Annem beni sinir ediyor

Bak ben de baya ters yazmışım, kusura bakma o yüzden bir kez daha açıklayayım. Adamı huyunu mu değiştireyim demişsin ya, demek ki bunun altında evvelinde annenin artık tahammül sınırını aşan bir şey olmuş. Belki de dediğin gibi kasıtlı ve inadına yapıyor ama kendince bir nedeni var mı yok mu bilemezsin. Sen de öyle bir yazmışsın ki sanki ailece perişansınız, hepsi de annen kahvaltı hazırlamıyor diye. İnsanlar yaş ilerledikçe artık sorumluluklardan illallah ediyor. Baban evet bu saatten sonra kalkıp yemek hazırlamaz, değiştiremezsin haklısın ama biraz senin de tavrını törpülemen lazım diye düşünüyorum.Senin bu kadar dahil olman zaten yanlış. Eğer buraya yazdığın şekilde agresif bir tavrı evde de gösteriyorsun bu babana gaz vermek gibi olur.

Çoğumuzun annesinin yüreğinde ne derin yaralar var, derine insek çıkamayız. Babamın tek istediği haftasonu kahvaltı diyorsun ya, belki de kadıncağızın da istediği bir şey vardı ve hayatı boyunca alamadı. Kendince durumu eşitliyor belki.

Annenle en son ne zaman oturup konuştun? Kendi isteklerini sıralamadan, babanı öncelik yapmadan ne zaman dinledin?

Annelik evet kutsal ama insan denilen varlık tükeniyor. Benim annemin çok güzel bir lafı vardır, bize hep söyler: Beni idareli kullanın.

Babam da yapabilir ama yapmıyor. 50 yaşındaki adamın huyunu mu değiştirelim.

Ayni sekilde annenizi de degistiremezsiniz. Kendinizi sinir etmeniz bosuna o yuzden. Annenizin psikolojik bir probleminin oldugunu dusundunuz mu hic? Cok umursamaz diyorsunuz belli bir donemden sonra mi oldu yoksa hep mi boykeydi? Hep boyleyse sizin de dediginz gibi degisteremezsiniz. Belli bir zamandan snra olduysa vardir bir sebebi bence.

Aile kavramimda bir degisiklik yok, sadece kadina ozguymus gibi davranilan davranislardan rahatsizim.

Bugun annem kahvalti hazirlar yarin ben oteki gun babam. Bu mu garip? Bu suze garip geliyorsa gelismeniz lazim o halde..
Arkadaşım inanın insanları bu şekilde aşağılar gibi gelişmeniz lazım o halde diyerek yadırgamak çok ayıp.. Sonuçta karşınızdaki de bir kadın.. Öbürünğ korumak için bir diğerini gömmeye gerek yok.. Bakın ben de sizin gibi düşünüyorum bir gün ben bir gün annem bir gün eşim hazırlasın sorun yok zaten orda mutabıkız.. Ama konu sahibinin yazdıklarındakiler bana biraz fazla geldi anlatabiliyoe muyum? Annelik afedersiniz köpeklik değil ya da evlediğimiz adamın hizmetçisi değiliz elbette.. Ama bir güzel huzurlu bir sofracık kurup insanları güne hazırlamak bir gün bile olsa çok da zor olmamalı.. Her zaman denmiyor ki ara ara.. Çok mu fazla sizce..? İnanın hizmetçiliği ne kendime ne anneme yaptırırım.. Öyle yetiştirilmedim çünkü..

Hayır ben hayatımın %98 inde hep annemi haklı babamı haksız bulmuşumdur. Babamla aramız hep kötüdür ve hiç iyi anlaşamayız. Yani objektif bi şekilde bakıyorum olaya. Anneme her zaman destek çıkmış ve asla babamın yanındayken ondan şikayet etmemişimdir. Ama bu konuda annemi haksız buluyorum.

Kimse kimseye zorla birsey yaptiramiyorki. Babasina yaptiramiyorsa annesine de yaptiramaz. Huzuru saglamaya calisan neden hep kadin oluyor?

Ama devamlı böyle . Sorun iş yapmak da değil aslında . Evde huzursuzluk çıkacağını bile bile bunu yapması
Yillarin yorgunlugudur bikmistir kadin yillarca yapiyor insan kocasindan bir tesekkur bekliyor ama yok tabii hakli demiyorum dogrulugunu savunmuyorum ama bezmis olabilir

Tamam haksiz bulabilirsinz ama anneniz kendinizi bildiniz bileli boyleyse bu saatten sonra degismez. Degistirmeye calismak bosa kurek cekmek bana gore. Bir sofra kurmak zor degil evet ama altinda yatan nedenler belkide sizin sandiginz gibi rahatliktn degil.

İnsanların kişiliğini, yaşantısını bilmeden paldır küldür yargılamak çok kolay. Annem kahvaltı hazırlamadı denilince hemen kadın hakları, kadınlar hizmetçi değil kalk kendin yap, babanın eli yok mu gibi basit yaklaşımlarda bulunmak da kolay. Ama burda konu kadın erkek değil. Konu bir aile içinde herkesin sorumluluklarının olması ve bunlara uyulması. Kaldıki biz gerçekten çok rahat bir aileyiz ve neredeyse çoğu haftasonu akşamları dışarda yeriz. Babam anneme asla köle gibi de davranmaz. Ama haftada iki kez ya iki kez kahvaltı istemiş çok mu?

Tamam şunu çok iyi anladık.
Kadınlar hizmetçi değiller.
İstemezlerse hiç bir iş yapmak zorunda değiller.
Öğlene kadar uyumak ve akşama kadar gezmek özgürlüğüne sahipler.
Çünkü hizmetçi değiller.
Ammaaaa
Erkek haftada yedi gün çalışmaya mecbur.
Eli var, ayağı da var. Açıkıyorsa hazırlasın kendi yemeğini.
Bi durunm hanımlar.
Az insaflı olun.
Kocalar da AMELE değil.

Kimse kimseye zorla birsey yaptiramiyorki. Babasina yaptiramiyorsa annesine de yaptiramaz. Huzuru saglamaya calisan neden hep kadin oluyor?
O zaman boşansımlar herkes huzurlu yaşasın.. Ne diyeyim hanfendi.. Herkes bu kadar rahatına düşkünse boşansınlar o zaman.. Adam tüm hafta 50 yaşında çalışıyor.. Kadın da bir gün sofra hazırlasa hizmetçi olmaz zaten.. Kıız okuyor öğrenci.. Ders çalışıyor.. İnsan onun için bile olsa kalkar ya.. Daraldım artık.. Feministsiniz anladık.. Biz de eziğiz kahvaltı hazırladık diyee.. Rahatladınız mı..? Kaç mesajdır gayet sakince yazıyorum.. Ama yani lütfen biraz da siz benim ne demek istediğimi anlayın.. Bme sizi anlıyorum ayrıca..

Değil tatlım inan değil.. Sonuna kadar haklısın.. İnsanlar bir sofra hazırlamayı hşzmetçiliğe indirgiyorsa artık kimseye dert anlatma.. Hemen yaftalarlar burda..boşver.

Ben kahvalti hazirlamak eziklik demedim bunu dusunmuyorumda bu sizin soyleminiz. Bana kahvalti hazirlamak zor gelmez ama zor gelene de yapmasin o zaman derim ne kendimi yorucam kalkta kalk diye. Aynen bosansinlar gerekce olarak anne kahvalti hazirlamiyor denilsin.

Siz konu sahibinin yazdıklarını okuduysanız zaten durumun ne olduğunu anlarsınız.. Tartışmaya gerek yok artık.. Ben çünkü konu sahibinin yanındayım..

Annen en başından beri mi böyleymiş? Eğer sonradan olduysa bence yorulmuş kadın.Hiç bir iş yapmıyorsa hiç yemek hazırlamıyorsa bilemem ama sorun sadece kahvaltıysa babanızda uzatmasın kendi hazırlasın nolucak yani?
Ya da sen sırf inat uğruna anneni beklemek zorunda değilsin yemek için bunca zaman o sizi doyurmuş birazda sen doyur o zaman kendini yapmışkende babanada hazırlayıver.

Yemek kahvaltı hazırlanmak evin tüm sorumluluğunu almak kadının görevi gibi algılanmasına karşıyım sadece annenizin görevi değil ki bu babanızda yardım edebilir neden sadece bekliyor

Katılıyorum. Kadın bir de diğer kızıyla yemeğe gitmiş. Annem yıllarca yoruldu biRaz günyüzü görsün diyeceklerine baba kız annenin eline bakıyor. Yuh!
Ders arasında 15 dakikayı alır kahvaltı hazırlamak. 2 peynir koyup, bir yumurta haşlamaya ne var? Şimdiki nesil enteresan. Bilgi var, görgü yok bebelerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…