Annem Anneannem ve Üvey Abim

Kan bağına girilecek olursa da tam kan bağı yok zaten, bizim burada buna da üvey deniyor. Yani konu öz üvey de değil zaten.
Ya bazen insanlar "öz" kardeşlerini bile reddedebiliyorlar. Ya da çok yakın dostlarını kardeş yerine koyabiliyorlar.
Demem o ki kanla manla olacak iş değil.
Valla görüşmeyin derim ben. İstemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Yani o adamla 2 saat o masada oturmak yerine, dümdüz duvarı seyretmeniz bile daha verimli bir zaman geçirme şekli olur.

Ayliginizi vermeyin . Kartı iptal ettirin . Kendinize yeni kart çıkarıp şifresini söylemeyin. Banka kredilerinde prosedür böyle işliyor . Ev kredisini ben çekeyim ama aldığım ev x kişinin üzerine olsun olmuyor.bunu internetten araştırabilirsiniz . Tekrar söylüyorum "ev kredisi" adindkai kredilerde böyle oluyor . Açıkça annenize söyleyin şimdi surda san aaraba çarpsa benim sendeki param mirasa girecek kardeşlerim hakkımı vermez bende dursun ben ev alırken veririm diyin ve bastıra bastıra isteyin .gerekirse yasal hakkımızı kullanin.zaten anneniz isize kazık atmayı kafaya koymasa bu parayı hesabına geçirmezdi. Ben ölsem kızın kendi babasından kalan parasida benim hesabımda başıma bişi gelse ölsem kızım hakkını alamaz problem problem olur derdi. Oyuzden hesaplar karışmasın sizin 0araniz sizin hesabinizda dursun .annenizede aynen böyle soyleyin

Annen 14 yasina kadar gorusmediginicin sucluluk duyuyor olabilir ama tabiiki erkektir yapar demesi cok sacma.. bulasma onlara bence

Oz veya uveylik farketmez ama uvey abi abla mevzusu bana sacma geliyor.. ayni anneden dogmus neden uvey olsun ama oyke soyleniyor evet

Oz veya uveylik farketmez ama uvey abi abla mevzusu bana sacma geliyor.. ayni anneden dogmus neden uvey olsun ama oyke soyleniyor evet
Anne veya baba biri farklı olursa kardeşler üvey olur .konu sahibide 2 üvey kardeşini benimsemiş neden konunun asıl ekseninden çıkıp inatla bunu yorumluyorsunuz konu sahibi üvey görüyor.resmi olarakta üvey kardeşi .

Canim oyle istedi konuya dair yorumda yaptim canim, ama yukarda arkadas yorum yapinca aklima geldi yazdim. Bir mahsuru mu vardi acaba

Neden sürekli ü.abi yazdınız mı o sizin öz abiniz. Anneniz anladığım kadarıyla çocukken bırakmıs gençlik döneminde tekrar görüşmeye başlamışlar. Annesiz geçen bir çocukluk var ve bence anneniz vicdan yapıyor o yüzden o şekilde davranıyor. Bence karışmayın. Kendinizi de doldurmayın.

1.si anne babadan biri farklı olursa o üvey olur.
2.si neden kendi babasindna kalan oarayi üvey agbisine heba etsin ?!?
Annesi vicdan yapacağına geçmişte çocuklarıyla iyi olup ilgilenseymis, şimdi vicdan azabini konu sahibine öz babasından kalan mirasla bastırmaya ak. Babalar farklı ,miras ve para konu sahibinin öteki üvey kardeşlerinin hiç bir hakkı yok.hekese kendi babasindan ne kaldıysa o

Canim oyle istedi konuya dair yorumda yaptim canim, ama yukarda arkadas yorum yapinca aklima geldi yazdim. Bir mahsuru mu vardi acaba
Forum kurallarini okuyun konudan alakasız yorum yapmak yasak.insanlar esas konuyu tartışırken araya girip ama o senin öz agbin hiii demenin manası yok.konu sahibine yardımınız dokunmuyorsa yazmaninda bir anlami yok .

Miras konusunda haklısınız. Babalar farklıysa o miras üstünde hakkı olamaz o adamın. Ancak annesinin payını alabilir. Konu sahibinin hakkına dokunamaz. Yani miras üçe falan bölünemez.

Forum kurallarini okuyun konudan alakasız yorum yapmak yasak.insanlar esas konuyu tartışırken araya girip ama o senin öz agbin hiii demenin manası yok.konu sahibine yardımınız dokunmuyorsa yazmaninda bir anlami yok .
Sagol canim ikaz ettigin icin. Seninde bayramin mubarek olsun

Miras konusunda haklısınız. Babalar farklıysa o miras üstünde hakkı olamaz o adamın. Ancak annesinin payını alabilir. Konu sahibinin hakkına dokunamaz. Yani miras üçe falan bölünemez.
Bende bunu söylüyorum annede ölünce anneden kalan 3 e bölünür ancak anne şuan tüm parayı üstüne geçirdiği için ,anne düşüp ölse konu sahibininde oara arada kaynayıp 3 e bölünecek. Bunun haricinde anne açıkça oğlunu kayormaya meyilli öyle olmasa kızımın hakkı kendi hesabinda kalsın ilerde ev alanacagi zaman onun hesabından alırız derdi. Ama annenin derdi bu değil

Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Asıl odaklanmamız gereken konu üveylik mevzusu değil, bunu da açıkça dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Asıl odaklanmamız gereken konu üveylik mevzusu değil, bunu da açıkça dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Ben sizide çok taktir ettim gözünüz açık masallah . hakkınızı yedirmeyin sakın. annenizle konuşup hakkınızı alın sizin hesapta dursun. Eğer vermezse baba tarafindan bir aile büyüğü varsa o araya girsin. Benim dediğim gibi düşüp ölsen bizim kızın hakkı kaynayacak hesabina ver desin.sizi böyle kollyacak biri yoksa direk yasal yollarla alın hakkınızı oturun .

Yani 21 yıldır ayrılar anladığım kadarıyla o yüzden vicdan azabı gibi geldi bana. Yine de eşşek kadar 36lık adamın peşinden koşup çay koymak bana acaip geldi
benim kayınvalidem muazzam bi kadindir
Ama oğullarının peşinde aklı duruyor kadıncagizin

çayını koyar tabagindaki tavugunu kemikten ayırır balığını kilciktan ayırır öyle önüne koyar ogullarinin
Abartmiyorum...kaynanam abartıyor

Benim eşim sevmez bu muameleyi, yaptirmiyor uyarıyor sevmemekte de haklı.
Ama kaynım yapacaksın modundadir hep
Kestane kozlenmisti onda da mesela ben bunu kabuklu mu yicem ayikla soy yoksa yemem demişti kadına

36 yaşında adam o da sanki küçük bebek
Bazı kadınlarda huy bence vicdan azabi olacak bı durum filan yok mesela bizim mevzuda

Hayır öz neden üvey olsun. Abisi sonuçta. Eğer evlatlık olsaydı ya da anne baba tamamen ayrı olsaydı üvey olurdu. Miras konusunu görmedim ben ilk yazdığına yorum yaptım. Tabiki öyle birşey olmaz hakkını yedirmesin. Annesinin su vermek için koşması özel ilgi göstermesi suçluluk duygusundan, haklı demedim zaten. Öyle rahatlatıyor kendini. Belki de mecbur kaldı vaktiyle bilemeyiz ki.

Annem babamdan kalan parayı mahkeme kararıyla sanırım 3/5'i bende olmasına rağmen hepsini kendi üstüne aldı. Bana ev alacakmış, ev olmazsa araba alacakmış. Bakalım bekliyoruz
Ayyy, şahsen güvenmezdim annenize.
İnşallah parayi ogluna yedirmez.
üvey değil deniliyor ama gayette üvey kardeș.

Başka sorunuz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…