- 18 Eylül 2014
- 2.012
- 993
- 163
Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikayeBence asil bencil insan cocuk yapmaz. Ortalama 70 yil yasayacagim zaten bunun minimum 20-25 senesini neden bir cocuga harcayayim diye dusunur.hayatin tadini cikarir o surede. Sahsen benim hayata bakis acim bu yondeydi. Bi daha mi gelicem dunyaya neden bu vademi kendime degil de baska bir canliya harcayayim gozuyle bakiyordum. Ama bu bencillik oluyor bana gore.. bu dunyaya kendimce iyi ve hayirli birakabilecegim en buyuk sey iyi bir insan. Ben dunyanin daha guzel bir yer haline gelebilmesi icin cok fazla bir sey yapamadim bu hayatta. Insanliga onemli bir katkim olmadi. Mesela bir hastaliga tedavi bulamadim ya da insanlarin hayranlik duyacagi kalici bir eser birakamadim. Doga icin gozle gorunur bir seyler yapamadim, dunya barisina katki saglayamadim, cocuk olumlerine, acliga faydam olamadi. Bunlari yapabilecek, kendinde bu cesareti ve yurekliligi bulabilecek bir cocuk yetistirmek istiyorum. Kendi hayatimi feda edecegim bunu basarabilmek icin..
Tanisiyor muyuz? Nasil bu kadar eminsin benim hakkimda?Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye
Koy önüne pepeyi , tarçının arkadaşlarını , aç pc yi ! Hedehödö. Çok laf az işAnne olma istegi bir durtu.hormanal.ve ayni zamanda bizim toplumumuzda iki kay daha onemlo.neden cunku annelik kutsaldir.anne degilsen eger bir soz hakkin olamaz.sen ne biliyorsun anne degilsin elestirileri gelir.cunku bizim toplumumuzda bir evli olmak iki cocuk sahibi olmak statu getirir kadina.kadinlarda bunun farkinda bir an onca cocuk yapayim diye dusunur.ama o cocugun gelecegini cogu dusunmez.evet brncilliktir.bendede var bu bencillik.kutsaldir hedodur hododur kimse anlatmasin bana.hakkiyla cocuk buyuten anne cok az toplumumuzda.cocuga siddet vakalari cok.bu kutsal insanlar cocugu neden dovuyor madem bunu sormak lazim..
heleki böyle bir konu art niyetle açılır zaten bak konuda iki kere yazdım sen bende yazdım diyorsun ısrarla duruma cevap vermiyor,millet de yem oluyor yıllardır anne olmaya çalışan insanlar var onlara siz bencil derseniz terbiyesizsiniz..9 ay her türlü ağrıyı sancıyı çek,uykusuz günlerin olsun,onun için çalış çabala,yeme yedir içme içir giyme giydir..onun bir gülüşü sana dünya olsun ,sen gel o kadına bencil de doğurmasaydın de..doğmasaydın kardeşim neyin afrası neyin atarı..ben de önerdim ama sanırım dikkatini çekmedi.
bu şekilde genel yorumlar üzerinden genel ifadelerle duygularını anlatmaya çalışıyor gibi.
ama bu hassas bir konu.
annesi ile ilişkisini anlatabilirse somut olarak eminim kendisini anlayan daha çok olacaktır.
konunun polemiğe sürüklendiğini de dikkate almasını öneririm.
malum kk nın belli başlı demirbaş polemik konularındandır annnelik.
Sağlıklı sevgi dolu , ihtiyaçları rahat temin edebildiğim mutlu bir birey yetiştirmek için Bende böyle düşünüyorum ... ama öyle suçmalara maruz kalıyorum ki .. Karamsarlık , bencillik vs.vs. Hiçbirşey düşünmeden evlat sahibi olup , yükleceksin edebiyata taşıdımdan başlayıp uzayan bir süreç ...
Her birimiz patlamaya hazır bomba gibiyiz. Kimsenin kimseye tahammülü yok.
Çocuğu yapmanın 'amacı' bencilliktir. Kendiniz için yapıyorsunuz, annelik duygusunu tatmak için. Çocuk olduktan sonra yapılanlarsa fedakarlıktır. Önce bunları birbirinden ayırmak gerekir.
Mesela 'eltim benden sonra evlendi ama benden önce hamile kaldı' cümlesinde ben bencillik görüyorum.
'Evliliğim kötü gidiyor, bebek olursa yoluna girer' cümlesi de aynı şekilde bencillik. Arkadaşın söylediği gibi hep kavga ediyoruz ama ben çocuk istiyorum demek de bencillik.
Fakat, doğurduktan sonra, *gerçekten* çocuğunun geleceği için bir şeyler yapabilmek, bunun için uğraşmak fedakarlıktır.
Bir tarafı yüceltelim derken diğer tarafı da yermeyelim. Hadis de paylaşmayalım, yasak çünkü.
ayyy herkesin amaci yaslaninca bakilmak zaten.Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye
Genel yargim bu yonde tanismama gerek yok suslu hikayeleri sevmem okadar.kimse hayatini feda etmiyor cocugu icin.aksine cocuk onun hayatini kurtariyor çoğu zamanTanisiyor muyuz? Nasil bu kadar eminsin benim hakkimda?
son paragraf türkiyede mi olacak ? Keşke , keşke ... Annelik edebiyatı ile annelik bir ayrışsa ..Özellikle sorunlu evlilikleri düzeltmek için, kocam eve bağlansın diye, kendini sağlama alma, boşanma ihtimalini aza indirgeme, mutsuz evlilik hayatına bir nebze mutluluk getirme gibi sebeplerden çocuk yapılması bencillik.
Rızkını Allah verir diyerek, ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağını düşünmeden çocuk yapmakta bencillik bana göre.
Kadın cinsinde annelik içgüdüseldir evet ancak bu içgüdü her bireyde olacak diye bir kaide yok ne yazık ki... Bir gün çocuğum olursa, onu 9 ay taşıdığım için değil, kendi hayat görüşüne sahip, bağımsız, karakterli, birey olduğunun farkında olan ve kendinin kıymetini bilen bir insan olmasına katkım olduğu için bana teşekkür etsin isterim...
Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye
sizin dediğiniz doğruysa, o zaman tedavi görüp çocuk isteyenler mazoşist olması lazım. o kadar iğneler acılar onu da geçtim harcanan paralar neden?
sizin çevrenizdekiler bebeği kullanmak için yapıyorsa ayrı konu. ama kimse bir değil.
. Yaşım ilerledikçe babalara daha fazla saygı duyar oldum ..kadın çocuğu hayat savaşında kendine siper yapıyor malesefmaalesef dürtüyorlar canım ister kabul et ister etme
her ay yumurtalıklarından fsh ve lh hormaonu yanında e2 progesteron östrojen salgılanıyo veee bil bakalım noluyo sen yumurtluyosun
yuppiiii ve sonra vucudun bebek istiyor ve ıstedıgın kadar korun olucaksa yine oluyor sen istesende oluyor ıstemesen de oluyor
fark nedır acaba fark şu sadece bazıları farkında bazıları değil
bu yüzdendir ki annenlik egolarını tatmin etmektir ewettt ancak egoyu tatmin etmek bencillik değil işte hatayı orda yapıyoruz eger egoyu tatmın bencıllıkse yemek yemek su içmek cinsellik her türlü ihtıyac egoyu tatmın eder o halde bunlar da bencillliktir size göre
heleki böyle bir konu art niyetle açılır zaten bak konuda iki kere yazdım sen bende yazdım diyorsun ısrarla duruma cevap vermiyor,millet de yem oluyor yıllardır anne olmaya çalışan insanlar var onlara siz bencil derseniz terbiyesizsiniz..9 ay her türlü ağrıyı sancıyı çek,uykusuz günlerin olsun,onun için çalış çabala,yeme yedir içme içir giyme giydir..onun bir gülüşü sana dünya olsun ,sen gel o kadına bencil de doğurmasaydın de..doğmasaydın kardeşim neyin afrası neyin atarı..
deseki anam bana böyle böyle yapıyor bu sebeple sevmiyorum beni buna mecbur tutuyor yok o da yok..ee söyle kardeş o da yok..millet girmiş birbirine çanak tutuyor alkışla..açılan konuların samimi olmasını diliyorum.
Keske cevap yazmadan nickine baksaymisim. Hatirladim seni baska bir konuda yaptigin irkciliktan. Genel yargilarinla sana mutluluklar dilerim.Genel yargim bu yonde tanismama gerek yok suslu hikayeleri sevmem okadar.kimse hayatini feda etmiyor cocugu icin.aksine cocuk onun hayatini kurtariyor çoğu zaman
E kendi bulasiyor belaya yapmasin o zaman cocuk..herkesin amaci bilimadami yetistirmekmis guzel ulkemde vay vay gururlandim.ama nedense henuz kaydadeger bir bilim adami sanatçı yetismedi bu ulkede.nobel alan tek yazarimiz var cok sukur onuda kacirttik ulkeden..ayyy herkesin amaci yaslaninca bakilmak zaten.
65 yasina kadar anasina torun baktiran kadinlarin oldugu ulkeden yazmasaniz belki gercekci olurdunuz.
o yaslaninca bakmak olayi 1970 e kadar doganlarda kaldi/
sonrasi ana babasi olene kadar kendine baktirmak istiyor.
kısa ve öz evlat olsa sevilmeyecek kişiler var bu hayatta ah keşke anneleri okuyabilse yazdıklarını şurada..keşke..keşke.konuda kendi fikirlerini evrensel kaideler olarak gören arkadaşlarımız var.
anneliği yermeyi vazife edinmişler.
madem beğenmiyorsunuz diğer anneleri,bu isze ders olsun ibret olsun,sizler düzgün evlatlar yetiştirin değil mi.
ayakları yere basmayan ütopik fikirleri savunuyorlar.
her anne bir değildir kısa ve net.
ayrıca doğururken bana mı sordular lafı da çook çocukca,hayatın genel akışına ve doğanın kanuna aykırı.
felsefe yaptıklarını sanıyorlar ne yazık ki.
konu sahibi ise ısrarla sorunu nedir yazmıyor açıkcası ben de bunu yadırgıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?