Annelik bu mu? İçim daralıyor :(

Ben anlamıyorm ya nasıl insan bunlar ben kızıma bağırsm bire içim parçalanıyo hemn anneliğimi sorguluyorum. Bunlar nasıl insan yazık değilmi o yavrucağa ya! Senin evladn kanından canından sana muhtaç sen vermesn o aç kalcak sen giydirmesn o üşüyecek... Of ya allah ıslah etsin siz yinede uyarın derim en azndan biyerlerde hata yaptığını bilir belki düzelir. Rabbim anneliği gerçekten becerebilen ve isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin inşallh

Amin ya yoksa olan zavallı çocuklara oluyor

İlk örneğe bir şey demeyeceğim, belki sakınılan göze çöp batar hesabı özensiz davranarak çocuğu çeşitli koşullara alıştırıyordur.
Çocukluğumda hatırlıyorum, etraf kar kış annem beni üç kat giydirip okula yollardı.
Apartman görevlimizin çocukları ayağında terlikle, üstleri montsuz gezerdi ve tabi ki ben ateşler içinde yanarken o çocuklar turp gibi sapa sağlam hastalık yüzü görmeden yaşarlardı.

Ama diğer örneğiniz gerçekten insanın içini acıtacak cinsten.
Annelikten öte, vicdandır bazı şeyler.
Çoğu insan yaz kış sokaktaki hayvanı kırk kere düşünürken, kendi evladından merhamet ve vicdanı esirgemek ancak taşlaşmış bir kalbin göstergesidir.
Kadınla muhabbeti kesmek bir işe yaramaz, belki çocukla daha iyi iletişime geçebilir, birkaç şey öğrenmesinde 'sevgi' ile rol oynayabilirsiniz.

2 senedor deniyorum ve gıram kadında değişim yok
Bak olaya kendi penceremden bakıyorum iki kat acıyorum
Bizde 7 kardeştik zavallı anacım hem ahır hem ev işiyle ilgilenirdi bu yüzden bende düşe kalka ilgisiz,büyüdüm allahtan benim bir ablam vardı her yaz ona giderdim anne şevkatiyle benimle ilgilenirdi..Bu çocuğa gelince kv,kpder aile,akraba yok hizmet edilecek kalabalık kargaşa yok bütün gün evde şu çocuğa bak ya bak bi şu çocuğa bak ya !!

Bakmak ve ilgilenmek farklı kavramlar olsa da, bakma yani temel ihtiyaçlarını karşılamada bile sıkıntı var diyorsunuz.
Böyle şeyleri bilmem ama, isimsiz ihbarla şikayet edemez misiniz?
Belki görevliler gelip inceleme falan yaparsa gözü korkar kadının.
Allah akıl fikir ve tabi ki vicdan versin.

Allah ailesine akil fikir versin ya o çocuğun günahı ne bizim mahallede bi cocuk var 3-4 yaşlarında annesi olacak kadın başıboş bırakıyo sokaklarda geziyo çocuk sonra ariyo sokak sokak a be ahmak niye yalnız birakiyosun başına bişey gelse kına mi yakcan. Aynı çocuk gecengun oğlumun arabasını almış götürmüş dışarda suruyo soruyoruz benim bu diyo eşim nasıl sinirlendi. Yine dün üst komşunun oğlunun bisikletini götürmüş gitmiş kadinlar bisikleti arıyorlar sonra annesi getirmiş bisikleti ve demiş ki ne olmuş aldiysa bisikleti kadın da bişey dememiş sıkıcan umugunu görecek. Evet herkes çocuk doğurur ama herkes anne olamaz. Cocuk büyütmek sorumluluk ister. Ne yazikki cok bilinçsiz insan var çevremizde Allah akıl fikir versin ıslah etsin.

Öyle gormüs demek ki.Çogu kadın annesi gibi davranıyor aslında.Ben cocuga çokta üzülmedim açıkçası .Okulumun arkasinda cingeneler yasardi ciplak ciplak ayaklarla gezerlerdi butun gun çivi gibi duruyorlardi.Bu kadar dert etmeyin...

Seni anlıyorum canım ama bazı anneler biraz rahat. Geçen yaz sonu bir akşam hava baya serindi parktaydık. Benim kızımda sweat vardı kalın,altında tayt,içimden üşürmü acaba,eve mi dönsem vs diye gećiririken ben,henüz yürüyemeyen bir bebek kısa kollu tişört ve kısa taytla parkta yerlerde emekliyordu,anneside peşinde. Birileri ay üşümezmi vb birşeyler söyledi,kadın korkmayin alişkın,ben kirlenmesinede,sokakta emeklemesinede müsade ediyorum,böyle öğrenecek birey olmayı ve tabiki kolay kolay hastalanmamayı,sakınılan göze çöp batar ,benim ttercihim dedi gećti,çocukta halinden gayet memnundu. Kadınıda görsen,şık,elegance giyinmiş hani cahillik,ilgisizlik vs değil,cidden amacı bu belliki. Çok şaşırmıştım ama diyecek birşey yoktu.
Bende rahat bir anneyim,parkta kumdada oynar,yerede oturur,herşeyi elliyorlar zaten durdurmak imkansız ama parkta asla karışmıyorum kendine zarar verecek birşey yapmadığı sürece. Eve gelince tabiki ilk iş banyoya gidip kırklanmak oluyor ama arabada uyuyakaldığı,o giysilerle uyuduğuda oluyor. İçim rahat ediyormu hayır ama uyandırıp yıkayamayacağıma göre,birşey yapamıyorum maalesef,öyle uyuyor.
Bu sebeple ben kadın ilgisizlikten mi yapıyor yoksa gerçekten kafa olarak rahat,sakınılan goze çöp batar mı diyor bilemiyorum. Kim varsa böyle rahat,inanki onların çocuklari soğuğada,sokaktaki toza toprağada bağısıklik kazanmış oluyor. Biz üzerine düşüp,aman üşümesin montunu giydireyim aman kafasına şapka takayım güneş gećmesin,aman yere oturmasın dedikçe nazlı,narin çocuklar yetiştiriyoruz belkide. Havuza iniyoruz benimkinden küçük çocuklar aynı ıslanmış mayo ile saatlerce duruyorlar ben sudan çıktıkça mayo değiştiriyorum üsütmesin,ıslak kalırsa ciddi hasta olur vs diyerek ,kremliyorum yanmasın diye,kafasına şapkası muhakkak takılıyor ama yine hasta oluyor,bakıyorum diğer çocuklara krem süren,şapka takan,mayo değiştiren yok ama maşallah burunları bile akmıyor değil hastalık. Uyutup evde bırakıp çıkma konusu hoş değil tabi,Allah korusun uyansa tehlikeli birşeyle haşır neşir olsa falan,diye gözetmek lazim muhakkak.

Sizin davranışlarınız da kadına rahatsızlık veriyordur, onun da sizi boğası geliyordur. Ne olursa olsun çocuktan sorumlu olan, nasıl bakacağına karar veren annedir. Ortada bir kötü davranma varsa çocuk hizmetlerini ararsınız, işlem başlatırsınız

İnsanın imanı ve merhameti olmayınca ne yapsanız boş
Evlat her şeyden önce Allah'ın emanetidir, ana-babalar bile çocuğun sahibi değildir aslında
Yavrucağa çok üzüldüm, anneyi değiştiremezsiniz insan ne ise odur ama ancak o çocuğun hatıralarında sevgiyi temsil eden komşu teyze olabilirsiniz. Benim hatıralarımda var öyle biri, annemle babam ayrıldığında ben babamla kaldım, erkek ne kadar çocuk bakar işte 6 yaşındaydım, karşı komşumuz Ayşe teyze torun torba sahibi yaşlıca bir hanımdı, her sabah beslenmemi kontrol eder, evde bir şeyler yapmışsa ilave eder, haftada iki gün okul yakamı yıkardı, beyaz yakalar vardı o zaman. Zaman geçti büyüdüm, ev işlerini, yemek yapmayı, namaz kılmayı, komşuluğu hep ondan öğrendim. Bir genç kızın ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri de ondan öğrendim, evde yalnız olduğum için gözü hep üzerimdeydi. 14 yaşımda annemin yanına taşındığımda onu bırakmak çok zor geldi bana, bir kaç yıl sonra da vefat etti Ayşe teyzem, 25 yıl geçti üzerinden ama hatırası hala çok canlıdır, bana çok şey öğretti, her şey bir yana çocukluğumun o çok zor döneminde inanılmaz bir sevgi ve güven aldım ondan, Rabbim nurlarda yatırsın. Siz de o küçük yavruya böyle bir sevgi verebilirsiniz, fazlası elden gelmez maalesef

ben yenı dogum yaptıgım zaman
tek basımayım kız cok hasta 3 gun ne o ne ben hıc uyumamısız benı emmıyor bursuru sey ust usteyken yıne emzırmeye calısıyordum
emmıyor dıye bıktım artık bıktım dedım bagırdım
yavrum korktu agladı
bunu ne zamam hatırlasam kalbım oyuluyor sankı allahım dıyorum dılım kopsaydıda bagırmasaydım
bagırınca korktu agladı ona bagırdım sandı ya ...

ben bunda bıle 5 ay gecmıs uzerınden etkılenıyorum bu kadın yavrusuna nasıl boyle yapar anlamıyorum,allahım boyle ınsanlara verme evlat verme
anne olmayı hakeden bırsuru kısı varken bu kıymet bılmeyenlere verme yarabbım ya

Bildiğin vurdum duymaz insalar bunlar.
Bizde yıllarca çocuk hasretiyle yanalım. Rabbim bakabilene versin çocuğu isteyene versin istemeyene vermesin lütfen. Kimseyi bununla imtihan etmesin hep bunu söylerim.
Kimseyi evlatla imtihan etmesin . Komşuna da Allah akıl fikir versin. Kinamiyirorm çünkü bu zamana kadar neyi kinadiysam başıma geldi.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah

En sevdiğim şeylerden biri çocuk temizlemek galiba

Tirnaklar kesilcek
Kulaklar temizlenicek
Disler fircalanicak
Mis gibi bi banyo yapilicak
Tertemiz giydiririp saclar taranacak
Eli yuzu kremlenip bi de kolonyo surup şaap diye öpücen onu
Bi gülücük atcak yuzune
Resmen icim rahatlar benim :))

Apartmanda yada mahallede sozunu dinleyecegi yasca buyuk bi abla teyze bisey varsa tatli sert konussa dinlemez mi?

Bence görüşmemek çözüm değil. Belki o kadının hayatına ve aklına dokunabileceğiniz bir yol vardır. Nasıl derseniz bilmiyorum. Kadını siz tanıyorsunuz. Belli ki ya eğitimsiz ya sevgisiz büyümüş ya da ikisi birden. Belki siz ona doğru yolu gösterebilirsiniz. Sonuçta bu hayatta hepimiz birbirimizden sorumluyuz.
Bu arada yorumlarda bebek isteyen arkadaşlar gördüm. Şu mübarek günlerde dualar daha etkili inşallah en kısa zamanda Rabbim nasip eder.

annesinden gördüğünü yapıyordur o da öyle yetişmiş demek ki. ben de çok sinir oluyorum fazla rahat annelere, sonra televizyonda duyuyoruz evde yalnız kalan 2 yaşındaki çocuk yangında gitti, kapının önünde oynayan 3 yaşındaki çocuk kayboldu diye. pes diyorum nasıl yalnız bırakırlar.

tabıkıde her anne farklıdır bu şartlarda uzuluyor olabılırsınız ama sız bışı yapamazsınız ve gerı durmak zorundasınız uzulmeyıde bırakın herkes çok ıyı bakılmıo bu ulkede bu çocuk sadece onlardan bırı...

Hemen yüzünü ekşitiyor ona akıl vermemizi istemiyor..
Bende çok severim 2 tane yiğenim var ablama gidince tüm işleriyle ilgilenirim çocuk dediğin mis gibi olmalı ya

Atlante bu kadar zorluklar çektiğini bilmiyordum ne mutlu sanaayşe teyzen varmış..ayşe teyzeninde mekanı cennet olur inşallah...Benimde ayşe teyzem ablam oldu bana annelik yaptı dediğin gibi elimden fazlası gelmez

2 yıldır bak böyle yap bak şöyle yapalım diyip duruyorum çocukla vakit geçir onunla oyna diyorum ama olmuyor olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…