Annem Anneannem ve Üvey Abim

Biseyi merak ettigimden soruyorum.simdi hukuken gercekten öz mu deniliyor uvey mi?benim bildigim uvey sayiliyor.burdaki uyeler hukuken mi bunu soyluyor yoksa ahlaki olarak mi uvey deme diyor.

Biseyi merak ettigimden soruyorum.simdi hukuken gercekten öz mu deniliyor uvey mi?benim bildigim uvey sayiliyor.burdaki uyeler hukuken mi bunu soyluyor yoksa ahlaki olarak mi uvey deme diyor.

Ben hukuki boyutunu bilmem benim için anne yada babadan dolayı bağ varsa kardeştir. Üvey denilerek ayrımcılık yapmak çok ahlaki gelmedi tamamen duygusal bakıyorum ben :)

Ben hukuki boyutunu bilmem benim için anne yada babadan dolayı bağ varsa kardeştir. Üvey denilerek ayrımcılık yapmak çok ahlaki gelmedi tamamen duygusal bakıyorum ben :)
Bende soyle biliyorum..baba ayniysa oz baba farkliysa uvey deniliyor.. bizim toplumda.. ama
Herneyse yine konu disina ciktik

Konu sahibi de duygusal baktığı için üvey diyor aslında. :) Çünkü arada oluşması gereken bağ oluşmamış.

kesinlikle katiliyorum size.

Bende soyle biliyorum..baba ayniysa oz baba farkliysa uvey deniliyor.. bizim toplumda.. ama
Herneyse yine konu disina ciktik
hem pohpohlanan erkeklerden sikayetci olup birebir annesi gibi dusunen keske erkek olsaydim diyen biri konu sahibesi.
sadece ayni babadan, ayni soyada sahip olan kardeslerin oz olacagini belirten bu sekilde kabul edilmis fikirleri benimseyenler sonra kadin hakki hukuku arayacak, ayni kan bagindan olanlar kardestir, hatta inanir misiniz kan bagi olmayan yasal olarak evlatlik alinanlar da kardes hukmunde.

Kiz nasil bir cumledir bu beynimi yaktin

Bana gore kan bagindan ziyade can bagi onemli.. ayni anadan babadan olupta uvey gibi dusman cok kisi var.. ya da uveyle iyi anlasiyor oz kardesle kotu.. sorunu zaten uveylik ozluk degil aslinda mal davasi.. bu uvey oz herneyse hepsiyle olabiliyor

Abinizin evlenecegi kız uyanıksa gidip annenizin evini kendi üstüne geçirmeye düşünür, abinizde bu fikir yoksa bile aklına sokar.Evden kendi payınızı vermesini isteyin annenizden.

:) evet benimde ortak anne babadan bir kardesim var, ayni evde birlikte buyuduk, ortak noktamiz yok gorusmuyoruz ona gore kanli bicakli bile olabiliriz o kadar yani.
olagan buluyorum, insanlarin sectikleri aile bireyleri oluyor zamanla burda asil mesele annenin tutumu. Konu sahibi resit degil galiba kendine dusen varliklar uzerindeki tasarruf annesinde, bunu engellemenin yasal yollarini arastirmasi lazim.

Reşitim 22 yasındayım hanımefendi :))

Resit degilse hak talep edebilir mi? Sonucta anne baba malini yemis olsa cocuklari varken, kim ne diyebilir? Hayattalar sonucta.. herhangi bir mal
Paylasimi durumu yok vs

Resit degilse hak talep edebilir mi? Sonucta anne baba malini yemis olsa cocuklari varken, kim ne diyebilir? Hayattalar sonucta.. herhangi bir mal
Paylasimi durumu yok vs
benim anladigim konu sahibesinin babasi vefat edince anneye miras kaliyor, kalan miras hakkina eski esten olan cocuklar da dahil olur. Tek mesele lailerra kendine dusen mallari yonetme hakkini elinde tutmuyor yani boyle anladim. Yoksa niye endise etsin.

Uvey oz ayrimi yapmadan ben niye sirf erkek diye abime kardesime hizmet ediyorum diye cingar cikarirdim. Annem ona sacini supurge edebilir bu onun problemi ama ben ne alaka ne munasebet

Benim iznim olmadan yapıldı bütün işlemler. Hakkımın anneme geçmesi vs.

Benim iznim olmadan yapıldı bütün işlemler. Hakkımın anneme geçmesi vs.
miras paylasiminda usulsuzluk yapildigi gerekcesiyle sikayetci olun. anneniz kendisi zaten hak sahibi, kalan mirasin niteligi ne ki anneniz her seyi ustune aldi. Evse tapu mu yoksa nakit mi sizin imzaniz olmadan oyle kolay halledilecek seyler degil, siz babanizin vefatinda resit miydiniz yani veraset ilami cikarilirken vekaletiniz olmasi gerek. Gitmediyseniz ya da vekaletiniz yoksa islemi yapan memurlardan da sikayetci olabilirsiniz.

18 yasındaydım reşittim evet. normalde %60 benim payım %40 annemin payıydı, %50 %50 bölünsün dediler tamam dedim. daha sonra annem benim bu %50lik payını kendi üzerine aldı, neymiş faiz işlemiyormuş öyle. ben imza da atmadım özellikle. çünkü istemiyordum. dediğiniz gibi usulsüzlük konusunu araştıracağım

2+2=4 edecek bir konu değil bence. Tam ergenlikte iken kocaya gittiği için çocuklarını bırakan bir anne var ortada. (Yanlış anlamadıysam abla ve abi belirli bir yaşa kadar anne ile yaşıyor evlendikten sonra yaşamıyor?) Sonra siz farklı bir babadan babanız vefat edene kadar beraber yaşıyorsunuz (Allah rahmet eylesin). Anneniz şu an kendince vicdanını rahatlatmaya çalışıyor ama nafile. Ben o iki çocuğa üzüldüm şimdi büyümüş olabilirler ama o zaman annesi tarafından terkedilmis 2 çocuk, bi insanı annesi terk ederse kim etmez ki ? Ne kadar sağlıklı bir ruh haline sahip olabilirler. Şimdide vicdanını rahatlatmak için diğer bir çocuğunu harcıyor anladığım kadarıyla. Sonuç olarak anneniz her evladında ayrı ayrı sinifta kalmış gibi görünüyor.

Anneniz muhtemelen miras ile bölünen kendi payını erkek evladı için harcayabilir. Siz kendi hakkınızı koruyun. Mümkün olduğunca az iletişim ile hayatiniza devam etmekten başka çare yok. İş hayatına atıldıktan sonra ayrı eviniz düzeniniz olur zaten. Anne değişmez böyle geldi böyle gidecek.

sevimlicosh az önce annemle abimi telde konuşurken duydum anneme dedim ne konuştunuz diye "sana ne ya" diye tersledi beni. dedim ki eğer o adama para gönderiyorsan ve aklında planlar varsa asla izin vermem. o da yine tersledi hakaret etti ne para göndermesi o bana göndersin dedi. ben de benim hakkımı kendi üzerine aldığını eğer yanlış bir şey yaparsa çekinmeyeceğimi söyledim annem de "iyi o zaman parayı bölüşürüz alırsın kendi hakkını" dedi yüzüme bile bakmadan gitti yanımdan

Anneniz çocukluk döneminde yanında olmadığı için ( 14 yaşımdayken görüşmeye başladılar dediniz) bilinçaltında suçluluk hissediyor olabilir.Büyüme döneminde gösteremediği anneliği şimdi abartılı yaşatıyor muhtemelen.Anneniz ile sakince konuşup hislerini öğrenin.Belki ona bu şekilde daha iyi yardımcı olursunuz.Sürekli oğluna kendini ispat etmeye çalışmasını önler siniz.

Annenin seni dolandiracagina yeminedebilirim ama kanitlayamam. Yukarida biri daha yazmis. Bir amca hala babanne dede vs gorustugun biri varsa destek almalisin bence. Benzer bir durumu ben de uvey annem ve uvey kardesimle yasayacagim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…