- 15 Temmuz 2016
- 8.427
- 14.104
- 248
Eki Görüntüle 3096312
Başka sorunuz var mı ?
Ama yapamazlar bu imkansız imza vermedim diyorsunuz bence sizi kekliyorlar. Hemen veraset ilamı çıkartın yarın.Benim iznim olmadan yapıldı bütün işlemler. Hakkımın anneme geçmesi vs.
Yok yok keklemiyorlar. Parayı annem üstüne aldı.Ama yapamazlar bu imkansız imza vermedim diyorsunuz bence sizi kekliyorlar. Hemen veraset ilamı çıkartın yarın.
Annem diyor ki ehliyetini al babandan kalan hakla da arabanı alırsın. Sizce hemen arabayı alıp bu işin içinden çıkayım mı? Tabi verirse parayı bilemiyorumAbin evlilik yoluna girdiği gibi annen elinde avucunda ne varsa oğluna yağdıracak haberin olsun.
Seni zaten önemsemiyorlar kaybedecek birşeyin de yok. Hakkını sonuna kadar al
Paranla ne yapacağına neden annen karışıyor. Belki ev almak istiyorsun ? Belki iş kuracaksın?Yok yok keklemiyorlar. Parayı annem üstüne aldı.
Annem diyor ki ehliyetini al babandan kalan hakla da arabanı alırsın. Sizce hemen arabayı alıp bu işin içinden çıkayım mı? Tabi verirse parayı bilemiyorum
Anneniz siz ne yaparsaniz yapin abinize kul kole olmaya devam edecek. Hatta araları açılırsa derdinden yataklara bile düşer. Sizin annenize sözleriniz fayda etmez o nedenle boşuna uyarmaya kalkmayın. Onlar ne hali varsa görsün ses etmeyin..bulusmalara gotmeyin. Kendi düzeninizi kurun para kazanınca evi ayırın uzak durun annenizle de mesafeli olun. Abinizle de mesafeli olun ama küslük falan olmasın zira anneniz sizi yer bitirir duygu somurüsünde uğraştığınıza değmezSize çok sinir bozucu bi durum anlatacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Annemin önceki evliliğinden, benden yaklaşık 14-15 yaş büyük bir üvey abim var. Annem küçüklüğümden beri sürekli beni onunla karşılaştırır, onun ne kadar düzenli benim ne kadar dağınık olduğumdan yakınır dururdu. Görüşmüyorlardı fakat ben 14 yaşına geldiğimde tekrar görüşmeye başladılar. Ü. abim annemden sürekli para kopartır, annemi köle gibi kullanırdı. Babamın parasını biz o zamanlar 5 bin maaş alırken tek günde 3 binini ona harcamıştı. Harcamaya da devam etti.
Ü. abim her yıl sevgili değiştirir, kızlarla bahanelerle ayrılır ve onları yarı yolda bırakırdı. Annem karşıma geçip "erkektir yapar" demeye başladı. Hal böyle olunca "anne gel seni sevgilimle tanıştırıcam" buluşmalarına gitmek istemedim. Çünkü çok saçma ortamlardı. Ataerklik taslayıp kızlara çöp gibi davranıp anneme kendini hizmet ettiriyordu.
Geçenlerde yine aynısı oldu. Ü abi yeni bir kızla tanıştığını, onunla evleneceğini ve annemle tanıştırmak istediğini söyledi. Ben hiç gitmek istemedim. Annem "nolur kızım lütfen kızım" tarzı şeyler söyleyince mecbur gittim. Yine yepyeni bir kız, annemin ona "paşam, bir tanem, yavrum, söyle ne istersen yapayım" tavırları, benim muhabbete bulaşmayıp yemeğimi yemem ve daha sonra eve gitme hayallerim vardı ama öyle olmadı.
Anneanneme çıktık. Anneannem anneme döndü "oğluna tatlı koysana" dedi annem koşa koşa (evet koşa koşa) mutfağa gitti eli ayağına dolandı. Sanki sultan süleymanı ağırlıyoruz. Daha sonra paşamız su istedi. Annem yine koşa koşa suyunu getirdi. Paşamızın suyu bitti, anneannem bana bakıp "kızım ne oturuyorsun orda abinin suyunu alsana elinden" dedi. Yanında sevgilisi olduğu için utandırmak istemedim ama 36 yaşındaki bi adam gayet suyunu 2 m ötedeki mutfağa koyabilir. Çok çok sinir oldum.
Bu ve benzeri durumlarda ne yapmalıyım? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Hemen alin paranızısevimlicosh az önce annemle abimi telde konuşurken duydum anneme dedim ne konuştunuz diye "sana ne ya" diye tersledi beni. dedim ki eğer o adama para gönderiyorsan ve aklında planlar varsa asla izin vermem. o da yine tersledi hakaret etti ne para göndermesi o bana göndersin dedi. ben de benim hakkımı kendi üzerine aldığını eğer yanlış bir şey yaparsa çekinmeyeceğimi söyledim annem de "iyi o zaman parayı bölüşürüz alırsın kendi hakkını" dedi yüzüme bile bakmadan gitti yanımdan
Parayla kendim tasarruf etmek istiyorum deyin. Gidip bir banka hesabi actirin. İnternet bankaciligi aracılığıyla doviz ya da altin hesabi actirin. Orada dursun paranızYok yok keklemiyorlar. Parayı annem üstüne aldı.
Annem diyor ki ehliyetini al babandan kalan hakla da arabanı alırsın. Sizce hemen arabayı alıp bu işin içinden çıkayım mı? Tabi verirse parayı bilemiyorum
Veraset ilamı çıkartın hemen biran önce böylece annen baban adına işlem yapamaz duruma gelecekYok yok keklemiyorlar. Parayı annem üstüne aldı.
Aslında en büyük hata sizde.Size çok sinir bozucu bi durum anlatacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Annemin önceki evliliğinden, benden yaklaşık 14-15 yaş büyük bir üvey abim var. Annem küçüklüğümden beri sürekli beni onunla karşılaştırır, onun ne kadar düzenli benim ne kadar dağınık olduğumdan yakınır dururdu. Görüşmüyorlardı fakat ben 14 yaşına geldiğimde tekrar görüşmeye başladılar. Ü. abim annemden sürekli para kopartır, annemi köle gibi kullanırdı. Babamın parasını biz o zamanlar 5 bin maaş alırken tek günde 3 binini ona harcamıştı. Harcamaya da devam etti.
Ü. abim her yıl sevgili değiştirir, kızlarla bahanelerle ayrılır ve onları yarı yolda bırakırdı. Annem karşıma geçip "erkektir yapar" demeye başladı. Hal böyle olunca "anne gel seni sevgilimle tanıştırıcam" buluşmalarına gitmek istemedim. Çünkü çok saçma ortamlardı. Ataerklik taslayıp kızlara çöp gibi davranıp anneme kendini hizmet ettiriyordu.
Geçenlerde yine aynısı oldu. Ü abi yeni bir kızla tanıştığını, onunla evleneceğini ve annemle tanıştırmak istediğini söyledi. Ben hiç gitmek istemedim. Annem "nolur kızım lütfen kızım" tarzı şeyler söyleyince mecbur gittim. Yine yepyeni bir kız, annemin ona "paşam, bir tanem, yavrum, söyle ne istersen yapayım" tavırları, benim muhabbete bulaşmayıp yemeğimi yemem ve daha sonra eve gitme hayallerim vardı ama öyle olmadı.
Anneanneme çıktık. Anneannem anneme döndü "oğluna tatlı koysana" dedi annem koşa koşa (evet koşa koşa) mutfağa gitti eli ayağına dolandı. Sanki sultan süleymanı ağırlıyoruz. Daha sonra paşamız su istedi. Annem yine koşa koşa suyunu getirdi. Paşamızın suyu bitti, anneannem bana bakıp "kızım ne oturuyorsun orda abinin suyunu alsana elinden" dedi. Yanında sevgilisi olduğu için utandırmak istemedim ama 36 yaşındaki bi adam gayet suyunu 2 m ötedeki mutfağa koyabilir. Çok çok sinir oldum.
Bu ve benzeri durumlarda ne yapmalıyım? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Konu sahibinin babasi rahmetli olmus. Anne kizin hakkina da el koymus sonra vercem diye. Buradaki en buyuk endise kizin hakkini annenin uvey abiye yedirmesi.Aslında en büyük hata sizde.
Neden diyecekseniz hemen açıklayayım.
''HAYIR'' demeyi bilmediğiniz için.
Annenizi anneannenizi abinizi değiştiremezsiniz.
Ama isterseniz kendinizi değiştirebilirsiniz.
Bırakın kendi hallerinde ne biliyorlarsa onu yapsınlar.
Para konusunda da ben olsaydım babama durumu iletir.
Annenizin abinize yaptığı giderler kadar sana da harcamalar yapmasını sağlardım
Ayakçısı olmayın kimsenin bozulan bozulsun, istemeyen küssün darılsın laflar saysın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?