Annem beni evden kovdu

Merhabalar.. 21 yasındayım ve üniversite öğrencisiyim.
Annemle beraber yasıyoruz yıllardır. Ben cok kücükken babamla bosanmışlar ve babamla kesinlikle görüşmüyoruz, o da istemiyor.
Aylık 300 tl nafaka alıyorum babamdan o da icra yoluyla zaten.
Benim annem ise 1. dereceden emekli devlet memuru.
52 yasında. Ve ruhsal sıkıntıları var.
Bunu yıllardır kendisini tanıyan, bilen herkes söylüyor zaten hic bir arkadaslık ilişkisi kalıcı değil.
Beni 4 yasımda dövmeye, ve hakaret etmeye basladı.
"Or...pu" diyor sürekli ve bunun gibi küfürler. Ama arada sırada değil neredeyse her cümlenin sonuna sıkıştırılmış bir küfür ve hakaret alıskanlıgı var.
Ben ise sessiz sakin bir insandım hep, hala öyleyim ama artık öfke kontrolü yapamıyorum ben de sinirleniyorum, özgüvenim, insanlarla olan iletişimim hayata karşı duruşum bitik durumda.
Psikiyatriden destek alıyorum suan ilac kullanıyorum terapiye gitmem gerekiyor ama onun icin param yetmiyor.
Ben nafakamı anneme veriyorum benim hesap kartım onda.
Ama son 2 aydır eve alısveris yapmıyor, yiyecek icecek almıyor. sampuan sabun dismacunu kısacası temel ihtiyaclar yokken internette tatil planlaması vs yapıyor. Uyardım oralı olmadı yine küfür hakaret etti.
Bende nafakanın geldiği kartı iptal ettirdim ve dedim ki eve alısverisi ben yapacagım, gerekli seyleri alacagım bu parayla cünkü açım. kendisi hep dısarda yemek yer ve gezmeyi cok sever.. sevsin sıkıntı yok ama beni ac bırakmaya hakkı da yok diye dusunuyorum.
Ben bu sekilde yapıp kartı iptal edince parayı alamadı ve bir ton saydırıp dün beni eve almadı.
Sabaha kadar ağladım komsular bile cıktı kapının önünde ağladım yumrukladım açmadı.
Sabahın köründe de erkek arkadasıma haber verdim o beni evine götürdü el mecbur. Ama burada da kalamam daha fazla.

Şimdi oturmuş kara kara düşünüyorum ben napacağım diye.
Lütfen bana akıl fikir verin..
Acilen ise gir kendi ayaklarının üstünde durmaya bak

Kadın sığınma evine başvurun, bir süre siz işe girip durumunuzu düzeltene kadar destek olurlar kalacak yer verirler

Yapamam edemem beceremem deme.insan mecbur kalınca neler yapıyor yapmalıda kendine güven önce

Basbakanlık bursuna basvur geri ödemesiz ve 400küsür.cıkmazsa ögrenim kredisine basvur.her ögrenciye veriliyor oda 400küsür ve geri ödemesi okul bitip işe girince.elindeki babandan gelen 300le birlesince 700küsür para ediyor.devlet yurtlarıda 150den baslıyor 300e kadar gidiyor.yurtkura git durumunu anlat.yemekleride üniversitede yemekhanede ye.ögrenci kartına aylık yükleme yaptınmı ögünün 2 -3liraya geliyor.hiç çalısmadan bu sekilde gecinirsin.cogu ögrenci ailesinden hiç gelmeden ögrenim kredisiyle idare ediyor.ve en kısa zamanda okulunu bitir.meslegini eline al.kimseye muhtac olma.erkek arkadasında pek saglam ayakkabı gelmedi.sanki sen onun basına kalcakmıssın gbi davranmıs.

Maalesef çok haklısınız ama ben bazen bu ergenlerin anlattıklarına da inanmıyorum. Çünkü Olayı öyle bir şekle sokuyorlar ki kendim bizzat içindeyken onların gözünden anlatılanlara şaşa kalıyorum. Mesela Annem eve almadı niye erkek arkadaşına gidiyor? kız arkadaşı yok mu? veya akrabası veya bağı olan bir komşu? Başıma geldi kuzenimin kızı benzer şikayetlerle hata yaptı bizde yardımcı olalım dedik öyle bir anne baba profiliyle karşımıza çıktı ki şok olduk. hani tanımasak inanacaktık. annenin yaptıklarına bizzat şahidim.Verhasıl kelam başına buyrukluğa kılıf...
Belki de en çok güvenebileceği insan Odur. O yüzden gitmiştir.
Konuda en son dikkat edilecek kısım orası bence.
Arkadaşına bunu anlatıp o pozisyona düşmektense hayatta en çok değer verdiği insanın yanına gitmiş. Güvenmese gitmezdi herhalde.

Herkes anne olamıyor maalesef. Allah kolaylık versin. Babanız nasıl peki size yardımcı olamaz mı ?

Kuzum şu an eline ne kadar para geçse kârdır.
Üniversitedeki hocalarına başvur ya da kütüphanede falan çok iyi maaş veriyorlar.
Kyk ya başvur ua da uygun bi yurt,apart bul sonra her şey yoluna girer

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Hayatlarımız resmen aynıymış tek bi farkla annem beni evden kovmaya başladığında 13 yaşındaydım ve nafakam bile yoktu:)Üstelik annem ayrı babam ayrı kovardı.Arkadaşlarımın evinde kalırdım 1 ay birinde 15 gün başka birinde 10 gün başkasında.Hayatım böyle geçti.Lisede başladım part time çalışmaya.Ev temizledim ,tezgahtarlık yaptım,tekstil atölyelerinde çalıştım.Süründüm resmen.Şimdi avukatım.Çok mutlu bir evliliğim ve çok iyi bir işim var.Sürünen taraf annem artık.Umrumda mı tabi ki değil.Gir bi işe çalış bizim gibi insanlar taş olup baş yaracaklar başka yolu yok arkadaşım.Gerekirse gece de çalış gündüz boş zamanlarında çalış kimseye de eyvallah etme geçicek hepsi.Allah yardımcın olsun ben yaptım sende yaparsın inşallah dua edicem senin için.

Desteklediğiniz, yüreklendirdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
İş bulmaya çalışacağım.
Bunun yanı sıra babamdan aldığım nafakanın artırılmasına yönelik dilekçe yazıp dava edeceğim ama 6 ayda sonuclanır diyorlar.
Ben garsonluk vs. yapamam kendimi biliyorum.
Ama dediğiniz gibi bazı giyim mağazalarına başvurabilirim..
Ajanslara başvur avm market vs yerlerde ürün tanıtımı yapılıyor, kongre vs işler oluyor ben üniversite öğrencisi iken çalıştım baya baya harçlık çıkarırsın..
Burs kovala
Devlet öğrenci yurtlarına git, İzmir’de buca’da ve bornova’da vardı orda kalmıştım, git konuş(hangi ünidesin bilmiyorum ama) kalacak yerim yok de

Son düzenleme:
Bu yaşına kadar hiç çalışmadım demişsiniz, zaten çalışma zamanları da genelde bu zamanlar. Korkacak bir şey yok. Bir kaç kere kazıklanırsınız en kötü. O da tecrübedir, bugün değilse yarın olur.
Herkes söylemiş zaten başvurabileceğiniz her yere başvurun.

İlk mesele kalacak yer. Yurt yada sınıf arkadaşlarınızdan evş müsait olan birileri ile donem bitene kadar masrafa ortak olup kalmayı teklif edin.
Anneniz evde olmadığında eve girip eşyalarınızı alma şansınız varsa alın. Evde para vs bulursanız onu da alın.
Yerinizde olsam, yaz tatili gelmek üzere, o zamana kadar idareten bir şeyler bakar. Tatil başlar başlamaz Ankara’ya dede evine kaçardım. 3 ay orada kalır, çalışır para biriktirirdim.
Bu arada da yurt başvurularını yapardım. Okul açıldığında da part time iş, yurt/apart neyse devam ederdim. Öğrenci kredisi almıyorsanız alın.
Başvurduğunuz yerlerden belki çok güzel bir fırsat çıkar, Benim dediğim en kötü senaryo :)

abim gitti görmeye çocuk uyuyor diyo göstermediler eliboş döndü. bi dahada gidemedi göstermezler diye iki üç defa gitti göremedi.
şimdi yasa çikacak çocuğunu göstermeyenlere hapis cezasi uygulayacak diye. buluşma yeri de olucak öle bi durum çikacak onu bekliyo.
Polis eşliğinde gelip görebilir çocuğunu. Yanlış öı biliyorum? Haftasonlarını görme izni yok mu? Bazen polisin adı geçmesi yeterli oluyor. Ben çocuğunu görmek isteyip görememeyi anlamıyorum. İsteyen muhakkak yapar gibi geliyor. Bir tanıdığımızdan yıllarca çocuğunu kaçırdı kocasının ailesi. Çocuğu saKlamak için eve gizli odalar yaprırmışlar. Bu dediğim 20 yıl öncesi. O zaman bu kadar sıkı değilmiş. Eşin ailesi de çok zengin olunca, cezai her işlemden parayla sıyrılmışlar. O şart vr dönemde bile anneye vermemek için şehirden şehire götürmeleri gerekmiş devamlı.

Anlayamadım ben abinizin çocuğunu görememesini.

Polis eşliğinde gelip görebilir çocuğunu. Yanlış öı biliyorum? Haftasonlarını görme izni yok mu? Bazen polisin adı geçmesi yeterli oluyor. Ben çocuğunu görmek isteyip görememeyi anlamıyorum. İsteyen muhakkak yapar gibi geliyor. Bir tanıdığımızdan yıllarca çocuğunu kaçırdı kocasının ailesi. Çocuğu saKlamak için eve gizli odalar yaprırmışlar. Bu dediğim 20 yıl öncesi. O zaman bu kadar sıkı değilmiş. Eşin ailesi de çok zengin olunca, cezai her işlemden parayla sıyrılmışlar. O şart vr dönemde bile anneye vermemek için şehirden şehire götürmeleri gerekmiş devamlı.

Anlayamadım ben abinizin çocuğunu görememesini.
abimin eski eşi polis ne edip ne yapıp bişeyler yapabilir.
abim her gitti sakladi uyuyor diyo yok bi yere gitti diyo.. abim bi 5 dk görüp gidicem dedi yok anlamadi. kaçircak sandi ne kaçircakti ki velayeti annede... üzüntüden hasta oldu. yemek yemedi içmedi günlerce. savciliğa şikayet etti savci 350 tl istemiş. öle olunca bişey de yapamiyo. kızının özlemi benim kızımı severek geçiriyo çok da seviyor yegeni. ama ayri tabiki. bende öle bakinca üzülüyorum.:(

abimin eski eşi polis ne edip ne yapıp bişeyler yapabilir.
abim her gitti sakladi uyuyor diyo yok bi yere gitti diyo.. abim bi 5 dk görüp gidicem dedi yok anlamadi. kaçircak sandi ne kaçircakti ki velayeti annede... üzüntüden hasta oldu. yemek yemedi içmedi günlerce. savciliğa şikayet etti savci 350 tl istemiş. öle olunca bişey de yapamiyo. kızının özlemi benim kızımı severek geçiriyo çok da seviyor yegeni. ama ayri tabiki. bende öle bakinca üzülüyorum.:KK43:
Allah yardımcısı olsun. Eski eş polis olunca daha farklı olur muhtemelen. Çok üzülüyordur ama bence araya büyükleri soksun, bir şeyler yapsın, bırakmasın ucunu. Çocuğu göstermemek çok büyük bir hata, çocuk için de. Ama böyle ona düşman gibi büyütmelerine izin vermesin. Çocuk da babaya hasret olmasın.

Çünkü yalnızca babanın da doldurduğu büyük bir boşluk var çocuklarda. Genelde eşler babanın da sorumluluğu paylaşmasından yana olur ama demek ki çok kötü bir ayrılık olmuş onlarınki.

evet çok kötü ayrıldı..
daha nişanliliktan belli etti kendini..
nikaha bi kaç gün kala...
abime dedim hemen kıyma bi kaç aya at dedim dinlemedi beni. ailesini de dinlememiş.
acele etti daha 1 aylık nişanliydi.. 3 aylik da sevgillerdi..
canim cicm yok.
kavgalar başladi ortada herhangi sevgi yok saygi yok.. küfür hakaret.. ıona ragmen abim onunla evlendi.
evlenir evlenmez gelin hanim hamile kaldi.
sonra abimi hiç mutlu etmedi edemedi abim hamileliği boyuncva ona iyi davrandi sakin ol dedi yemegini kendi elleriyle yediriyordu. mutlu olmak yerine mutlu etmeye çalıştı...
ama çok pişman oldu.
gelin hanim ailesine çok düşkündü.annesi ne derse onu yapıyordu. kendi bildikleri yaptığı bilmiyorum çocuğu doğar doğmaz çocuğu alip annesine kaçti abimden izinsiz...
abim boşanmayi bi kere dahi düşünmedi o katlanmaya raziydi.
boşandi... annesi illa bitecek bu evlilik dedi bitirdi.
yegenim 8 aylıkti.
o gündür bugünüdr görmüyo göstermiyo göreyim diye gitse abime saldiriyo. kayınpederi abimi dövmeye bile kalkti. yapma dedi ben kızına bişey yapmadim diye yalvardi ...abim anlatiyo ailemde sahit bunlari.. gördü köydeki herkes biilyor. ailesi kötü olduklari biliyolar.biz hiç araştirmadik. 1,5 yıl sürdü neredeyse eski eşini unuttu ama kızını unutmadi sonuçta evladi:KK43: görmek istiyo göstermiyo .. elinden geleni herşey yaptı nafile.. gelin hanim rahat.. sıkıntı da yok.. iki oğlan kardeşleri var bize yaşatttıklari aynisini yaşar allah büyük allaha havale ettim.

Ev bulana kadar bende kalabilirsin,aynı yaştayız ben de öğrenciyim annem erkek kardeşimle yaşıyorum yardımcı olmak isterim sana.İhtiyacın olursa özelden yazarsın.insta adresimde psikopatfilozof.oradan da yazabilirsin.istanbul beyoğlu.

Destek olmaya calısan herkese çok tesekkur ederim.
Evde o yokken içeriye girdim.
Sonra o da eve geldi bir sey demedi beni görmezlikten geldi.
Şuan resmen odamda yasıyorum ama hic yoktan iyidir... Bir hal çaresine bakacağım bir sekilde.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Hayatlarımız resmen aynıymış tek bi farkla annem beni evden kovmaya başladığında 13 yaşındaydım ve nafakam bile yoktu:)Üstelik annem ayrı babam ayrı kovardı.Arkadaşlarımın evinde kalırdım 1 ay birinde 15 gün başka birinde 10 gün başkasında.Hayatım böyle geçti.Lisede başladım part time çalışmaya.Ev temizledim ,tezgahtarlık yaptım,tekstil atölyelerinde çalıştım.Süründüm resmen.Şimdi avukatım.Çok mutlu bir evliliğim ve çok iyi bir işim var.Sürünen taraf annem artık.Umrumda mı tabi ki değil.Gir bi işe çalış bizim gibi insanlar taş olup baş yaracaklar başka yolu yok arkadaşım.Gerekirse gece de çalış gündüz boş zamanlarında çalış kimseye de eyvallah etme geçicek hepsi.Allah yardımcın olsun ben yaptım sende yaparsın inşallah dua edicem senin için.
Helal olsun size.Maşallah.

Back
X