Amin ya yoksa olan zavallı çocuklara oluyorBen anlamıyorm ya nasıl insan bunlar ben kızıma bağırsm bire içim parçalanıyo hemn anneliğimi sorguluyorum. Bunlar nasıl insan yazık değilmi o yavrucağa ya! Senin evladn kanından canından sana muhtaç sen vermesn o aç kalcak sen giydirmesn o üşüyecek... Of ya allah ıslah etsin siz yinede uyarın derim en azndan biyerlerde hata yaptığını bilir belki düzelir. Rabbim anneliği gerçekten becerebilen ve isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin inşallh
2 senedor deniyorum ve gıram kadında değişim yokİlk örneğe bir şey demeyeceğim, belki sakınılan göze çöp batar hesabı özensiz davranarak çocuğu çeşitli koşullara alıştırıyordur.
Çocukluğumda hatırlıyorum, etraf kar kış annem beni üç kat giydirip okula yollardı.
Apartman görevlimizin çocukları ayağında terlikle, üstleri montsuz gezerdi ve tabi ki ben ateşler içinde yanarken o çocuklar turp gibi sapa sağlam hastalık yüzü görmeden yaşarlardı.
Ama diğer örneğiniz gerçekten insanın içini acıtacak cinsten.
Annelikten öte, vicdandır bazı şeyler.
Çoğu insan yaz kış sokaktaki hayvanı kırk kere düşünürken, kendi evladından merhamet ve vicdanı esirgemek ancak taşlaşmış bir kalbin göstergesidir.
Kadınla muhabbeti kesmek bir işe yaramaz, belki çocukla daha iyi iletişime geçebilir, birkaç şey öğrenmesinde 'sevgi' ile rol oynayabilirsiniz.
Bakmak ve ilgilenmek farklı kavramlar olsa da, bakma yani temel ihtiyaçlarını karşılamada bile sıkıntı var diyorsunuz.2 senedor deniyorum ve gıram kadında değişim yok
Bak olaya kendi penceremden bakıyorum iki kat acıyorum
Bizde 7 kardeştik zavallı anacım hem ahır hem ev işiyle ilgilenirdi bu yüzden bende düşe kalka ilgisiz,büyüdüm allahtan benim bir ablam vardı her yaz ona giderdim anne şevkatiyle benimle ilgilenirdi..Bu çocuğa gelince kv,kpder aile,akraba yok hizmet edilecek kalabalık kargaşa yok bütün gün evde şu çocuğa bak ya bak bi şu çocuğa bak ya !!
2 senedor deniyorum ve gıram kadında değişim yok
Bak olaya kendi penceremden bakıyorum iki kat acıyorum
Bizde 7 kardeştik zavallı anacım hem ahır hem ev işiyle ilgilenirdi bu yüzden bende düşe kalka ilgisiz,büyüdüm allahtan benim bir ablam vardı her yaz ona giderdim anne şevkatiyle benimle ilgilenirdi..Bu çocuğa gelince kv,kpder aile,akraba yok hizmet edilecek kalabalık kargaşa yok bütün gün evde şu çocuğa bak ya bak bi şu çocuğa bak ya !!
Hemen yüzünü ekşitiyor ona akıl vermemizi istemiyor..En sevdiğim şeylerden biri çocuk temizlemek galiba
Tirnaklar kesilcek
Kulaklar temizlenicek
Disler fircalanicak
Mis gibi bi banyo yapilicak
Tertemiz giydiririp saclar taranacak
Eli yuzu kremlenip bi de kolonyo surup şaap diye öpücen onu
Bi gülücük atcak yuzune
Resmen icim rahatlar benim :))
Apartmanda yada mahallede sozunu dinleyecegi yasca buyuk bi abla teyze bisey varsa tatli sert konussa dinlemez mi?
Atlante bu kadar zorluklar çektiğini bilmiyordumİnsanın imanı ve merhameti olmayınca ne yapsanız boş
Evlat her şeyden önce Allah'ın emanetidir, ana-babalar bile çocuğun sahibi değildir aslında
Yavrucağa çok üzüldüm, anneyi değiştiremezsiniz insan ne ise odur ama ancak o çocuğun hatıralarında sevgiyi temsil eden komşu teyze olabilirsiniz. Benim hatıralarımda var öyle biri, annemle babam ayrıldığında ben babamla kaldım, erkek ne kadar çocuk bakar işte 6 yaşındaydım, karşı komşumuz Ayşe teyze torun torba sahibi yaşlıca bir hanımdı, her sabah beslenmemi kontrol eder, evde bir şeyler yapmışsa ilave eder, haftada iki gün okul yakamı yıkardı, beyaz yakalar vardı o zaman. Zaman geçti büyüdüm, ev işlerini, yemek yapmayı, namaz kılmayı, komşuluğu hep ondan öğrendim. Bir genç kızın ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri de ondan öğrendim, evde yalnız olduğum için gözü hep üzerimdeydi. 14 yaşımda annemin yanına taşındığımda onu bırakmak çok zor geldi bana, bir kaç yıl sonra da vefat etti Ayşe teyzem, 25 yıl geçti üzerinden ama hatırası hala çok canlıdır, bana çok şey öğretti, her şey bir yana çocukluğumun o çok zor döneminde inanılmaz bir sevgi ve güven aldım ondan, Rabbim nurlarda yatırsın. Siz de o küçük yavruya böyle bir sevgi verebilirsiniz, fazlası elden gelmez maalesef
2 yıldır bak böyle yap bak şöyle yapalım diyip duruyorum çocukla vakit geçir onunla oyna diyorum ama olmuyor olmuyorBence görüşmemek çözüm değil. Belki o kadının hayatına ve aklına dokunabileceğiniz bir yol vardır. Nasıl derseniz bilmiyorum. Kadını siz tanıyorsunuz. Belli ki ya eğitimsiz ya sevgisiz büyümüş ya da ikisi birden. Belki siz ona doğru yolu gösterebilirsiniz. Sonuçta bu hayatta hepimiz birbirimizden sorumluyuz.
Bu arada yorumlarda bebek isteyen arkadaşlar gördüm. Şu mübarek günlerde dualar daha etkili inşallah en kısa zamanda Rabbim nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?