• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

Tüm bu sorgulama halleri iki kap kaldırıp bir çay verme yüzünden mi? Benimle gurur duysunlar, utanmasınlar istiyorum demişsiniz bir de. Çok sorgulamaya gerek yok anacım. Siz dümdüz bencil bir varlıksınız. 22 yaşında koca kadın yapmadım, kaldırmadım, inatlaştım diyor bir de. Şaka gibi. Güdümlü anne terliği işe yarar böyle durumlarda. Ruha da isabet etmez bence. Bozulmaz yani ruh sağlığınız.

Çocukların psikolojileri bozulmasın, aman mutlu olsunlar diye diye 22 yaşında koca koca insanlar kendi pisliğini temizlemekten aciz oldular. Ben an itibariyle geleneksel anneliğe geçiş yapacağıma terliğim üzerine and içiyorum.

Resmen 18 yaşıma dönüp kk ya konu mu açtım diye düşündüm.
45 yaşımdayım ve daha yeni annemden helallik aldım gençliğimde çok yordum seni diye.
O da kuzum ya anneler hiç evlatlarına gönül koymaz ben de çok söylendim sana dedi.
Eh karma da işleyecekti tabi dağınıklıkta benim gençliğimi aratır bir oğlum var.söylensem de biliyorum ki yaş,hormonlar,ergenlik bir geçsin ortalık bir durulsun her şey yerine oturuyor.
Sen şimdiden farkına varmışsın yavaş yavaş annene destek ol istersen.

Keşke 18 yaşımda olsam diye şimdiden düşünüyorum :110:biraz da çekiniyorum annemden ya

Canım benim elin Ayağın tutuyor sonuçta işe odanı düzenlemekle başla mutfağa annene yardımla başla misafir geldiği zaman çayı sen koy

Ben nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.

Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.

Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.

Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.

5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.

Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.

Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..

Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...
Az bile demiş anneniz. Ağzına sağlık

Tüm bu sorgulama halleri iki kap kaldırıp bir çay verme yüzünden mi? Benimle gurur duysunlar, utanmasınlar istiyorum demişsiniz bir de. Çok sorgulamaya gerek yok anacım. Siz dümdüz bencil bir varlıksınız. 22 yaşında koca kadın yapmadım, kaldırmadım, inatlaştım diyor bir de. Şaka gibi. Güdümlü anne terliği işe yarar böyle durumlarda. Ruha da isabet etmez bence. Bozulmaz yani ruh sağlığınız.

Çocukların psikolojileri bozulmasın, aman mutlu olsunlar diye diye 22 yaşında koca koca insanlar kendi pisliğini temizlemekten aciz oldular. Ben an itibariyle geleneksel anneliğe geçiş yapacağıma terliğim üzerine and içiyorum.
:KK70:Bu yorum çok iyi ya..

ben anne terliği de çok yedim zaten. Evet iki tabak kaldımadan çıktı bu durum. Ben zaten neyi yanlış yaptığımın bencilliğimin farkındayım çözüm yolu arıyorum. Psikolojim bozulmasın diye düşünerek de iş yaptırmamazlık yapmadı annem.

Ben nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.

Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.

Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.

Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.

5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.

Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.

Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..

Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...
Aynen benim kuzenim özlüyorum ama gelince sinirlerim bozuluyo beceriksizliği tembelligi bencilliği dusuncesizligi üşengeçliği beni çileden çıkartıyor şuan 18 yaşında evet 4 yaşında bir yeğenim var onu daha çok kale alırım çünkü yeğenim daha mantıklı düşünüyo . Kendi işini bile yapmaz ya misafirliğe gelir pijamayi çıkardığı gibi ortada yatağımı topliyim demez şunu yapar mısın desek sanki küfür ediyoruz bi alınganlık bi tavır ama artık ona kızmıyorum annesi babası suçlu . Kusura bakmayın ama böyle insanlar acayip memnuniyetsiz öz güveni eksik insanlar oluyor. Bunu aşmak istiyorsanız başta kendi sorumlulugunuzu alarak başlayın

Klasik 90lar sonrasi yeni nesil türk annesi
Asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar, ortalık makinayı çalıştırmayı bilmeyen erkekten, kendi başına fatura yatırmaya gidemeyen kadından geçilmiyor.
Her yer premsesler paşalar kayniyor.
Kendi ailem dahil çoğu aileyi kastediyorum. Çocuğunun deneyim kazanmasina asla izin vermeyen,onu herşeyden koruması gerektiği gibi ütopik bir inançla dolu , her cagirdiginda (hatta çağırmasa bile) yardıma koşan anneler....

Konuna gelince. Bazı şeyleri değiştirmek istiyorsan çamaşırların başla.
Odana bir kirli sepeti al,onda biriktir. Haftada 1-2 kendin yıka,as, utule ve yerine koy. Kaç yaşında kadını kirli donlarinla başbaşa bırakma.
Haftada 1 kere sabahtan evi süpür ve arkasından sil.
Atla deve değil yani, süpürgeyi fişe takacaksin ve yerleri supureceksin.
Arasıra kitaplığın falan tozunu al.
YouTube'dan 'bir yemek iste' ,'refikanin mutfagi' , 'onedio yemek' gibi sayfaları takip et .çok basit ama güzel yemekler yapiyorlar. Arasıra gir mutfağa onları yap.
Mesela coook basit birşey, yarın eve giderken kasaptan 'tavuk kelebek ' al. sırt kısmı.
Büyükçe bir kaba iki kaşık yoğurt iki kaşık salça iki kaşık sıvıyağ, kırmızıbiber kekik falan dök. Sonra tavukları içine koy, bir güzel mincikla. Üç dakikanı almaz.
Sonra koy onu dolaba. Git odana kadinlar kulübü oku, tv izle...annene de 'aksam yemekler benden' de.
Akşam olunca (tavuğun geçen birkaç saatte marine olmus olacak. Yoğurt onu mis gibi yapacak)
Herneyse o arada 2 patatesi soy, dilim dilim dogra. Büyük bir borcamin ya da fırın tepsisinin en altına diz. Üstüne dilim dilim dogradigin 2 soğanı at. Birkaç da sarımsak at soyup . Üstüne iki üç yeşil biber koy. Hatta mevsimiyse bir iki domates
En tepeye de dolaptan cikarttigin kelebekleri
Fırını 200 dereceye getirin, yarım saat pişsin.yarim saat sonra çıkar,çatalla tavukları ters yüz et.bir 15 dakika da öyle pişsin.
Çıkarttığında miss gibi , ızgara lezzetinde bir anayemegin olacak.
Hem de hiç zahmete girmeden,yorulmadan...
Yanına da pilav iyi gider ama ilk günden kendini yorma. Ketilda su kaynat. Isınınca tencereye al.icine 1 yemek kasigi
Sıvıyağ bir yemek kaşıği tuz koy Üstüne de yarım paketten daha az makarna koy. Şöyle on dakika falan haşlansin. Arada çıkar tat bakalım makarnaya benzemiş mi.
Benzeyince makarna suzgecini al, lavaboya süz suyunu .
Oldu bitti...içine peynir koy sicakken peynirli makarna yapmış ol:))
Aslında mutfak keyifli bir yer. Zorunluluk icin değil zevk icin girince yani, her gün yemek yapmak zorunda olanlar için degil:KK66:

bir ara bende her pazar yemek yapmayı öğrenicem diyordum.
Benim 21 yaşında kardeşim var senin gibi üniversite okuyor annem bize geldiği zaman yani kızlarından birinin yanına evde yemeği hep o yapar ki benim babamın herşeyi saatinde hazır olur olmazsa sorun çıkarır annemgilde ne yazık ki fazlaca ataerkil bir yapı var. Ama kardeşim annem yokken çok güzel idare ediyor

Keşke 18 yaşımda olsam diye şimdiden düşünüyorum :110:biraz da çekiniyorum annemden ya
Tabi şöyle ben ders çalışmak,sosyal faaliyetler gibi nedenlerle evde iş yaptırtılmayanlardandım.
Babam özellikle elimi işe sürmeme izin vermez git ders çalış sen derdi.
Biraz da onun rehaveti oldu tabi ama sonra üniversite de yalnız yaşayınca her şeyi de öğrendim mecburen.

ben anne terliği de çok yedim zaten. Evet iki tabak kaldımadan çıktı bu durum. Ben zaten neyi yanlış yaptığımın bencilliğimin farkındayım çözüm yolu arıyorum. Psikolojim bozulmasın diye düşünerek de iş yaptırmamazlık yapmadı annem.

Çözüm belli. Odanızı toplayın. Aynı evde yaşadığınız insanlarla iş bölümü yapın. Bunu da "nasıl yapacağım" diye sormazsınız sanırım.

Utanıyorum diye kizginliktan demistir çok takilmayin o lafa ama anneniz haklı .sanırım evde üniv okuyorsunuz tek başınıza bir yurt veya ev tecrubeniz olsa alışırdiniz.Tabi bu evde yapmanıza engel degil.

Yavaş yavaş başlayın annenize temizlik yaparken yardım edin ,yediğinizi kaldırın,yemek yaparken izleyin arada çay ,kahve yapıp karşılıklı sohbet edin .

İleride bir gün tek başınıza başka bir şehirde yaşamanız gerekirse ciddi zorluk yaşarsınız illaki evlenmeye gerek yok .
İnanın oğlum 3,5 yaşında yürümeye başladığından beri ufak ufak herşeyi birlikte yapıyoruz şuan yatmadan oyuncaklarını toplar öyle yatarız .Çünkü erkek çocuk bilsin ileride ben olmazsam kimseye yük olmasın istiyorum ,yada olurda evlenirse ilerde eşine yardım etsin kadına özel hizmetçisi gibi davranmasin diye ..

Bunu bir milat kabul edin inat etmeyin sözlerine kirilmayin .Yarından başlayın .Mesela sabah kalkıp bir çay demleyin ;) okulu da kafaniza takmayin çabalayin biter

Aynen benim kuzenim özlüyorum ama gelince sinirlerim bozuluyo beceriksizliği tembelligi bencilliği dusuncesizligi üşengeçliği beni çileden çıkartıyor şuan 18 yaşında evet 4 yaşında bir yeğenim var onu daha çok kale alırım çünkü yeğenim daha mantıklı düşünüyo . Kendi işini bile yapmaz ya misafirliğe gelir pijamayi çıkardığı gibi ortada yatağımı topliyim demez şunu yapar mısın desek sanki küfür ediyoruz bi alınganlık bi tavır ama artık ona kızmıyorum annesi babası suçlu . Kusura bakmayın ama böyle insanlar acayip memnuniyetsiz öz güveni eksik insanlar oluyor. Bunu aşmak istiyorsanız başta kendi sorumlulugunuzu alarak başlayın

Aynı bu şekilde insanlar beni kale almıyor. Öz güvenimin de yerinde olduğunu söyleyemem doğru. Onu da etkiliyor. Sorumluluk da almam lazım doğru. Birisi şunu yaparmısın dese yaparım ama içimden gelerek değil..

Klasik 90lar sonrasi yeni nesil türk annesi
Asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar, ortalık makinayı çalıştırmayı bilmeyen erkekten, kendi başına fatura yatırmaya gitmeyen kadından geçilmiyor.
Her yer premsesler paşalar kayniyor.
Kendi ailem dahil çoğu aileyi kastediyorum. Çocuğunun deneyim kazanmasina asla izin vermeyen,onu herşeyden koruması gerektiği gibi ütopik bir inançla dolu , her cagirdiginda (hatta çağırmasa bile) yardıma koşan anneler....

Konuna gelince. Bazı şeyleri değiştirmek istiyorsan çamaşırların başla.
Odana bir kirli sepeti al,onda biriktir. Haftada 1-2 kendin yıka,as, utule ve yerine koy. Kaç yaşında kadını kirli donlarinla başbaşa bırakma.
Haftada 1 kere sabahtan evi süpür ve arkasından sil.
Atla deve değil yani, süpürgeyi fişe takacaksin ve yerleri supureceksin.
Arasıra kitaplığın falan tozunu al.
YouTube'dan 'bir yemek iste' ,'refikanin mutfagi' , 'onedio yemek' gibi sayfaları takip et .çok basit ama güzel yemekler yapiyorlar. Arasıra gir mutfağa onları yap.
Mesela coook basit birşey, yarın eve giderken kasaptan 'tavuk kelebek ' al. sırt kısmı.
Büyükçe bir kaba iki kaşık yoğurt iki kaşık salça iki kaşık sıvıyağ, kırmızıbiber kekik falan dök. Sonra tavukları içine koy, bir güzel mincikla. Üç dakikanı almaz.
Sonra koy onu dolaba. Git odana kadinlar kulübü oku, tv izle...annene de 'aksam yemekler benden' de.
Akşam olunca (tavuğun geçen birkaç saatte marine olmus olacak. Yoğurt onu mis gibi yapacak)
Herneyse o arada 2 patatesi soy, dilim dilim dogra. Büyük bir borcamin ya da fırın tepsisinin en altına diz. Üstüne dilim dilim dogradigin 2 soğanı at. Birkaç da sarımsak at soyup . Üstüne iki üç yeşil biber koy. Hatta mevsimiyse bir iki domates
En tepeye de dolaptan cikarttigin kelebekleri
Fırını 200 dereceye getirin, yarım saat pişsin.yarim saat sonra çıkar,çatalla tavukları ters yüz et.bir 15 dakika da öyle pişsin.
Çıkarttığında miss gibi , ızgara lezzetinde bir anayemegin olacak.
Hem de hiç zahmete girmeden,yorulmadan...
Yanına da pilav iyi gider ama ilk günden kendini yorma. Ketilda su kaynat. Isınınca tencereye al.icine 1 yemek kasigi
Sıvıyağ bir yemek kaşıği tuz koy Üstüne de yarım paketten daha az makarna koy. Şöyle on dakika falan haşlansin. Arada çıkar tat bakalım makarnaya benzemiş mi.
Benzeyince makarna suzgecini al, lavaboya süz suyunu .
Oldu bitti...içine peynir koy sicakken peynirli makarna yapmış ol:))
Aslında mutfak keyifli bir yer. Zorunluluk icin değil zevk icin girince yani, her gün yemek yapmak zorunda olanlar için degil:KK66:
kalkıp temizlik yapasım geldi :KK9:

Ben evlenene kadar hiccccc birsey bilmiyordum :) camasir yikamayi esim bana ögretti :D

Simdi kizanlar olucak bana amaaaaa ... bir yandanda annen baban biraz kendileri etmis bulmus gibi. Sana hic sorumluluk vermemisler. El aliskanligi yok iste ... ben bazen hala bocaliyorum ama aliskanlik ettim gözümü acar acmaz temizlik yaparim :)

Annen ögretmemis ok. Ama sen kendine ögrete bilirsin ... mesela aksamlari bulasiklari sen diz makinaya. Her iki günde bir okuldan gelir gelmez süpürgeyi al eline ... her tuvalete girdiginde bi ilac sik fircala tuvaleti. Cidden telefonuna bi saat kur hatirlatsin sana :)

Yaptigin bana ögrendigin kendine derdi komsumun annesi :)))) sagolsun o ögretmisdi bana hahaha :))

Sizinki yapamamak değil ama. Yapmamayı tercih ediyorsunuz.

Evin tüm işini anneniz yaparken bir çay koy ricasını geri çevirmek, hele ki başka insanların gözü önünde annelik gururunu hiçe sayarak geri cevirmek benim için yalnızca gaddarlık demek. Sizden içli köfte istememiş ki çay koy demis. Annenize biraz olsun empati duyabilseydiniz berbat bir çay bile olsa yapmayi denerdiniz en azından. Bunun adına inat diyerek üzerinde tahakkümünüz olmayan bir kişilik özelliğinden bahsettiğinize inanip sorumluluktan kaçmaya calismayin. Siz sadece bencilsiniz. Ben gerçekten annenize üzüldüm. Kendini konunuzda bahsettiğiniz şekilde ifade edebilen bir kadınsa eminim ondan daha fazlasini hissederek kırılmıştır.

Ne yapmalıyım demissiniz. Sadece annenizle iş bölümü yapin. Tüm işi yapmak zorunda olan kişi olduğunuzu düşünerek aynı evi paylaştığınız insanın ne kadar iş yapmasının adil olduğuna inaniyorsaniz o kadar iş yapin. Kötü de yapsaniz, yapmak için emek verin. Size hiçbir iş yaptırmayan anne, eminim yapamadiginiz ise değil harcadığınız emeğe odaklanip memnuniyet duyacaktır.

Back
X