda anlıcaksınız tabi...
İnşallah arkadaşım, en doğru zamanda yuvanız taze bir kalple daha şenlensin inşallah. İyi insanlar iyi evlatlar yetiştirsin :)aynen..
ben de kendimi düşündüğüm için cesaret edemiyorum bebeğe..
gerçi onu da düşündüğüm için..
ruh hali iyi, hayatla barışık bir annesi olsun diye şu anda adım atamıyorum mesela....
bu şartları sağlayınca olacak inşallah....
dogurma hakkı ne? öyle bi hakkı kim verdi sana? çocuk mu verdi? ona sormadan dogurmak onu bu hayata gelmeye zorlamaktır, bencilliktir.
bunu diyince bencilligi yine kötü anlamda anlıcaksınız tabi...
Ovundugumu nerden cikardin....
Evet annelik bencillik...
Annelik duygusunu tatmak için, ailemizi genişletmek için, hiç düşünmeden kazayla gibi bir çok sebeple çocuk yapıyoruz
Tüp bebek tedavim sırasında bu soruyu çok sormuş ve çok düşünmüştüm...
Ve çok net annelik bencillik...
Tercih hakkım olsa dünyaya gelmezdim
Ama böyle düşünmeme rağmen üstelik tüp bebekle çocuk yaptım
Evet annelik bencilliktir, turun devami icin, ilerde yalniz kalmamak icin, bebek sevmek koklamak icin, dunyaya sevdigin adamla ortak bisey getirmek icin hatta bazen sirf herkesin cocugu var benim de olsun gibi nedenlerle cocuk getiriyoruz bu korkunc dunyaya. Bencilce seviyoruz, onun icin dunyayi yakarim diyebiliyoruz (daha buyuk bencillik olabilir mi?) Dort dortluk hayatlar sunmaya calissak da beceremiyoruz, dunya zaten korkunc bir yer, kuresel isinma, hava kirliligi, gdo lu gidalar, savaslar, ekonomik krizler, cocuk tecavuzculeri, katiller.. boyle korkunc bir dunyaya masum bir yavru getiriryoruz, niye? sirf biyolojik çanlarimiz çaldi diye, anne olmak opup koklamak istiyoruz, dunyanin en buyuk askini yasamak istiyoruz diye... bundan daha bencilce bir sey olabilir mi?
Not. Anneyim :)
Ya mervecikcik bencilliğin güzel manasını yazar mısın? :) "yine kötü anlamda" deyince diğer anlamını merak ettim...
yok canım ego güzel bişey idi baskın olmasında ınsanın :)
Bizi cocukken cok dovdu annemiz...ondan boyle olduk...burdaki ulvo anneler statusune erisemedik.aslinda ne güzel hayat yan gel yat yap vir bebek ben kutsalim diye dolan ortada...kârlı bencede..birsey uretmeden yasa ..
kendi çocugunu diger insanlardan fazla korursun bu iyi bi bencilliktir. çalışırken kendi ailen için çalışırsın, iyi bir bencillik. biri seni öldürecegi zaman ''ben ölecegime o ölsün'' der ve öldürürsün iyi bi bencillik. daha vereyim mi örnek
şahsım adına söyleyeyim şahsi algılamadım.Ben de böyle bir şey söylemek hafif felsefik bir şeyi karşılıklı tartışmak gibi bir sebeple yazdım. Ama çok şahsi algılayan arkadaşlar var. Kimsenin anneliğine laf etmek değil derdim. Öyle düşünenler kusura bakmasın.
Bencillik bir kişilik problemidir... insana da çok zarar verir.. senin bu saydıkların bencillik değildir, bencilliğin tanımıyla ilgili sıkıntı yaşadığını düşünüyorum...
Ben anne olanlara hakeret etmedim..anne oldum diye ulvi birsey yaptim sanan tuketici kadinlara dokundurdum biraz...birde oturdugu yerden milletin hayatini yargilayanlara sozum...siz herseyi ustunuze alinmayin bir zahmet..mŞu mesajınız bile anne olanlara haksızlık,hatta hakaret içeriyor..
şahsım adına söyleyeyim şahsi algılamadım.
yeterli olgunluk ve hayat görüşüne sahibim.
senin fikirlerini izah edişin de gayet güzel.bildiğim bir üyesin zaten.
ancak konuya yapılan her yorumu okudun mu bilmiyorum.
süper ötesi tespit yapan arkadaşlarımız var.
sapla samanı karıştıranlar var.
konu bu noktaya geldikten sonra dahil olmam zaten ben daha fazla.
Ben anne olanlara hakeret etmedim..anne oldum diye ulvi birsey yaptim sanan tuketici kadinlara dokundurdum biraz...birde oturdugu yerden milletin hayatini yargilayanlara sozum...siz herseyi ustunuze alinmayin bir zahmet..m
Yani iste tüm mesele bu..
Bu karari almanin bencillikle olduğunu yazan herkes cani , kötü evlat , bebekliği ergenliği kotu gecmis insanlar oldu:)
Anlamak bu kadar zor olmamalı..
Ben de böyle bir şey söylemek hafif felsefik bir şeyi karşılıklı tartışmak gibi bir sebeple yazdım. Ama çok şahsi algılayan arkadaşlar var. Kimsenin anneliğine laf etmek değil derdim. Öyle düşünenler kusura bakmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?