Annelik bencillikmi

bencillik insanın (tüm canlıların) en baskın içgüdüsüdür. etrafına gereksiz yere zarar vermedigin sürece sorunsusuzdur. gereksiz yere etrafına zarar verirsen bencilligin bir problem haline gelir sadece.

O senin anlattığın "ben anlayışı" ile bencillik farklı şeyler...

sevgili mune toplayacaktır kendi usülünce:))
ne yapalım kk nın cilvesi bu.
hepimiz kendi bildiğimzi doğru zannedip kendimizi paralıyoruz.
atıp tutuyoruz.meydan boş ya.
iş muneye kalıyor her seferinde...

konuyu görünce aklıma bir haber geldi , ingilterede bir kadında kazayla hamile kalmış , sonra aldırmıştı birdaha da hamile kalmayım diye kendini kısırlaştırmıştı , hatırlayanınız vardır bu haberi : ) kadına göre de çocuk doğurmak bencillikmiş , hatta çocuk doğurmak dünyayı ve çevreyi kirletiyormuş , sadece soyumuz devam etsin diye doğuruyormuşuz gibi saçmalıklardan seçmeceler : ) Allahtan hepimiz böyle düşünmüyoruz , bana göre de anneliğin bencillikle alakası yok ama bazıları öyle düşünüyor demekki saygı duyuyorum

Ne zamandır anne olmak ulvilik acaba?
Kadın nşye tüketici olsun ki sizce..
Kadin calismiyor uretmiyorsa tuketicidir..birde ustune dedikodu yapip insanlari birbirine düşürüyorsa ki bunu cok goruyorum bence tuketicidir.isterse bir duzine cocuk yapsin ..bu benim fikrim..annelik ovunulcek birsey degil.gayet keyfi bir eylemin sonucu okadar..

Dogum gunun kutlu olsunnn bosverr ...

Çok yersiz bir ifade olmuş. Eleştirmeyi de dozunda bırakın.

DOĞDUK BÜYÜYORUZ VE yaşıyoruz
dünya iyi ya da kötü
seçimindi yada değildi
burada anneni suçlamak yerine
hayatını bu kadar karamsar yapanları suçla bence
iyiki dogdun
herşeye ragmen nefes almak güzel

hala guzel bir sarki dinleyince yuregim cosabiliyorsa. dans etmek geliyorsa icimden/
hala dunyada milyonlarca tadacak leziz yemekler varsa ve yedigim cikolatali pasta bana inanilmaz mutluluk verebiliyorsa
hala bir su kenarinda esimle el ele bebek arabamizi iterken huzur bulabiliyorsam
cesitli lunapark oyuncaklari bu yasimda beni heyecanlandiriyorsa ve hala gezmek gormek istedigim yerler varsa dunyada
aksam yagmis kara ilk basan olmak cocuklugumu hatirlatiyorsa
okudugum bir kitap, izledigim bir film bana inanilmaz zevk veriyorsa
ben hayattan ufak tefek seylerden zevk aliyorsam ve hala beklentilerim varsa
insanlar olmemek icin servetlerini sagliga harciyorlarsa ve iyilestiklerinde sukurler ediyorlarsa
demek ki yasamak guzel.
iyi ki gelmisim dunyaya diyorum.
bir hic olmaktansa birey olmusum diyorum.
bana verilen bu sansi neden ben baska birine vermeyeyim?

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
genede doğum günün kutlu olsun canım.. canını moralini sıkma hiçbirşey için..

Bende çalışmıyorum tüketici mi oluyorum sizce?
Dedikodu yapan herkes çalışmayanmı,ya çalışan kadınlar?
Siz övünmeyin annelik düşüncesiyle olurmu!

emin ol isterdi.
insan bilinmeyeni hep ister.

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Doğumgününüz kutlu olsun, bugün benimde doğumgünüm
Sorun ne bilmiyorum ama baslığa ithafen şunu söyleyebilirim annelik ve bencillik birbirinin yanından bile geçemeyecek iki kavram bence.

Bende çalışmıyorum tüketici mi oluyorum sizce?
Dedikodu yapan herkes çalışmayanmı,ya çalışan kadınlar?
Siz övünmeyin annelik düşüncesiyle olurmu!
Bak yine yanlis anladin...calismayip orda burda dolanan ve anneyim ben soleyim boyleyim diyenler icin dedim...off yaa.
Ben ovunmem niye ovuncem..keyfim isterse anne olurum inss...bu beni kutsal yapmaz.

Valla ben henüz anne değilim bu kadar bencil olamam!!! Ama annemin yüreğine sağlık kutban olim ona, dünyanın hiçbiryerine koyamam elini ayağını sevdiğim muhteşem kadın. 25 yaşındayım birgün bencillik ettiğini görmemişim. Hiç unutmam bir gece konuşuyorsuk üniversitedeydim. Göğsüm ağrıo ara ara yarın bi gidip göstercem dedim. Sabah kapım çaldı bi baktım annem. Derd etmiş içine geceyi zor geçirmiş kmlerce yol yapmış beraber gidelim iöim rahatlasın dedi. Ama onun başı ağrıdığında dişi ağrıdığında anne aınavım vr deyip arkamı dönüp uyuduğum zamanlar olmuştur. Kim nasıl bencil bilemedim.
Şu an istemsiz olarak gözyaşlarım döküldü heöen annemi arayıp iyiki brni doğurmuşsun dicem.

emin ol isterdi.
insan bilinmeyeni hep ister.

Ama ona secme hakki bile vermedim, ben istiyorum diye dogurdum, bu bencillik degil de ne?

15-20 sene sonra boyle bir konu acar da anam beni ortadoguda savas varken, afrikada cocuklar acliktan ölürken, kanser grip gibi yaygin bir hastaliga donusmusken ne demeye dogurdu diye, ben de okursam olur ya, bencilligimden dogurdum, dunyanin en buyuk askini yasayayim, minik ellerini tutup boynunu koklayayim diye dogurdum diyebilirim ancak. Daha farkli bir neden sunamam, hangimiz sunabiliriz ki? Onceki mesajimda da yazdigim gibi hangimiz kendimiz icin kendi isteklerimiz icin dogurmuyoruz ki?

Bak yine yanlis anladin...calismayip orda burda dolanan ve anneyim ben soleyim boyleyim diyenler icin dedim...off yaa.
Ben ovunmem niye ovuncem..keyfim isterse anne olurum inss...bu beni kutsal yapmaz.

Mesajınız farklı,şimdiki yazdığınız farklı..
Neye karar verirseniz verin sizi ilgilendirir bu durum,beni değil..

Şu anda benim de gözümden yaş akıttınız..
Şimdi buna ajitasyon diyenler de çıkabilir ama olsun..
Yüreğinde sevgi olan herkesin içi titremiştir eminim..

Doğum günün kutlu olsun canım.
Olayları değerlendirirken kişilerin eğitim durumlarından, geldiği aileden, kültürel değerlerine kadar göz önünde bulundur.
Kırsal kesimde doğmuş popüler kültüre teslim olmamış annelerle, modern eğitim almış çocuklar arasında müthiş çatışmalar, yanlış anlamalar olabiliyor maalesef. Anlayış değil de sürekli yargılama kişisel kavgaları kaçınılmaz kılabiliyor.
Mahluka tevekkül eden evlatlar, Halik'a tevekkül eden anneleri anlamadığı gibi her fırsatta eleştirmeyi bırak, annelik duygusuna kadar sorgulayabiliyor, oysa yarın -anormal bir durum yoksa- kendisini de annelik duygusu saracak, evlenecek, hamile kalacak, çocuğu olacak vs. düşünemiyor.
Sen bugün bir isteğin olmadı diye, o istek ki belki de ihtiyacın değil hırsların, doyumsuzluğun yüzünden anneni dibine kadar orantısız eleştirirsin ama yarın senin için en derin acı çeken kişiyi de annen olarak bulursun.
Senin için demiyorum ama bugün altını elleriyle değiştirmiş, çamaşırını bulaşığını elinde yıkamış, pisliğini temizlemiş annelerin kızları, masa başında bilgisayarından annesini topa tutabiliyor. Bunu x şarkıcının parayla temizliğini yaptırdığı, baktırdığı kendisinin de sadece sefasını sürdüğü eğlendiği çocuğu bile yapmaz bunu...
Farkında mısın "b.k mu vardı doğdum!" derken sadece annene değil, Allahu telaya da isyan ediyorsun.
Yapma canım sonra çok pişman olursun.
Konunda sebep belli değil ama sıkıntınız her neyse hallolur umarım.
Happy happy years...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…