Annelik bencillikmi

valla 30 sayfa olmış ne döndü ne bitti bilmiyorum ama ilk sayfadan yola çıkarsam, annelik bencillik midir kişiden kişiye çok değişir
insanoğlu kendini kopyalamak zorundaymış yani öyle hissediyormuş, iç güdüsel bir durum yani
ama benim annelikle alakalı en sevdiğim laf, "annelik hep vicdan azabı çekmektir" çünkü ben hep keşke öyle yapsaydım böyle yapsaydım der dururum çocuğum hakkında, hatta bazen hamileliğime kadar giderim hala, keşke şunu şöyle yapsaydım bunu böyle... gelecek içinse hata yapmamak için düşünürüm çocuğumla ilgili ama hata yapmamak mümkün mü, sürekli yapıyoruz malesef, o an doğru geliyor, ama sonra yanlış

muhtemelen ben de gidecegim/ en azindan evi temizlemeye vaktim olur onemli degil

Bildirimleri inceledim, aslında karşılıklı eleştiriler var, eleştirileri de susturup hadi bakalım mapusa demek olmaz, bu kadarı benim zalimliğimi de aşar.

Konu Sahibesinin doğum günü kutlu olsun, nice sağlıklı senelere...

Bu yorumu uyarı kabul edin, bir daha bildirim nedeniyle gelirsem uyarıyla kalmam, bildirilenleri alır götürürüm.

noldu nasilsa banlanacagin icin bel alti vurayim da bosa gitmesin mi dedin :)
Sen bel alti vurunca ban almiyorsun ama..burda sana zit olanlari aslinda anne olmak isteyip olamayanlar olarak yargiladin kendi dar pencerende...oysa basindan beri anne olmayi cok istedigimizi yazmistik ben mesela...iatedigim erkekten dogururum ya kime ne.ama bu bencilliktir net kutsal birseyde degil..

mune son bir cevap yazabilir miyim su usttekine

Farkli dusundugun icin degil zerrin uslubunu kontrol edemedigin icin ban aliyorsun. Bunu her konuda yapiyorsun. Ben konuya kendi fikrimi yazdim. Sen alintilayip boyle suslu cumleler sevmiyorum dedin. Ben o mesaji sen sev diye yazmadim ki. Ben boyle dusunuyorum demisim konuya yazdigim mesajda, sen o mesaji alintilayip oyle dusunmuyorsun yaslaninca cocuklarin sana baksin diye cocuk yapiyorsun dedin. Nerden biliyorsun? Bu forum kurallarinda polemik yaratmak ban sebebidir. Ama sen sana yazilmayan mesajlari bile alintilayip karsi tarafi zan altinda birakip cevap hakki yaratiyorsun. Simdi anladin mi neden ceza aldigini?

Bazilari tartisip karsi tarafi sikayet edince karsi taraf banlaninca mutlu oluyor..ilginc bir piskoliji.m

insanların dilleri ile konuştukları ve hissettikleri çok farklı. Arkadaşım bekar gezip tozup faceye resim koyuyordu.. çocuk sahibi ablası bile gez gez nereye kadar vs.vs.yorumlar yapıp sürekli yaptığının yanlış olduğunu başına kalkıyordu,ailesi kabul etmedi. bir akşam yatıp çocuk sahibi olmak istiyorum dedi , alkollü biriyle beraber oldu , hamile kalıp nikaha mecbur etti nikahlandı doğum yaptı ayrıldı. eh çocuk vesilesi ile ailesiyle arası düzeldi.Bu durum beni çok soğuttu ; 24 saatten annelik paylaşımları yapıyor !bundan kendine bir kimlikkartı yaptı.artık bu kimlik kartı ile geziyor..sahtekar.. ama toplum bu sahtekarlığı hazmediyor .. biri dürüstçe geleceğin dünyanın hali vs. dese ...yafta üzerine yafta

"BENCİL: Yalnız kendini düşünen, kendi çıkarını herkesinkinden üstün tutan" imiş. bu durumda annelik bencillik olamaz.hatta bencilliğin yanından geçmez çünkü anne kendini düşünmeye fırsat bulamaz ki :) anne yavrusunu düşünür, her anlamda, her an. lamı cimi yok bunun.
ha günümüzün popüler söylemlerinden olan anne olmayı istemek, şu yavan ve pis dünyaya bir çocuk getirme isteği bencillik olabilir, tartışılır.
yani anne olmayı istemek, kişinin kendi için istediği, kendi çıkarına olan bir istek ama annelik sürecine, anneye bencil diyen vallahi taş olur taş :)

Zaten annelik bencilce bir icgudu olmasaydi, dunyada milyonlarca çocuk aclik cekerken, binlercesi acliktan, yetersiz beslenmeden, bakimsizliktan ölürken yeni cocuklar dogurmazdik.
Gider herbirimiz afrikadan ac bir cocuk alip ona annelik yapar, bakip buyutup dunyaya faydali bir insan yetistirmeye calisirdik. Ama yok ille hamilelik duygusunu tadacagiz, kendi muhtesem! genlerimizi gelecek nesillere aktaracagiz, dunyada biyerlerde bebekler acliktan ölürken biz yenilerini dogurup dunya nufusunu daha da arttirip kitliga katkida bulunacagiz. Sonra da annelik bencillik degildir fedakarliktir diyecegiz.

Valla ben bencilim kabul ediyorum, dunya ac ve kimsesiz cocuklarla doluyken ille kendi canimdan kanimdan bir cocuk istedigim icin, onu dunyaya getirdigim icin, bunu yaparken fikrini sormadigim o masum yavruyu savaslarla, kitliklarla, kotuluklerle dolu bir dunyaya sirf anne olmak istiyorum diye getirdigim icin bencilim. Onun icin uykusuz geceler gecirmek (kizim 2 yasina kadar gecede 10 kere uyanan bir cocuktu) kirli donunu yikamak, yemegini yapmak falan filan fedakarlik degil ki bunlar, dogurduysan o kadarini da yapacaksin yani. Kaldi ki ben bunlardan bile zevk aliyorum, tuvalet egitimi surecinde bok temizlerken bile gulumsuyordum, hepsi haz bunlarin, hepsi bencilce icgudulerimizin haz noktalari...

bosver milletin yaptigini. Yanlislari hazmedemiyorsun anliyorum ama sana bunun faydasi yok, sadece zarari var bak.

afrikadaki o cocuklari annelerinden alsak sanki daha mi mutlu edicez onlari ? Herkes kendi ailesiyle, kendi irkiyla kendi ulkesinde olmak ister. Onemli olan onlari evlatlik almak deyil, onlara yardimci olmak. Anne olmak istegiyle yardimci oluyormuyom, dunyadaki ihtiyac sahiplerine ne kadar faydam vr konularini karistirmamak lazim.

doğru anladığınız için teşekkürederim. eşimle konuşuyordum dedimki milyonlarca sperm üretiyorsun ,hormonların çalışıyor , hiç hormonların babaa babaaa diye bağırıyor mu ? kırana giriyormu dedim ( ilk evliliğinden çocuksahibi ) yok öyle bir şey dedi. Ama kadınlar bağırdığını iddaa ediyor dedim ? konuya eğilince böyle bağıran bir hormon çalan zil saat yok ..siz daha çocukken bile bilinçaltına öyle işleniyorki bu mevzu , toplumsal baskılar... yanlızlık korkuları vs.vs. ben bunları eleştirip yargılamıyorum ama çocuk aile yuva olmak için yeryüzünde yaşam algısının bir parçası..kendi kendimize Meryem gibi hamile kalmıyoruz ... zevkle iradeyle iki kişilik bir eylem...sıkıntıları varsa kendin için çekiyorsun senin yaşam savaşın !

Ben bencil diye yakıştırdığınız annemin ayaklarının altını öperim hiç gocunmam altından bile alırım ben kaderimi anneme yükleyemem asıl bu bencillik.CANIM ANNEM
sözün bittiği yerde abartıya tevessül ,ayaklarını yalarım vs. konuyu ağdalamak.. o ajıtasyon kısmı

annesiz kimsesiz milyonlarca çocuk var dünyada, onu geçtim sanırım açlıktan ölmektense farklı bir ülkede bolluk içinde yaşamayı tercih ederler değil mi?
dünyada her 3 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor, biz ne yapıyoruz, yeni çocuklar doğuruyoruz, biz doğurdukça onlar ölmeye devam ediyor.
kabul edelim hiçbirimiz dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek ya da dünyaya faydalı insanlar yetiştirmek için doğurmuyoruz, doğurmak istediğimiz için doğuruyoruz, yoksa yetimhaneler kimsesiz çocuklarla dolmazdı, ben artık çocuk yetiştirmek istiyorum diyen gider kimsesiz bir çocuğu alır yetiştirirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…