Annem beni sinir ediyor

Ne kadar ustune gitmissiniz konu sahibinin. Hizmetcilikle ne alakasi var. Adam da iste aksama kadar bir yemek yapmak hic zor degil. Kahvalti hazirlamak ta. Insan icinden gelerek yapar.

Çok çok güzel anlatmışsınız. Hemen konuyu hizmetliliğe getirmek çok abes bence. Anne annedir işte ne güzel söylediniz

Annen de baban da sen de hem haklısınız hem haksizsiniz.

Ama baban çalışıyor annen çalışmıyorsa ve baban sadece haftasonlari birlikte kahvaltı yapmak istiyorsa annen biraz daha haksız.

anne hazırlamak istemiyor demek ki koskoca konu sahibi kalkmış adam kalkmış kahvaltı hazırlasın diye kadını uyandırmaya calışıyorlar
kadın kardeşle dışarı yemeğe gitmiş diye evde olay çıkacağı söyleniyor bu aile normal anlayışlı bir aile olsa o kadın zaten yemeği hazırlamak istememezlik yapmaz zevkle hazırlar
ben de anneme gittiğimde o hazırlıyor yemeği kahvaltıyı ama o yapmadığı zaman da babamla ortalığa düşüp de sinir yapmıyoruz ya da huzursuzluk çıkarmıyoruz

Lütfen abartmayın.. Kız ders çalışıyorum diyor.. Kadını koruyalım evet ama bu konuda size katılmıyorum. Anneliği hizmetçiliğe indirgemek olmuyor.. İç güdüseldir bu.. Annenin de hakkı güzel bir sofraya uyanmak ve de yapılmalı da.. Ama konu sahibi yıllardır bu durumun hep böyle olduğunu söylüyor.. Sizce normal mi? Size göre normal olabilit ama bana göre değil.. Kadın hizmetçi değildir elbette

Bir ailede herkesin sorumlulukları olmalı. Babam nasıl haftasonu bile çalışıp eve geliyosa yorgun argın , annem de bi tas yemek hazırlayabilmeli babama bence

inşallah böyle kendiniz gibi düşünen bir eşle evlenirsiniz o zaman sizi de görürüz

Olay çıkarılması zatwn gereksiz.. Ben sadece annesinin yaptığımın da doğru olmadığını söylüyorum.. Sürekli böyle diyor.. Belki sürekli böyle olsa siz de noluyo dersiniz ben de derim..

Az yiyin de hizmeçti tutun hanımefendi. Ben 28 yaşındayım, çocuğum yok, bana bile baEm öyle bir bıkkınlık geliyor ki uzun süre mutfağa girmiyorum. Hiç utanmıyor musunuz annenizden böyle bahsetmeye?

Ailede aile sıcaklığı zoraki kahvaltı etmekle mi olacak? O zaman dersin evimizde sıcaklık eksik. Böyle elti açığı bulmuş gelin gibi konuyu oraya buraya çekmezsin. Bu da asla sadece bir bireyden kaynaklanmaz.

Zaten haftasonları ben de hazırlıyorum kahvaltıyı sorun bu değil. Babam haftanın beş günü işe aç gider sabah 8 de. Çıtını çıkarmaz. Haftanın beş günü evdeki herkes işe giderken annem istediği saate kadar uyur. Helal olsun anneme tabiki gözümde kaldığından söylemiyorum ama zaten annem rahat yaşıyor. Gece 12 de eve de gelir babam bişey demez istediğini yapar istediği yere gider istediğini giyer. Kimse ondan bişey beklemiyor bu yemek konusu dışında. Babamın Tek istediği iki kez kahvaltı yapmak haftada ailece.Çok bir beklenti değil bence.

Kadina gore normal demek ki. Allah herkese iki el iki ayak vs vermis. Kimse kimseye muhtac degil. Yillardan beri boyle gidiyorsa kadin belki birseye bilendi? Artik bile bile yapmiyor belki? Tepkisinide boyle gosteriyor belki. Normal gelmeyen bu duruma alisir sorun etmez artik.

Siz ise gidiyorsunuz diye ise gitmeyende erken kalkacak diye birsey yok. Birakin rahat rahat uyusun.

Annenizin gezdigi giydigi babaniza batmiyor size batiyor.

Babanizin bu beklentisini siz yapmaya devam edin o halde.

Bir seyi unutmussun, babasi errrkek ama. Yani biz kadinlar onlara hizmet etmekle yukumluyuz. Fitrat falan, eriller eklesin.

O zaman aile kavramınız çok değişik.. Bir şey diyemem..

Bu kadar düz mantık düşünmeyin bence. Ben elimden geldiğince yapıyorum zaten evi de toparım onu da yaparım bunu da. Konu ben de değilim zaten. Babam saatlerce onu beklerken onun umursamaması. Babam da yapabilir ama yapmıyor. 50 yaşındaki adamın huyunu mu değiştirelim. Eli de var kolu da yapmıyor evet doğru ya da yanlış . Bu ailenin dinamiği böyle demekki. Sorun çıkacak şey var çıkmayacak şey var. Bile bile yapmak neden

Annem 73 yaşında hâlâ bu yaşında yemek düzeni asla değişmez,sofrada suya kadar hazır eder. Böyle annenin kızı(ablam) ne oğluna ne kocasına 1 gün kahvaltı bile hazırlamadı. Yapmayan yapmıyor Velhasıl.

O zaman aile kavramınız çok değişik.. Bir şey diyemem..

Aile kavramimda bir degisiklik yok, sadece kadina ozguymus gibi davranilan davranislardan rahatsizim.

Bugun annem kahvalti hazirlar yarin ben oteki gun babam. Bu mu garip? Bu suze garip geliyorsa gelismeniz lazim o halde..

Sorsan kadin hizmetci degil herseyi beklerler. Yersen.....
Allah bizi at gözlüklerinden ve düz mantıklı insanlardan korusun ne diyeyim. Hemen galeyana gelmek neden. Tek doğru sizin doğrularınız değil. Ben size bişey anlatıyorum siz tutturmuşsunuz hizemtçilik de kadın da erkek de şöyle de böyle de. Yahu bi dinlenin tamam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…