Annelik bencillikmi

Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye

Kişinin kendisine sorsan bu hayata gelmek istemez ama çocuk doğurur.Ben evli değilim ama ara ara düşünürüm "Böyle bir dünyaya çocuk doğurmak ne kadar mantıklı" diye. Bir de şöyle düşünün siz tattığınız kötü duyguları çocuğunuza yaşatmamak için elinizden geleni yapacaksınız. Böylece çocuğunuz daha iyi şartlarda olacak.

Koy önüne pepeyi , tarçının arkadaşlarını , aç pc yi ! Hedehödö. Çok laf az iş

heleki böyle bir konu art niyetle açılır zaten bak konuda iki kere yazdım sen bende yazdım diyorsun ısrarla duruma cevap vermiyor,millet de yem oluyor yıllardır anne olmaya çalışan insanlar var onlara siz bencil derseniz terbiyesizsiniz..9 ay her türlü ağrıyı sancıyı çek,uykusuz günlerin olsun,onun için çalış çabala,yeme yedir içme içir giyme giydir..onun bir gülüşü sana dünya olsun ,sen gel o kadına bencil de doğurmasaydın de..doğmasaydın kardeşim neyin afrası neyin atarı..
deseki anam bana böyle böyle yapıyor bu sebeple sevmiyorum beni buna mecbur tutuyor yok o da yok..ee söyle kardeş o da yok..millet girmiş birbirine çanak tutuyor alkışla..açılan konuların samimi olmasını diliyorum.

Suçlamaları açıklasanız da bizde öğrenelim..

sizin dediğiniz doğruysa, o zaman tedavi görüp çocuk isteyenler mazoşist olması lazım. o kadar iğneler acılar onu da geçtim harcanan paralar neden?

sizin çevrenizdekiler bebeği kullanmak için yapıyorsa ayrı konu. ama kimse bir değil.

Owww ne buyuk is...hayatini feda etmiyorsun ki cocuk icin.keyfin icin yapiyorsun.yaslaninca bakar sana yalniz kalmamak amacin zaten..gerisi suslu hikaye
ayyy herkesin amaci yaslaninca bakilmak zaten.
65 yasina kadar anasina torun baktiran kadinlarin oldugu ulkeden yazmasaniz belki gercekci olurdunuz.
o yaslaninca bakmak olayi 1970 e kadar doganlarda kaldi/
sonrasi ana babasi olene kadar kendine baktirmak istiyor.

Annelik... Evet bencillik :)
Yapıldığı iddia edilen fedakarlıklar da aslında evet fedakarlık ama kendimiz için fedakarlık, doğal olarak yine bencillik. Yani çoğu zaman. Ne yaparsan yap, çocuğu doğurup sokağa atsan da çocuğu doğurup gözün gibi baksan da bunların hepsinin içinde bencillik var. Bencil olmak her zaman kötü bir insan olmak demek değildir ki.

son paragraf türkiyede mi olacak ? Keşke , keşke ... Annelik edebiyatı ile annelik bir ayrışsa ..

yorumların seçildiği bir topikte daha fazla durmasak iyidir,arkadaş hemfikirdaşlarıyla sohbet ediyor anlaşılan.

Son iki gündür aklıma geliverdi nedense bu, çok söylemişimdir neden doğdum ki diye ama bencillik gibi düşünmek durduk yere aklıma geldi.. Acaba hiç doğurmasam daha mı iyi olur dedim bir anlığına..
Böyle düşünmeme rağmen anne olmak isterim... Hayat böyle işliyor işte.
Kendi şartlarına bakarak doğurup doğurmamak kişiye göre değişir, direkt olarak bencillik devreye girebilir ve bu düşünce hoş olmaz, bunun dışında dürtüye cevap vermekle kimse suçlu olmuyor elbette, bu hayatın akışı oluyor.
Aslında dürtüye cevap vermek de biraz bencilce oluyor ama suçlu yok burada, o dürtüyle o çocuğa fedakarlıklar yapmak isteyen bir çocuğa sahip olup anne olmak isteyen kişinin kendisi, bu isteklerin hepsi o dürtünün içinde, o dürtüyle sonuçta yine o mutlu oluyor. Ama bu normal bir durum işte kötü değil, çocuğu olan bir insanın fedakarlıkları elbette bencilce olan şeyler değil...

Tedavi görüp çocuk isteyenlerin amacı ne peki? Annelik duygusu. Yani yine iş bencilliğe geliyor.

Ben herkes bebeği kullanmak için çocuk sahibi oluyor demedim. Bunları yapanlar da bencil dedim.

. Yaşım ilerledikçe babalara daha fazla saygı duyar oldum ..kadın çocuğu hayat savaşında kendine siper yapıyor malesef

konuda kendi fikirlerini evrensel kaideler olarak gören arkadaşlarımız var.
anneliği yermeyi vazife edinmişler.
madem beğenmiyorsunuz diğer anneleri,bu isze ders olsun ibret olsun,sizler düzgün evlatlar yetiştirin değil mi.
ayakları yere basmayan ütopik fikirleri savunuyorlar.
her anne bir değildir kısa ve net.
ayrıca doğururken bana mı sordular lafı da çook çocukca,hayatın genel akışına ve doğanın kanuna aykırı.
felsefe yaptıklarını sanıyorlar ne yazık ki.
konu sahibi ise ısrarla sorunu nedir yazmıyor açıkcası ben de bunu yadırgıyorum

Genel yargim bu yonde tanismama gerek yok suslu hikayeleri sevmem okadar.kimse hayatini feda etmiyor cocugu icin.aksine cocuk onun hayatini kurtariyor çoğu zaman
Keske cevap yazmadan nickine baksaymisim. Hatirladim seni baska bir konuda yaptigin irkciliktan. Genel yargilarinla sana mutluluklar dilerim.

E kendi bulasiyor belaya yapmasin o zaman cocuk..herkesin amaci bilimadami yetistirmekmis guzel ulkemde vay vay gururlandim.ama nedense henuz kaydadeger bir bilim adami sanatçı yetismedi bu ulkede.nobel alan tek yazarimiz var cok sukur onuda kacirttik ulkeden..

kısa ve öz evlat olsa sevilmeyecek kişiler var bu hayatta ah keşke anneleri okuyabilse yazdıklarını şurada..keşke..keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…