- 1 Kasım 2012
- 11.338
- 25.916
- 798
- 35
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
-
Ayni benim gibiEvet tutamadım bu sefer kendimi yine de üzüldüm aradım konustum
Buda ayni ben, kizima yaklasimim Annemin yapmasini bekledigim sekilde davraniyorumAllah razı olsun, annem babamın çocuğu olmayacagını öğrenseymiş evlenmezmiş mesela tabi ki saygı duyuyorum ama ben öyle bir insan değilim, hayatta yaşadığım sıkıntıların Allahtan geldiğini bilir ve ona göre hareket ederim. Cocuk için evlenilmez kanısındayım. Eşimin bu yüzden beni kandırıp hemen evlendiğini bile söyledi. Daha neler neler işte dediğim gibi çok yıprattı beni bazı dönemler bana destek olmasını tercih ederdim en azından benim kızım olursa ben ona her konuda destek olacağım.
Benim annem cok inat meselaİnsan söz konusu annesi olunca nasıl tepki vereceğini bilemiyor. Kızsa vicdan azabı, kızmasa aynı davranışların devamı gelicek. Annem de birgün beni çok kırıcak bir şey yapmıştı. Kızmadım ama küstüm. Ben konuşmayınca kendisi aradı niye hiç aramıyosun yazmıyorsun diye. Ben de çok kırıldığımı böyle yaparsa beni kaybedeceğini söyledim. Belki bağırıp çağırmaktansa trip atmak daha etkili olabilir
Ben kucuklugumden buyana arkadaslarimi hep elestirdi o acik bu kacik su deli bu gozu disarda diyeTeşekkür ederim empatiniz için, her gittiğimizde eşin niye onu yemedi neden öyle baktı neden bunu yaptı halbuki ortada birşey yoktur. Bu sadece eşim için değil arkadaşlarım için de aynısı yapılır mesela. Bir süre sonra insan kendisinden şüphe etmiyor mu acaba ben mi hayatıma yanlış insanları alıyorum diye ?
Bizimde oyle, sirf bunu buyuk kizima yasatmamak icin babasindan ayrildimEvet sizi gerçekten tebrik ediyorum, iki paragraflık bir konudan tüm durumu anlamışsınız. Gerçekten de öyle annemin tüm hayatı biziz sadece çocukları. Bize bağımlı.
Yeterince belli ettim aslında benim karakterimi de biliyor her seferinde konuşuyorum usanmadan anlatıyorum ama bir türlü bu durumu aşamıyoruz.
Abarttığı benim hayretlerle izlediğim duydugum çok şey oldu ama bu kadar aşırı korkmasını gerektirecek bir durum yok ki. Olsa valla amenna.
Teşekkür ederim ne diyim onun fikrine de saygı duyuyorumAnneniz kakaladılar deyincr tam tersi düşündüm
O zaman anneniz haklı diyecektim ama şu durumda tam olarak saygısızlık yapmış oluyor
Üzülmeyin ne diyim ki
Bence çoğu kadın kendi çocuğuna annesinden görmek istediği şekilde davranıyor. Sizin gibi. Mesela benim annemde annesinden hiç sevgi görmemiş üstümüze çok titriyor, büyük ihtimalle bende sizin gibi kendi evladımın bir birey oldugunu kabullenip her konuda destek olcam kararlarına saygı duyacağımAyni benim gibi
Buda ayni ben, kizima yaklasimim Annemin yapmasini bekledigim sekilde davraniyorum
Benim annem cok inat mesela
Kendisi haksizda olsa kucuksem ben gitmeliyim ayagina
Mesela Kendisi 100 de 100 haklida olsa abisiyle yasadigi bi sorunda, kendisi gider ozur diler.
Dediginiz sey herkes icin gecerli olsa keske
Ben kucuklugumden buyana arkadaslarimi hep elestirdi o acik bu kacik su deli bu gozu disarda diye
Bizimde oyle, sirf bunu buyuk kizima yasatmamak icin babasindan ayrildim
Sirf senin icin bu evliligi yuruttul demek bana yanlis geliyo
Benim annem hic sevgi gormemis diyemem ama annanem eski toprak iste yoksulluk falan.. 6 cocukla gecimBence çoğu kadın kendi çocuğuna annesinden görmek istediği şekilde davranıyor. Sizin gibi. Mesela benim annemde annesinden hiç sevgi görmemiş üstümüze çok titriyor, büyük ihtimalle bende sizin gibi kendi evladımın bir birey oldugunu kabullenip her konuda destek olcam kararlarına saygı duyacağım
İyi yapmışsınız, annelerimiz babalarımız çok kıymetli, Allah gecinden versin de yokluğunda anlıyoruz bazı şeyleri ... Geç olmadan gönül almak en güzeli.Evet biriktirdim biraz her konuşmada aynı şeyleri duymak hoşuma gitmiyor yine de arayıp gönlünü aldım
Reglinmi yaklastı ne bu sınırHaftasonu eşimle beraber annemlerdeydik. Öğle vakti de ablamla markete diye çıktık. Martıya bindik kahve aldık markete gittik eve döndük. Biz de evdekilere sadece markete diye çıkınca geç kalınca eşim merak etmiş birkaç kere aramış telefonum da sessizde kalınca iyice merak etmiş.
Neyse bugün annemle telefonda konuşurken o konuyu açtı. Seni bissürü aradı bende ne var ablasıyla beraber niye arıyosun dedim dedi. Seni niye bu kadar çok arıyor aşırı kıskanç galiba bana çok garip geldi dedi. Annemle olan önceki konularımdan da hatırlayanlar olur, bu sefer ki yüklenmesi gerçekten son damla oldu ki sanırım biraz ağır konuştum. Eşimle aramda olan bir duruma kimse karışamaz kusura bakma kimseye laf düşmez, yeter artık sürekli açık arıyosun eşim beni istedigi zaman arar merak ettiğinde arar ben de ararım kimse de birşey diyemez dedim. Müge Anlı sabah hiçbir erkeğe bağlanmayın kimse kimsenin sahibi değil dedi sende ilerde üzülme diye söylüyorum dedi. Yine bir çıldırdım. Bağlanırım bağlanmam bu benim meselem beni ilgilendirir hadi anne hayırlı günler dedim, tamam kızım bir daha konuşmam dedi (2 ay öncede aynısını demişti). Telefonu kapattık.
Gerçekten nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok adam beni el üstünde tutuyor bir dediğimi ikiletmiyor, aileme bir saygısızlığı yok gelir gider ne yapsın daha bilmiyorum. Büyüklerime ters konuşmayı da hiç sevmem, ama sınırlarıma müdahele edilmesini de. Sonra bu köpek vicdanım yüzünden üzülüyorum, sırf bu aile durumları yüzünden mutlu olamıyorum.
Kocanızın sizi merak etmesiyle ablanızla olmanızı hiç bağlayamadım. Başınıza birşey gelecekse ablanızlayken de gelir. Anneniz eşinizin merakını güvensizlik olarak lanse etmiş.Haftasonu eşimle beraber annemlerdeydik. Öğle vakti de ablamla markete diye çıktık. Martıya bindik kahve aldık markete gittik eve döndük. Biz de evdekilere sadece markete diye çıkınca geç kalınca eşim merak etmiş birkaç kere aramış telefonum da sessizde kalınca iyice merak etmiş.
Neyse bugün annemle telefonda konuşurken o konuyu açtı. Seni bissürü aradı bende ne var ablasıyla beraber niye arıyosun dedim dedi. Seni niye bu kadar çok arıyor aşırı kıskanç galiba bana çok garip geldi dedi. Annemle olan önceki konularımdan da hatırlayanlar olur, bu sefer ki yüklenmesi gerçekten son damla oldu ki sanırım biraz ağır konuştum. Eşimle aramda olan bir duruma kimse karışamaz kusura bakma kimseye laf düşmez, yeter artık sürekli açık arıyosun eşim beni istedigi zaman arar merak ettiğinde arar ben de ararım kimse de birşey diyemez dedim. Müge Anlı sabah hiçbir erkeğe bağlanmayın kimse kimsenin sahibi değil dedi sende ilerde üzülme diye söylüyorum dedi. Yine bir çıldırdım. Bağlanırım bağlanmam bu benim meselem beni ilgilendirir hadi anne hayırlı günler dedim, tamam kızım bir daha konuşmam dedi (2 ay öncede aynısını demişti). Telefonu kapattık.
Gerçekten nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok adam beni el üstünde tutuyor bir dediğimi ikiletmiyor, aileme bir saygısızlığı yok gelir gider ne yapsın daha bilmiyorum. Büyüklerime ters konuşmayı da hiç sevmem, ama sınırlarıma müdahele edilmesini de. Sonra bu köpek vicdanım yüzünden üzülüyorum, sırf bu aile durumları yüzünden mutlu olamıyorum.
Şahsen ben evladımla eşi arasında böyle fesatlık yaparsam evladım daha da ağır konuşsun kabulümdürKızlarımin ben sacmalasam bile benimle ileride böyle konuşmalarını istemezdim.Sizin de evladınız olacak siz de böyle tepkiyi istemezsiniz herhalde.Yapmayin
Kadın ağır birşey söylememiş ki, doğruyu olması gerekeni söylemiş. Konu sahibi annesine gidip kocam beni kaç kere aramış diye şikayet etse hadi annede öyle desin diyecem de ortada sorun yok anne sorun üretiyor. Sebep? Müge Anlı öyle demiş. Yaw bu kadının hiç mi aklı mantığı yok, kocasını tanımıyormu?Annenizin söylediğine çok fazla tepki göstermişsiniz ve sözlediğiniz sözler çok ağır. Üzüldüm anneniz için. Eşin haklı da olsa böyle konuşmak çok kırıcı, kaldı ki annenin söylediği bir laf yok. Merak etmiştir diyip konuyu kapatabilirdiniz.
Kocası kadar değerinizin olmamasıyla ne ilgisi var? Sizin evladınızdaki değeriniz ayrı kocasının evladınızdaki değeri apayrı.Galiba içten içe aynı şeyleri kendi kızının da yaşamasından korkuyor. Siz sakin bir zamanda bir kahve yapın, anne amacın beni korumak anlıyorum ama bu şekilde yaparak beni yıpratıyorsun, istemeden zarar veriyorsun. Bir problem olursa söz ben sana anlatıcam, problem yokken kendini de beni de yıpratma deyin.
O benim eşim, kimse aramıza giremez tadında cümleler bana biraz sert geliyor, karşınızdaki de anneniz. Benim kızım bana dese değerim yok demek ki kocası kadar derim. Çok üzülürüm açıkçası.
Çok çok özür diliyorum ama bence anneniz hem hadsiz hem de merhametsiz. İyi niyetli bir insan bir anne değilEşimin küçükken geçirdiği bir hastalıktan dolayı çocugu olmuyor ama tedavisi güzel ilerliyor. Bunu öğrendiğinden beri eşime ters davranıyor
Anne nasılsınız kızım mutlu musunuz dememiş kiYahu benim kardeşim yok ama kardeşim gibi yakin kuzenim var. Markete ciktik biraz geciktik diye kocasi arkasindan bu kadar israrli arasa ben bile içimden "noluyor boyle ya" der garipserim sormasamda.
Belki bir cok insana garip gelebilecek birsey yasiyorsunuz. Hani herkesin yaşayip memnun olacagi birsey degil bu siz memnun olsaniz da.
Eee anneniz de doğal olarak merak etmiş mutlu musunuz diye, anne işte bazilari tutamiyor kendini. Mutluyum ben anne sen dert edinme sagol der gecersiniz. Bu kadar bagiracak birsey yok duymazsiniz, dedigini yapmazsiniz en fazla. Nebileyim benim yasadigim anne kiz ilişkisi boyle degil, belki o yuzddn anlamiyorum sizi.
Ben 7 aylık doğmuşum.Kadın daha ne desin anlamadım.
Onun yaşadıklarını yaşarsınız ama ona söylemeye çekinirsiniz diye korkuyor işte. Yalnız değilsin, ben yanındayım seni üzerse çekmek zorunda kalma diyor.bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
İkiniz de üzülmeseniz en iyisi olmaz mıOnceki konulari bilmiyorum ama bu konuda sanki abartmissiniz.ben lohusayken annemin dediklerine katlanamaz kizardim sonra cok uzulurdum onu uzdugum icin.simdi ne derse ses etmiyorum onun dedigi olsun diyorum.her ikimiz uzulucegimize birimiz uzulelim
Bence ondan dolayı böyle yapıyor ama yaptığı doğru değil. Sürekli olumsuz konuşulması insanı etkiliyor ister istemez bilinçaltında zaten sen öyle bir ortamda büyüdüğün için vardır etkileri. Tavrını koymalısın çok da kırmamaya çalış dua niyetine geçecek olumlama cümleleri söyleyelim anne lütfen diye uyarabilirsinBabamdan maddi manevi çekti ama biz olduğumuz için ayrılmadı
Selam canim benimKocanızın sizi merak etmesiyle ablanızla olmanızı hiç bağlayamadım. Başınıza birşey gelecekse ablanızlayken de gelir. Anneniz eşinizin merakını güvensizlik olarak lanse etmiş.
Kimse kimsenin elbette sahibi değil bunun birine bağlanmakla hiç ilgisi yok, bunu Müge Anlı demese de biliyoruz zaten.
Şey gibi olmuş: büyük Türk düşünürü Müge Anlı der kiiiii......tövbe Yarabbi
Anneniz bir gün mutlaka eşinizin size çok büyük bir yanlış yapacağına ve sizin yıkılacağınıza inandırmış kendini, ne yazık....
Eşinizin sizi merak edip arması ne kadar güzel birşey.Maşaallah Allah bozmasın. Çocuğum bir gün büyüse sevse sevilse eşi onu merak etse nasıl mutlu olurdum ya :)
Birkaç gün önce eşim annemlere gitti, bana da çocuğun dersi bitince hazırlanırsınız alırım sizi de dedi. Çocuğun dersi bitti hazırlandık, eşim geldi gelecek biliyorum, ararsa geldim aşağıya inin diye duymam diye telefonu yanıma aldım balkona çıktım, işim bitti içeri girdim telefonu balkonda unutmuşum, eşim 4-5 kere aramış hazırmıyız geleyimmi diye sormak için e tabii duymadım telefonu. Kapı çaldı böyle dan dan Allah Allah dedim kesin birine birşey oldu, açtım eşimmiş, hayırdır dedim, dedi böyle böyle açmadınız telefonu başınıza birşey geldi diye korktum koştum geldim. Neyse çıktık gittik annemlere, babam çok mutlu, hayırdır dedim, ulaşamayınca eşin öyle korktu ki fırladı gitti, gözüm hiç arkada değil kızım dedi. Nasıl mutlu oldum.... tabi bir daha adamın yüreğine indirme diye azarı da yedim :)
Çok uzattım yani eşinizin sizi merak etmesine sevineceği yerde aranızda fitnelik yapan anneniz için vicdan azabı filan duymayın. Çünkü o duymuyor ve malesef duymayacak.
O bir daha da konuşmam lafını da ben neredeyse her gün duyuyorum annemden ama yıllardır bir gün sustuğunu görmedim
Sana birşey diyimmi güzel kalpli sandriyon cum, ben annemi bir anlatsam sen de konu sahibi de bizim annemiz melekmiş yaw dersiniz :)Selam canim benim
Baban ne guzel soylemis ne guzel dusunmus
Babalar daha farkli ileriye donuk dusunurler genelde
Annelerde o anki duruma takili kalirlar
Yada benimki oyle bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?