Annelik bencillikmi

Bende iyi insanım ama nasihat insana sırt çevirtir , herkes kendi yolunu tercih ediyor .

Cocugu dogurup gerisini dusunmemekten bahsetmiyorum. 1. Derecedeki ihtiyaclar disinda aile cocuguna iyi bir egitim sunmakla da mukelleftir. Kendi adima soyleyeyim o zaman eger bir gun cocugum olursa onun egitim ve diger giderlerini karsilamqkla yukumlu tutarim kendimi ama gelecegini kendi belirler onun mutlu olmasi icin yapmasi gereken seyleri soylerim ama gidip serserinintekiyle gezip terkedildikten sonra mutsuz olmasi benim sucum degil. Anne baba cocuguna bir yere kadar yardim edebilir.
Konu sahibinin sadece simarikliktan ve ilgi c2kmek istediginden bu konuyu actigini dusunuyorum.
yani size göre bi anne doğurup sokağa salıyorsa da eli öpülesi midir ?

Ben bencilim evet...ben oldukten sonra kimsede umrumda degil.insanlar kendi egolari yüzünden savasir zaten bunun temeline inmek isterdim ama anlamayacagin icin susuyorum.bilim adami misin yoksa neyi icat ettin?o bilim adamlari birsey icat ettigi zaman bile kendi adini koyar neden diye sirdun mu?olunce bile insanlarin senden bahsetmesini istemekte bencilliktir.herkes kendi icin birsey yapar bu dunyada sonra bunun kilifini uydurur.

Yapmayın arkadaşlar daha geçen bir konuda haftanın 5 günü kavga ediyoruz bir yandan da bebek için çalışıyoruz diyordu arkadaş. Soruluyor neden çocuk istiyorsunuz. Çok yalnızım çok mutsuzum yanıma arkadaş olsun. E sen ona ne verebileceksin? Haftanın 5 günü kavga edilen bir ev, sorumsuz bir baba, mutsuz bir anne.
Çocuğu ona süper bir gelecek verebilmek için yapan insan sayısı, çocuğu artık yaşı geldi diye, adamı eve bağlamak için, evliliği kurtarmak için, ve hatta evlenmek için yapan insan sayısı yanında oldukça az. Annelik neden anne olduğuna göre çoğu zaman bencilce malesef.

Bende iyi insanım ama nasihat insana sırt çevirtir , herkes kendi yolunu tercih ediyor .

ben "iyi insan" diye iyiliği dokunan insanlardan bahsettim.

zaten her dakika mutlu olmak diye bir şey yok bu dünyada. arada üzüntüler de olacak. olacak ki ilerde mutluluğun kıymetini bilsin.

ben "iyi insan" diye iyiliği dokunan insanlardan bahsettim.

zaten her dakika mutlu olmak diye bir şey yok bu dünyada. arada üzüntüler de olacak. olacak ki ilerde mutluluğun kıymetini bilsin.
İyiliğim dokuna dokunaaa .. Yazmayayım allah hayrını uçurmasın .. lakin Ne geldiyse başıma iyiliğimden geldi ... İyi olmak iyi bişi değil ... Keşke kötü olsaydım diye üzülüyorum ,niye kötü olamıyorum diye düşünüyorum , insan iyi doğuyor !

Bence asil bencil insan cocuk yapmaz. Ortalama 70 yil yasayacagim zaten bunun minimum 20-25 senesini neden bir cocuga harcayayim diye dusunur.hayatin tadini cikarir o surede. Sahsen benim hayata bakis acim bu yondeydi. Bi daha mi gelicem dunyaya neden bu vademi kendime degil de baska bir canliya harcayayim gozuyle bakiyordum. Ama bu bencillik oluyor bana gore.. bu dunyaya kendimce iyi ve hayirli birakabilecegim en buyuk sey iyi bir insan. Ben dunyanin daha guzel bir yer haline gelebilmesi icin cok fazla bir sey yapamadim bu hayatta. Insanliga onemli bir katkim olmadi. Mesela bir hastaliga tedavi bulamadim ya da insanlarin hayranlik duyacagi kalici bir eser birakamadim. Doga icin gozle gorunur bir seyler yapamadim, dunya barisina katki saglayamadim, cocuk olumlerine, acliga faydam olamadi. Bunlari yapabilecek, kendinde bu cesareti ve yurekliligi bulabilecek bir cocuk yetistirmek istiyorum. Kendi hayatimi feda edecegim bunu basarabilmek icin..

Annelik bencillik mi?
bence değil...
anne olunca her sorumluluk, dert kat kat artarken onca ızdıraplar yaşarken annelik bencillik değil
sadece 9 ay ve doğum bile bir travma
hele çocuk büyütmek uykusuz geceler her yönden çocuğun gelişimini düşününce....
hiç değil...

Bencilliktir diyen arkadaslar hic cocuk dogurmayacak mi cok merak ediyorum.
Bencillik yaptigini dusunuyorsa yqpmaz heralde cok mantiklidir kk kadinlari.

bana gram samimi gelmiyorsun biliyor musun?
neden yazmıyorsun ısrarla ne olduğunu parça pinçik milletin polemiğine giriyorsun..konu sahibisin senin annenin anneliğini ya da annelik güdüsünü yazdığın iki kelime yüzünden neden biz sorguluyoruz..tekrar ediyorum olayını yaz önce.

iyilikle saflığı da iyi ayırmak lazım... kendini kullandırtmayacaksın iyilik yaparken. o ayırımı yapmak sana düşer.

Siz zaten eğitimi ve diğer giderlerinin yanında sevgi ihtiyacını da karşılar değer verirseniz serserinin tekine gitmez.
Çocuklar ailede değer görmezlerse sevgiyi bulamazsa o zaman çoğunlukla yanlış tercih yapıyorlar.
Bilmedikleri için.
Sizin çocuğunuz olursa onun mutsuz olması çok zayıf bir ihtimal bence..

Her birimiz patlamaya hazır bomba gibiyiz. Kimsenin kimseye tahammülü yok.

Çocuğu yapmanın 'amacı' bencilliktir. Kendiniz için yapıyorsunuz, annelik duygusunu tatmak için. Çocuk olduktan sonra yapılanlarsa fedakarlıktır. Önce bunları birbirinden ayırmak gerekir.

Mesela 'eltim benden sonra evlendi ama benden önce hamile kaldı' cümlesinde ben bencillik görüyorum.
'Evliliğim kötü gidiyor, bebek olursa yoluna girer' cümlesi de aynı şekilde bencillik. Arkadaşın söylediği gibi hep kavga ediyoruz ama ben çocuk istiyorum demek de bencillik.

Fakat, doğurduktan sonra, *gerçekten* çocuğunun geleceği için bir şeyler yapabilmek, bunun için uğraşmak fedakarlıktır.

Bir tarafı yüceltelim derken diğer tarafı da yermeyelim. Hadis de paylaşmayalım, yasak çünkü.

Sorunun temel kaynağını bilsek ilk önce..
Sonra anneliğin bencillik olup olmadığını tartışalım..

Sağlıklı sevgi dolu , ihtiyaçları rahat temin edebildiğim mutlu bir birey yetiştirmek için Bende böyle düşünüyorum ... ama öyle suçmalara maruz kalıyorum ki .. Karamsarlık , bencillik vs.vs. Hiçbirşey düşünmeden evlat sahibi olup , yükleceksin edebiyata taşıdımdan başlayıp uzayan bir süreç ...

konu sahibinin annesi sanirim dogum gununu unuttu buna atarlandi.
baska birsey soylemedigine gore

ben de önerdim ama sanırım dikkatini çekmedi.
bu şekilde genel yorumlar üzerinden genel ifadelerle duygularını anlatmaya çalışıyor gibi.
ama bu hassas bir konu.
annesi ile ilişkisini anlatabilirse somut olarak eminim kendisini anlayan daha çok olacaktır.
konunun polemiğe sürüklendiğini de dikkate almasını öneririm.
malum kk nın belli başlı demirbaş polemik konularındandır annnelik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…