Annem Anneannem ve Üvey Abim

Sanki annemin abilerine yaptıklarını okudum.
Ama bana hiç hizmet ettirmediler.
Yalan yok bir bardak su bile getirttirmediler.

Fakat annem abimlere dei divanw olur.
O kadar cok sey var ki yazsam 100 sayfa roman olur.

Anneniz değişmez.

Siz kendinizi uzak tutup, bu durumlardan dolayı rahatsızlığınızı hem anne hem babanız ile konuşacaksınız.

Babanız ne diyor bu durumlara?

Bence konuda üvey kelimesinin kullanımına takılmamalı, size katılıyorum. Ama paylaşımınızı görünce yazmadan geçemedim.

Yaptığınız paylaşımda da zaten anne ya da babadan birinin farklı olma durumunda “ana bir kardeş” “ baba bir kardeş”, anne ve babaların (her ikisinin de yani) farklı olması durumunda ise “üvey kardeş” dendiği yazıyor.

Üvey kan bağı olmayan demek. Annemiz ya da babamızın başka birinden olan çocuklarıyla tek taraflı bir kan bağımız oluyor.

Hukuken baktığımızda; Türk Medeni Kanununda “üvey çocuk” ibaresi var ancak “üvey kardeş” tanımı ya da kullanımı yok. Gerek de yok zaten. Çünkü hukuk hem annenin hem de babanın farklı olduğu çocuklar (örneğin ikinci evliliğini yapan iki kişinin ilk evliliklerinden olan çocukları) bakımından herhangi bir hukuki sonuç öngörmüyor.

Mirasçılık da zaten kan hısımlığına göre belirleniyor. Örneğin konu sahibinin abisi, arada kan bağı olmayan konu sahibinin babasının mirasına ortak olamaz. Ancak bu durum abiyi konu sahibi bakımından üvey yapmaz. Daha doğrusu hukukun kardeş olmaya bağladığı sonuçlar bakımından anne baba bir kardeşinden farklı bir durumu olmaz.

Abin evlilik yoluna girdiği gibi annen elinde avucunda ne varsa oğluna yağdıracak haberin olsun.
Seni zaten önemsemiyorlar kaybedecek birşeyin de yok. Hakkını sonuna kadar al

Ama yapamazlar bu imkansız imza vermedim diyorsunuz bence sizi kekliyorlar. Hemen veraset ilamı çıkartın yarın.
Yok yok keklemiyorlar. Parayı annem üstüne aldı.
Abin evlilik yoluna girdiği gibi annen elinde avucunda ne varsa oğluna yağdıracak haberin olsun.
Seni zaten önemsemiyorlar kaybedecek birşeyin de yok. Hakkını sonuna kadar al
Annem diyor ki ehliyetini al babandan kalan hakla da arabanı alırsın. Sizce hemen arabayı alıp bu işin içinden çıkayım mı? Tabi verirse parayı bilemiyorum

Paranla ne yapacağına neden annen karışıyor. Belki ev almak istiyorsun ? Belki iş kuracaksın?
Bir an önce al hakkını

Anneniz siz ne yaparsaniz yapin abinize kul kole olmaya devam edecek. Hatta araları açılırsa derdinden yataklara bile düşer. Sizin annenize sözleriniz fayda etmez o nedenle boşuna uyarmaya kalkmayın. Onlar ne hali varsa görsün ses etmeyin..bulusmalara gotmeyin. Kendi düzeninizi kurun para kazanınca evi ayırın uzak durun annenizle de mesafeli olun. Abinizle de mesafeli olun ama küslük falan olmasın zira anneniz sizi yer bitirir duygu somurüsünde uğraştığınıza değmez

Hemen alin paranızı

Parayla kendim tasarruf etmek istiyorum deyin. Gidip bir banka hesabi actirin. İnternet bankaciligi aracılığıyla doviz ya da altin hesabi actirin. Orada dursun paranız

Veraset ilamı çıkartın hemen biran önce böylece annen baban adına işlem yapamaz duruma gelecek

Annen senin senin paranla ne alacagin akarismas8n bu birincisi .
2.si araba iyi bir yatırım değil bak ÖTV indirimleri konuşuluyor .2. elde olsa 1. Elde olsa şimdi arab alırsan 1.5 2 sene içinde zarar edersin
Zaten araba alınca o anneyle o abiden sana araba kalmaz abin bigun ihtiyaç için alır kaza yapar veya kendi arabası varsa evlilik hazırlığında satar bı sure abin kullanır kesin.
Sen oarayi hesabina al onunlada altın al .
Okulunu bitir işe gir belki eve girersin çalışınca o parayla .
Araba alırsan o evde araba sana mümkün değil kalmaz .sen paranla altın al .
lailerra

Aslında en büyük hata sizde.
Neden diyecekseniz hemen açıklayayım.
''HAYIR'' demeyi bilmediğiniz için.
Annenizi anneannenizi abinizi değiştiremezsiniz.
Ama isterseniz kendinizi değiştirebilirsiniz.
Bırakın kendi hallerinde ne biliyorlarsa onu yapsınlar.
Para konusunda da ben olsaydım babama durumu iletir.
Annenizin abinize yaptığı giderler kadar sana da harcamalar yapmasını sağlardım
Ayakçısı olmayın kimsenin bozulan bozulsun, istemeyen küssün darılsın laflar saysın.

Konu sahibinin babasi rahmetli olmus. Anne kizin hakkina da el koymus sonra vercem diye. Buradaki en buyuk endise kizin hakkini annenin uvey abiye yedirmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…