- Konu Sahibi BenimZorHayatim
Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum. Madem durumun farkındasınız öyleyse değiştirmek için muhakak adım atmalisiniz ne gibi adımlar . Mesela çocuklara yaşlarına uygun sorumluluklar vererek yavaş yavaş üzerinizden bazı sorumlulukları hafifletebklireinjz.Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
Okula hazırlanma aşaması özellikle çocuklarınıza devretmeniz gereken bir aşama kıyafetlerini kendileri giymeliler , çantalarını kendileri hazirlamalilar gibi. Dağıttıklarını toplamayı öğrenmeliler siz sürekli onların dagittiklariyla meşgul olmamalisinjz.
Maddi ödül veya maddi cezalardan kaçının ama bir yere gitmek isterler o zaman dersiniz ki ben de oraya gitmeyi çok isterdim ama oyuncaklarınızı toplamamissinjz bu şekilde bırakıp gidemeyiz.
Ayrıca temizliklerini yaşları kaç bilmediğim için eğer çok küçükseler sizin gozetiminizde kendileri yapmalılar. Yani banyo yaparken siz bir tabureye oturun ve ona dokunmadan banyosunu izleyin gerekli yerlerde nasıl yapması gerektiğini söyleyin o tamamladıktan sonra siz eksik olduğunu düşündüğünüz yerlerini yıkayarak ona yardım edin ve çıkın . Tabiki yardiminjz en baştan tekrar yıkamak şeklinde olmamalı. Bir süre sonra banyosunu kendi yapabilir hale gelir.
Belli ki evde ortaci eleman gibi olmuşsunuz herkesin işine koş yetiş kolaylaştır ama kendi işin olmasın hesabı.
Eşiniz eve geldiğinde muhakak yardım isteyin çocuklarla ilgilenmesi konusunda olur ev işleriyle ilgili olur. Kendinize bir hobi edinin , haftada bir saat bile olsa bir kursa katılın böyle hem sosyallesip hemde zihinsel aktif olacaksınız.
Yemek yapma konusuna gelirsek ben kendi taktiklrtimdem vereyim. Öncelikle benim en küçük boy bir derin dondurucum var. Tabi bir çok şeyi konserve olarak da bulundurabilirsiniz.
Ben bir paketin tamamını nohut ya da kuru fasulye yi düdüklüde öldürüyorum sonra kendi yiyebileceğimiz porsiyonlarda paketleyip buzluğa koyuyorum.
Barbunyayi da aynı şekilde yapıyorum ve barbunysyla çok farklı yemekler salatalar yapıyorum.
Uygun vakitlerimde mantı yapıp buzluğa atıyorum.
Eşim kıyma aldığında bazen bir kilonun tamamını bazen yarım kilosunu tamamen köfte yapıp buzluğa koyuyorum. Taze fasülye, ıspanak vs öldürüp yine buzluğa. Patlıcanları fırına verip közleme gibi yapıyorum sonra soyup doğrayıp paketleyip buzluğa atıyorum, börek yapıyorum bir kısmını yiyoruz kalanı buzluğa . Daha bir sürü şey yapıyorum aklıma şimdilik bunlar geldi . İnsanlar bunu sadece kışlık hazırlarken yapıyor ben sürekli