Annelik duygusunu hissetmiyorum sanki istemiyorum ama mecburmuşum gibiyim

Tabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Hissettiğiniz şeyler konusunda kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Yaşadığınız korku ve kaygıyı bir çok anne yaşıyor. Ben de benzer duyguları yasadim ama kızım doğduktan sonra bütün dünyam o oldu diyebilirim. Okula gidiyor gelene kadar yolunu gözlüyorum. Gözlerine bakınca dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum. Baktınız duygulariniz artarak devam ediyor o zaman bir uzman desteği alırsınız.

Merhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Hormonlarınız şu an tepetaklak , büyük bir değişimin başlangıcındasiniz . Ne olacak endişesi baskın gelmiş olabilir . Ben de benzer şeyler hissetmistim. Bana normal geldi

Merhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Ben de basta oyle hissettim. Cok iyi bir kariyerim var daha da ilerleme sansim yuksekti ama artik cok yavaslayacagim. Ben de sizinle ayni yastayim su an 28.haftadayiz. Su an cok mutluyum cok huzurluyum cok alistim o mutlu olsun tekme atsin diye mandalina yiyorum. Daha dogmadi ama benim her seyim oldu. Dogunca mahvolacagima da eminim ama olsun. Ilk basta o belirsizlik normal bence. Ama zamanla her sey cozumleniyor ve annelik cok guzel olmasa millet 2 3 tane dogurmaz diye dusunerek sakinlestim. Simdi mandalinaya devam.
Bir de ostrojen hormonu cok dengesiz saliniyor o cok etkileyebilir. Ben gecen haftalarda hep agladim durduk yere. Esim trafikte baskasiyla kavga etse ben agladim yani. Belki hormon sebebiyle endiseniz yukselmistir.

herkes dogmadan once cok heyecanli olacak diye bir sey yok, bazilarininki yavas yavas artan sekilde olur. ben de basta bi sey anlamiyordum, dogunca sevdim tabi ama normal sekilde. simdi ilkokula gidiyorlar ananiz size kurban olsun gadalarini yedigim modundayim :)

Sizin hissetikleriniz normal suan hamilesiniz hormonlarin degisimin cok büyük etkisi var insanda herzaman korku olur acaba dogrumu yapiyorum iyi bir anne olucakmayim acaba bebegimi seve bilicemi bunlar gayet normal düsünceler bazi kadinlar hemen annelik rolüne geceler bazilarinda zamana ihtiyaci olur buda normal sizinde zamana ihtiyaciniz var bazilari dogumdan sonrada birsey hiss etmez losalik bittinceye kadar kendinize biraz zaman verin baskalarinla kendinizi kiyaslamayin herkes farkli hamelelik süreci gecirir

Sanırım hamilelik boşlugundasın öyle şeyler düşünmemelisin bebek hisseder doğunca çok huysuz olurmuş diye duymuştum

Tabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Kim ya bu hemen adapte olanlar. Ben bugun mesela mide bulantısından kıvrandım. Bir daha acaba ne zaman sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabileceğim onu düşündüm. Bir daha ne zaman yarınlar yokmuşçasına uyuyabilecegim mesela. Anne olmayı çok istiyorum. Evet hemen bebek düşünerek hata ettiniz çünkü 2 yıl terapistlerin önerisidir. Evlilik öncesi 2 yıl sonrası 2 yıl bir ilişki gerekiyor nihayetinde bir görev gibi yaşım geldi cocuk yapayım maalesef doğru değil. Ama hislerimizi çok iyi anlıyorum. Bizim gibi geç evlenen geç anne olacak insanlar için çok daha zor.

Gayet normal heleki ilk gebelik icin.Ilk öğrendiğimde cok korktuğumu hatırlıyorum.Basıma neler gelecek, neler yaşanıcak hazır mıyım ,bi daha eskisiye dönemicem vs.vs.Zamanla alışacaksın hele hareketlerini hissedince, kalbini pıt pıt dinleyince.Hazırlıkları,mis kokulu minnak kıyafetleri koklayınca.Hele doğup kucagına verdiklerinde gözgöze geldiğinde o korkular silinip yerine beş kaplan gücünde bi anne gelicek.Ben ikincidede aynı endişeleri hissettim.Simdi biri 20 biri 15 yaşında.Konular değisti endiseler hiç bitmedi.Annelik böyle birşey aramıza hos geldin 💐

O kadar normal ki... Hamileliğimde istememe rağmen sorguladım. Ulaştıktan sonra gelen şimdi nolacak sorgusu bu.Bundan sonra hayatım nasıl olacak? İstediklerimi yapabilecek miyim? Evliliğim iyi gitmezse ne olacak şimdi bebek de var gibi
Ama bebeğimi ölü doğum da yapsam o annelik duygusu öyle bir geldi ki bir insanı böylesine çok nasıl sevebilirdim? Öyle aşkla sevdim ki gogsumden damla damla sütler geldi.
Kesinlikle korktugunuz için böyle, bebeğinize aşık olacaksınız kucağınıza aldiginizda

Ben de ilk öğrendiğim zaman hiç bir şey hissedememiştim hani anneliğe dair ve ne yalan söyliyim doğduğundada gariptim hatta hala anne gibi hissedemiyorum demiştim ama zaman geçince o hislerden eser kalmıyormuş şuan iyi ki doğurmuşum da bu sevgiyi tatmışım diyorum 😊

herkesin hamilelik düşünceleri ,hormonal yapıları bir olmaz ki
yüklenmeyin bu kadar kendinize
başkaların hamilelik süreci ve anneliğiyle de kıyaslamayın sakın kendinizi
hele instagram annelerini asla
hamile oldukları süreden çocuk doğurup büyüttükleri tüm süreç çarşaf çarşaf ortada ama sadece iyiymiş gibi gösteriyorlar
sanki onlar dünyanın en iyi annesi,onların hissettiklerini hissetmiyorsan anne olma karmaşası yaratıyorlar
içiniz ferah olsun , Allah çocugunzu sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin .Oldu da doğum sonrasında da bu tarz düşünceleriniz devam etti diyelim bunu da çok kişi yaşıyor tek değilsiniz destek alırsınız.Kalıcı bir durum oldugunu düşünmüyorum

Öncelikle kendini en iyi anne harika anne zannedenlerin şımarıklık vs dediklerine sakın bakmayın . Onlar kutsal annecilik oynamayı çok seviyorlar dışarda bir hayatları yok çocukları ile var olmuşlar çocukları üzerinden bir hayat yaşıyorlar Bu çok doğal bir durum pek çok kişi bunu yaşıyor emin olun ben de dahil yaşadım bir şeyi istemekle onu yaşamak bşrbitinden çok farklı şeyler 9 ayım sorgulamakla geçti doğdu yine anlamadım derken 3. Ayda beni tanımaya sevmeye gülmeye başladı işte o zaman ben anne olduğumu anladım ve sevdim. Ara ara zorlukları oldukça -ki ilk yıl emin ol en zoru- pişmanlık hissetsem de gülüşüyle geçiyor konuşmaya başlayınca eminim her şey daha güzel olacak
Sakın kendini üzme ve yetersiz hissetme güzel anne

Ufkumu açıp sizin gibi kararsız idaresiz ne yaptığımı bilmeyip yaptığım şeye de pişman olacaksam ufkum açılmasın daha iyi bir insan ne istediğini bilecek ne istemediğini de
Hayat maalesef sizin gibi mükemmel insanlarla dolu değil. İnsanlar bazen duygu karmaşası yaşayabilir bu gayet normal birşey. Ayrıca bayan aldırmak gibi bir kelime kullanmamış açık ve net duygu karmaşası yaşıyor. Herkes sizin gibi mükkemel değil duygu değişen birşey, bayan böyle kalacak diye birşey yok 🙂
Şuan yaşadığınız duygu karmaşası normal . Hayatınızda yeni bir döneme başlıyorsunuz, nelerin beklediğini bilmiyor olmanız, sorumlulukları vs gözünüzü korkutuyor olabilir. Sizin gibi olan çok bayan var, hareketlerini hissedince duygularınızın değişeceğini düşünüyorum 🥰 değişmezse psikolojik destek alabilirsiniz.

Daha 8 haftalık hamilelikte kimse canım yavrum moduna girmez rahat ol.
Hatta hamileyken bile çok anne gibi hissetmeyiz, heyecanlanırız ve adını koyamayız.
Doğunca geçer zaten. Olması gereken de o, doğurunca anne oluruz.
Milletin mükemmel annecilik oyunlarına gelme hiç.

Hatta ikinci gebelikte o "muhteşem" his ilkinden de çoook sonra geliyor. Mesela ilkinde doğsun diye bekliyorsun, ikincide "dur hele yav daha var"cı oluyorsun. Mesela ikinci doğumu ilkinin okuluna, kursuna vs göre ayarladım. İlkinde dünyayı durdurma şansım olsa durdururdum. Bu beni ikincinin daha az anası yapmıyor.

Millet de gereksiz duyar kasmasın.
Aynen öyle şuan 3. Bebeğime hamileyim 19 haftalık ve ilk haftalar o karmaşayı bende yaşadım korkularım oldu ama şuan o duygularım geçti, 2. Kızımda da olmuştu şuan iyiki doğmuş iyi ki var diyorum 😍

Ben 40 yaşındayım, bebeğim 6 aylık. Hiç çocuk seven biri değilimdir. Biraz aile ve eş baskısı nedeniyle bir çocuğum oldu. Öğrendiğim anda yıkılmıştım, eşim o kadar çok istediği halde o bile kararsız kalmıştı,bu benim için daha büyük yıkım oldu. 2 hafta düşündük ne yapacağız diye. Bakacak kimse yok, ben kendimi hiç anneliğe hazır hissetmiyorum. Özgürlüğüm zaten evlilikle az da olsa kısıtlanmış, çocukla hiç kalmayacaktı. Ama ya daha sonra isterse ve olmazsa ya da biri çocuğunun elini tutarken gördüğümüzde pişman olur muyuz diye ağlaya ağlaya dünyaya getirmeye karar verdik. Ben kendimi hala hazır hissetmiyordum ama 14. Haftada 39 derece ateşle acile gidince ilk defa bebeğime bir şey olursa diye düşünüp saatlerce ağlamıştım. Stresli ve devamlı hastalıklarla uğraştığım bir hamilelik oldu. Bebeğimi kucağıma verdiklerinde ben ne yapacağım bununla demişim ve annem o an çok korktuğunu söyledi sonradan. Ben de korkuyordum ve hala korkuyorum. Olan sadece bir bebeği büyütmek değil, her yanda yönüyle bir insan yetiştirmek. Ama korkmayın, o duygu instagramdaki gibi bşr anda yüklenmiyor, en azından bana öyle olmadı. Ama yaşadıkça, onun gelişimini gördükçe öyle bir hale geliyorsunuz ki ben bebeğimden önce ne yapıyormuşum, ne kadar boş yaşıyormuşum diyorum şimdi. Evet çok zor, Evet çok masraflı da. Ve Evet çok uykusuz kalıp ağlayacak, aç dolaşacaksınız ama onun bir gülüşü her şeyi unutturacak. Eskiden böyle masallara asla inanmayan ama şu an bizzat yalayan biri olarak söylüyorum bunu. Sağlıkla kucağınıza alın 🥰

Yalnız değilsin bende aynıyım. 31 haftalığım artarak devam ediyor. Ölüyor gibi hissediyorum sürekli dua ediyorum biran rahatlıyorum sonra tekrar vesveseler beni ele geçiriyor. Çok çok zorlanıyorum geçecek mi bu günler. Bu hamilelik sürecim ne zaman bitecek bitsin de kucağıma alsam diyorum..
Herkes seferber ama ben hala toparlayamıyorum hiçbir şeye cesaretim yok.
Hiç böyle hayal etmemiştim. Evladıma yoğunlaşamıyorum korkularımdan. 😭

Back
X