sizin dediğiniz doğruysa, o zaman tedavi görüp çocuk isteyenler mazoşist olması lazım. o kadar iğneler acılar onu da geçtim harcanan paralar neden?
sizin çevrenizdekiler bebeği kullanmak için yapıyorsa ayrı konu. ama kimse bir değil.
Canım ben çocuk yapmadım diye çevremde maruz kaldığım , davranışları şuraya yazarsam , anlaşılır o ıstırabın sebepleri !Tedavi görüp çocuk isteyenlerin amacı ne peki? Annelik duygusu. Yani yine iş bencilliğe geliyor.
Ben herkes bebeği kullanmak için çocuk sahibi oluyor demedim. Bunları yapanlar da bencil dedim.
zerrin hayirdir ne oldu sen turk milletini cok sever diger irklarin ustunde tutardin. simdi bu konuya uyum saglamak icin milletini mi yeriyorsun? hani nobel alan yazar varya.E kendi bulasiyor belaya yapmasin o zaman cocuk..herkesin amaci bilimadami yetistirmekmis guzel ulkemde vay vay gururlandim.ama nedense henuz kaydadeger bir bilim adami sanatçı yetismedi bu ulkede.nobel alan tek yazarimiz var cok sukur onuda kacirttik ulkeden..
yazmaktan vazgeçsen şekerim adam hesabına almadı bizi bırak çık topikten dertsiz başımıza dert almasakKonu sahibi,
Sorununuz nedir sizin?
Canım ben çocuk yapmadım diye çevremde maruz kaldığım , davranışları şuraya yazarsam , anlaşılır o ıstırabın sebepleri !
Tedavi görüp çocuk isteyenlerin amacı ne peki? Annelik duygusu. Yani yine iş bencilliğe geliyor.
Ben herkes bebeği kullanmak için çocuk sahibi oluyor demedim. Bunları yapanlar da bencil dedim.
oglumu ileride yalniz kalmayayim diye ya da bebek seveyim diye dogurmadim
kocami eve baglamak ! evliligimi canlandirmak icin de.
dogurmam gerektigi icin dogurdum.
insan irkinin devami icin.
dunyaya iyi karakterli bir birey yetistirmek icin.
maddi manevi durumum musaitken, kendime iyi bir insan yetistirme konusunda guvenirken
ay annelik bencillik mi, cocugum dunyaya gelmek ister miydi diye felsefi felsefi dusunup
bu dunyaya ben dogurmayaydim da alakasiz issiz gucsuz, gayri mesru(bakamayip terkedecek), iyi egitim veremeyecek biri dogursaydi da dunyadaki denge mi bozulsaydi?
onu dunyaya getirdigim turlu turlu sikintilar cektigim icin oglumdan tesekkur beklemeyecegim gibi
30 yasini asmis oglumun da gelip hala beklenti icinde olmasini kabul edemem.
gelecek universiteye kadar kurulur. ondan sonrasi ogluma kalmis.
ne onu 5 yildizli otellerde evlendireyim, evini duzeyim, gelinimin koluna bilezikler doldurayim, ne de torunlarima bakayim diye dusunemem.
isteyen bencillik desin. anne olunca hayat bitti gitti olamaz.
sorunu su: cocuk yapmak istemiyor, bu sebeple nasihatler aliyor.Konu sahibi,
Sorununuz nedir sizin?
Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye
ne diyorsunuz siz Allah aşkına ?Genel yargim bu yonde tanismama gerek yok suslu hikayeleri sevmem okadar.kimse hayatini feda etmiyor cocugu icin.aksine cocuk onun hayatini kurtariyor çoğu zaman
yazmaktan vazgeçsen şekerim adam hesabına almadı bizi bırak çık topikten dertsiz başımıza dert almasak
Gercekleri..ne diyorsunuz siz Allah aşkına ?
Nedeni istediği için... düşünüp karar veriyorsun "ben çocuk istiyorum" diyorsun ve yapmak için cabaliyorsun..
Olduktan sonra yapilanlar ise bu kararinin getirdiği sonuçlar bunlarla da basa cikmak katlanmak zorundasin adı fedakarlık değil. İstediğin şeyin getirdiği sonuçlar...
Her kadin çocukla birlikte ne gibi sorumluluklar geleceğini bilir ve öyle karar verir.....yapmayan vardır ancak yapan fedakar yüce kutsal değil, sadece anne olan kadindir.... zaten annelik tüm su konuda yücelik adi altinda sayılan şeyleri de beraberinde getirir...
çocuk yetiştirmek. kendi kanından canından biri... sana benzeyen. ama sen olmayan. sevmek... karşılıksız... kötü söz söylese dahi sevmek....
ama siz bencillik olarak düşünüyorsanız çocuk yapmayın... yanlışlıkla dünür felan oluruz ilerde Allah korusun...
sana katılıyorum da cevap alamıyorsun alamıyoruz resmen ortada polemik için bir konu var ve muhalefet sese tenezzül edip te cevap dahi vermeyen bir kötü ev sahibi var..Annelik konusunda hassasımdır,dikkate alsın almasın,yoksa hır gür çıkacak birazdan..
Arkadaşlar ceza alsın istemem..
Böyle olabilmesi için çok çabalarım inan. Ama haklısın zaten korkularımdan biri bu, annesi olarak nereye kadar kollayabilirim? Dış dünyaya müdahale edemem bir yerde... Hadi ettim diyelim benden ayrıldığı gibi sudan çıkmış balığa döner. Off belki çok düşünüyorum ama yapım yaşayıp görmeye müsait değil.son paragraf türkiyede mi olacak ? Keşke , keşke ... Annelik edebiyatı ile annelik bir ayrışsa ..
sorunu su: cocuk yapmak istemiyor, bu sebeple nasihatler aliyor.
yapanlara bencil diyeyim ki rahatlayayim diye konu acmis.
sana katılıyorum da cevap alamıyorsun alamıyoruz resmen ortada polemik için bir konu var ve muhalefet sese tenezzül edip te cevap dahi vermeyen bir kötü ev sahibi var..
o zaman hanım keleşimi getir bende hazırda bekleyeyim
yo vazgeçip küçük bir çocuğu da evlat edinebilirsin. neden acı çekesin ki... hatta istersen koruyucu aile olursun devletten para bile alabilirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?