Annem Anneannem ve Üvey Abim

Babanızdan kalan ev falan var mı yada başka mal mülk .mirası nasıl paylaştıniz .
Annem babamdan kalan parayı mahkeme kararıyla sanırım 3/5'i bende olmasına rağmen hepsini kendi üstüne aldı. Bana ev alacakmış, ev olmazsa araba alacakmış. Bakalım bekliyoruz

Bunun için çabalayacağım. Teşekkür ederim

Keşke erkek olsaydım. Dediğiniz gibi erkekler daha kıymetli oluyor.
Bence olayları yanlış taraftan değerlendiriyorsun. Abin kıymetli mi sence? Kıymetli olan çocugu yeni koca bulunca,yeni çocuk yapınca unutup otuz yaşında eli ekmek tutarken 'ce eee, hadi yeniden ana oğul olalim' denir mi?
Anneniz berbat bir anne , ne size anne olabilmiş ne ilk çocuğuna. Ananeniz de annenizden farkli degil. Mesele ne bilmiyorum ama anane annenin arkasında sağlam dursaydi belki de oğlan bu şekilde annesinden uzak buyumeyecekti.
Bence cahil de geç, cahil cuhela insanlarla da fazla haşır neşir olma. Yirmi yaşına geçmissin,koca kadinsin. Çanta gibi seni oraya buraya surukleyemezler.
Diğer kızlara da hiç üzülme. Salak değiller ya , sırf evlenmek icin erkek buldukları gibi kul köle olan, hizmetine koşan kadına sen niye üzülüyorsun? Zaten kendini azıcık seven evdeki o manzarayı görünce basar tekmeyi, terkedilmeyi beklemez

Teşekkür ederim. Anneannem dayımı herkesten önde tutar, annem de yakınırdı. Şimdi aynısını annem yapıyor. Ama haklısınız, aradan o kadar sene geçmesine rağmen tekrar ana oğul olmaları biraz... tuhaf? Bu arada ablam da var. Ablam abimden 3-4 yaş daha büyük. Annemle 17 yasından sonra hiç görüşmedi, okudu çalıştı evlendi çocuğu da var. En iyisini yaptı...

Kimin için en iyisi? Sonradan doğan çocuk için, evet. Babanın parasını,annenin ilgisini harcamayan bir abla,harika.
Ama annen için de öyle mi? Ne olursa olsun ortada bıraktığı bir çocuk . Ne kadar kötü bir anne olsa da içinde yaradır yani, öyle olması gerekiyor
Ablan da en aileye ihtiyaç duyduğu anlarda ailesiz kalmış. Hadi okul bilmemne neyse de insan evlenirken, hamileyken, hamilelikte sağlık sorunları yaşarken, anne olduğunda bir anneye ihtiyaç duyar . Kadincagizin hep bir yeri boş kalmış. Kendi çocuğunu yetiştirirken genelde insanlar ebeveynleri tarafından ne kadar hoyrat yetiştiğinin farkına varirlar. Bu kadınınki çok daha zorlu bir sürec olmuş
Gerçekten bu sizce "en iyisi" mi?
Abinizin karakterinden tiksindim ama en azından bunca şeyden sonra bağları yeniden kurmus. Bu açıdan sevindim anneniz ve onun adına.
Olabilecek en az iletişimi kurun anneniz ve abinizle. Ayıp olursa olsun, ona da asla hizmet etmeyin. Hatta yalandan bir kavga cikarin,alınganlık yapın, konuşmamaya bahaneniz olsun:)
Umarım ablanizla da anneniz yüzleşir, ablaniz içinden gelenleri soyler , ağlarlar ederler en sonunda sarılır çocukların doğum gününe gidecek samimiyeti kazanırlar

Uzak dur çalışıyorsan kendi paranı annene verme eve harcama dolaylı yoldan ona vermiş olursun .biriktirmeye bak okuyormusun çalışıyor musun bilmiyorum klasik bir sorun okuyorsan okumaya bak çalışıyorsan zamanın gelince düzgün biriyle evlenmeye bak ama paranı kaptırma varsa...anneni duzeltemezsin takmamaya aynı ortamda olmamaya bak

Annem babamdan kalan parayı mahkeme kararıyla sanırım 3/5'i bende olmasına rağmen hepsini kendi üstüne aldı. Bana ev alacakmış, ev olmazsa araba alacakmış. Bakalım bekliyoruz
Muhtemelen o evin yarışı abine olacak .
Senin mirasını nasıl kendi üstüne geçirir . Bunu araştır 18 yaşından küçükken oldusyde baban en fazla vasi ebeveyn olarak sana refakat edebilir ama üstüne geciremez .
Bunu araştır . 5 te 3 u sanaysa 2 si ona fazlası olmaz .sakın birakma bu işin peşini .abin konacak .açıkça şöyle babamdna kalan hakkı benim hesabımı ver. Sen alırsan abimde ortak olur babamız bir değil de

Okuyorum
calisiyormusunuz?
Okuyorum henüz

Bence bir bahane bul işini aceleye getirt ev aldır ben oduycem kalan kredisini de..kurtar paranı vermez abine yedirir.ev bul anneni zorla

Şu an bekleme sürecindeyim. Madem parayı üstüne geçirdi bir de ev konusunda kazık atarsa o zaman benden korksun. Yasal olarak bütün haklarımı ararım. Çünkü bu işlem benim onayım olmadan yapıldı

Ne zmn bitecek okul araba aldır o zmn yada iş kurcam falan de

Bence bir bahane bul işini aceleye getirt ev aldır ben oduycem kalan kredisini de..kurtar paranı vermez abine yedirir.ev bul anneni zorla
Baban zaten o banka hesabını bana yapacaktı dedi. Sonuç olarak yapmadı ve para bölündü. Bilmiyorum bundan sonrası ne olur. Ev konusunda hep bir bahane buluyor. Yok konumu güzel değil yok şurası güzel değil vs.

Babalarımız farklı. Anne ya da babanın değişken olması üveylik oluyor diye biliyorum. Öyle olmasa bile üvey benim için. Dediğiniz gibi olabilir, haklısınız
Annenizin yeni evliliğindeki eşinden olan (yenidoğan değil, evlilik başlarken halihazırda var olan) çocuklar üvey kardeşinizdir.

Şu an bekleme sürecindeyim. Madem parayı üstüne geçirdi bir de ev konusunda kazık atarsa o zaman benden korksun. Yasal olarak bütün haklarımı ararım. Çünkü bu işlem benim onayım olmadan yapıldı
Bence ev istemeyin muhtemelen evi alır ancak sizin üstünüze değil kendi üstüne yapar. Agbinizde ortak olur .bunun içinde size şey diyecek bankadan kredi çekebilmek için evin benim üstüme olması gerekiyor diyecek .gerçekten krediyi kim çekerse ev onun üstüne oluyor .banka o şekilde kredi veriyor ev kredilerinde yani ev falan hikaye .yaşınız genç banka size hemen öyle ev kredisi falan vermez .buyuzden anneniz çekmek zorunda kalacak ve ev onun üzerine olacak .o oluncede agbinizle ortak olacak. Anneniz size kazığı zaten atmış mantıklı bir kadın aman kızımın parası onda kalsın babasindan hakkı der o hemen üstüne yapmış .bence ne kadar erken hareket ededeniz okadar iyi .2 gün sonra gbinin düğününe harcadım sonra yerine koyacağım az daha bekle bile diyebilir.muhtemelen agbiniz evlenirse düğün ev bilmemne falan ister bu kafadaki bir kadında oğluna harcamaktan çekinmez. Bunlar olmazsa en iyi ihtimal anneniz evi kendi ustune yapar oluncede üvey agbiyle ortak olur. Şimdiden karşınıza alın hakkınız sizin hesabınızda dursun ev alacağı vakit evin sizin üstünüze olması şartıyla verirsiniz. Yoksa kesinlikle yasak haklarinizi kullanin

Öz veya değil, konu sahibi kardeşi gibi hissetmiyor. Tanımlamalara bu kadar takılmasak mı?
Kardeşlik sadece kan bağıyla olmuyor arkadaşlar. Benim bir tane kardeşim var, beraber büyüdük, bir sürü anımız var. Kavga ettik, yaramazlık yaptık, koskoca bir çeyrek asır geçirdik. Olay kan bağı değil, bir yaşantımız olması.
Konu sahibi ile kardeşi arasında böyle bir bağ yok. Dolayısıyla görüşmeye, benimsemeye, kardeş olarak sevmeye zorlanması saçma. İstemiyorsa istemiyordur. O yüzden çoğu yoruma katılmıyorum.
Yolda görseniz selam vermek istemeyeceğiniz birini kan bağı var diye bağrınıza basmak zorunda değilsiniz.

Yapacaktiyla olmaz sonuç olarak yapmamış .parayı hesabınıza isteyin yada evi alıp hemen üzerinize yapsın. Bastırın . İlerde çok pişman olursunuz.iyi kötü bir ev bir evdir .iyiye güzele çok bakmadan alın uzerinizde dursun

Dediklerinizi okuyunca olaylar gözümde canlandı. Annem de ev alıp kredi çekmeyi düşünüyordu. Demek ki evi kendi üstüne yapacak. Bir de ablam var o da önceki evlilikten. Benim hakkım 3e bölünecek. Eyvah eyvah. Dediğiniz gibi, abim evlenirse yok takısı cartı curtu bozuk para gibi harcayacak paramı. O para bankada faiz alıyor. Sıkıştığın zaman faizlerden çek, yetim aylığıma dokunma diyorum. Yine de yetim aylığımı bile alıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum cidden
ekleme: yetim aylığıma dokunma dediğimde "o zaman ev kirasına ortak ol, mutfak alışverişine ortak ol" falan diyor

Kesinlikle haklısınız. Benim o abiyle görüşmelerim sadece kız arkadaşını tanıştırmak için annemin peşinde dolandığım kadar. Bir arada birlikte geçirdiğimiz zaman 10 saati bile geçmez toplam olarak. Neden "abim öz abimmm" diye bir kafaya gireyim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…