Bende iyi insanım ama nasihat insana sırt çevirtir , herkes kendi yolunu tercih ediyor .konu bebek ve bencilliğe gelmiş. eh bende yazayım.
kısa süre sonra bebek tedavisi olacağım (kendimi hazır hissedince). bu dünyaya çocuk getirmenin bencillik olduğunu düşünmedim değil. ama sonra baktım; çevrede o kadar çok kötü insan var ki... bende çocuğumu iyi yetiştirip onlara yol gösterici olmasını isterim (olur yada olmaz o ayrı konu). bu dünyada kişilikli çocukların olması gerektiğine inanıyorum. elimden geldiğince yol gösterici olmalıyım ona. gerisi ona kalmış...
ayrıca o çocuk benim olmazsa başkasının olacak kaçarı yok. ee hazır gelmişken dünyaya ben yetiştireyim.
yani size göre bi anne doğurup sokağa salıyorsa da eli öpülesi midir ?
Ben bencilim evet...ben oldukten sonra kimsede umrumda degil.insanlar kendi egolari yüzünden savasir zaten bunun temeline inmek isterdim ama anlamayacagin icin susuyorum.bilim adami misin yoksa neyi icat ettin?o bilim adamlari birsey icat ettigi zaman bile kendi adini koyar neden diye sirdun mu?olunce bile insanlarin senden bahsetmesini istemekte bencilliktir.herkes kendi icin birsey yapar bu dunyada sonra bunun kilifini uydurur.bencillikte cigir actin.
ben oldum diye butun insanlar olsun yani
senin gibi dusunselerdi bugun ne elektrik ne teknoloji hicbirsey olmazdi.
nasil olsa olecegiz diye dusunup kimse vatani icin savasmazdi
ben oldukten sonra vatan ister gitsin ne onemi var degil mi?
insanliga faydali olmak, olmeden once arkanda faydali birseyler birakmak nedir bilir misiniz?
ben bilim adami degilim/ elimden gelen arkamda hayirli bir insan birakmaksa neden bunu yerine getirmeyeyim?
belki ben degil oglum degil ama torunum insanliga yarar bir adim atacak.
bu laflari ve polemigi birakin lutfen.
Eger bebekleri sevdigim icin cocuk sahibi olsaydim onun yerine yavru bir kedicik alirdim.
zira her zaman yavru kedileri insan yavrularindan daha cok sevmisimdir. (agucuk gugucuk manasinda)
Kime karşı fedakarlık ? Kendi parçasına ? Kendi etrafında dönmek gibi ? Anne olmayıp yüzlerce öksüze bakan rahibeler var afrikada ?Annelik bencillik değil fedakarlıktır.
Bende iyi insanım ama nasihat insana sırt çevirtir , herkes kendi yolunu tercih ediyor .
Yapmayın arkadaşlar daha geçen bir konuda haftanın 5 günü kavga ediyoruz bir yandan da bebek için çalışıyoruz diyordu arkadaş. Soruluyor neden çocuk istiyorsunuz. Çok yalnızım çok mutsuzum yanıma arkadaş olsun. E sen ona ne verebileceksin? Haftanın 5 günü kavga edilen bir ev, sorumsuz bir baba, mutsuz bir anne.
Çocuğu ona süper bir gelecek verebilmek için yapan insan sayısı, çocuğu artık yaşı geldi diye, adamı eve bağlamak için, evliliği kurtarmak için, ve hatta evlenmek için yapan insan sayısı yanında oldukça az. Annelik neden anne olduğuna göre çoğu zaman bencilce malesef.
Onlar kutsal degil cunku seks yapmiyor..Kime karşı fedakarlık ? Kendi parçasına ? Kendi etrafında dönmek gibi ? Anne olmayıp yüzlerce öksüze bakan rahibeler var afrikada ?
İyiliğim dokuna dokunaaa .. Yazmayayım allah hayrını uçurmasın .. lakin Ne geldiyse başıma iyiliğimden geldi ... İyi olmak iyi bişi değil ... Keşke kötü olsaydım diye üzülüyorum ,niye kötü olamıyorum diye düşünüyorum , insan iyi doğuyor !ben "iyi insan" diye iyiliği dokunan insanlardan bahsettim.
zaten her dakika mutlu olmak diye bir şey yok bu dünyada. arada üzüntüler de olacak. olacak ki ilerde mutluluğun kıymetini bilsin.
bana gram samimi gelmiyorsun biliyor musun?İyiliğim dokuna dokunaaa .. Yazmayayım allah hayrını uçurmasın .. lakin Ne geldiyse başıma iyiliğimden geldi ... İyi olmak iyi bişi değil ... Keşke kötü olsaydım ağlıyorum ben niye kötü olamıyorum diye !
İyiliğim dokuna dokunaaa .. Yazmayayım allah hayrını uçurmasın .. lakin Ne geldiyse başıma iyiliğimden geldi ... İyi olmak iyi bişi değil ... Keşke kötü olsaydım ağlıyorum ben niye kötü olamıyorum diye !
Cocugu dogurup gerisini dusunmemekten bahsetmiyorum. 1. Derecedeki ihtiyaclar disinda aile cocuguna iyi bir egitim sunmakla da mukelleftir. Kendi adima soyleyeyim o zaman eger bir gun cocugum olursa onun egitim ve diger giderlerini karsilamqkla yukumlu tutarim kendimi ama gelecegini kendi belirler onun mutlu olmasi icin yapmasi gereken seyleri soylerim ama gidip serserinintekiyle gezip terkedildikten sonra mutsuz olmasi benim sucum degil. Anne baba cocuguna bir yere kadar yardim edebilir.
Konu sahibinin sadece simarikliktan ve ilgi c2kmek istediginden bu konuyu actigini dusunuyorum.
Sağlıklı sevgi dolu , ihtiyaçları rahat temin edebildiğim mutlu bir birey yetiştirmek için Bende böyle düşünüyorum ... ama öyle suçmalara maruz kalıyorum ki .. Karamsarlık , bencillik vs.vs. Hiçbirşey düşünmeden evlat sahibi olup , yükleceksin edebiyata taşıdımdan başlayıp uzayan bir süreç ...Annelik bana göre bencillik. Mesela seçme şansım olsaydı, ben dünyaya gelmek istemezdim. Ama şu an çocuk istemiyor olmama rağmen evlendiğim zaman ben de bir süre sonra çocuk sahibi olmak isteyebilirim. Bencillik olduğunu bile bile yapabilirim.
Anneniz geleceğinizi hazırlamak zorunda değil diyenler olmuş. O zaman annem-babam boşuna çalışmışlar bunca yıl. Boşuna okutmuşlar beni. Tabi ki geleceğini hazırlamak zorundayız. Doğurduktan sonra belli bir yaşa gelince 'başının çaresine bak' mı diyeceğiz?
Ben daha şimdiden bir kez daha söylüyorum istemediğim halde, ilerde çocuğum olursa onun geleceğinin güzel olmasını nasıl sağlarım diye düşünüyorum. Ya bende var bir anormallik ya da geleceğini kurmak zorunda değilsin diyenlerde.
Tabi ki kendi seçimleriyle ilerleyecek ama anne-babanın görevi bu seçimlerinde de en iyi şekilde yanında olmaktır bana göre.
ben de önerdim ama sanırım dikkatini çekmedi.bana gram samimi gelmiyorsun biliyor musun?
neden yazmıyorsun ısrarla ne olduğunu parça pinçik milletin polemiğine giriyorsun..konu sahibisin senin annenin anneliğini ya da annelik güdüsünü yazdığın iki kelime yüzünden neden biz sorguluyoruz..tekrar ediyorum olayını yaz önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?