bencillik insanın (tüm canlıların) en baskın içgüdüsüdür. etrafına gereksiz yere zarar vermedigin sürece sorunsusuzdur. gereksiz yere etrafına zarar verirsen bencilligin bir problem haline gelir sadece.
sevgili mune toplayacaktır kendi usülünce:))Yok orası öyle de onların karşılığında da ağır yazılanlar var. Tartışma zaten bir noktada kopunca seviye her iki taraftada düşüyor. Arada liberaller oluyor böyle bizim gibi toparlansın diye ama cık :)
Kadin calismiyor uretmiyorsa tuketicidir..birde ustune dedikodu yapip insanlari birbirine düşürüyorsa ki bunu cok goruyorum bence tuketicidir.isterse bir duzine cocuk yapsin ..bu benim fikrim..annelik ovunulcek birsey degil.gayet keyfi bir eylemin sonucu okadar..Ne zamandır anne olmak ulvilik acaba?
Kadın nşye tüketici olsun ki sizce..
En dogrusunu mervecik bilir. Mesela psikolojik hastalık yok hepsi simariklik gibi gibi.O senin anlattığın "ben anlayışı" ile bencillik farklı şeyler...
Dogum gunun kutlu olsunnn bosverr ...Bugün benim doğum günüm ... Ve neden bu çirkin dünyada olduğum hususunda bir bilgim yok ! Bu yüzden keyfim yok ! Sorunu anlamayanlar akşam haber açmıyormu ? hergün kan , gözyaşı , haksızlığın olduğu bir dünyada neyi anlamadınız ? 10 milyon işsiz nufusun olduğu ülkede neyi anlamadınız ? Hormon yemekten gerçek fasulye , tavuk , domates bile yiyemediğim tadını kokusunu özlediğim sebzelerin bile olmadığı dünyada neyi anlamadınız ? Güzellik diye bıçak sırtında yaşayan , arkadaşlık diye birbirinin evi arabasını kıskanan dünyada neyi anlamadınız ? Müzik dinlemek için suratımıza bakmayan gençler , yanlızlıktan sanal Mutlulukların olduğu dünyada neyi anlamadınız ? Eskiden evde oturmak zenginlikti şimdi kendini işe atıp oh çeken kadınlar Olduğu ortamda neyi anlamadınız ? Sürekli anneliğin zorluklarını anlatan hikayelerinizden yoruldum , kendi parçanız sonuçta , fedakarlık diye saydıklarınızda kendi etrafınızda dönmek ! Dünyaya bir bakın ? Hormonlu pis gıdalardan , dünyaya alerjık doğan bebekler bile anladı ? Siz neyi anlamadınız ? Böyle bir dünyaya insanı salmakmı bencillik ? Saymamakmı ? Bu tatsızlığın kaynağını arıyorum ? Fikri olan varsa söylesin ,
Annelik nasil bencillik olabilir anlayamiyorum gercekten. Böyle dusunenler annelerinden memnun olmayanlar. Bi güne bir gün annemin agzindan seni 9 ay tasidim buyuttum lafini duymadim. Annem hep karsiliksiz sevdi. Dunyanin en kötü seyini de yapsak sevdi, bagrina bastı. Cocuklari icin gerekirse hayatindan vazgecebilecek insnalar nasil bencil olabilir anlayamiyorum gercekten..
Dedigim gibi annelerinden memnun değiller bundan dolayı böyle dusunuyorlar galiba..
Bugün benim doğum günüm ... Ve neden bu çirkin dünyada olduğum hususunda bir bilgim yok ! Bu yüzden keyfim yok ! Sorunu anlamayanlar akşam haber açmıyormu ? hergün kan , gözyaşı , haksızlığın olduğu bir dünyada neyi anlamadınız ? 10 milyon işsiz nufusun olduğu ülkede neyi anlamadınız ? Hormon yemekten gerçek fasulye , tavuk , domates bile yiyemediğim tadını kokusunu özlediğim sebzelerin bile olmadığı dünyada neyi anlamadınız ? Güzellik diye bıçak sırtında yaşayan , arkadaşlık diye birbirinin evi arabasını kıskanan dünyada neyi anlamadınız ? Müzik dinlemek için suratımıza bakmayan gençler , yanlızlıktan sanal Mutlulukların olduğu dünyada neyi anlamadınız ? Eskiden evde oturmak zenginlikti şimdi kendini işe atıp oh çeken kadınlar Olduğu ortamda neyi anlamadınız ? Sürekli anneliğin zorluklarını anlatan hikayelerinizden yoruldum , kendi parçanız sonuçta , fedakarlık diye saydıklarınızda kendi etrafınızda dönmek ! Dünyaya bir bakın ? Hormonlu pis gıdalardan , dünyaya alerjık doğan bebekler bile anladı ? Siz neyi anlamadınız ?
genede doğum günün kutlu olsun canım.. canını moralini sıkma hiçbirşey için..Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Kadin calismiyor uretmiyorsa tuketicidir..birde ustune dedikodu yapip insanlari birbirine düşürüyorsa ki bunu cok goruyorum bence tuketicidir.isterse bir duzine cocuk yapsin ..bu benim fikrim..annelik ovunulcek birsey degil.gayet keyfi bir eylemin sonucu okadar..
emin ol isterdi.Sanirim insanlar bencilligi olumsuz aliyorlar bir hakaret gibi... annelik kutsalligina edilmis bir laf gibi algiliyorlar ama oyle degil iste, insan dogasinda var bencillik, en guclu icgudumuz hayatta kalma icgudusu zaten ki bu da en bencilce icgudu, ikincisi de ureme, bu da ikincil bencilligimiz, kacimiz dunya genc nufusu azaliyor 3-5 cocuk yapayim da ekolojik sisteme katkim olsun diye doguruyoruz, hepimiz kendimiz icin doguruyoruz oyle ya da boyle.
simdi bir anne olarak yazayim, 30 uma gelince isi gucu kariyeri birakip cocuk dogurucam buyutucem dedim, mis konusunu icine cekmek, askimin meyvesini görmek, iyi bir insan yetistirmek v.s. yuzlerce bencilce nedenim vardi, sormadim ona 30 una gelmis bir ev sahibi bile olamamis obsesif bir ananin cocugu olarak sagliksiz gidalar, savaslar ve korkunc insanlarla dolu bir dunyaya gelmek ister misin diye. Sorsam istemezdi sanirim, ama ben istedim, onun adina karar verdim onun nasil bir dunyaya gelecegine ve en azindan nasil bir cocukluk yasayacagina, buna hakkim var miydi diye dusunmedim bile...
Doğumgününüz kutlu olsun, bugün benimde doğumgünümBugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Bak yine yanlis anladin...calismayip orda burda dolanan ve anneyim ben soleyim boyleyim diyenler icin dedim...off yaa.Bende çalışmıyorum tüketici mi oluyorum sizce?
Dedikodu yapan herkes çalışmayanmı,ya çalışan kadınlar?
Siz övünmeyin annelik düşüncesiyle olurmu!
Valla ben henüz anne değilim bu kadar bencil olamam!!! Ama annemin yüreğine sağlık kutban olim ona, dünyanın hiçbiryerine koyamam elini ayağını sevdiğim muhteşem kadın. 25 yaşındayım birgün bencillik ettiğini görmemişim. Hiç unutmam bir gece konuşuyorsuk üniversitedeydim. Göğsüm ağrıo ara ara yarın bi gidip göstercem dedim. Sabah kapım çaldı bi baktım annem. Derd etmiş içine geceyi zor geçirmiş kmlerce yol yapmış beraber gidelim iöim rahatlasın dedi. Ama onun başı ağrıdığında dişi ağrıdığında anne aınavım vr deyip arkamı dönüp uyuduğum zamanlar olmuştur. Kim nasıl bencil bilemedim.Bunlarin hepsini kendimiz izin yapiyormusuz iste kendi ruhumuzu tatmin etmek icinmis hepsi!!!
Evet cunku biz anneler gerizekaliyiz ki gece 3 te yatmisken 4 te ciyak ciyak bagiran bebegimiz icin kalkıp kendi ruhumuzu doyurmaya ugrasiyoruz. Hepsi kendimiz icin. Bebek dogduktan sonra bile kendimizi tatmin etmek için yasiyormusuz. Mesela calismayi birakmak ya da ona daha iyi gelecek icin calismak hep annelerin kendi ruhunu doyurma isteğiymis. Ne kadar akillica degil mi ?
Bazilari sadece kendine gulduruyor. Ne diyeyim keske anneleri bencil olmasaydi. Benimki cok sukur bencilmis ki hayattayim
Bak yine yanlis anladin...calismayip orda burda dolanan ve anneyim ben soleyim boyleyim diyenler icin dedim...off yaa.
Ben ovunmem niye ovuncem..keyfim isterse anne olurum inss...bu beni kutsal yapmaz.
emin ol isterdi.
insan bilinmeyeni hep ister.
Bak yine yanlis anladin...calismayip orda burda dolanan ve anneyim ben soleyim boyleyim diyenler icin dedim...off yaa.
Ben ovunmem niye ovuncem..keyfim isterse anne olurum inss...bu beni kutsal yapmaz.
Valla ben henüz anne değilim bu kadar bencil olamam!!! Ama annemin yüreğine sağlık kutban olim ona, dünyanın hiçbiryerine koyamam elini ayağını sevdiğim muhteşem kadın. 25 yaşındayım birgün bencillik ettiğini görmemişim. Hiç unutmam bir gece konuşuyorsuk üniversitedeydim. Göğsüm ağrıo ara ara yarın bi gidip göstercem dedim. Sabah kapım çaldı bi baktım annem. Derd etmiş içine geceyi zor geçirmiş kmlerce yol yapmış beraber gidelim iöim rahatlasın dedi. Ama onun başı ağrıdığında dişi ağrıdığında anne aınavım vr deyip arkamı dönüp uyuduğum zamanlar olmuştur. Kim nasıl bencil bilemedim.
Şu an istemsiz olarak gözyaşlarım döküldü heöen annemi arayıp iyiki brni doğurmuşsun dicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?