- 11 Mayıs 2012
- 2.013
- 1.005
- 333
- Konu Sahibi powerpoint
-
Çok çok güzel anlatmışsınız. Hemen konuyu hizmetliliğe getirmek çok abes bence. Anne annedir işte ne güzel söyledinizYahu neyi anlamıyorsunuz? Aile sıcaklığı en çok hep birlikte yenilen sofralarda olur.. Pazar kahvaltıları ailecek yapılır.. Ne demek zorunda mı ya? Kadın hizmetçi olduğu için yapmaz bunu anne olduğu için içinden gelerek yapar.. Aile diyoruz aile.. Öğrenci evinden bahsetmiyoruz.. Banane sen yap yok ben yapmam o yapsın olmaz öyle.. Anne toplar aileyi o sofrada.. Ben koskoca insanım.. Yazın anneme tatile gittiğimde daha bir gün kahvaltı hazırlatmadı bana.. Ben yapamaz mıyım yaparım elbette.. Ama annem o benim işte.. Anne çünkü.. Şimdi bne annemi hizmetçi olarak mı görmüş olıyorum? Asla.. İçinden gelir ve de yapar.. Anne ben yapayım derim..bne zevkle hazırlıyorum size der...yani kadını koruyalım ama abartmayalım lütfen.
Yahu neyi anlamıyorsunuz? Aile sıcaklığı en çok hep birlikte yenilen sofralarda olur.. Pazar kahvaltıları ailecek yapılır.. Ne demek zorunda mı ya? Kadın hizmetçi olduğu için yapmaz bunu anne olduğu için içinden gelerek yapar.. Aile diyoruz aile.. Öğrenci evinden bahsetmiyoruz.. Banane sen yap yok ben yapmam o yapsın olmaz öyle.. Anne toplar aileyi o sofrada.. Ben koskoca insanım.. Yazın anneme tatile gittiğimde daha bir gün kahvaltı hazırlatmadı bana.. Ben yapamaz mıyım yaparım elbette.. Ama annem o benim işte.. Anne çünkü.. Şimdi bne annemi hizmetçi olarak mı görmüş olıyorum? Asla.. İçinden gelir ve de yapar.. Anne ben yapayım derim..bne zevkle hazırlıyorum size der...yani kadını koruyalım ama abartmayalım lütfen.
Lütfen abartmayın.. Kız ders çalışıyorum diyor.. Kadını koruyalım evet ama bu konuda size katılmıyorum. Anneliği hizmetçiliğe indirgemek olmuyor.. İç güdüseldir bu.. Annenin de hakkı güzel bir sofraya uyanmak ve de yapılmalı da.. Ama konu sahibi yıllardır bu durumun hep böyle olduğunu söylüyor.. Sizce normal mi? Size göre normal olabilit ama bana göre değil.. Kadın hizmetçi değildir elbetteAnne sofrayi hazirlamazsa anne olmuyor mu?
Evet hizmetci olarak goruyorlar.
Sofrayi anne hazirlar, sofrayi anne toplar, anne bunu yapar anne sunu yapar. Kucucuk seyden kadinin anne olunmadigina kadar getirildi ayip ya.
Annenin hakki degil mi guzel bir sofraya uyanmak? Anne istemez mi hiiic yorulmadan gunlerini gecirmek. Ama yok illa it gibi calisacak anne. O zaman anne olur kadin.
Hani hayat müşterekti? Hangi anne kahvalti hazirlamazken nerede erkegin evladin sorumlulugu. Kadinin degerini kadin batiriyor helal olsun.
Bir ailede herkesin sorumlulukları olmalı. Babam nasıl haftasonu bile çalışıp eve geliyosa yorgun argın , annem de bi tas yemek hazırlayabilmeli babama bence
Olay çıkarılması zatwn gereksiz.. Ben sadece annesinin yaptığımın da doğru olmadığını söylüyorum.. Sürekli böyle diyor.. Belki sürekli böyle olsa siz de noluyo dersiniz ben de derim..anne hazırlamak istemiyor demek ki koskoca konu sahibi kalkmış adam kalkmış kahvaltı hazırlasın diye kadını uyandırmaya calışıyorlar
kadın kardeşle dışarı yemeğe gitmiş diye evde olay çıkacağı söyleniyor bu aile normal anlayışlı bir aile olsa o kadın zaten yemeği hazırlamak istememezlik yapmaz zevkle hazırlar
ben de anneme gittiğimde o hazırlıyor yemeği kahvaltıyı ama o yapmadığı zaman da babamla ortalığa düşüp de sinir yapmıyoruz ya da huzursuzluk çıkarmıyoruz
Zaten haftasonları ben de hazırlıyorum kahvaltıyı sorun bu değil. Babam haftanın beş günü işe aç gider sabah 8 de. Çıtını çıkarmaz. Haftanın beş günü evdeki herkes işe giderken annem istediği saate kadar uyur. Helal olsun anneme tabiki gözümde kaldığından söylemiyorum ama zaten annem rahat yaşıyor. Gece 12 de eve de gelir babam bişey demez istediğini yapar istediği yere gider istediğini giyer. Kimse ondan bişey beklemiyor bu yemek konusu dışında. Babamın Tek istediği iki kez kahvaltı yapmak haftada ailece.Çok bir beklenti değil bence.Anne sofrayi hazirlamazsa anne olmuyor mu?
Evet hizmetci olarak goruyorlar.
Sofrayi anne hazirlar, sofrayi anne toplar, anne bunu yapar anne sunu yapar. Kucucuk seyden kadinin anne olunmadigina kadar getirildi ayip ya.
Annenin hakki degil mi guzel bir sofraya uyanmak? Anne istemez mi hiiic yorulmadan gunlerini gecirmek. Ama yok illa it gibi calisacak anne. O zaman anne olur kadin.
Hani hayat müşterekti? Hangi anne kahvalti hazirlamazken nerede erkegin evladin sorumlulugu. Kadinin degerini kadin batiriyor helal olsun.
Lütfen abartmayın.. Kız ders çalışıyorum diyor.. Kadını koruyalım evet ama bu konuda size katılmıyorum. Anneliği hizmetçiliğe indirgemek olmuyor.. İç güdüseldir bu.. Annenin de hakkı güzel bir sofraya uyanmak ve de yapılmalı da.. Ama konu sahibi yıllardır bu durumun hep böyle olduğunu söylüyor.. Sizce normal mi? Size göre normal olabilit ama bana göre değil.. Kadın hizmetçi değildir elbette
Zaten haftasonları ben de hazırlıyorum kahvaltıyı sorun bu değil. Babam haftanın beş günü işe aç gider sabah 8 de. Çıtını çıkarmaz. Haftanın beş günü evdeki herkes işe giderken annem istediği saate kadar uyur. Helal olsun anneme tabiki gözümde kaldığından söylemiyorum ama zaten annem rahat yaşıyor. Gece 12 de eve de gelir babam bişey demez istediğini yapar istediği yere gider istediğini giyer. Kimse ondan bişey beklemiyor bu yemek konusu dışında. Babamın Tek istediği iki kez kahvaltı yapmak haftada ailece.Çok bir beklenti değil bence.
Bir seyi unutmussun, babasi errrkek ama. Yani biz kadinlar onlara hizmet etmekle yukumluyuz. Fitrat falan, eriller eklesin.23 yasindasin annen sana neden hizmet etsin? Kalk sen hazirla annene babana kahvalti vs. Koca kadin olmussunz tabi huzursuzluk cikmsn diye ugrasacaksnz 5 yasndaki cocuk musunuz?
Babaniz saatlerce kahvalti bekleyecegine bir zeytin peynir koyamiyor mu kendine? Zeytini peyniri onune koymak icin kadina ihtiyac duyan erkege sinirlenmen lazim bence.
Sinirlenmen cok sacma. Annen rahat falan degil sadece hizmetci olarak kullanilmaktan yorulmus.
Buna nasil canak tutabilirsiniz aklim almiyor. Cokta kucuk degilsiniz anne sen otur ben kahvalti hazirlarim diyecek yaşa gelmisken anneye kahvalti hazirlamiyor diye sinirlenmek ne bileyim simariklik gibi birsey.
Sizin de eliniz var babanizin da. Neden annenizin eline muhtacmis gibi davraniyorsunuz?
Ne bicim anneymis bu diyenlere de yaziklar olsun. Annelik kahvalti hazirlamamakla mi olculuyr? Ne bicim insansiniz diyorum size sadece.
Bir seyi unutmussun, babasi errrkek ama. Yani biz kadinlar onlara hizmet etmekle yukumluyuz. Fitrat falan, eriller eklesin.
O zaman aile kavramınız çok değişik.. Bir şey diyemem..Kadina gore normal demek ki. Allah herkese iki el iki ayak vs vermis. Kimse kimseye muhtac degil. Yillardan beri boyle gidiyorsa kadin belki birseye bilendi? Artik bile bile yapmiyor belki? Tepkisinide boyle gosteriyor belki. Normal gelmeyen bu duruma alisir sorun etmez artik.
Bu kadar düz mantık düşünmeyin bence. Ben elimden geldiğince yapıyorum zaten evi de toparım onu da yaparım bunu da. Konu ben de değilim zaten. Babam saatlerce onu beklerken onun umursamaması. Babam da yapabilir ama yapmıyor. 50 yaşındaki adamın huyunu mu değiştirelim. Eli de var kolu da yapmıyor evet doğru ya da yanlış . Bu ailenin dinamiği böyle demekki. Sorun çıkacak şey var çıkmayacak şey var. Bile bile yapmak nedenAz yiyin de hizmeçti tutun hanımefendi. Ben 28 yaşındayım, çocuğum yok, bana bile baEm öyle bir bıkkınlık geliyor ki uzun süre mutfağa girmiyorum. Hiç utanmıyor musunuz annenizden böyle bahsetmeye?
Ailede aile sıcaklığı zoraki kahvaltı etmekle mi olacak? O zaman dersin evimizde sıcaklık eksik. Böyle elti açığı bulmuş gelin gibi konuyu oraya buraya çekmezsin. Bu da asla sadece bir bireyden kaynaklanmaz.
Babam da yapabilir ama yapmıyor. 50 yaşındaki adamın huyunu mu değiştirelim.
O zaman aile kavramınız çok değişik.. Bir şey diyemem..
Allah bizi at gözlüklerinden ve düz mantıklı insanlardan korusun ne diyeyim. Hemen galeyana gelmek neden. Tek doğru sizin doğrularınız değil. Ben size bişey anlatıyorum siz tutturmuşsunuz hizemtçilik de kadın da erkek de şöyle de böyle de. Yahu bi dinlenin tamam .Sorsan kadin hizmetci degil herseyi beklerler. Yersen.....
VAY BE NE KAPAKanneniz de kaç yaşında kadın demek ki huyu böyle huyunu mu değiştirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?