Annelik bencillikmi

Annelik bencillik öyle mi???
Anne olun da görelim sizi de..kimse rahatını bozup, gece uykusunu bozup kendinden fedakarlık eden,hayatını evlatlarına adayan cennet kokan annelere bu sıfatı yakıştıramaz.
Sizin dünyaya gelişinize anneniz sadece vesiledir o kadar.

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Benimde dogum gunum bugun kiz
Deme oyle. Gencken bende cok sikayet ederdim halimden. Yas ilerledikce gecti.

onlar biz cocuk doguruyoruz diye olmuyorlar ki. Dunyanin yanlis politikalari yuzunden, zamaninda somuruldukleri icin, ve birbirlerine dusurulup hala birbiriyle savastiklari icin oluyorlar. Arada buyuk bir fark var. Sirf elmas madenlerinden dolayi ortalik tuz buz oluyor Afrikanin belirli yerlerinde. Sucu faktorlerde aramak lazim, bizim doguracagimiz cocuklarda deyil bence. Siz dogurdunuz mu bilemem, ama ben bencilligimden dolayi cocuk dogurmadim.

Evlatlik alinan bazi insanlarla tanismistim, ogrendiklerinde kendilerini kotu hissetmislerdi neden annem babam buyutmedi diye. Yapilmasi gereken sorunu kokten cozmek, soruna pansuman yapmak deyil. O cocuklara sahip cikilmali isteyen evlatlik alir isteyen kendi ulkelerinde daha guzel imkanlarla onlara yardim eder, ama en onemlisi o ulkelerdeki sorunlarin cozumu icin adim atmaktir.

Annelik tamamen kendini düşünerek yapılan bencil bir istek diye düşünüyorum. Ha kötü bencillik değil. Ama öyle işte. Kadınlar en masum sebebiyle annelik duygusunu tatmak için anne oluyor değil mi? Ha bir çocuğun hayatını kurtarayım diye hamile kalan varsa o ayrı. E böyle birşey de mantık dışı olduğuna göre...

Anneliğin fedakarlık olduğuna da inanmıyorum. Kendi doğurduğun çocuğa tabii ki kendin bakacaksın, derdini çekeceksin. Bunu düşünmeyen zaten çocuk yapmasın. El kadar bebek annesine muhtaç olmasın da kime olsun? Annesinin isteğiyle dünyaya gelmişken?

Kadınların kendi doğurduğa çocuğa sanki tenezzülen bakıyormuş gibi davranmssını, sanki onun değil başkasının üzerine vazifeymiş de kendi çocuğuna fedakar olduğu için bakıyormuş düşüncesini yadırgıyorum. Bir tür ego tatmini olsa gerek, gerçekçi değil. Kutsallık yüklemeler filan... Anlamsız bana göre.

Ha ne zaman fedakar olursun? Kendi doğurmadığın, mecbur olmadığın halde alıp baktığın, derdine koştuğun çocuğa bakınca. Mesela yetim bir çocuğu evlat edinirsin, annesiz bir çocuğa anne olursun. Budur fedakarlık, gönülden gelmiştir, mecbur olmadığın halde kendini feda etmişsindir. Yoksa dünyanın hemen tüm canlıları kendi doğurduğunu sever, bakar. Olması gereken bu. O yüzden geçiniz efendim bu fedakarlık, kutsallık edebiyatını. Yaptığımız şey milyonlarca canlının yaptığıyla aynı zira, abartmaya gerek yok.

32 sayfa olduguna gore demek ki kavga var
Cok fazla derin anlamlar yuklemeyin yaw. Maddi manevi bakabilecek olanlar dogursun. Diğerleri oyuncak bebek alsın kendine onunla oynasın.

evet istemeyen dogurmaz. dogurana da bencil demek cok asiri. Bir o kalmisti birbirimize karismadigimiz.

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...

nice senelereeee...Allah istemeseyde yaprak bile kıpırdamaazdı.sana can nefes vermesinde vardır bir sebep canım..haline şükret yaşamın tadını çıkart... :)

evet doğurdum, önceki mesajımdan kopyalayayım: simdi bir anne olarak yazayim, 30 uma gelince isi gucu kariyeri birakip cocuk dogurucam buyutucem dedim, mis konusunu icine cekmek, askimin meyvesini görmek, iyi bir insan yetistirmek v.s. yuzlerce bencilce nedenim vardi, sormadim ona 30 una gelmis bir ev sahibi bile olamamis obsesif bir ananin cocugu olarak sagliksiz gidalar, savaslar ve korkunc insanlarla dolu bir dunyaya gelmek ister misin diye. Sorsam istemezdi sanirim, ama ben istedim, onun adina karar verdim onun nasil bir dunyaya gelecegine ve en azindan nasil bir cocukluk yasayacagina, buna hakkim var miydi diye dusunmedim bile...
bencillik bu işte, dünya çirkin bir yer, bizden dolayı ya da değil, savaşlar, kıtlık, doğal afetler, tecavüzcüler ve katillerle dolu, böyle bir dünyaya sırf anne olmak istiyorum diye çocuk getirmek bencillik değildir de nedir? eğer amaç dünyayı daha güzel biyer haline getirmek olsaydı açlıktan ölenleri alır büyütürdük değil mi? amacımız sadece anne olmak, genlerimizi aktarmak falan filan, bencillik bu işte, daha ne olsun...

Annelik bencillik olsaydı Rabbim bu vasfı bütün kadınlara vermezdi. Doğura bilmek doğurgan olmak Rabbimin kadınlara verdiği en büyük lütuf. Kimi iyi anne olur kimi olamaz. Tıpkı kiminin hayırlı, kiminin hayırsız evlat olduğu gibi!

İnsan sorgulayabilir , mutlu olabilir , mutsuz olabilir .. Soru sorabilir , düşünebilir ? Neden bu yargılama ve yaftalama çirkinlik hakaret ! Fikir sunar , fikrini paylaşır ! Bir fikriniz varsa beyan edersiniz nankör , dengesiz vs. Hemde Karşınızdakini tanımadan ... Bu bir tür faşizm olmuş !

Kesinlikle ...

Bilemiyorum o zaman, oyle dusunuyorsan bencilliktir sana gore. Savas ortamlarinda hic dusunmeden cocugu kurtulsun diye yardim gonullulerine vermeye calisan kadinlari duymustum. Ama eminim ki oyle bir duruma dusuceklerini tahmin etmemislerdi. Kimse bence kotu durumda olacagini bile bile isteyerek cocuk yapmaz. Eminim siz de oyle yapmamissinizdir. Ve bence kendinize su an ffazla yukleniyorsunuz.
Kimse yarinin ne getirecegini de bilemez ayrica.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…