kötü söz sahibine aittir.. nefret beyanlarınızı anlamıyorum.. biraz iyi niyet ve anlayıştan zarar gelmez.. neden bu kadar öfke dolusunuz ?Annen adına üzüldüm bence anneniz bencil değil siz NANKÖRSÜNÜZ
DENGESİZsözün bittiği yerde abartıya tevessül ,ayaklarını yalarım vs. konuyu ağdalamak.. o ajıtasyon kısmı
Zaten annelik bencilce bir icgudu olmasaydi, dunyada milyonlarca çocuk aclik cekerken, binlercesi acliktan, yetersiz beslenmeden, bakimsizliktan ölürken yeni cocuklar dogurmazdik.
Gider herbirimiz afrikadan ac bir cocuk alip ona annelik yapar, bakip buyutup dunyaya faydali bir insan yetistirmeye calisirdik. Ama yok ille hamilelik duygusunu tadacagiz, kendi muhtesem! genlerimizi gelecek nesillere aktaracagiz, dunyada biyerlerde bebekler acliktan ölürken biz yenilerini dogurup dunya nufusunu daha da arttirip kitliga katkida bulunacagiz. Sonra da annelik bencillik degildir fedakarliktir diyecegiz.
Valla ben bencilim kabul ediyorum, dunya ac ve kimsesiz cocuklarla doluyken ille kendi canimdan kanimdan bir cocuk istedigim icin, onu dunyaya getirdigim icin, bunu yaparken fikrini sormadigim o masum yavruyu savaslarla, kitliklarla, kotuluklerle dolu bir dunyaya sirf anne olmak istiyorum diye getirdigim icin bencilim. Onun icin uykusuz geceler gecirmek (kizim 2 yasina kadar gecede 10 kere uyanan bir cocuktu) kirli donunu yikamak, yemegini yapmak falan filan fedakarlik degil ki bunlar, dogurduysan o kadarini da yapacaksin yani. Kaldi ki ben bunlardan bile zevk aliyorum, tuvalet egitimi surecinde bok temizlerken bile gulumsuyordum, hepsi haz bunlarin, hepsi bencilce icgudulerimizin haz noktalari...
kötü söz sahibine aittir.DENGESİZ
Benimde dogum gunum bugun kizBugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Yarin annesi kayinvalidesi hastalanip yaninasözün bittiği yerde abartıya tevessül ,ayaklarını yalarım vs. konuyu ağdalamak.. o ajıtasyon kısmı
Dogtu konus terbiye sinirlarini zorlama sunu şikayet etsene.tartismayi bile bilmiyorDENGESİZ
HASTALANIP YANIMA GELSELER BAKARIM NANKÖR DEĞİLİMYarin annesi kayinvalidesi hastalanip yanina
Dogtu konus terbiye sinirlarini zorlama sunu şikayet etsene.tartismayi bile bilmiyor
HASTALANIP YANIMA GELSELER BAKARIM NANKÖR DEĞİLİM
annesiz kimsesiz milyonlarca çocuk var dünyada, onu geçtim sanırım açlıktan ölmektense farklı bir ülkede bolluk içinde yaşamayı tercih ederler değil mi?
dünyada her 3 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor, biz ne yapıyoruz, yeni çocuklar doğuruyoruz, biz doğurdukça onlar ölmeye devam ediyor.
kabul edelim hiçbirimiz dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek ya da dünyaya faydalı insanlar yetiştirmek için doğurmuyoruz, doğurmak istediğimiz için doğuruyoruz, yoksa yetimhaneler kimsesiz çocuklarla dolmazdı, ben artık çocuk yetiştirmek istiyorum diyen gider kimsesiz bir çocuğu alır yetiştirirdi.
32 sayfa olduguna gore demek ki kavga var
Cok fazla derin anlamlar yuklemeyin yaw. Maddi manevi bakabilecek olanlar dogursun. Diğerleri oyuncak bebek alsın kendine onunla oynasın.
Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
onlar biz cocuk doguruyoruz diye olmuyorlar ki. Dunyanin yanlis politikalari yuzunden, zamaninda somuruldukleri icin, ve birbirlerine dusurulup hala birbiriyle savastiklari icin oluyorlar. Arada buyuk bir fark var. Sirf elmas madenlerinden dolayi ortalik tuz buz oluyor Afrikanin belirli yerlerinde. Sucu faktorlerde aramak lazim, bizim doguracagimiz cocuklarda deyil bence. Siz dogurdunuz mu bilemem, ama ben bencilligimden dolayi cocuk dogurmadim.
Evlatlik alinan bazi insanlarla tanismistim, ogrendiklerinde kendilerini kotu hissetmislerdi neden annem babam buyutmedi diye. Yapilmasi gereken sorunu kokten cozmek, soruna pansuman yapmak deyil. O cocuklara sahip cikilmali isteyen evlatlik alir isteyen kendi ulkelerinde daha guzel imkanlarla onlara yardim eder, ama en onemlisi o ulkelerdeki sorunlarin cozumu icin adim atmaktir.
İnsan sorgulayabilir , mutlu olabilir , mutsuz olabilir .. Soru sorabilir , düşünebilir ? Neden bu yargılama ve yaftalama çirkinlik hakaret ! Fikir sunar , fikrini paylaşır ! Bir fikriniz varsa beyan edersiniz nankör , dengesiz vs. Hemde Karşınızdakini tanımadan ... Bu bir tür faşizm olmuş !DENGESİZ
Kesinlikle ...evet doğurdum, önceki mesajımdan kopyalayayım: simdi bir anne olarak yazayim, 30 uma gelince isi gucu kariyeri birakip cocuk dogurucam buyutucem dedim, mis konusunu icine cekmek, askimin meyvesini görmek, iyi bir insan yetistirmek v.s. yuzlerce bencilce nedenim vardi, sormadim ona 30 una gelmis bir ev sahibi bile olamamis obsesif bir ananin cocugu olarak sagliksiz gidalar, savaslar ve korkunc insanlarla dolu bir dunyaya gelmek ister misin diye. Sorsam istemezdi sanirim, ama ben istedim, onun adina karar verdim onun nasil bir dunyaya gelecegine ve en azindan nasil bir cocukluk yasayacagina, buna hakkim var miydi diye dusunmedim bile...
bencillik bu işte, dünya çirkin bir yer, bizden dolayı ya da değil, savaşlar, kıtlık, doğal afetler, tecavüzcüler ve katillerle dolu, böyle bir dünyaya sırf anne olmak istiyorum diye çocuk getirmek bencillik değildir de nedir? eğer amaç dünyayı daha güzel biyer haline getirmek olsaydı açlıktan ölenleri alır büyütürdük değil mi? amacımız sadece anne olmak, genlerimizi aktarmak falan filan, bencillik bu işte, daha ne olsun...
evet doğurdum, önceki mesajımdan kopyalayayım: simdi bir anne olarak yazayim, 30 uma gelince isi gucu kariyeri birakip cocuk dogurucam buyutucem dedim, mis konusunu icine cekmek, askimin meyvesini görmek, iyi bir insan yetistirmek v.s. yuzlerce bencilce nedenim vardi, sormadim ona 30 una gelmis bir ev sahibi bile olamamis obsesif bir ananin cocugu olarak sagliksiz gidalar, savaslar ve korkunc insanlarla dolu bir dunyaya gelmek ister misin diye. Sorsam istemezdi sanirim, ama ben istedim, onun adina karar verdim onun nasil bir dunyaya gelecegine ve en azindan nasil bir cocukluk yasayacagina, buna hakkim var miydi diye dusunmedim bile...
bencillik bu işte, dünya çirkin bir yer, bizden dolayı ya da değil, savaşlar, kıtlık, doğal afetler, tecavüzcüler ve katillerle dolu, böyle bir dünyaya sırf anne olmak istiyorum diye çocuk getirmek bencillik değildir de nedir? eğer amaç dünyayı daha güzel biyer haline getirmek olsaydı açlıktan ölenleri alır büyütürdük değil mi? amacımız sadece anne olmak, genlerimizi aktarmak falan filan, bencillik bu işte, daha ne olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?