annem babam sürekli tehtit ediyor.

işten çıkmalı mıyım?

• Ankete Katılan
    139

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
merhaba kızlar. çocuğuma annemle babam bakıyor. ben çalışıyorum. eşim işsiz şuan.
annemle babam en ufak bi anlaşmazlıkta ya da çocukla ilgili bir problemde işten çık çocuğuna kendin bak diyor. ben işten çıkarsam napıcaz. eşim lise mezunu. bir yere girse alacağı maaş belli. nasıl geçiniriz. benim maaşım iyi işim de iyi. napacağımı şaşırdım.
anne baba da olsa kızıma onlar bakıyor diye onlara gebe kalıyorum işte... bi çok laflarını yutuyorum.
mecbur olmasam kim ister ki çocuğunu bırakmayı..oof aaaa içim acıyor resmen.

Öncelikle zor durumunuzda ailenizin yardımcı oluyor olması bir artıdır sizin için.
Diğer açından bakınca durup durup tehdid edilmekte hoş bir davranış değil.

Bir yandan, o çocuğu anne babanıza güvenerek dünyaya getirmediniz o yüzden bu açıdan hayıflanmayın.
Öte yandan da eğer aileniz çocuğa bakmayı bu kadar tehdid edeceklerdi niye sorumluluğu üstlendiler?
Evet dedikten sonra konu kapanmış olması gerekirdi, sürekli evde otur bak demeleri yanlış.

Bu durumda ne yapabilirsiniz?

Öncelikle eşiniz lise mezunu olabilir, bu onun çalışmamasını gerektirmez.
Eşinizin bir iş bulması önemli.
Sonrasında da ya ailenizle böyle idare edip bir kaç sene dişinizi sıkacaksınız ve çocuğunuz yeterince büyüyünce kreşe vereceksiniz,
ya da eşiniz iş bulduktan sonra bir bakıcı bulacaksınız ve ücret karşığı çocuğunuza baktıracaksınız.

Ben bu çocuk bakımı konusunda yaşanabilecek tüm olumsuzlukları yaşadım.
Annem bakıcam dedi, onun oturduğu muhite taşındım birden bakmayacağım dedi.
Bakıcı buldum ancak bakıcı çok kötü bir insan çıktı (çocuğuma zarar vermedi ama makbul bir insan da değildi)
Başka bakıcı ararken annem halime acıdı tamam ben bakacağım dedi tekrar o bakmaya başladı.
Ama hayat, hiç bir zaman planlandığı gibi olmaz birşeyler.
Annem rahatsızlandı ben artık çocuğa bakmasını doğru bulmadığım için bakıcı bulduk.

Nihayet Rabbim yüzümüze güldü.
Şu anda bakıcı var ve çok memnunuz.
Ayda 1500 + yol şeklinde anlaştık (merak edenler için)

Siz de bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz.
Evet para kazanmak kolay değil, evet çocuk bakmakta kolay değil.
Ama inanın bu tarz şeylere değmiyor, çocuğunuzun düzene ihtiyacı var.
Biz çok şükür kendi düzenimizi nihayet oturttuk.
Şansımız da yaver gitti.

Annem hala arada gelir uğrar, çocukları kontrol eder.
Bu arada 2 oğlum var bir tanesi 4 yaşında diğeri 19 aylık olacak.
Büyük olanı aynı zamanda haftanın 3 günü kreşe gidiyor.

Eşin çalışmıyorsa çocuk bakımında eşin yardımcı olsun sadece annen baban mı bakıyor sürekli. Sen çalışıyorsun eşin çalışmadığı için tepkili davranıyor olabilir mi ailen? ayrıca lise mezunuysa ne olmuş girsin normal bir işe çalışsın kasiyerlik olur garsonluk olur ayıp birşey değil ki hem o da çalışırsa bakıcı bulup ailenin söylenmelerinden kurtulabilirsin

kocan işsizse neden kocan bakmıyor çocuğa sordular mı bilmem ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…